وزیر آموزش و پرورش در حاشیه نشست هیأت دولت، از تشکیل و برگزاری کلاسهای جبرانی در تابستان سال 1400 برای دانش آموزان، خبر داد. وی با بیان اینکه کلاسهای جبرانی کلاس اولیها بدون هزینه است، گفت: این کار توسط نیروهای داوطلب انجام میشود و لازم نیست که خانوادهها هزینهای پرداخت کنند.
برای مشاوره برنامه ریزی درسی
برای مشاوره برنامه ریزی درسی
پیش از ظهر امروز، محسن حاجی میرزایی در حاشیه آخرین نشست هیأت دولت در سال 1399، اظهار کرد: برنامهریزی برای تشکیل و برگزاری کلاسهای جبرانی در تابستان سال آینده، یکی از اولویتهای ما، برای جبران آموزش از دست رفته در ایام کرونا است.
وی با تشکر از زحمات فرهنگیان برای ادامه روند آموزش باکیفیت، در بستر مجازی در طول سال 99، تصریح کرد: قطعاً در سال گذشته فعالیتهای گستردهای برای ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان انجام شده است. اما باز هم باید ارزیابی دقیقتری داشته باشیم و برای برخی از دانش آموزان، که به هر دلیلی از آموزش با کیفیت، محروم بوده و یا نیازمند به فعالیتهای جبرانی هستند، فعالیتهای جبرانی پیش بینی و اجرا کنیم.
وزیر آموزش و پرورش در مورد حضوری یا غیرحضوری بودن کلاسهای درس در سال جدید، گفت: وزارت آموزش و پرورش، همیشه متقاضی حضوری بودن فعالیتهای آموزشی بوده است؛ ولی حضوری یا غیرحضوری بودن مدارس، به تصمیم ستاد ملی کرونا بستگی دارد.
وی افزود: تاکنون، ستادملی کرونا، به دلیل نگرانی از سلامت دانش آموزان، اجازه حضور دانش آموزان در کلاس و ارائه آموزش حضوری را به ما نداده است. اگر شرایط سال آینده، مانند امروز باشد از طریق بستر مجازی، آموزش را ادامه خواهیم داد و درصورت کسب اجازه از ستادملی کرونا، آموزش حضوری خواهیم داشت.
رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو درباره کیفیت تحصیلی در فضای مجازی، اظهار کرد: یکی از کارکردهای مدرسه این بود که بسیاری از عادات صحیح که افراد باید در زندگی داشته باشند، در سنین کودکی به آنها آموزش میداد.
وی با بیان اینکه مدرسه جایی فراتر از این است که صرف مفاهیم علوم و ریاضی به دانشآموزان یاد داده شود، افزود: به عنوان مثال وقتی بچهها سر ساعت معینی از خواب بیدار میشوند و به مدرسه میروند، میتوانند نظم را در زندگی یاد بگیرند و همه اینها در حال حاضر دستخوش آسیب جدی شده است که البته نه تنها برای کودکان و نوجوانان بلکه حتی در آموزش عالی هم یک چالش است.
حکیمزاده با اشاره به اینکه در شرایط فعلی تغییراتی در نوع و سبک زندگی افراد اتفاق افتاده است که چالشهایی را ایجاد کرده است، گفت: برای شروع سال تحصیلی باید به این چالشها توجه داشته باشیم و از همین الان در برنامه عملی که برای بازگشایی تعیین میکنیم، بخشی مرتبط با رفع نگرانیها و دغدغهها باشد.
وی تصریح کرد: البته شرایط قابل پیشبینی هم نیست و به صورت قطعی نمیتوانیم بگوییم که آیا اول مهر مشکل رفع شده و آیا آموزش حضوری خواهد بود یا نخواهد بود و به همین دلیل اینکه صد درصد بخواهیم برنامهریزی کنیم و بگوییم این کار را انجام میدهیم، مشخص نیست.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش درباره آموزش کلاس اولیها، گفت: برای یادگیری مؤثر کلاس اولیها، مسؤولیت با مدیر است که علاوه بر معلم باید نظارت کند تا این کودکان مهارتهای سواد پایه را به دست آورند و اگر لازم باشد که برای این دانشآموزان برنامه جبرانی در نظر گرفته شود، توسط مدرسه تنظیم میشود.
وی اضافه کرد: اگر انشاءالله شرایط کرونایی نداشته باشیم، آموزشهایی را برای معلمان پایه دوم در نظر گرفتیم که چطور میتوانند فقر ارتباطی که از سال گذشته برای دانشآموزان کلاس اولی وجود داشته است را جبران کنند و بخشی از شروع سال تحصیلی را به این موضوع اختصاص دهند.
حکیمزاده با بیان اینکه کلاسهای جبرانی کلاس اولیها بدون هزینه است، اظهار کرد: لازم نیست که خانوادهها هزینهای پرداخت کنند و این کار توسط نیروهای داوطلب انجام میشود.
وی افزود: بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان برای این کار اعلام آمادگی کرده است و در استانها این برنامه شروع شده و خانوادهها لازم نیست که هزینهای را بپردازند.
براین اساس معاونت آموزش ابتدایی بر آن است تا با مشارکت سازنده مکاران در استان ها، مناطق، مدارس و کلاس های درس، برنامه جبران و تثبیت یادگیری دانش آموزان دارای افت تحصیلی دارای سطوح عملکرد «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و «قابل قبول» را به اجرا در آورد.
انتظار می رود با طراحی و اجرای اقدامات و فعالیت های اثربخش در این زمینه توسط شما همکاران بزرگوار استان ها و ارسال گزارش های دوره ای مناطق و مدارس، شرایط بهبود و ارتقاء پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بیش از پیش فراهم شود.
مداخله آموزشی و جبران یادگیری دانش آموزان دارای افت تحصیلی هدف کلی این برنامه و تعمیق یادگیری و تقویت بنیه علمی دانش آموزان، حمایت از دانش آموزان لازم التوجه (دیر آموز، فاقد دسترسی به آموزش حضوری یا مجازی، بد سرپرست و بی سرپرست) و کاهش افت تحصیلی، تکرار پایه و ترک تحصیل، به ویژه در پایه های اول و دوم ابتدایی از جمله اهداف جزئی مدنظر هستند.
از جمله مستندات قانونی اجرای این برنامه نیز می توان به ماده ۶۳/الف /۱ برنامه ششم توسعه؛ راهکارهای ۲-۵ و ۳-۵ سند تحول بنیادین؛ ماده ۶ آیین نامه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و تربیتی دوره ابتدایی (شرکت در دوره های جبرانی)؛ برنامه عملیاتی معاونت آموزش ابتدایی (کاهش نرخ تکرار پایه) اشاره کرد.
کدام دانش آموزان باید در برنامههای جبرانی شرکت کنند؟
مخاطبین این برنامه عبارت اند از تمامی دانش آموزان دوره اول ابتدایی دارای سطوح عملکرد تحصیلی «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و «قابل قبول» در دروس فارسی و ریاضی و همچنین تمامی دانش آموزان دوره دوم ابتدایی دارای سطوح عملکرد «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و «قابل قبول» در دروس فارسی، ریاضی و علوم.
شروع برنامههای جبرانی تابستانی از ۱۹ تیرماه
گستره اجرای برنامه به این قرار است که این طرح در مدارس ابتدایی کشور، برای تمامی دانش آموزان دارای سطوح عملکرد «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و قابل قبول» لازم الاجراست.
بازه زمانی اجرای برنامه از روز شنبه ۱۹ تیرماه تا روز چهارشنبه ۳ شهریورماه، به میزان دو جلسه آموزشی در هر هفته، جمعا ۱۴ جلسه آموزشی است.
فرایند اجرای برنامه از سوی استان ها
برای اجرای مطلوب این برنامه، انجام گام های زیر توسط استان ها و مناطق مدنظر است. تصمیم گیری درباره جزئیات هر گام، با در نظر گرفتن اقتضائات استانی، با معاونت آموزش ابتدایی استان یا مناطق است.
گام اول: تشکیل کمیته های تخصصی آموزشی و پرورشی استانی، منطقه ای و مدرسه ایی و اتخاذ تصمیمات لازم
گام دوم: ساماندهی نیروهای آموزشی مدارس شامل معلمان و دانشجو معلمان
گام سوم: اطلاع رسانی درباره برنامه در سطوح استان، منطقه و مدارس؛
گام چهارم: شناسایی دانش آموزان مشمول برنامه در استان، منطقه و مدارس؛
گام پنجم: تشکیل کلاس های درسی (حضوری، مجازی یا ترکیبی) و ارائه آموزش های لازم به دانش آموزان مشمول برنامه
گام ششم: نظارت مستمر بر اجرای برنامه توسط کمیته ها و ارائه گزارش های دوره ای؛
گام هفتم: ارزشیابی از پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مشمول برنامه و ارائه گزارش های تحلیلی مربوطه
منبع: مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش
برای مشاوره برنامه ریزی درسی
برای مشاوره برنامه ریزی درسی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©