مدارس استثنایی به منظور کمک به کودکان دارای ناتوانی های ذهنی و جسمی راه اندازی شده اند، تا این داوطلبان بتوانند با ثبت نام در مدارس استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ از امکانات ویژه و مخصوصی که در اختیارشان قرار می گیرد استفاده نمایند. زمان پذیرش مدرسه استثنایی به همراه شرایط ثبت نام بر روی سامانه سناد استثنایی اعلام خواهد شد.
برای مشاوره ثبت نام مدارس استثنایی ۱۴۰۳
برای مشاوره ثبت نام مدارس استثنایی ۱۴۰۳
کودکانی که به طور ناخواسته از ناتوانی های جسمی و ذهنی برخوردار هستند و امکان تحصیل در کنار سایر کودکان و نیز مدارس عادی را ندارند، می توانند از طریق ثبت نام مدارس استثنایی طبق شرایط ذکر شده در این مدارس به تحصیل بپردازند. به همین منظور به دلیل اینکه این کودکان در ایجاد این ناتوانی ها هیچ نقشی نداشته اند و حسی طرد شدگی به آن ها دست ندهد مدارس استثنایی ایجاد شده اند تا بچه ها بتوانند در کنار یکدیگر به تحصیل بپردازند.
به عبارتی در مدارس استثنایی کودکان مشابه هم از لحاظ شرایط زندگی، در کنار همدیگر تحصیل کرده و می توانند همچون دیگر بچه ها دوران تحصیل و کودکی لذت بخشی را تجربه نمایند.مسلما کودکان استثنایی در مدارس مخصوص و در کنار هم نوعانشان احساس امنیت و راحتی بیشتری داشته و با سرعت بیشتری پیشرفت خواهند کرد.
با توجه به اهمیت این مدارس برای افراد دارای معلولیت جسمی و ذهنی و نیز امکان استقلال در جامعه و مشارکت های اجتماعی تصمیم داریم در این مقاله به توضیحاتی در رابطه با زمان، شرایط و نحوه ثبت نام مدارس استثنایی ۱۴۰۳ بپردازیم.
در سال های اخیر به خصوص در دوران شیوع کرونا، ثبت نام تمام دانش آموزان مدارس دولتی و غیردولتی استثنایی به جز پایه اول ابتدایی، به صورت اینترنتی از طریق سامانه پادا به نشانی pada.medu.ir بوده و دانش آموزان یا والدین آن ها می توانند با مراجعه به این سایت و بارگذاری مدارک لازم، نسبت به ثبت نام در این مدارس اقدام نمایند.
سازمان آموزش و پرورش کشور، در راستای ساماندهی و تنظیم فرآیند ثبت نام در مدارس، سایت سناد مدارس استثنایی را به صورت مجزا از سایر مدارس عادی، راه اندازی کرده است. کلیه شرایط عمومی ثبت نام مدارس استثنایی مانند زمان نام نویسی در سال تحصیلی ۱۴۰۳، از طریق این سایت منتشر شده و در اختیار دانش آموزان و اولیا قرار داده می شود.
به طور معمول زمان ثبت نام این مدارس از خرداد ماه شروع می شود. به منظور تکمیل فرآیند ثبت نام دانش آموزان در مدارس، لازم است که مدیران با مراجعه به سامانه سناد، اطلاعات دانش آموزان را ثبت و نسبت به نام نویسی و کلاس بندی آن ها اقدام نمایند.
شیوه نامه ثبت نام مدارس استثنایی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین شده است. رعایت این دستور العمل اجرایی مربوط به ثبت نام، برای تمامی مدارس مربوطه الزامی است.
حداقل سن ورود به دوره ابتدایی 6 سال و حداکثر سن ورود به مقطع متوسطه دوم 22 سال است. با توجه به الکترونیکی بودن نام نویسی مدارس استثنایی در سال تحصیلی 1403، از مهم ترین شرایط ثبت نام مدارس استثنایی، ارائه مشخصات فردی دانش آموز و والدین از جمله نام، نام خانوادگی، کد ملی و شماره تلفن همراه اولیا است.
در بدو ورود و ثبت نام دانش آموز به هر یک از دوره های تحصیلی، حضور پدر و مادر یا ولی قانونی، یکی از شرایط ضروری است. برای ثبت نام در دوره های میان دوره در همان مدرسه، دیگر الزامی به حضور اولیا و دانش آموز نبوده و ثبت نام در پایه بالاتر با ارائه مدارک لازم، انجام خواهد شد.
نو آموزان پایه اول ابتدایی، لازم است با به همراه داشتن پرونده طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی برای شروع تحصیل، اصل شناسنامه، کارت ملی و کار برگ تشخیص نوع معلولیت به مدارس استثنایی شهر خود مراجعه کرده و مراحل ثبت نام را به صورت حضوری انجام دهند.
در طی مراحل سنجش، وضعیت هوش، بینایی، شنوایی، حرکتی، جسمی، چند معلولیتی و طیف اوتیسم این دانش آموزان مشخص شده و کار برگ تشخیصی برای دانش آموزان صادر می شود. ثبت نام دانش آموزان در دوره اول متوسطه، ملزم به ارائه کارنامه پایان تحصیل در دوره ابتدایی بوده و همچنین داشتن مدارک مربوط به عدم توانایی دانش آموز برای تحصیل در مدارس عادی، ضروری است.
دانش آموزان پایه اول هر یک از دوره های تحصیلی که به علت شرایط خاص یا بیماری در زمان تعیین شده ثبت نام، نمی توانند در مدرسه حضور پیدا کنند، باید کلیه امور مربوط به نام نویسی خود را به اولیا خود بسپارند. دانش آموزانی که موفق به ثبت نام در وقت مقرر نشده اند، صرفا با ارائه گواهی موثق از کمیسیون اداره آموزش پرورش استثنایی، می توانند فرآیند ثبت نام را انجام داده و به تحصیل بپردازند.
لازم به ذکر است که آموزش و پرورش با راه اندازی سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل، اقدام به کمک رسانی به دانش آموزان استثنایی نموده است که به دلیل کمبود امکانات، مجبور به ترک تحصیل شده اند. پس از شناسایی این دانش آموزان، اقدامات لازم برای ثبت نام آن ها در مدارس استثنایی و یا غیر حضوری انجام می شود. برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس استثنایی در پایه های تحصیلی مختلف، داشتن شرط سنی مناسب از موارد الزامی است. این شرایط عبارتند از:
برای دانشآموزان معلول جسمی و حرکتی، نقص بینایی و شنوایی، اختلالات حرکتی و اوتیسم و دارای مشکل در نتیجه ارزیابی سواد حرکتی، حداقل سن ورود به دوره اول ابتدایی، 6 سال تمام و حداکثر 10 سال تمام می باشد.
برای دانش آموزان چند معلولیتی همراه با کم توانی ذهنی یا داشتن طیف اوتیسم همراه با کم توانی ذهنی، حداقل سن ورود به پایه اول استثنایی، حداقل 6 سال تمام و حداکثر 11 سال تمام می باشد.
دانش آموزان پایه هفتم و هشتم (دوره اول متوسطه) استثنایی، حداکثر سن ثبت نام 17 و 18 سال تمام، دوره دوم متوسطه استثنایی، حداکثر سن نام نویسی 21 سال تمام است.
برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس استثنایی ۱۴۰۳، لازم است مدیران از طریق سایت سناد استثنایی اقدام کنند. به این منظور لازم است وارد سایت مربوطه به نشانی snd.medu.ir شده و با انجام صحیح مراحلی که در ادامه گفته شده، فرآیند ثبت نام آن ها را تکمیل نمایند.
مراحلی که مدیران گرامی باید به منظور ثبت نام دانش آموزان طی نمایند، در ادامه ارائه شده است.
ابتدا با جستجوی آدرس سایت سناد استثنایی به نشانی snd.medu.ir وارد صفحه اصلی سامانه سناد خواهند شد. در این صفحه گزینه های بخش ستادی، بخش ادارات و مناطق، دانش آموزی و بخش مدارس مشاهده می شوند. در این صفحه با کلیک بر روی گزینه ورود به بخش مدارس، وارد پنل مدرسه می شوند.
با ورود به صفحه جدید مشابه تصویر زیر، باید کد مدرسه، کد ملی و کلمه عبور خود را درج نموده و روی گزینه ورود کلیک نمایند. کد مدرسه یک کد 8 رقمی ثابت است که به هر یک از مدارس به صورت جداگانه اختصاص داده می شود.
با تکمیل اطلاعات مرحله قبل، به صفحه جدید که مربوط به امور دفتری است، وارد می شوند. در این صفحه لازم است با انتخاب گزینه ثبت نام دانش آموز جدید و وارد کردن کد ملی در کادر مربوطه، بر روی گزینه ادامه کلیک کنند.
با وارد کردن کد ملی، اگر دانش آموز از قبل در این سامانه ثبت نام باشد، اطلاعات دانش آموزی او نمایش داده می شود، اما در صورتی که برای بار نخست وارد سامانه سناد شده، ابتدا باید اطلاعاتش را ثبت کند. در تصویر زیر با تکمیل گزینه های نام، نام خانوادگی، جنسیت، وضعیت جسمی، نام و کد ملی پدر و مادر، شغل پدر و تایید اطلاعات، وارد مرحله بعد خواهند شد.
در صفحه زیر لازم است مجددا کد ملی پدر را وارد کرده و بر روی گزینه ادامه کلیک کنند.
حال باید اطلاعات مربوط به جنسیت دانش آموز، شماره تماس، محل تولد، شماره سریال شناسنامه و .. را در کادر های خواسته شده درج نمایند.
حال اطلاعاتی که وارد سیستم شده به صورت جامع نمایش داده خواهد شد که لازم است بعد از بررسی صحت اطلاعات، آن ها را تایید و یا در صورت نیاز، ویرایش نمایند.
در این مرحله از منوی سمت راست روی گزینه لیست دانش آموزان که در تصویر به صورت کادر سبز رنگ نشان داده شده، کلیک کرده و سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ را انتخاب کنند. سپس پایه تحصیلی را انتخاب و بر روی گزینه “جستجو” کلیک نمایند.
بعد از جستجو، ثبت نام دانش آموز جدید در سایت تایید شده و مطابق با تصویر زیر اطلاعات کامل او نمایش داده می شود.
بدین صورت با طی کردن درست مراحلی که ذکر شد، فرآیند ثبت نام مدارس نیازهای ویژه از طریق سامانه سناد استثنایی به پایان خواهد رسید.
سامانه سناد دانش آموزی محلی برای ثبت، نگهداری و مدیریت اطلاعات دانش آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه دوره اول و دوم است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت نام دانش آموزان در این سامانه، می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مدرسه برای یک کودک اهمیت بسیار ویژه ای دارد، چرا که قرار است ساعات زیادی در طول روز را در آن بگذراند. به نظر می رسد که ثبت نام مدارس نیازهای ویژه می تواند دوران تحصیلی لذت بخشی را برای آن ها ایجاد نماید. این مدارس با داشتن کادری مجرب و آموزش دیده در زمینه روانشناسی و مهارت های لازم در برخورد با کودکان، به خوبی می دانند که نحوه آموزش درست به کودکان دارای ناتوانی های جسمی و ذهنی چگونه است.
از الزامات آموزش در این مدارس وجود همین نیروهای متخصص و آموزش دیده است. این کودکان رفتارهای خاصی دارند که درک این شرایط و چگونگی برخورد با آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده که شاید معلمان و پرسنل مدارس عادی به خوبی از آن ها آگاه نباشند.
همچنین امکانات خاص و ویژه ای جهت ارتقای کیفیت آموزش در مدارس استثنایی در نظر گرفته شده است. همان طور که می دانید، این کودکان قادر نیستند با امکانات معمولی و مطالعه متونی که در زمان ثبت نام کتاب های درسی دانش آموزان عادی دریافت کرده اند آموزش ببینند، پس نیاز به ابزار های آموزشی پیشرفته و کتاب های مخصوص خود مانند بریل و ماشین های تایپ بریل دارند.
در مدارس استثنایی کتاب های دارای خط بریل و ماشین تایپ بریل و امکانات مختلف با توجه به شرایط جسمی و ذهنی هر دانش آموز وجود داشته تا ضربه ای از این حیطه به فرآیند تحصیل آنان وارد نشود. به منظور استفاده از امکانات و شرایط مطلوبی که در این مدارس برای کودکان در نظر گرفته شده است، لازم است که در زمان مناسب و به موقع اقدام به ثبت نام در مدارس استثنایی کرده و آینده ای روشن را برای کودکانتان رقم بزنید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا به تمامی سوالات شما در خصوص ثبت نام مدارس استثنایی پاسخ دهند. شما می توانید از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با کارشناسان مجرب این مرکز مشاوره در ارتباط باشید.
✔️ با توجه به متن مقاله، زمان ثبت نام مدارس اسثتنایی ۱۴۰۳ ، از طریق این سایت منتشر شده و در اختیار دانش آموزان و اولیا قرار داده می شود.
✔️ یکی از شرایط ثبت نام مدارس استثنایی، حداقل سن ورود به دوره ابتدایی 6 سال و حداکثر سن ورود به مقطع متوسطه دوم 22 سال است. ادامه شرایط در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ با توجه به متن مقاله، لازم است وارد سایت مربوطه به نشانی snd.medu.ir شده و با انجام صحیح مراحلی که در متن مقاله گفته شده، فرآیند ثبت نام را تکمیل نمایید.
برای مشاوره ثبت نام مدارس استثنایی ۱۴۰۳
برای مشاوره ثبت نام مدارس استثنایی ۱۴۰۳
سلام آیا دانش آموزان استثنایی می تواند کنکور شرکت کند یا نه ؟
سلام . دانش آموزان مدارس استثنائی می تونن در کنکور سراسری شرکت کنن .
سلام وقت بخیر پسرم ۷ سالش نمیتونی حرف بزنه و ارتباط برقرار کنه باید مدرسه استثنایی ثبت نام کنم
سلام . پسر شما باید در سنجش سلامت پیش از ورود به دوره ابتدایی شرکت کنن ، در سنجش مشخص میشه باید در مدرسه استثنایی ثبت نام کنن یا خیر .
سلام و خسته نباشید پسر من ۶ سالشه اول فکر م یکردیم اوتیسم ارتباط برقرار نمی کنه الان فهمیدم تشنج داره مدرسه عادی نمی تونه بره؟؟؟؟
سلام . پسر شما باید در سنجش سلامت شرکت کنن در صورتی که تشخیص داده شه ، در مدارس عادی نمی تونن تحصیل کنن باید در مدرسه استثنایی ثبت نام کنن .
سلام وقت بخير ايا دانش اموزان استثنايی كنكور دارد
سلام . کنکور جداگانه ای برای دانش آموزان مدارس استثنایی برگزار نمیشه .
سلام پسرم ۶ سال و نیم داره و دو سال پیش به افسردگی مبتلا شد و تحت درمان بود و الان بهتر شده و اطلاعاتش پایینه چون اموزش ندیده عقب مونده از اموزش و پیش دبستانی هم نفرستادم الان دیر و سخت ارتباط می گیره و مشکل رفتاری فقط داره باید در چه مدرسه ای ثبت نامش کنم
سلام . پسر شما می تونن در مدارس استثنائی ثبت نام کنن البته توصیه میشه ابتدا در سنجش سلامت شرکت کنن .
سلام ثبت نام پایه اول چه زمانی است ؟
سلام . ثبت نام پایه اول ابتدایی مدارس استثنایی شروع شده ، برای ثبت نام حضوری به مدرسه مراجعه کنین .
سلام ببخشی پسرای من پارسال مدرسه استثنایی درس خوندن امادگی یک و دو با هم خوندن الان هشت سال سن دارن هیچ مشکلی هم ندارن مدرسه گفته می تونن مدرسه عادی برن می خواستم بپرسم که سایت سنجش مدرسه استثنایی کی باز میشود
سلام . برای ثبت نام پسرتون در مدارس عادی نیازی نیست در سایت سنجش مدارس استثنایی ثبت نام کنین .
سلام فرزند من 8 سال دارد می تواند در کلاس اول ثبت نام کند ؟
سلام . پسر شما می تونن در ثبت نام مدارس استثنایی پایه اول ابتدایی شرکت کنن .
سلام . ثبت نام کلاس اول دبستان کی است ؟
سلام . ثبت نام پایه اول ابتدایی طبق برنامه تعیین شده از 1 خرداد شروع شده ، به مدرسه استثنایی مورد نظرتون مراجعه کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©