دوره پزشک پژوهشگر ۱۴۰۳ از طرف معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و با ظرفیت محدود در برخی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور برگزار می گردد. شرکت در مصاحبه ساختارمند و همچنین کسب امتیازات حد نصاب، لازمه پذیرش و شرکت در این دوره است. اطلاعیه و فراخوان های این دوره از طریق سایت معاونت تحقیقات و فناوری به متقاضیان اطلاع رسانی می گردد.
برای مشاوره دوره پزشک پژوهشگر
برای مشاوره دوره پزشک پژوهشگر
دوره پزشک پژوهشگر ۱۴۰۳ یک دوره بسیار ارزشمند و غنی برای پزشکان متخصص بالینی است. از این دوره همواره به عنوان بالاترین فرصت برای تحصیل در مقطع آموزش عالی وزارت بهداشت یاد شده است. دندانپزشکان و پزشکان برتر کشور با سپری کردن این دوره مدرک Ph.D. خود را دریافت خواهند کرد.
برخی سوالات پیرامون دوره پزشک پژوهشگر این است که آیا همه پزشکان و دندانپزشکان بدون هیچ محدودیتی مجوز شرکت در این دوره را دارند؟ این دوره در راستای حمایت از نخبگان کشور تهیه دیده شده است و تنها برترین افراد در این 2 رشته بر اساس ظرفیت های تعیین شده حق شرکت در این دوره را دارند. در این مقاله به معرفی کامل دوره پزشک پژوهشگر 1403، همچنین مسائل مربوط به این دوره همچون زمان و نحوه ثبت نام خواهیم پرداخت.
قبل از پرداختن به دوره پزشک پژوهشگر ۱۴۰۳ و بررسی جزئیات برگزاری این دوره بهتر است با مفهوم پزشک پژوهشگر آشنا شویم و بدانیم این عنوان به چه افرادی تخصیص داده شده است. پژشکان پژوهشگر، در واقع به پزشکان متخصص بالینی گفته می شود که در طول دوره تخصص خود 50% از زمان را به تحقیقات و امور پژوهشی اختصاص می دهند.
دوره پزشک پژوهشگر برای برترین فارغ التحصیلان دکتری عمومی در نظر گرفته شده است. این افراد به عنوان امتیازات نمونه کشور و نخبه شناخته می شوند که پناسیل بالایی برای انجام کارهای تحقیقاتی دارند. از این رو دوره پزشک پژوهشگر فرصت بسیار مناسبی برای حمایت از این چنین افراد و اعطای مدرک تخصص به ایشان است.
افرادی که در دوره پزشک پژوهشگر 1403 شرکت کرده و موفق به اتمام تحصیلات خود در این دوره می شوند، به هیچ عنوان محدودیتی در شیوه استخدام نخواهند داشت. این افراد به روش آموزشی، پژوهشی و یا درمانی می توانند در دانشگاه ها و مراکز عالی استخدام وزارت بهداشت مشغول به فعالیت گردند. به داوطلبانی که در دوره پزشک پژوهشگر شرکت می نمایند در اصطلاح "دستیار" گفته می شود.
اصلی ترین محور برگزاری دوره های پزشک پژوهشگر این است که پزشکان بتوانند در زمینه ای خاص از علوم پزشکی، مهارت ها و دانش بالینی و همچنین پژوهشی را در کنار یکدیگر و با هدفی مشخص کسب کنند. نمی توان گفت که برنامه پزشک پژوهشگر یک مقطع دانشگاهی جدید است، اما محتوای این دوره ها در واقع یک ترکیب از محتوا های دوره های تخصص یا فوق تخصص می باشد. دستیارانی که در این دوره پذیرفته می شوند، ظرفیتی مازاد بر افرادی خواهند داشت که ورودی دوره تخصص یا فوق تخصص یک دانشگاه علوم پزشکی هستند. این دستیاران به عنوان ظرفیت استعداد درخشان شناخته می شوند.
آزمون استخدامی دانشگاه های علوم پزشکی سالیانه به منظور تامین نیروی انسانی دانشگاه های کشور برگزار می شود. علاقه مندان به استخدام در دانشگاه های علوم پزشکی می توانند در زمان تعیین شده نسبت به تکمیل مراحل ثبت نام این آزمون در سایت سنجش و آموزش پزشکی ۱۴۰۳ کشور اقدام کنند.
در سال هایی که دوره پزشک پژوهشگر برنامه ریزی و برگزار خواهد شد رئیس مرکز تحقیقاتی میزبان می بایست در عین هماهنگی با مدیر گروه بالینی و همچنین تایید معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی، مدارک لازم را در قالب نامه ای برای صدور مجوز جذب پزشک پژوهشگر به دبیرخانه شورا ارسال کند. پس از آن شورا در صورت واجد شرایط بودن مرکز، نام آن مرکز را در فهرست مراکز جذب پزشک پژوهشگر قرار خواهد داد.
تقریبا فراخوان جذب پزشک پژوهشگر هر ساله و 1 بار در سال برای فارغ التحصیلان دکتری وزارت بهداشت توسط شورا منتشر می گردد که در این فراخوان لیستی از مراکز تحقیقاتی ارائه دهنده دوره پزشک پژوهشگر 1403 و همچنین ظرفیت های هر کدام ذکر می گردد. این ظرفیت ها بر مبنای نیاز کشور و همچنین قابلیت های علمی مراکز میزبان در نظر گرفته شده و پس از تصویب در شورا اعلام می گردد.
به محض اینکه زمان ثبت نام دوره پزشک پژوهشگر ۱۴۰۳ مشخص شود، در این مقاله اطلاع رسانی خواهیم کرد.
بر مبنای اطلاعیه ها و فراخوان های قرار گرفته در سایت معاونت تحقیقات و فناوری واحد توسعه ظرفیت تحقیقات علوم پزشکی، آخرین دوره ثبت نام و برگزاری برنامه پزشک پژوهشگر در سال 1399 بوده است. کلیه توضیحات جامع در مورد دوره دستیار پزشک پژوهشگر به همراه اطلاعیه ها و فراخوان های جدید در این سایت به آدرس www.rcd.research.ac.ir قرار داده می شود.
بنابراین توضیحات، در صورتی که در سال جاری یعنی سال 1403 ظرفیت هایی برای جذب پزشک پژوهشگر از طرف این مرکز در نظر گرفته شود، اطلاعیه های آن از طریق سایت معاونت تحقیقات و فناوری قابل مشاهده خواهد بود. بازه های ثبت نامی در نظر گرفته شده ممکن است با توجه به شرایط هر ساله قابل تمدید نیز باشند. در سال 1399 آخرین بازه تمدید شده برای ثبت نام در دوره تا آخر تیر ماه این سال بوده است.
علاوه بر آزمون فوق، وزارت بهداشت درمان و آموزش کشور اقدام به برگزاری آزمون دستیاری پزشکی تخصصی و فوق تخصصی می نماید. تکمیل فرم ثبت نام آزمون دستیاری تخصصی پزشکی از طریق سایت sanjeshp.ir انجام می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
به دلیل ارزش بالایی که دوره پزشک پژوهشگر ۱۴۰۳ برای شرکت کنندگان خواهد داشت، ثبت نام و شرکت در این دوره شرایط و ضوابط خاصی دارد. افرادی که این دوره را با موفقیت بگذرانند تسهیلات متنوع و قابل توجهی را دریافت خواهند کرد. متقاضیان دوره پزشک پژوهشگر از نظر توانایی های آن ها در رهبری، تفکر انتقادی و تحلیلی، تحقیق، آموزش و همچنین نوآوری، بازده تحقیقاتی، علاقه و تعهد ملی و بصیرت علمی برگزیده خواهند شد.
همانطور که گفته شد انتخاب افراد بر اساس نیاز دانشگاه مورد نظر یا مراکز تحقیقاتی، امکانات در دسترس و همچنین کیفیت پروژه های مورد نظر خواهد بود. از جمله شرایط ثبت نام افراد برای گذراندن دوره پزشک پژوهشگر می توان به موارد زیر اشاره کرد.
داشتن دانشنامه دکتری حرفه ای پزشکی یا دندانپزشکی در یکی از دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در داخل یا خارج از کشور
داشتن شرایط عمومی تحصیل در دکتری وزارت بهداشت یا سایر مقاطع آموزش عالی
شرکت کردن در آزمون ورودی دستیار تخصصی یا فوق تخصصی یا فلوشیپ و همچنین کسب حداقل 90% نمره حد نصاب رشته محل
داشتن حداقل میانگین نمرات 16 در مقطع دکتری حرفه ای پزشکی یا دندانپزشکی
موفقیت در گذراندن آزمون زبان انگلیسی (آزمون MHLE) بر طبق مصوبات شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی
عدم اشتغال در جایی دیگر در طول دوره پزشک پژوهشگر به دلیل تمام وقت بودن این دوره
داشتن سن حداکثر ۳۰ سال تمام برای افراد بدون تخصص بالینی و ۳۵ سال سن برای متخصصان یا دستیاران بالینی دوره تخصصی، فوق تخصصی یا فلوشیپ و یا دارندگان مدرک PhD
داوطلبان تا سقف ۴۰ سال تمام نیز قابلیت پذیرش را خواهند داشت اما با این شرط که به ازای هر سال اضافه سن، حداقل یک امتیاز اضافه بر آنچه در توضیحات ادامه آورده شده است را به دست آورند.
علاوه بر شرایط ذکر شده در بالا، بدست آوردن حداقل 5 امتیار علمی تحقیقاتی به شرح موارد زیر نیز برای داوطلبان الزامی می باشد.
مدال المپیاد دانش آموزی در زمینه های فیزیک، زیست شناسی، شیمی، کامپیوتر و یا ریاضیات (مدال طلا 32 امتیاز، نفره 2 امتیاز و برنز 1 امتیاز دارد)
داشتن مقاله تحقیقاتی (هر 1 واحد Impact Factor مجله مقاله ارسال شده 1 امتیاز دارد)
داشتن اختراع به ثبت رسیده با پتنت بین المللی (2 امتیاز)
داشتن مدرک BA یا BSc یا معادل آن (2 امتیاز)
داشتن مدرک MD-PhD (3 امتیاز)
داشتن مدرک دوره MPH، MSc و یا MPhil و یا معادل آن ها (2 امتیاز)
آزمون استخدامی دانشگاه های علوم پزشکی به منظور تامین نیروی انسانی دانشگاه های زیر نظر وزارت بهداشت برگزار می شود. رشته های مجاز ثبت نام و رشته های شغلی آزمون استخدامی دانشگاه های علوم پزشکی در مقاله زیر قرار داده شده است.
پس از انتشار فراخوان جذب پزشک پژوهشگر ۱۴۰۳ در سایت معاونت تحقیقات و فناوری به آدرس www.rcd.research.ac.ir و اعلام ظرفیت مراکز میزبان، داوطلبان بر اساس بازه زمانی معین شده برای ثبت نام می توانند اقدام به نام نویسی کنند. ثبت نام در دوره پزشک پژوهشگر به صورت کاملا اینترنتی و از طریق تکمیل یک فرم ثبت نام در سایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت انجام می گیرد که جزئیات آن از سایت sanjeshp.ir نیز اعلام خواهد شد.
هنوز اطلاعات دقیقی از زمان شروع ثبت نام افراد برای شرکت در دوره پزشک پژوهشگر ارائه نشده است اما در صورتی که در سال 1403 برای برگزاری این دوره تصمیم گیری شود، زمان دقیق ثبت نام نیز از طریق معاونت تحقیقات و فناوری اعلام خواهد شد. پیش بینی می شود این ثبت نام همچون دوره های پیشین در اواخر خردادماه و یا اوایل تیرماه در سایت مرکز انجام گیرد.
پس از تکمیل ثبت نام افراد، دبیرخانه شورا تمامی داوطلبانی که واجد شرایط ورود به دوره پزشک پژوهشگر هستند را به دانشگاه ها و یا مراکز تحقیقاتی میزبان معرفی خواهد نمود. پس از آن یک مرحله مصاحبه ساختارمند برای چنین افرادی برگزار خواهد شد و متقاضیان می بایست آمادگی کافی برای شرکت در مصاحبه را داشته باشند.
آزمون استخدامی سازمان دامپزشکی کشور همزمان با آزمون استخدامی فراگیر دستگاه های اجرایی برگزار می شود. آن دسته از داوطلبانی که قصد ثبت نام آزمون استخدامی سازمان دامپزشکی کشور را دارند، می بایست واجد شرایط سنی بوده و در نتایج اولیه موفق به کسب حد نصاب نمره شوند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همانطور که پیش تر ذکر گردید، ورود به دوره پزشک پژوهشگر ملزوم موفقیت در آزمون مصاحبه ساختارمند است که به آن structured interview نیز گفته می شود. کلیه داوطلبان واجد شرایط، موظف به شرکت در این مصاحبه و پاسخگویی به برخی سوالات ثابت که همانند مصاحبه دکتری وزارت بهداشت می باشد خواهند بود.
مصاحبه کنندگان این جلسه شامل یک کمیته 9 نفر هستند که اعضای آن را مدیر گروه تخصص بالینی دانشگاه میزبان، رییس مرکز تحقیقات میزبان، استاد راهنما، معاون آموزشی گروه تخصص بالینی دانشگاه میزبان، رییس دانشگاه میزبان یا نماینده تام الاختیار او، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات میزبان، معاون آموزشی دانشگاه میزبان یا نماینده تام الاختیار او، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه میزبان و یا نماینده تام الاختیار او و همچنین دبیر شورا به عنوان نماینده وزارت بهداشت تشکیل می دهند.
به محض اینکه زمان دعوت به مصاحبه دوره پزشک پژوهشگر 1403 مشخص شود، در این مقاله اطلاع رسانی خواهیم کرد.
مصاحبه کنندگان در جلسه مصاحبه به ازای پاسخ هایی که داوطلب ارائه می دهد نمره هایی را برای او در نظر می گیرند. در پایان یک میانگین کلی از این نمرات به دست خواهد آمد و برترین افراد براساس رتبه های اختصاص داده شده به آن ها بر اساس این میانگین تعیین می گردند. لازم به ذکر است که سوالات مطرح شده در جلسه مصاحبه قبل از برگزاری جلسه به تایید اکثریت مصاحبه کنندگان می رسد.
زمان دعوت به مصاحبه پزشک پژوهشگر ۱۴۰۳ بعد از اعلام نتیجه آزمون دستیاری خواهد بود. این مصاحبه نهایتا تا 2 ماه بعد از آغاز دوره بقیه دستیاران در هر سال خواهد بود. زمان مصاحبه دوره پزشک پژوهشگر در سال 1403 هنوز اعلام نشده است اما در سال های قبل این مصاحبه دوره های متفاوتی داشته است. به طور مثال در سال 1399 مصاحبه ساختارمند در خردادماه این سال انجام گرفته است و پذیرفته شدگان از مهرماه همان سال وارد دوره شده اند.
دانش آموختگان رشته های علوم پزشکی که دارای طرح خدمت نیروی انسانی هستند، می بایست طرح خود را در مناطق و بیمارستان های تحت نظر وزارت بهداشت بگذرانند. ثبت نام طرح پزشکی در سایت تامین و توزیع نیروی انسانی و در زمان های مشخصی که تقریبا هر دو ماه یکبار است انجام می شود.
ظرفیت پذیرش دوره پزشک پژوهشگر با توجه به اعلام نیاز کشور در هر سال متفاوت است. در زمان انتشار فراخوان های ثبت نام در این دوره، جدولی حاوی ظرفیت های هر یک از میزبان ها و مراکز تحقیقاتی به علاقه مندان اطلاع رسانی خواهد شد. باید توجه داتش که پذیرش دستیار پزشک پژوهشگر در دوره های پزشک پژهشگر 1403 در قالب ظرفیت های استعداد درخشان در نظر گفته شده و این افراد مازاد بر ظرفیت های ورودی دوره های تخصصی و یا فوق تخصصی دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند.
تا کنون اخبار دقیقی از تعداد ظرفیت های در نظر گرفته شده برای پزشکان پژوهشگر در مراکز تحقیقاتی کشور اطلاع رسانی نشده است. اما بر اساس تجربیات سال های گذشته می توان گفت که ظرفیت پذیرش در سال 1399 در کل 47 مرکز تحقیقاتی کشور 64 نفر بوده است. بیشترین ظرفیت اعلام شده مربوط به مرکز تحقیقات بیولوژی پزشکی کرمانشاه با 3 نفر ظرفیت پذیرش بوده است. این آمار ممکن است با اعلام نیاز میزبان ها در سال جدید افزایش داشته باشد.
نکته قابل ذکر این است که ثبت نام و شرکت در دوره دستیار پزشک پژوهشگر در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های علوم پزشکی کاملا اختیاری است. دستیاران پذیرفته شده در برنامه پزشک پژوهشگر در سال اول دوره خود، 9 واحد دروس عمومی را تحت نظر استاد راهنما خواهند گذراند. ترتیب و زمان گذراندن این واحدها طبق نظر استاد راهنما خواهند بود.
واحد های عمومی دوره پزشک پژوهشگر عبارتند از 2 واحد روش تحقیق، 2 واحد آمار زیستی و اپیدمیولوژی، 1 واحد اخلاق در پژوهش، 2 واحد مستندسازی، گزارش نویسی، نحوه نگارش مقاله و پروپوزال و همچنین 2 واحد مهارت های ارتباطی. پس از گذراندن واحدهای عمومی، 9 واحد اختصاصی نیز در طول دوره در نظر گرفته شده است که بر اساس نیاز دستیار و بر طبق نیاز استاد راهنمای او گذرانده خواهد شد. نکته قابل توجه این است که تعداد مقالات علمی پزشک پژوهشگر می بایست معادل با تعداد سال های آموزش او باشد و حداقل در نیمی از این مقالات تحقیقاتی نام او به عنوان نویسنده اول ذکر شده باشد. از طرفی این مقالات باید در مجلات ایندکس شده ISI با Impact Factor 2 بوده باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص دوره پزشک پژوهشگر را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ زمان ثبت نام دوره پزشک پژوهشگر، احتمال در تیر ماه باشد که تاریخ دقیق در این مقاله ارائه شده است.
✔️ شرایط ثبت نام دوره پزشک پژوهشگر شامل داشتن شرایط عمومی تحصیل در مقاطع آموزش عالی، داشتن حداقل میانگین نمرات 16 در مقطع دکتری حرفه ای پزشکی یا دندانپزشکی و... می باشد که سایر شرایط در این مقاله ارائه شده است.
✔️ زمان مصاحبه دوره پزشک پژوهشگر در سال های قبل دوره های متفاوتی داشته است که به محض مشخص شدن این زمان برای سال جاری، در این مقاله اطلاع رسانی خواهیم کرد.
برای مشاوره دوره پزشک پژوهشگر
برای مشاوره دوره پزشک پژوهشگر
سلام زمان ثبت نام را اعلام کنید
سلام . در حال حاضر زمان دقیق ثبت نام دوره پزشک پژوهشگر مشخص نیست .
سلام . چه مدرکی در این دوره به دندانپزشکان داده می شود ؟
سلام . دندانپزشکان برتر کشور با سپری کردن دوره پزشک پژوهشگر مدرک P.h.D خود رو دریافت خواهند کرد .
سلام ظرفیت چند نفر است ؟
سلام . در فراخوان ثبت نام دوره پزشک پژوهشگر لیستی از مراکز تحقیقاتی ارائه دهنده دوره پزشک پژوهشگر 1401 و همچنین ظرفیت ها اعلام میشه .
سلام . چند وقت یکبار برگزار می شود ؟
سلام . ثبت نام دوره پزشک پژوهشگر سالی یکبار انجام میشه .
سلام همه فارغ التحصیلان رشته پزشکی می توانند در این دوره شرکت کنند ؟
سلام . همه فارغ التحصیلان رشته پزشکی نمی تونن در دوره پزشک پژوهشگر شرکت کنن ، برترین فارغ التحصیلان رشته پزشکی و دندانپزشکی می تونن در این دوره شرکت کنن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©