هر ساله تعدادی از دانشجویان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر می کنند . اما آیا این دانشجویان در مورد مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور اطلاعاتی دارند ؟ آیا تحصیل در خارج ارزش هزینه های آن را دارد ؟
در کشور ما نیز هر ساله تعدادی از جوانان ایرانی عازم کشورهای دیگر می شوند یا در این فکر هستند که برای تحصیل در خارج از کشور اقدام کنند . اغلب جوانان به این فکر می کنند که تنها راه موفقیت آن ها تحصیل در خارج از کشور است . اما آیا واقعا این موضوع صحت دارد یا خیر ؟
تصمیم برای تحصیل در خارج از کشور زندگی فرد را متحول می کند . اما آیا این تحول خوب است یا بد ؟ اغلب انسان ها با یک انتخاب درست و عاقلانه می توانند زمینه را برای موفقیت خود فراهم کنند و از موقعیت خود بهترین استفاده را کنند .
شاید در خانواده یا بین نزدیکان خود دیده باشید که اغلب جوانان رویای خارج از کشور را دارند . اما آیا آن ها برای زندگی و تحصیل در خارج از کشور برنامه ریزی کرده اند ؟ آیا تصمیم گرفته اند که پس از پایان تحصیلات خود به کشور بازگردند ؟
مزایا تحصیل در خارج از کشور
آیا شما تا به حال فکر کرده اید که تحصیل در خارج از کشور چه مزایایی دارد ؟ البته برای پاسخ به این سوال باید عواملی مانند وضعیت اقتصادی و فرهنگی خود را بررسی کنید یا با سطح علمی دانشگاه مقصد آشنایی لازم را داشته باشید . در ادامه مقاله مزایای تحصیل در خارج از کشور را بیان خواهیم کرد .
- زندگی به دور از خانواده را تجربه خواهید کرد
اگر هنوز ازدواج نکرده باشید و تجربه زندگی مستقل را نداشته باشید ، با تحصیل در خارج از کشور می توانید با شرایط زندگی به دور از خانواده آشنا شوید . تجربه زندگی مستقل را ممکن است اغلب دانشجویان در داخل کشور که در خوابگاه های دانشجویی بوده اند ، تجربه کرده باشند .
اما تجربه زندگی در یک کشور دیگر متفاوت است زیرا آشنایی با زبان ، نژاد و فرهنگ یک کشور دیگر در عین سختی می تواند جذاب باشد . زمانی که شما تصمیم می گیرد که برای تحصیل به یک کشور دیگر بروید ، باید اداره همه امور را به دست بگیرید و در نتیجه مسئولیت زندگی را به عهده بگیرید .
- در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود تحصیل می کنید
افرادی که تصمیم می گیرند که در خارج از کشور و به دور از خانواده خود تحصیل کنند یعنی به فکر یک دانشگاه سطح بالا هستند . یعنی اگر رشته مورد علاقه تان در عالی ترین سطح دانشگاه های خارجی ارائه شود باید برای اخذ پذیرش تحصیلی در آن دانشگاه بسیار تلاش کنید .
- با زبان یک کشور دیگر آشنا خواهید شد
همانطور که می دانید آشنایی با یک زبان جدید به خصوص یک زبان بین المللی مانند زبان انگلیسی به شما این امکان را می دهد که بتوانید فرصت های بهتری در زمینه شغلی خود کسب کنید . تحصیل در خارج از کشور این فرصت را به دانشجویان می دهد که علاوه بر تحصیلات آکادمیک با یک زبان دیگر نیز آشنا شوند .
آشنایی با زبان های بین المللی شانس بیشتری برای افراد در زمینه های مختلف کاری می تواند فراهم کند . برای یادگیری زبان انگلیسی هیچ راهی بهتر از این نیست که در آن کشور زندگی کنید و با مردم آنجا معاشرت داشته باشید .
- با یک فرهنگ جدید و مکان های دیدنی آشنا خواهید شد
زندگی در یک کشور جدید به دلیل آشنایی با فرهنگ آنجا و بازدید اماکن تاریخی می تواند تجربه جالب و جذابی باشد . یکی از مزایای تحصیل در کشور دیگر ، تجربه زندگی از دیدی جدید و متفاوت است که با آن می توان با فرهنگ و عقاید مردم آن جامعه آشنا شد .
دانشجویانی که برای تحصیل به یک کشور دیگر می روند ، برخلاف توریست هایی که به کشورهای دیگر سفر می کنند زمان زیادی برای بازدید از اماکن تاریخی کشور مقصد دارند . آن ها در طی زمان تحصیل این فرصت را دارند ، که به طور کامل و دقیق از این مناظر بازدید کنند .
بازدید از مناظر مختلف در کشور مقصد باعث می شود فرد فرصت آشنایی بیشتر با آن کشور و مردمانش را داشته باشد و حتی از این طریق می توان روابط خود را با سایر افراد گسترش داد . این فرصت های جدید باعث می شود شما تجربه تحصیل خوشایندی را داشته باشید .
معایب تحصیل در خارج از کشور
تحصیل در خارج از کشور علاوه بر داشتن مزایا ، معایبی نیز به همراه دارد که باید پیش از آن که تصمیم به رفتن بگیرید در مورد آن فکر کنید . زیرا ممکن است اغلب دانشجویان نتوانند در این شرایط دوام بیاورند و در نتیجه به کشور خود باز می گردند . در ادامه معایب تحصیل در خارج از کشور را بیان خواهیم کرد .
- تحصیل در خارج از کشور هزینه بالایی دارد
تحصیل در خارج از کشور به غیر از بورسیه تحصیلی ، فلوشیپ ها ( fellowship ) و اسکولارشیپ ها ( scholarship ) ، با هزینه های قابل توجهی همراه است . به همین دلیل قبل از هر تصمیمی باید هزینه های تحصیل و زندگی را بررسی کنید تا در ادامه راه دچار مشکل نشوید .
البته لازم به ذکر است بدانید هزینه های تحصیل و زندگی به خود فرد و کشوری که برای تحصیل انتخاب می کند ، بستگی دارد . برخی از دانشجویان ممکن است برای هزینه های تحصیل خود ، قرض کنند یا وام بگیرند . آن دسته از دانشجویانی که با استفاده از قرض یا وام قصد ادامه تحصیل را دارند ، در دوران تحصیل از لحاظ مالی تحت فشار خواهند بود و ممکن است حتی پس از تحصیل قرض های آن ها تمام نشود .
- در هنگام تحصیل در یک کشور دیگر احساس غربت می کنید
لازم به ذکر است بدانید که ایرانیان در مقایسه با مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی ، افراد احساسی تری هستند که اغلب وابستگی بیشتری به خانواده خود دارند . اولین مشکلی که برای دانشجویان ایرانی در خارج از کشور پیش می آید ، احساس غربت است .
البته میزان غربت نیز به تعداد ایرانیان آن کشور ، فرهنگ آن کشور و روحیات خود فرد بستگی دارد . دلتنگی شما برای خانواده تان تحمل شرایط را اندکی سخت تر می کند ، خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی این مشکل تا حدودی قابل حل شدن است .
- ممکن است آب و هوای کشور مقصد با شما سازگار نباشد
افرادی که تحمل سرما و بارش برف و باران را ندارند ، برای ادامه تحصیل کشور هایی مانند اروپا و کانادا را نباید انتخاب کنند . هوای اروپا به خصوص سوئد ، نروژ ، آلمان و فرانسه در نیمه دوم سال همیشه و هر روز دارای بارش برف و باران است و دمای هوای به زیر 20 درجه می رسد .
- ممکن است شما زبان کشور مقصد را بلد نباشید
اغلب دانشجویانی که برای تحصیل به کشور های دیگر می روند ، با زبان آن کشور آشنایی ندارند به همین دلیل در ارتباط با مردم آنجا دچار مشکل خواهند شد . در چنین وضعیتی باید به ناچار تا حدودی زبان بومی مردم را یاد بگیرید تا بتوانید با آن ها ارتباط برقرار کنید .
با این تفاسیر آیا همچنان قصد ادامه تحصیل به خارج از کشور را دارید ؟ آیا می توانید سختی های کشور مقصد را تحمل کنید و در آنجا برای چند سال زندگی کنید ؟
منبع : همیار اپلای