ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور، یکی از مراحل ضروری برای ادامه تحصیل دانش آموزان ایرانی تحصیل کرده در خارج از کشور است. این دانش آموزان ممکن است به خاطر مهاجرت به سایر کشورها، تحت تعلیم نظام آموزشی دیگری قرار گرفته باشند و مدارک تحصیلی خود را از مدارس خارجی اخذ کرده باشند.
برای مشاوره نحوه ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور
برای مشاوره نحوه ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور
دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی که در خارج از کشور تحصیل کرده باشند، باید برای ادامه تحصیل در مدارس یا دانشگاه های ایران مدارک خود را مورد ارزیابی قرار دهند. چرا که سیستم آموزشی مدارس خارج از کشور با مدارس داخل ایران تفاوت دارد. حتی دانش آموزانی که در مدارس بین المللی ایران یا مدارس اتباع خارجی درون ایران درس خوانده اند نیز نیاز به پیروی از این قانون دارند.
پرسشی که بسیاری از افراد در مورد ادامه تحصیل در ایران دارند این است که آیا با ارائه مدارک تحصیلی به دست آمده از مدارس کشورهای دیگر نیز می توان در ایران تحصیل کرد؟ بله دانش آموزان تحت شرایطی اجازه تحصیل در مدارس ایران را دارند. شرایط کلی برای تحصیل دانش آموزان فارغ التحصیل مقاطع مختلف از مدارس خارجی و نحوه ارزیابی مدارک آن ها در ایران در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.
در بسیاری از مواقع ممکن است دانش آموزان ایرانی به همراه والدین خود به کشورهای خارجی مهاجرت کنند و در طول چند سال از زندگی خود در کشوری با سیستم آموزشی متفاوت تحصیل کنند. در این بازه ممکن است اولیای دانش آموزان به دلایل مختلفی همچون عدم وجود مدارس ایرانی در شهر محل زندگی، تصمیم به ثبت نام فرزند خود در مدارس خارجی بگیرند.
اگر دانش آموزی حداقل 1 سال در مدارس خارجی تحصیل کند و نمرات قابل قبول در مقطع تحصیلی خود را به دست آورد، کارنامه و مدرک تحصیلی آن پایه را از مدرسه خارجی دریافت خواهد کرد. با این حال ممکن است خانواده دانش آموز پس از یک یا چند سال تصمیم به بازگشت به ایران را داشته باشند.
طبیعتا پس از بازگشت به ایران باید شرایطی برای ادامه تحصیل دانش آموز در مدارس ایرانی مهیا شود. همانطور که می دانید برای ثبت نام در مقاطع مختلف تحصیلی ابتدایی، متوسطه و یا ورود به دانشگاه های ایران، نیاز به ارائه مدارک تحصیلی سابق است که بر طبق مستندات وزارت آموزش و پرورش ایران و تایید شده توسط این سازمان باشند.
اما مدارک تحصیلی دانش آموزانی که از مدارس خارجی مدرک تحصیلی خود را دریافت کرده اند، تفاوت هایی با سایر دانش آموزان داخل ایران دارد. روال نحوه ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور در ایران به این طریق است که ابتدا دانش آموختگانی که تصمیم ادامه تحصیل در مدارس و یا دانشگاه های ایران را دارند، می بایست پس از بررسی مقررات ارزیابی مدارک کاربرگ های لازم برای تشکیل پرونده را از سایت امور دانش آموختگان دانلود و تکمیل کنند.
مقررات ارزیابی مدارک برای هر متقاضی، با توجه به زمان آغاز تحصیل و همچنین کشوری که در آن تحصیل کرده است، متفاوت می باشد. افرادی که مدارک لازم برای ثبت نام مدارس خود را آماده و برای مدارک ناقص خود تاییدیه های لازم را اخذ کرده اند، کلیه مدارک را به امور دانش آموختگان تحویل می دهند و پس از تشکیل پرونده، این درخواست برای صدور رای به کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی ارائه می گردد.
چنانچه بر طبق تشخیص این کمیسیون، نمرات و مدارک تحصیلی دانش آموز مورد تایید قرار بگیرد و شرایط لازم برای ورود به پایه بعد را داشته باشد، مدرک تحصیلی و گواهینامه موقت برای متقاضیان صادر خواهد شد. بررسی و ارزیابی مدارک تحصیلی دانش آموزان ایرانی تحصیل کرده در خارج از کشور، در ایران حساسیت و اهمیت زیادی دارد.
به همین دلیل بررسی هایی در کمیسیون ارزیابی مدارک تحصیلی خارجی صورت می گیرد و آرای صادر شده از این کمیسیون، ملاکی برای ادامه تحصیل دانش آموز متقاضی در ایران خواهد بود.
نکته قابل ذکر این است که بررسی و ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور توسط کمیسیون ممکن است به دلیل حساسیت ذکر شده کمی زمانبر باشد. در واقع مدارک و اسناد ارائه شده به این کمیسیون از نظر درستی تعلق به متقاضی، تکمیل بودن، اصل بودن و همچنین تطابق با قوانین و مقررات ایران از جنبه های مختلفی مورد بررسی قرار می گیرند.
بر مبنای تاریخ 1 مهرماه هر سال تحصیلی، محدودیت هایی از نظر سنی ممکن است برای دانش آموزان متقاضی اعمال گردد. به طور مثال کودکان متقاضی ورود به مقطع اول ابتدایی، باید 6 سال تمام سن داشته باشند. علاوه بر این تطبیق مدارک و بررسی مدرک تحصیلی خارجی بر طبق قوانین ایران نیز برای ورود به پایه های دیگر الزامی است.
اگر دانش آموز و یا اولیای وی تقاضای گذراندن مجدد پایه قبلی را داشته باشند، این کار بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران تنها با کسب تقاضای کتبی از والدین یا سرپرست قانونی دانش آموز ممکن خواهد بود. اما ورود به پایه های بالاتر به هیچ عنوان در آموزش و پرورش ایران قانونی نیست.
در مرحله ابتدایی، صحت و اعتبار مدرک تحصیلی دانش آموزان خارجی و همچنین درستی تعلق این مدارک به دانش آموز، باید توسط نماینده سیاسی ایران در کشور خارجی و یا وزارت امور خارجه ایران مورد تایید قرار بگیرد. سپس این مدارک مورد ارزیابی قرار می گیرد. اگر مدارکی ناقص بوده و یا تایید نشده باشد، ورود دانش آموز به مقاطع تحصیلی ایران شروط خاصی خواهد داشت.
دانش آموزانی که شرایط عدم تایید یا نقص مدرک را داشته باشند، می بایست در زمان برگزاری امتحانات مدارس، آزمون های پایان سال که همان امتحانات خرداد و شهریور ماه را بگذرانند. اگر این افراد در پایه های مذکور نمره قبولی را کسب کنند می توانند به مقطع تحصیلی بعدی وارد شوند اما در غیر این صورت باید آن پایه تحصیلی را از ابتدا مجددا بگذرانند.
مدارکی که مهر تایید ندارند، باید به تایید اسناد کنسولی وزارت امور خارجه برسد که این کار از طریق سامانه تاک ممکن خواهد بود. متقاضیان پس از دریافت کد رهگیری باید منتظر دریافت تایید و مهر مدرک خود باشند. در این صورت مدارک آن ها قابل ارزیابی و بررسی خواهد بود. پس از آن متقاضیان برای تشکیل پرونده می بایست مدارک زیر را آماده سازی کنند.
ترجمه فارسی رسمی مدرک تحصیلی به دست آمده از مدارس خارجی
اصل و کپی مدرک تحصیلی خارجی
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی به دست آمده از مدارس ایرانی
دو قطعه عکس
معافیت تحصیلی یا کارت پایان خدمت (برای دارندگان این شرایط)
اصل و کپی شناسنامه، کارت ملی و گذرنامه
اصل مدرک یا تاییدیه تحصیلی (برای دارندگان مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی از مدارس ایران)
نکته قابل ذکر این است که ارائه اصل مدارک تحصیلی ذکر شده بالا بسیار ضروری است. هم مدارک تحصیلی داخل ایران و هم مدارک تحصیلی خارجی باید جهت تشکیل پرونده به صورت اصل و تاییده شده ارائه گردند. اگر با بررسی های کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی، دانش آموزی واجد شرایط دریافت گواهینامه پایان تحصیلات در یک پایه باشد نیز این گواهی به او اعطا خواهد شد.
دانش آموزانی که قصد ثبت نام در مدارس ایرانی را دارند، باید پس از ثبت نام اقدام به سفارش کتب درسی خود نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
افرادی که درخواست ارزیابی و مدارک تحصیلی خارجی خود را به کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی ارائه می کنند باید منتظر تشکیل جلسات این کمیسیون در تاریخ های معین باشند. به جز افرادی که نیاز به توضیحات شفاهی دارند و کمیسیون آن ها را دعوت می کند، به هیچ عنوان افراد دیگر نباید در روزهای جلسات کمیسیون مراجعه حضوری داشته باشند.
پس از تشکیل کمیسیون و بررسی مدارک مورد نظر، آرایی برای هر یک از متقاضیان صادر می گردد که قابل تغییر نخواهند بود. ممکن است برخی افراد مدارک جدیدی برای بررسی در اختیار کمیسیون قرار دهند که در این صورت باید تا برگزاری جلسه بعد و صدور رای جدید برای ثبت نام مدارس متقاضی منتظر بمانند.
بررسی و رسیدگی به پرونده متقاضیان ممکن است بازه زمانی بین 7 تا 14 روز کاری داشته باشد. در برخی مواقع همچون نزدیکی به ایام تعطیلات نوروز یا تعطیلات رسمی دیگر ممکن است بازه های رسیدگی به پرونده ها طولانی تر شود. از این رو در چنین شرایطی به متقاضیان پیشنهاد می شود زمان بیشتری را صبوری کنند تا روال قانونی ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور طی شود.
پس از صدور رای توسط اکثریت اعضای کمیسیون، پرونده متقاضی از کمیسیون به کارشناسان تنظیم کننده پرونده بازگشت داده می شود. در این مرحله آرای صادر شده به همراه نامه های مربوطه، توسط کارشناس پرونده به رئیس گروه ارزشیابی مدارک تحصیلی ابلاغ می شود.
پس از تایید این مدارک توسط رئیس گروه، معاون مرکز نیز تایید نهایی را روی مدارک اعمال کرده و نامه های مربوطه را ثبت و صادر می کند.
در مرحله نهایی، نامه معاون از دبیرخانه تحویل گرفته شده و با مراجعه به کارشناس مرکز، پرونده مربوطه تحویل و اصل مدرک دریافت می گردد. با انجام این امور، روال ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی به پایان رسیده و مدرک به دست آمده قابل ارائه به مراکز تحصیلی متفاوت خواهد بود.
سامانه استعلام تاییدیه تحصیلی آماده ارائه خدمات مرتبط با استعلام و نمایش تاییدیه تحصیلی برای متقاضیان می باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
اولیا و دانش آموزانی که قصد بازگشت از کشور دیگر به ایران و ادامه تحصیل در مدارس ایران را دارند، حتما باید قبل از بازگشت به ایران این نکته را در خاطر داشته باشند که کلیه مدارک تحصیلی اخذ شده از مدارس خارجی باید به تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور خارجی رسیده باشد.
در غیر این صورت در ایران و در روند ارزشیابی مدارک ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند. از طرف دیگر باید توجه داشت که مدارک تحصیلی ناقص در زمان ثبت نام مدارس یا مدارکی که با قوانین ناجا، علوم پزشکی و غیره تناقض داشته باشند، هیچ گونه مسئولیتی برای سازمان آموزش و پرورش ایرانی ایجاد نمی کند.
از این رو خانواده هایی که قصد سفر به کشورهای دیگر را دارند، قبل و بعد از سفر خود باید در مورد همه جنبه های ارزشیابی مدارک تحصیلی در ایران اندیشیده باشند. حتی قبل از سفر باید در مورد صحت مدارک و اسناد تحصیلی دانش آموز خود اطمینان حاصل کنند.
نکته دیگری که باید قبل از اقدام برای درخواست ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی در نظر داشت، این است که خود دانش آموز، اولیا و یا وکیل قانونی وی می بایست در تمامی مراحل اداری درخواست و تشکیل پرونده مراجعه حضوری داشته باشند و از پست کردن مدارک لازم خودداری کنند. حتی تحویل مدارک تحصیلی به افرادی غیر از اشخاص گفته شده در ایران غیرقانونی و غیر ممکن خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سامانه مدارس ایرانی خارج از کشور و همچنین، در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در این زمینه، با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کامل در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار مطلع شوید.
✔️ با توجه به متن مقاله، مقررات و نحوه ارزیابی مدارک برای هر متقاضی، با توجه به زمان آغاز تحصیل و همچنین کشوری که در آن تحصیل کرده است، متفاوت می باشد. توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ اطلاعات لازم شامل مواردی همچون ترجمه فارسی رسمی مدرک تحصیلی به دست آمده از مدارس خارجی، اصل و کپی مدرک تحصیلی خارجی، دو قطعه عکس و ... می شود که توضیحات بیشتر در این خصوص در متن مقاله ارائه شده است.
✔️اولین مرحله از ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور، ارسال مدارک به کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی و انتظار برای تشکیل جلسات این کمیسیون می باشد. توضیحات کامل در متن مقاله قرار دارد.
برای مشاوره نحوه ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور
برای مشاوره نحوه ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور
سلام . خواهر من دیپلم ناقص از سوئد داره و قصد داره ایران کنکور تجربی بده . چکار باید انجام بدیم ؟
سلام . خواهر شما باید برای ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور اقدام کنن ، سپس واحدهای درسی باقی مانده رو بگذرونن .
سلام وقت شما به خیر پسر من یک سال که هشتم دبیرستان بوده رو در مدارس ترکیه تحصیل کرده، آیا با معادل سازی امکان تحصیل در پایه نهم در ایران رو دارد ؟ نمراتش هم خوب بوده ممنون میشم پاسخ بدید
سلام . می تونین مدارک مدرسه پسرتون رو ارزیابی و معادلسازی کنین ، در صورتی که معادلسازی پایه هشتم انجام شه پسر شما می تونن در پایه نهم تحصیل کنن .
سلام . دختر من دو سال در مدرسه درس خوانده در مالزی ، ولی فکر می کنم به خوبی درس را یاد نگرفته ، می تواند در ایران از ابتدا در کلاس اول دبستان ثبت نام کند ؟
سلام . دختر شما که در مدارس خارج از کشور تحصیل کردن ، می تونن در ایران در پایه اول ابتدایی تحصیل کنن .
سلام . برای دریافت کتاب در مدارس ایرانی خارج از کشور باید چکار کرد؟
سلام . می تونین از طریق مدارس خارج از کشور و یا از طریق سایت ثبت نام کتاب های درسی برای خرید کتاب ثبت نام کنین .
سلام . مدرک تحصیلی فرزندم دارای نقص است الان باید چکار کرد ؟
سلام . دانش آموزانی که در ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور ، شرایط عدم تایید یا نقص مدرک دارن ، باید در زمان برگزاری امتحانات مدارس ، امتحانات خرداد و شهریور ماه رو بگذرونن ، فرزند شما اگه در آزمون نمره قبولی رو کسب کنن می تونن به مقطع تحصیلی بعدی وارد شن .
سلام . باید مدرک تحصیلی ترجمه شود برای ادامه تحصیل در ایران ؟
سلام . برای ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور به ترجمه فارسی رسمی مدرک تحصیلی به دست آمده از مدارس خارجی نیاز دارین .
سلام پسر من پایه اول را در کویت گذرانده می تواند در ایران در پایه اول ثبت نام کند ؟
سلام . می تونین برای ارزیابی مدارک مدارس خارج از کشور اقدام کنین و درخواست تکرار پایه بدین ، با درخواست شما موافقت میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©