نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حذف کنکور با حضور مدیران دبیرستان های غیردولتی نام آشنا و مسئولان موسسات کنکوری مشهور برگزار شد .
نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حذف کنکور با مدیران دبیرستان های غیردولتی نام آشنا و مسئولان موسسات کنکوری مشهور برگزار شد .
موضوع حذف کنکور از دهه ۸۰ در رسانه ها مطرح است ولی بعد از گذشته حدود ۲۰ سال هنوز کنکور برگزار میشود و تب رقابت در میان داوطلبان نه تنها فروکش نکرده بلکه همچنان در رشتههای پرطرفدار و دانشگاههای سطح یک ادامه دارد . اخیرا سید سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره حذف کنکور اعلام کرد : تلاش میکنیم در ۶ ماه آینده به مدل قطعی برای حذف کنکور برسیم و با همراهی مجلس این مسئله را به نتیجه برسانیم و دولت نیز باید اراده لازم را داشته باشد .
بعد از این گفته عاملی نشست هایی با عنوان کنکور چالش ها و راهبرد ها برگزار شد . قسمت جالب این نشستها ترکیب مهمانان بود . مدیران دبیرستان های غیردولتی نام آشنا و از طرفی دیگر مسئولان موسسات کنکوری مشهور ، مهمان جلسه حذف کنکور بودند .
حال این سوال مطرح است که چرا باید این افراد دعوت شوند ؟
این موسسات غیر از چاپ کتاب ، ارائه مشاوره و برگزاری آزمون آزمایشی چه اقدامی برای کنکور انجام میدهند که در چالش کنکور مبنای مشورت باشند ؟ مگر اینکه قرار باشد این موسسات و آن مدرسه های غیر دولتی بگویند که چطور می توانند خود را با حذف کنکور تطبیق دهند .
بسیاری از کارشناسان مستقل آموزشی می گویند در جهان پول قدرت می آفریند حال مافیای کنکور یا صنعت کنکور فاسد ( به عقیده برخی ) با پول زیادی که انباشته کرده قدرت زیادی به دست آورده که می تواند مسیر حذف کنکور را به آنجا که خود می خواهد هدایت کند . یعنی اگر راضی نشود همان میشود که او میخواهد . جالب است که در این نشستها مدیران مدارس غیرانتفاعی همگی یک نظر مشابه به هم داشتند و آن این بود که کنکور باید به نفع دانشآموزان نیز باشد و آن ها نیز از کنکور سود ببرند .
نظرات مدیران موسسات کنکوری که در این نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشتند نیز جالب بود . کاظم قلم چی مدیر کانون فرهنگی آموزشی قلم چی که یدی طولانی در برگزاری آزمون های آزمایشی و تجارت از کنکور را دارد ، معتقد است : « یکی از دلایل اضطراب دانشآموزان تغییر پیدرپی و ناگهانی سیستمهای آموزشی و نحوه برگزاری کنکور است و باید توجه کنیم در ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته چقدر نظام آموزشی خود را تغییر دادهایم ؟! »
مشکل عدم سرمایه گذاری بر روی معلمان
ابوالفضل جوکار مدیر عامل موسسه گاج نیز اعلام کرد : « در حقیقت مشکل ما نیستیم ، مشکل عدم سرمایهگذاری بر روی معلمان و عدم توجه به معشیت آنان است و آیا معلمان ما با آسودگی خیال در کلاس درس حاضر میشوند ؟ مشکل دیگر تغییر هر ساله کتابهای درسی است ؛ هیچ کشوری هر سال محتوای کتاب های درسی خود را تغییر نمی دهد و یک ثبات آموزشی دارد . »
امیدرضا مجتهد مدیر موسسه آموزشی گزینه دو نیز بیان کرد : « مشکل دیگر خود سازمان سنجش است . اطلاعات و پاسخهای تشریحی یا آمارهای مربوط به کنکور که اطلاعات طبقه بندی امنیتی نیست که سازمان سنجش از افشای آن سرباز می زند . در واقع سازمان سنجش با مخفی کاری های خود از کنکور غولی درست کردهاند که کسی به دنبال تغییر آن نباشد . »
وی تأکید کرد : « باید تحقیق کنیم چرا نتایج آزمون سراسری با نتایج آزمون مدارس هم خوانی ندارد و دانشآموزی با معدل ۱۹ در کنکور پذیرفته نمی شود و دانشآموزی با معدل ۱۲ در یک دانشگاه خوب پذیرفته میشود من قبول دارم سئوالات کنکور غیر استاندارد است اما بپذیریم یک جای کار مشکل دارد .»
هامون سبطی از موسسه ماد (مشاوره استادان دریافت) نیز گفت : مطلبی که دو ساعت تدریس آن طول میکشد در کتاب درسی در حد یک جمله اشاره شده است . بعد میگویند چرا سوالات کنکور این قدر سخت است . سوالات کنکور سخت نیست بلکه کتابهای درسی ما بسیار سادهسازی شده است و وقتی می خواهیم بین یک میلیون نفر ، ۳ هزار نفر را انتخاب کنیم نمی توانیم با این سوالات ساده آزمون درستی بگیریم . بنابراین این شکاف بین آموزش و پرورش و کنکور دانشگاهها به وجود میآید که اینجا مقصر اصلی آموزش و پرورش است ، نه کنکور !
حقالسهم موسسات کنکوری به ناظران
البته موضوع دیگری که کمتر به آن توجه میشود حقالسهم ناظران از موسسات کنکوری است که به بررسی نیاز دارد . از محل ثبت نام مؤسسات کنکوری و برگزاری آزمون ، ۴ درصد به حساب آموزش و پرورش واریز میشود . این موضوع در آذرماه سال گذشته در نشست مافیای کنکور که در یکی از خبرگزاری های کشور برگزار شد ، اعلام شد . در این نشست ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و عبدالرسول عمادی معاون وقت وزارت آموزش و پرورش حضور داشتند . عمادی در این نشست در مواجهه با این ادعای رئیس سازمان سنجش هیچ پاسخ متقنی نداد و مبلغ دریافتی وزارت آموزش و پرورش را اعلام نکرد . وی فقط گفت : مافیای کنکور به معنای این پول نیست ، مافیای کنکور یعنی کارهای غیرقانونی . مافیای کنکور یعنی تب شدید که فرو نمی خوابد .
حذف کنکور، چگونه ؟
حال مشخص نیست که با وجود این معاملات پیچیده چگونه قرار است کنکور ظرف ۶ ماه آینده حذف یا به سمت حذف شدن برود . البته بیشتر روسای دانشگاه های سطح یک کشور در مرحله اول خواهان حذف کنکور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند . آنگونه که محمود فتوحی رئیس دانشگاه شریف در این باره گفت : « شورای عالی انقلاب فرهنگی بهتر است در مسئله کنکور ابتدا به حذف کنکور در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری اقدام کند . »
وی مکانیزم حذف را به آزمونهای بینالمللی گره زد و خاطرنشان کرد : « اگر امتحانی شبیه امتحان بینالمللی GRE چند بار در سال برگزار شود و دانشگاهها بر اساس نمرات بهدست آمده به مصاحبه و پذیرش دانشجو اقدام کنند ، میتوان در پذیرش دانشجوی توانمند در دانشگاه اقدام بهتری کرد که در این رابطه باید اصل را بر اعتماد به دانشگاهها متمرکز کنیم و البته بر فعالیت دانشگاه در این زمینه نظارت داشته باشیم . »
این سخنان نشان میدهد ؛ راه حلی که روسای دانشگاههای سطح یک به نظرشان میرسد گذاشتن یک ملاک سنجش نه چندان ساده است تا مهارت و علم داوطلبان سنجیده شود . در نهایت باید منتظر بود که این نظرهای مشورتی از بخش خصوصی تا دولتی چه خروجی هایی خواهد داشت ؟
منبع : آنا
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 290000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©