تفاوت دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد در حداقل واحدهای انتخابی و سنوات مجاز می باشد. بنابراین، دانشجویانی که در دانشگاه آزاد قصد تحصیل در دوره های تمام وقت و یا پاره وقت را دارند می بایست ابتدا از فرق نظام آموزشی تمام وقت و پاره وقت آگاه شده تا بتوانند با اطلاع از مدت زمان تعیین شده برای هر یک از این دوره ها اقدام به تحصیل نمایند.
برای مشاوره تفاوت دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد
برای مشاوره تفاوت دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد
هر ساله داوطلبان بسیاری به دلیل تنوع رشته های ارائه شده و ظرفیت بالای پذیرش در دانشگاه آزاد به دنبال تحصیل در رشته های این دانشگاه می باشند. بنابراین، متقاضیان علاقه مند به تحصیل در مقاطع کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری می توانند به صورت با آزمون و بدون آزمون مشغول به تحصیل شوند.
لازم به ذکر است که رشته های دانشگاهی کارشناسی این دانشگاه در دو دوره پاره وقت و تمام وقت ارائه می شود و دانشجویان می توانند با توجه به تعداد واحدهای ارائه شده در هر ترم و نیز مدت زمانی که جهت اتمام این دوره ها به کار می رود نسبت به انتخاب نظام آموزشی خود اقدام نمایند. لذا، جهت اطلاع از اینکه فرق نظام پاره وقت و تمام وقت برای تحصیل در دانشگاه آزاد به چه صورت می باشد؛ پیشنهاد می شود متن مقاله را به صورت کامل مطالعه نمایید تا از تعریف نظام پاره وقت دانشگاه آزاد و تفاوت دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد آگاه شوید.
ابتدا با تعریفی که در اساسنامه ثبت نام دانشگاه آزاد برای دوره های پاره وقت تعیین شده است آغاز می کنیم. تعریف نظام پاره وقت بدین شکل است که به دلیل نیاز به ادامه تحصیل شاغلین، دوره های پاره وقت با این توصیف ایجاد شد که زمان برگزاری کلاس های این دوره ها به نوعی باشد که با تایم کاری اداری تداخل ایجاد نکند.
همچنین به دانشجویان دوره پاره وقت این اجازه داده شده که بتوانند در زمان طولانی تری تحصیلشان را به پایان برسانند و تعداد واحد های کمتری را انتخاب کنند. این بدین معنی است که می توانند در هرترم تحصیلی واحدهای درسی کمتری بردارند و در نهایت در ترم های مجاز بیشتری در دانشگاه حضور داشته باشند و زمان تحصیلشان را طولانی تر کنند.
همچنین چون دانشجویان دوره های پاره وقت حق دارند زمان طولانی تری را به عنوان ترم های مجاز به تحصیل بپردازند پس معافیت تحصیلی ای که به دانشجویان پسر دوره های پاره وقت می دهند طولانی تر از دانشجویان دوره های تمام وقت است. دانشجویان دوره های پاره وقت می توانند تا 8 سال به شرطی که هنوز دانشجو باشند و فازغ التحصیل نشده باشند یا از دانشگاه اخراج نشده باشند از معافیت تحصیلی بهره مند شوند.
رشته های نظام پاره وقت دانشگاه آزاد تنها در پذیرش بدون آزمون مقطع کارشناسی پیوسته ارائه می شود. داوطلبان برای اطلاع از جزییات زمان ثبت نام این رشته های می توانند مقاله زیر را مطالعه کنند.
نظام تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد در برخی از موارد با هم متفاوت بوده، اما در اکثر شرایط و فاکتورها به هم مشابه و یکسان هستند. در ادامه دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد را نسبت به شهریه، اعتبار، زمان برگزاری، طول دوره تحصیل، حداقل و حداکثر واحدهای انتخابی و ظرفیت پذیرش مقایسه کرده ایم.
شهریه دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد : داوطلبان متقاضی ثبت نام دانشگاه آزاد باید دقت داشته باشند که تفاوتی در میزان شهریه دانشگاه آزاد در رشته های نظام تمام وقت و پاره وقت وجود نداشته و هزینه ثابت و متغیر ترمی آنها با هم یکسان است.
اعتبار دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد : میزان اعتبار مدرک دریافتی از دانشگاه نیز یکی از نگرانی های داوطلبان بوده که باید در پاسخ به آن بگوییم که اعتبار مدارک صادره دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد کاملا یکسان بوده و هیچ تفاوتی در اعتبار آن وجود ندارد.
زمان برگزاری کلاس های دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد : طبق اساسنامه دوره های پاره وقت برای کارمندان و شاغلان بوده و در زمانی بعد از ساعات اداری برگزار می شود، اما در عمل در اکثر واحد های دانشگاهی زمان برگزاری کلاس های دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد با هم یکسان است.
لازم به ذکر است که داوطلبان می توانند برای اطلاع از رشته محل های بدون آزمون کارشناسی پیوسته نظام پاره وقت مقاله زیر را مطالعه کرده و سپس برای ثبت نام نظام پاره وقت دانشگاه آزاد اقدام کنند.
طول دوره (سنوات مجاز) دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد : سنوات مجاز برای نظام تمام وقت به میزان 5 سال ( 10 ترم ) و برای نظام پاره وقت 8 سال ( 16 ترم ) است، اما این به این معنی نیست که دانشجویان تمام وقت حتما 5 یا 4 ساله و پاره وقت 8 ساله فارغ التحصیل می شوند بله هر دو گروه با توجه به واحد های انتخابی و قبولی می توانند طبق عرف 4 تا 5 ساله فارغ التحصیل شوند.
حداقل و حداکثر واحد قابل اخذ در هر ترم دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد : دانشجویان نظام تمام وقت باید هر ترم حداقل 12 و دانشجویان نظام پاره وقت باید هر ترم حداقل 10 واحد اخذ کنند اما حداکثر انتخاب ها برای هر دو گروه 20 واحد ( برای معدل بالای 17 حداکثر 24 واحد ) می باشد.
ظرفیت پذیرش دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد : طبق بررسی های انجام شده و با استناد به دفترچه ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد و ظرفیت های ارائه شده در رشته محل های هر یک از دوره ها، معمولا ظرفیت پذیرش رشته محل های تمام وقت بیشتر از رشته های پاره وقت بوده است.
در طی سال های اخیر پذیرش دوره های پاره وقت دانشگاه آزاد تنها برای رشته های بدون کنکور مقطع کارشناسی پیوسته برقرار بوده و برای پذیرش کنکور سراسری، پذیرش با ازمون و بدون آزمون کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه نشده است.
متقاضیان ثبت نام رشته های تحصیلی کارشناسی نظام پاره وقت دانشگاه آزاد می توانند پیش از اقدام به ثبت نام با مطالعه مقاله زیر از جزییات شرایط ثبت نام اطلاع یابند.
دوره تمام وقت دانشگاه آزاد، دوره ای برای تحصیل است که تمامی رشته های تحصیلی را شامل شده و از لحاظ زمانی، ساعت کلاس ها در طول روز و زمان اداری می باشد. این دوره های تمام وقت دوره هایی هستند که تعداد زیادی از داوطلبان از آن ها استقبال کرده و در آن ها نام نویسی می نمایند.
طول دوره و سنوات مجاز برای دوره تمام وقت به مدت 5 سال یعنی 10 ترم می باشد که داوطلبان می بایست در این زمان درس خود را به اتمام برسانند. همانطور که گفته شد دوره های تمام وقت از لحاظ اعتبار مدرک تفاوتی با دوره های پاره وقت ندارند.
داوطلبانی که قصد ثبت نام در دانشگاه آزاد را دارند می توانند برای کسب اطلاعات در این خصوص به لینک زیر مراجعه کرده و مقاله مربوطه را مطالعه نمایند.
اگر پس از مطالعه مقاله تفاوت دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد سوالی در خصوص ثبت نام و یا دوره های این دانشگاه دارید می توانید از طریق تماس تلفنی با کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا پاسخ سوالات و ابهامات خود را دریافت کنید.
✔️ همانطور که در این مقاله اشاره شده است ، تنها برخی رشته محل های مقطع کارشناسی پیوسته دانشگاه ازاد به صورت پاره وقت ارائه می شود.
✔️ رشته های تمامی مقاطع اعم از کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و کارشناسی ارشد و دکتری این دانشگاه به صورت تمام وقت ارائه می شود که جزئیات آن در این مقاله ارائه شده است.
✔️ دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد در حداقل واحد انتخابی و سنوات مجاز تحصیلی آن با هم تفاوت دارند که جزئیات آن در مقاله شرح داده شده است.
برای مشاوره تفاوت دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد
برای مشاوره تفاوت دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد
سلام اعتبارهمدرک که تفاوت داره با تمام وقت یا خیر ممنون بابت پاسخ گویی
سلام . اعتبار مدرک دوره تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد تفاوتی نداره .
سلام وقتتون بخیر ایا کلاس هایی که در دانشگاه برگزار میشه با دانشجوهای تمام وقت یکسان هست یا خیر و ایا می تونیم در ساعات اداری کلاس برداریم اگر پاره وقت باشیم ؟
سلام . در اکثر واحدهای دانشگاه آزاد کلاس های درس دوره تمام وقت و پاره وقت یکسانه ، بله .
سلام وقت بخیر من دانشجوی ترم 3 روان شناسی دانشگاه آزاد بدون آزمون تمام وقت هستم مجبورم که دانشگاهمو تغییر بدم ، دانشگاهی که درخواست ثبت نام دادم به صورت پاره وقت هست می خواستم بدونم با توجه به اینکه تمام وقت بودم امکانش هست در دانشگاهی که پذیرش میشم از پاره وقت به تمام تغییرش بدم ؟؟
سلام . دانشگاه آزادی که قصد پذیرش دارین در رشته مورد نظر شما در دوره پاره وقت پذیرش داره بنابراین امکان تغییر دوره به تمام وقت وجود نداره .
سلام می تونیم پاره وقت رو تو دفترچه انتخاب کنیم بعد تو دانشگاه به تمام وقت تغییر بدیم ؟ امکانش هست ؟ سوال دومم کسی که پاره وقت می خونه محدودیتی تو انتخاب واحد نداره ؟ یعنی مثلا دانشگاه نمیگه اول باید تمام وقت ها انتخاب واحد کنن بعد اگه ظرفیت کلاس باقی موند پاره وقت ها انتخاب واحد کنن ؟
سلام . تفاوت دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد در همین مقاله اعلام شده ، در انتخاب واحد تفاوتی وجود نداره ، در دانشگاه امکان تغییر دوره وجود نداره .
سلام وقت بخیر؛ من مدرک لیسانسم پاره وقت است و پانزده ترمه تمام کردم آیا نظام وظیفه اجازه تحصیل در مقطع بالاتر را میدهد یا به دلیل طولانی بودن مدت تحصیل امکانپذیر نیست؟
سلام . شما وارد غیبت سربازی نشدین بنابراین مشکلی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ندارین .
سلام من الان مجبورم پاره وقت انتخاب رشته کنم یعنی هیچ تفاوتی با تمام وقت نداره و می تونم به دلخواه انتخاب واحد کنم؟؟؟؟؟
سلام . تفاوتی در مدرک دانشگاهی نظام آموزشی پاره وقت و تمام وقت دانشگاه آزاد وجود نداره .
سلام من کارشناسی میکروبیولوژی پاره وقت می خوانم خواستم بدونم می تونم پایان تحصیلم در کنکور ارشد شرکت کنم یا پاره وقت ها نمی توانند؟؟
سلام . می تونین در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنین .
سلام خسته نباشيد. من ميخوام در رشته روانشناسي پاره وقت تحصيل كنم خواستم بپرسم در كارت دانشجويي كلمه پاره وقت نوشته ميشود يا خير؟
سلام . در مدرک تحصیلی شما کلمه پاره وقت درج نمیشه .
سلام من در نيمسال دوم97/98حقوق پاره وقت انتخاب كردم البته مجبور بودم چون توی اين ترم تمام وقت نبود بعدش اگه اين ترم تموم بشه توی سال جديد 98/99 ميتوانم پاره وقت به تمام وقت عوض كنم يعني رشته حقوق تمام وقت ثبت نام كنم يا ديگه بايد تا اخر كارشناسي بايد پاره وقت باشم
سلام . می تونین در پذیرش رشته / محل مورد نظرتون در نظام آموزشی تمام وقت شرکت کنین و در صورت قبولی از رشته / محل اولیه انصراف بدین و در قبولی جدید ثبت نام کنین و دروسی که گذروندین رو معادلسازی کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©