دانشجویانی که به دلایل تحصیلی مانند مشروطی بیش از حد مجاز یا دلایل انضباطی مانند ارائه مدارک جعلی به دانشگاه، اخراج شوند، باید مراحل اخراج از دانشگاه و پرداخت هزینه اخراج از دانشگاه را انجام دهند. علاوه بر این، دانشجویان اخراجی قادر به ادامه تحصیل و دریافت مدرک دانشگاهی نخواهند بود.
برای مشاوره شرایط اخراج از دانشگاه
برای مشاوره شرایط اخراج از دانشگاه
دانشجویان پس از پذیرش در دانشگاه، باید تمامی واحدهای درسی خود را با نمرات قبولی بگذرانند تا بتوانند ار دانشگاه محل تحصیل فارغ التحصیل شده و مدرک دانشگاهی خود را دریافت نمایند. در طول تحصیل دانشجویان ممکن است مسائل تحصیلی و انضباطی پیش آید که موجب اخراج دانسجو از دانشگاه مورد نظر شود.
دانشجویان برای اتمام تحصیل و جلوگیری از اخراج شدن باید از شرایط اخراج از دانشگاه مطلع باشند، بنابراین در مقاله پیش رو درباره شرایط اخراج از دانشگاه، مراحل و هزینه اخراج از دانشگاه توضیح داده شده و در پایان نکاتی برای دانشجویان در زمینه تحصیل در دانشگاه بیان شده است.
داوطلبان تحصیل در دانشگاه های مختلف پس از شرکت در کنکور سراسری و رقابت با سایر داوطلبان در صورت کسب رتبه قبولی در کنکور، می توانند نسبت به انتخاب رشته کنکور اقدام نموده و دانشگاه های مختلف را بسته به علاقه و رتبه خود انتخاب نمایند. در صورت پذیرش داوطلبان در هر یک از دانشگاه های انتخابی، باید در دانشگاه مورد نظر ثبت نام کرده و مشغول تحصیل شوند.
تحصیل در هر مقطع تحصیلی طول دوره و تعداد واحد مشخصی برای هر رشته تحصیلی داشته و دانشجویان برای فارغ التحصیل شدن از دانشگاه، تعداد ترم و واحد مصوب را بگذرانند. برای اتمام تحصیل دانشجویان در هر مقطع تحصیلی مدت زمان مشخصی با عنوان سنوات تحصیلی در نظر گرفته شده و دانشجویان باید در طول سنوات مجاز، واحدهای درسی خود را با نمرات قبولی پاس کنند.
دانشجویانی که به هر علتی نتوانند در طول سنوات مجاز، تحصیل خود را در دانشگاه به اتمام برسانند بنابر تشخیص دانشگاه، اخراج شده و قادر به ادامه تحصیل نخواهند بود. همچنین دانشجویانی که در طول تحصیل خود در دو ترم تحصیلی دوره کاردانی یا سه ترم تحصیلی مقطع کارشناسی معدل کمتر از 12 کسب کرده و به اصطلاح مشروط شوند، از دانشگاه محل تحصیل خود اخراج می شوند.
علاوه بر موارد آموزشی و تحصیلی که می تواند موجب اخراج دانشجویان شود، موارد انضباطی نیز بسته به تشخیص کمیته انضباطی محل تحصیل، می تواند باعث اخراج دانشجو از دانشگاه شود. از جمله موارد انضباطی که انجام آن توسط دانشجویان تخلف محسوب می شود، ارائه اسناد جعلی به دانشکده، سرقت اموال متعلق به دانشکده و غیرمتعلق به دانشکده، تقلب در امتحان و فرستادن شخص دیگر به جای خود به امتحان یا شرکت به جای دیگری در امتحان، ارتکاب هر فعلی که موجب اخلال یا وقفه یا مزاحمت در اجرای برنامههای دانشکده و یا خوابگاه شود و سایر اعمالی که بنا بر تشخیص کمیته انضباطی می تواند موجب اخراج دانشجو از دانشگاه محل تحصیل شود.
دانشجویانی که به هر یک از دلایل آموزشی و انضباطی از دانشگاه محل تحصیل خود اخراج شوند، دیگر قادر به اتمام دوره تحصیلی خود نخواهند بود. همچنین دانشجویانی که به مرحله فراغت از تحصیل نرسیده و قصد انصراف از تحصیل می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
در صورت ایجاد هرگونه تغییر در شرایط اخراج از دانشگاه، این مقاله به روزرسانی شده و همچنین در کانال تلگرام و صفحه ایسنتاگرام هیوا اطلاع رسانی می شود.
دانشجویانی که در دانشگاه های مختلف روزانه، شبانه، آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی و ... مشغول به تحصیل هستند، در هر ترم تحصیلی از میان دروس ارائه شده در ترم، انتخاب واحد خود را با رعایت سقف انتخاب واحد دانشگاه ها، انجام داده و به تحصیل می پردازند. دانشجویانی که تمامی واحدهای درسی خود را با موفقیت در طی سنوات مجاز تحصیلی خود بگذرانند، می توانند نسبت به تسویه حساب و فارغ التحصیلی از دانشگاه مورد نظر مانند فارغ التحصیلی دانشگاه پیام نور اقدام نمایند.
دانشجویانی که مدت زمان تحصیل آنها از سنوات مجاز بیشتر شده و دانشگاه محل تحصیل فرصتی برای ادامه تحصیل به آنها ندهد، از دانشگاه اخراج می شوند. همچنین مشروط شدن بیش از تعداد مجاز در طول دوره تحصیل و موارد انضباطی تحت نظر کمیته انضباطی دانشگاه، می تواند موجب اخراج دانشجو از دانشگاه محل تحصیل خود شود.
افرادی که از دانشگاه خود اخراج می شوند، قادر به ادامه تحصیل و دریافت مدرک تحصیلی نخواهند بود. در این صورت باید هزینه اخراج از دانشگاه را پرداخت نموده و در صورت موافقت دانشگاه مدرک معادل خود را دریافت نمایند. مراحل اخراج از دانشگاه و قوانین مربوط به اخراج دانشجویان هر سال توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام می شود.
در صورت ایجاد هرگونه تغییر در مراحل اخراج از دانشگاه، این مقاله به روزرسانی شده و همچنین در کانال تلگرام و صفحه ایسنتاگرام هیوا اطلاع رسانی می شود.
در دانشگاه های شهریه پرداز مانند دانشگاه آزاد، به منظور انجام انتخاب واحد، دانشجویان باید قبل از انتخاب واحد، شهریه ترم جاری را پرداخت نموده سپس از میان لیست دروس انتخاب واحد دانشگاه آزاد یا دانشگاه های دیگر، واحدهای درسی خود را انتخاب نمایند. دانشجویانی که تمام واحدهای تحصیلی چارت تحصیلی خود را با نمره قبولی بگذرانند، می توانند دوره تحصیلی خود را به اتمام رسانده و مدرک فارغ التحصیلی را دریافت نمایند.
برخی از دانشجویان به دلایل مختلفی تمایل به اتمام تحصیل خود نداشته یا قادر به انجام این کار نبوده و از دوره تحصیلی مورد نظر انصراف می دهند. افرادی که از دوره تحصیلی دانشگاه انصراف دهند، به منظور تکمیل مراحل انصراف دانشگاه و دریافت مدرک معادل در صورت امکان، باید مبلغی را به عنوان جریمه یا هزینه انصراف از دانشگاه پرداخت نمایند. میزان جریمه بسته به آیین نامه های دانشگاه محل تحصیل متفاوت است.
دانشجویانی که در طی تحصیل خود بیش از حد مجاز مشروط شده یا به دلایل انضباطی از دانشگاه اخراج شوند، قادر به اتمام تحصیل و دریافت مدرک فارغ التحصیلی نخواهند بود. دانشجویان اخراجی جریمه ای نداشته و تنها کافی است شهریه ثابت و متغیر ترم جاری خود را به عنوان هزینه اخراج از دانشگاه پرداخت نمایند.
شرایط مربوط به اخراج دانشجویان و هزینه اخراج از دانشگاه توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام شده و در آیین نامه های منتشر شده در سایت این وزارت خانه درج می شود. بنابراین دانشجویان برای اطلاع دقیق از هزینه اخراج از دانشگاه بهتر است آیین نامه ها و اطلاعیه های وزارت علوم را پیگیری و مطالعه نموده و یا از سایت دانشگاه خود اطلاعات لازم را دریافت نمایند.
در صورت ایجاد هرگونه تغییر در هزینه اخراج از دانشگاه، این مقاله به روزرسانی شده و همچنین در کانال تلگرام و صفحه ایسنتاگرام هیوا اطلاع رسانی می شود.
دانشجویانی که از دانشگاه های دولتی اخراج شوند، امکان دریافت مدرک معادل را ندارند، به همین دلیل به دانشجویان توصیه می شود در طی دوره تحصیلی خود تلاش کنند تا با نمرات مناسب، واحدهای درسی خود را طی سنوات مجاز تحصیلی گذرانده و تحصیل خود را به اتمام رسانند.
به منظور پیدا کردن جایگاه شغلی مناسب، داشتن مدرک تحصیلی معتبر بسیار اهمیت دارد. بنابراین دانشجویان باید تلاش کرده تا دروس خود را با نمره قبولی گذرانده و پس از طی کردن مراحل فارغ التحصیلی، مدرک دانشگاهی را دریافت نمایند. اخراج از دانشگاه مانع فراغت از تحصیل و دریافت مدرک بوده و دانشجویان اخراجی نمی توانند مدرک تحصیلی خود را دریافت نمایند.
افت نمرات یکی از دلایل مهم در اخراج شدن دانشجویان بوده و این افت تحصیلی به دلایل مختلف فردی، خانوادگی، شغلی، سلامتی و ... می تواند رخ دهد. به دانشجویان توصیه می شود در صورت داشتن شرایط، از مرخصی تحصیلی خود استفاده نمایند تا بتوانند از وقفه پیش آمده استفاده نموده و شرایط تحصیل را برای خود فراهم نمایند.
برخی از دانشگاه ها برای دانشجویان اخراجی، شرایط بازگشت به تحصیل قائل می شوند. دانشجویان اخراجی می توانند از شرایط بازگشت به تحصیل استفاده نموده و مدرک خود را دریافت نمایند.
دانشجویان اخراجی دوره کارشناسی که مدرک معادل دیپلم یا کاردانی خود را دریافت نمودند، در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه می توانند در کنکور شرکت نموده و محدودیتی برای انتخاب رشته نخواهند داشت.
دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برای اطلاع از نحوه تسویه حساب دانشگاه آزاد و فراغت از تحصیل، می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
برای اطلاع از شرایط و هزینه اخراج از دانشگاه و همچنین در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام درباره آن، با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کامل در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار آزمون ها مطلع شوید.
✔️ شرایط اخراج از دانشگاه عواملی مانند مشروطی و دلایل انضباطی بوده که در این مقاله شرایط اخراج به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ مراحل اخراج از دانشگاه شامل پرداخت هزینه اخراج و سایر مراحلی است که در مقاله پیش رو به طور کامل برای دانشجویان توضیح داده شده است.
✔️ هزینه اخراج از دانشگاه شامل شهریه ثابت و متغیر ترم جاری بوده و در این مقاله هزینه اخراج به طور کامل توضیح داده شده است.
برای مشاوره شرایط اخراج از دانشگاه
برای مشاوره شرایط اخراج از دانشگاه
سلام . من دانشجوی ارشد روزانه بودم و به علت دوبار مشروطی اخراج شدم ، می خواستم بدونم امکان قبولی مجدد مقطع ارشد روزانه رو دارم ؟ و اینکه برای تسویه حساب با دانشگاه چون اخراج شدم نیاز هست هزینه نیمسالی که تحصیل کردم رو پرداخت کنم یا نه ؟
سلام . اخراج از دانشگاه مانع از پذیرش در دوره روزانه نمیشه ، معمولا جریمه گرفته نمیشه .
سلام.من دانشجوی کارشناسی روزانه بودم و به علت ۳ بار مشروطی اخراج شدم. تاریخ اخراجم هم اسفند ۱۴۰۱ هست و معافیت ندارم.میخواستم بدونم امسال می تونم دانشگاه پیام نور ثبت نام کنم ؟ و اگر ثبت نام کنم مدارکم رو چطور از دانشگاه روزانه به پیام نور انتقال بدم و اینکه آیا هزینه ای داره این انتقال؟
سلام . شما از دانشگاه اخراج شدین ، نمی تونین مجدد در هیچ دانشگاهی ثبت نام کنین برای شما معافیت تحصیلی صادر نمیشه .
سلام وقتتون بخیر من کارشناسی ارشد دانشگاه روزانه هستم یک ساله تموم واحدامو پاس کردم فقط پایان نامم مونده نمی تونم تحویلش بدم اگه اخراج شم باید جریمه بدم ؟
سلام . در صورت اخراج از دانشگاه نیازی به پرداخت جریمه نیست .
سلام من دانشجوی روزانه کارشناسی دولتی هستم 3 ترم یا بیشتر مشروط شدم و از دانشگاه اخراج شدم ایا می تونم در کنکور 1403 شرکت کنم ؟ برای گرفتن مدارکم از دانشگاه باید چی کار کنم؟
سلام . می تونین در کنکور سراسری 1403 شرکت کنین ، اخراج شدن در دانشگاه مانع از شرکت در کنکور نمیشه .
سلام من دانشجوی روزانه دانشگاه دولتی هستم چهار ترم مشروط شدم و میخوام در کنکور شرکت کنم و هنوز خدمت هم نرفتم باید چکار کنم ؟
سلام . باید قبل از اینکه از دانشگاه اخراج بشین ، انصراف بدین .
سلام وقتتون بخیر. من دانشجوی کارشناسی پیام نورم، این ترم مشروط شدم و فقط ۲ واحد پاس کردم، ممکنه نه به خاطر مشروطی بلکه به خاطر تعداد واحد کمی که پاس کردم اخراجم کنن؟
سلام . از دانشگاه اخراج نمیشین .
سلام . ببخشید من از دانشگاه در مقطع کارشناسی به دلیل ۳ بار مشروطی اخراج شدم . ولی مدرک کاردانی دریافت نکردم چون تعداد واحدایی که پاس کردم کمتر از حدی بود که بخوام کاردانی بگیرم ، در صورت تسویه حساب با دانشگاه می تونم در کنکور سراسری ۱۴۰۳ شرکت کنم و در صورت قبولی رشته های روزانه را انتخاب کنم
سلام . می تونین در کنکور سراسری 1403 و در پذیرش دانشگاه های دوره روزانه شرکت کنین .
سلام من سال ۹۵ به دلیل دو ترم مشروط شدن اخراج شدم خدمتم رفتم اگه بخوام مدرک دیپلممو بگیرم باید هزینه بدم ؟
سلام . باید از طریق واحد دانشگاه آزاد محل تحصیل پیگیری کنین ، برای دریافت مدرک دیپلم ممکنه قرار باشه مقداری جریمه پرداخت کنین .
سلام من یک ترم نرفتم دانشگاه ترک تحصیل بهم نخورده دو ترم پشت هم اگر انتخاب واحد نکنم و نرم ترک تحصیل بهم می خوره ؟
سلام . دو ترم در انتخاب واحد شرکت نکنین ممکنه برای شما اخراج و یا عدم مراجعه ثبت شه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©