داوطلبانی که یک بار تحصیل خود را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دوره های روزانه گذرانده اند، در صورت نداشتن تعهد استخدامی به ارگانی خاص و نداشتن مشکل نظام وظیفه برای آقایان امکان استفاده مجدد از تحصیل رایگان در دوره روزانه را دارا هستند.
برای مشاوره استفاده مجدد از سهمیه روزانه
برای مشاوره استفاده مجدد از سهمیه روزانه
داوطلبانی که در مقطع لیسانس، ارشد و دکتری در دوره روزانه مشغول به تحصیل می باشند و یا مجددا قصد ورود به هر یک از مقاطع ذکر شده را دارند، می توانند در صورت تمایل به ادامه تحصیل در رشته های روزانه بر اساس رای دیوان عدالت اداری امکان استفاده مجدد از سهمیه روزانه کارشناسی را داشته باشند. از سوی دیگر به دلیل بالا بودن هزینه های تحصیل بسیاری از متقاضیان به دنبال گذراندن دوران تحصیل خود در رشته های روزانه می باشند.
به دلیل عدم آگاهی برخی از داوطلبان از تعداد دفعات مجاز برای تحصیل در دوره های روزانه و نیز با توجه به این که بسیاری از متقاضیان از این موضوع آگاه بوده، اما از شرایط و ضوابط آن به درستی آشنا نیستند، گام در مسیری بر می دارند که لغزنده است. بنابراین ضروری است که متقاضیان علاقه مند به استفاده از عواید تحصیل رایگان از راهکارهای استفاده مجدد از سهمیه روزانه مطلع باشند تا بتوانند در صورت واجد شرایط برای تحصیل رایگان در مقاطع تحصیلی مختلف اقدام کنند. در ادامه به منظور سهولت دسترسی مخاطبان به اطلاعات مهم در خصوص این موضوع قصد داریم به بررسی نکاتی که داوطلبان استفاده مجدد از سهمیه روزانه می بایست حائز شرایط آن باشند بپردازیم و تعداد دفعات مجاز به استفاده از سهمیه دوره روزانه را توضیح دهیم.
چنانچه داوطلبی در مقطع كاردانی و كارشناسی در یكی از رشته های پزشکی دارای طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت كه در برخی از رشته ها (همچون پرستاری) اجباری می باشد، فارغ التحصیل گردد، با دارا بودن شرایطی كه در ادامه ذكر کرده ایم، می تواند مجدد به ادامه تحصیل در یكی از رشته های دوره روزانه بپردازد.
فرد متقاضی استفاده مجدد از سهمیه روزانه کنکور در رشته های گروه پزشکی به هیچ وجه نباید مشکلی از جهت نظام وظیفه داشته باشد. متقاضیان می توانند قبل از استفاده از سهمیه روزانه خود نسبت به استعلام وضعیت نظام وظیفه اقدام نمایند.
هر یک از متقاضیان باید تا قبل از اتمام طرح کار آموزی خود برای این امر و ثبت نام کنکور سراسری اقدام کنند.
به جز رشته های گروه پزشكی كه به آن ها اشاره شد، دانش آموختگانی كه در یكی از رشته های گروه غیر پزشكی فراغت از تحصیل خود را كسب كرده اند نیز در صورتی که حائز شرایط باشند، می توانند در دوره روزانه به صورت رایگان مجددا تحصیل نمایند. شرایطی كه در مورد مجاز بودن برای پذیرش در دوره روزانه برای این دسته از داوطلبین وجود دارد، عبارتند از:
نداشتن هیچ گونه تعهدی خدمتی به سازمان و یا ارگان خاص اعم از دولتی یا غیر دولتی
نداشتن مشکل نظام وظیفه برای داوطلبان آقا
دانش آموختگان مقطع كارشناسی در هر دو گروه رشته های پزشكی و غیر پزشكی در صورتی که حائز شرایط ذكر شده باشند، می توانند از تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی روزانه به شکل رایگان بهره برده و مجددا در این دوره پذیرفته شوند.
کنکور سراسری شامل سهمیه های مناطق، سهمیه ایثارگران 25 و 5 درصدی، سهمیه خانواده شهدا، سهمیه رزمندگان و... می باشد که داوطلبان برای استفاده از هر سهمیه باید شرایط آن را دارا باشند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
متقاضیان تحصیل مجدد در دوره های روزانه، تنها منحصر به دوره كارشناسی نیستند، بلكه عواملی چون نارضایتی شغلی و یا كسب درجات بالاتر در دانشجویان مقطع ارشد نیز فكر تحصیل مجدد را بوجود آورده و اكنون سوال مطرح شده این است كه آیا امكان تحصیل مجدد در دوره روزانه برای دانش آموختگان ارشد نیز فراهم است؟ پاسخ این سوال نیز مثبت بوده و داوطلبان در صورت دارا بودن شرایط تحصیل مجدد در مقطع كارشناسی ارشد امکان تحصیل مجدد بدون پرداخت شهریه را دارد.
طبق مصوبه جدید کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم، پذیرفته شدگان دوره های روزانه سال گذشته (در صورتی که ثبت نام نیز نکرده باشند) یا از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف قطعی داده باشند، می توانند در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام و شرکت نمایند.
سازمان سنجش در حال حاضر دفترچه راهنمای ثبت نام وزارت بهداشت منتشر نکرده بنابراین به منظور اطلاع داوطلبان از شرایط، دفترچه ثبت نام سال گذشته را در اختیار ایشان قرار داده شده است. این ضوابط در مورد كلیه داوطلبانی كه از مقطع كارشناسی ارشد و یا دكتری فارغ التحصیل شده اند و خواستار تحصیل مجدد در رشته های کنکور كارشناسی ارشد دوره روزانه هستند، صدق می كند. در ادامه مقاله به شرح این موارد پرداخته میشود.
فرد داوطلب باید طرح خود را به پایان رسانده باشد و در حال گذراندن دوره کارآموزی نباشد.
نداشتن هیچ تعهدی برای اشتغال و خدمت در سازمان و یا ارگانی دولتی
نداشتن هیچ گونه محدودیتی برای ادامه تحصیل در دانشگاه از جهت خدمت سربازی برای داوطلبان مذکور
داوطلبان آقا که از معافیت تحصیلی برخوردار هستند، می بایست ادامه تحصیل ایشان به صورت رو به بالا باشد و نظام وظیفه به این دسته از داوطلبان تنها یک بار در هر مقطع معافیت تحصیلی اعطا می کند. متقاضیانی که دارای یکی از معافیت های دائم یا کارت پایان خدمت است، مشمول این طرح قرار می گیرد.
هر ساله سازمان سنجش تسهیلاتی را در اختیار مشمولان سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد قرار داده که تاثیر بسزایی در رتبه اکتسابی داوطلب دارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
سازمان سنجش شرایط متقاضیان تحصیل مجدد در مقطع دکتری را با انتشار دفترچه ثبت نام آزمون دکتری به این صورت توضیح داده است که داوطلبان می بایست پیش از انصراف از دانشگاه یا ثبت نام در آزمون دکتری شرایط و ضوابط اعلامی را مطالعه و سپس تصمیم گیری نمایند. شرایط مذکور اعم از:
داوطلبان شرکت مجدد و ثبت نام آزمون دکتری می بایست تا پایان نیمسال اول سال تحصیلی جاری در این مقطع دانش آموخته شوند.
پذیرفته شدگان آزمون دكتری سال گذشته، در صورت عدم ثبت نام و یا انصراف قطعی از رشته قبولی، مجاز به ثبت نام آزمون دكتری تخصصی سال جاری و شركت در آن خواهند بود.
دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره روزانه مقطع دكتری تخصصی (به جز پذیرفته شدگان دوره روزانه سال گذشته) تنها در صورت انصراف تا پایان مهلت ثبت نام آزمون دکتری، مجاز به ثبت نام و شركت مجدد در این آزمون می باشند.
دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های غیر روزانه (شبانه، دانشگاه آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس های خودگردان) دکتری می توانند بدون انصراف از دانشگاه، مجددا در آزمون دکتری ثبت نام و شرکت نمایند و پس از اخذ قبولی در اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری، از دانشگاه محل تحصیل خود، انصراف قطعی دهند.
فارغ التحصیلان مرد مقطع دکتری تخصصی که مشمول اعزام به خدمت سربازی هستند، مجاز به شرکت مجدد در آزمون دکتری نمی باشند. بر اساس رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، فارغ التحصیلان دوره روزانه که قصد تحصیل مجدد در دوره روزانه همان مقطع یا مقاطع قبلی را دارند، مکلف به پرداخت شهریه دکتری دوره شبانه نبوده و می توانند به صورت رایگان به تحصیل مجدد بپردازند.
سازمان سنجش که مجری برگزاری آزمون دکتری برای همه دوره ها و دانشگاه ها در کشور بوده، سهمیه های مختلفی را برای متقاضیان شرکت در این کنکور در نظر گرفته است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
داوطلبین در هر سه مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری با دارا بودن شرایطی كه در این مقاله به آن ها اشاره گردید، می توانند به صورت رایگان به تحصیل مجدد در دوره های روزانه ادامه دهند. نكته ای كه حائز اهمیت است، توجه كاربران به انتخاب رشته آگاهانه و صحیح است كه سبب می شود كمتر به فكر انصراف از رشته فعلی و یا تحصیل مجدد در رشته دیگر بیفتند، ولی در هر صورت جای نگرانی نیست، زیرا تحصیل مجدد در این دوره ها بصورت رایگان می باشد.
اگر داوطلبی موفق به پذیرش در دوره روزانه نیز نشود، می تواند با پرداخت شهریه كمتر، از رشته های مورد علاقه خود در دوره های دانشگاه های شبانه یا نوبت دوم استفاده كند. بیشترین آماری كه مشاهده می شود، سوق دهی داوطلبین به سمت گروه های پزشكی در مقطع كارشناسی می باشد كه به دلیل وجود بازار كار بهتر است.
چنانچه داوطلبی دارای شرایط لازم برای تحصیل مجدد باشد، می تواند وارد این گروه از رشته ها شود و همانند سایر دانشجوهای دوره روزانه به صورت رایگان تحصیلات خود را در این مقطع از سر گیرد. داوطلبانی که قصد تحصیل در مقطع دکتری از طریق شرکت در کنکور سراسری دکتری را دارند، برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در خصوص استفاده مجدد از سهمیه روزانه، می توانید با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کامل در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار مربوطه مطلع شوید.
✔️ یکی از شروط استفاده داوطلبان کنکور کارشناسی از سهمیه های روزانه برای رشته های پزشکی نداشتن مشکلی از جهت نظام وظیفه می باشد. ادامه شروط در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ با توجه به متن مقاله، طبق مصوبه جدید کنکور ارشد وزارت علوم، پذیرفته شدگان دوره های روزانه سال قبل، در صورت انصراف از دانشگاه در مهلت ثبت نام ارشد سال جدید، می توانند در آزمون ارشد سال جدید هم شرکت نمایند.
✔️ دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره روزانه مقطع دكتری تخصصی (به جز پذیرفته شدگان دوره روزانه سال گذشته) تنها در صورت انصراف تا پایان مهلت ثبت نام آزمون دکتری، مجاز به ثبت نام و شركت مجدد در این آزمون می باشند.
برای مشاوره استفاده مجدد از سهمیه روزانه
برای مشاوره استفاده مجدد از سهمیه روزانه
سلام. برای شرکت در کنکور سراسری و تحصیل دوباره در مقطع کارشناسی باید وظعیت نظام وظیفه مشخص باشه. یعنی کارت پایان خدمت و یا معافیت نیاز می باشد.
سلاممن یک بار رشته حسابداری روزانه قبول شدم ودوترم خوندم وانصراف دادم الان کارشناسی حقوق از دانشگاه پیام نور دارم آیا برای کنکور ۱۴۰۳ می تونم برای دانشگاه فرهنگیان که روزانه هست قبول شم؟
سلام . می تونین در پذیرش دانشگاه روزانه مانند دانشگاه فرهنگیان شرکت کنین .
سلام . من کارشناسی میکروبیولوژی از دانشگاه دولتی دارم و فارغ التحصیل شدم . مجدد کنکور دادم و پرستاری روزانه اوردم ولی از پرستاری انصراف دادم و دوباره کنکور دادم آیا می تونم امسال دندان روزانه بخونم ؟ یا دیگه حق تحصیل رایگان ندارم ؟
سلام . می تونین مجدد در دوره روزانه تحصیل کنین .
سلام عرض ادب من ارشد دانشگاه سراسری و روزانه قبول شدم . همه واحدها را پاس کردم ما سال سوم بود اگر اشتباه نکنم به خاطر جمع نشدن پایان نامه انصراف دادم. مجددا کنکور دادم و روزانه دانشگاه سراسری قبول شدم.یسوال از خدمتتون دارم در حال حاضر از من شهریه ای نمیگیرند بابت انتخاب واحد اما همش ترسم اینه که در انتها وقتی برای تسویه حساب به اموزش دانشگاه مراجعه کنم متوجه شده باشند که من یک مرتبه روزانه ارشد قبول شده ام و این بار دوم هست که قبول شدم. البته همون طور که خدمتتون گفتم من دفعه اولی که ارشد قبول شدم انصراف دادم . لطفا راهنماییم کنید ایا از من برای ارشد دومم که اون هم روزانه است شهریه می گیرند ؟
سلام . شما می تونین در دوره روزانه به صورت رایگان تحصیل کنین بنابراین از شما شهریه دریافت نمیشه .
سلام اگر کسی قبلا یک بار از روزانه انصراف داده باشد و الان هم دانشجوی روزانه باشد میتونه کنکور ۱۴۰۲ شرکت کنه و اگر قبول شد انصراف بده ؟ یعنی با وجود دوبار انصراف میتونه مجددا تو دانشگاه روزانه پذیرش بشه ؟
سلام . در صورت قبولی در دانشگاه روزانه می تونین از دانشگاه فعلی انصراف بدین ، محدودیتی ندارین .
سلام ، من یکبار کارشناسی دوره روزانه قبول شدم و همون ترم اول انصراف دادم . دو سال بعد مجدد دوره روزانه قبول شدم و کارشناسی ام رو گرفتم . امکانش هست برای سال ۱۴۰۳ مجدد کارشناسی روزانه شرکت کنم ؟
سلام . می تونین مجدد در مقطع کارشناسی در دوره روزانه تحصیل کنین .
سلام ، من سال ۱۴۰۰ فارغ التحصیل رشته حقوق شدم و امسال می خوام دوباره کنکور بدم ، با توجه به اینکه مدرکم رو آزاد نکردم می تونم اگه روزانه قبول شدم بدون شهریه برم ؟؟؟
سلام . در صورت قبولی مجدد در دوره روزانه ، می تونین به صورت رایگان در دانشگاه تحصیل کنین .
سلام وقت بخیر من سال ۸۲ رشته کارشناسی وارد دانشگاه شدم و بعد از ۶ ترم انصراف دادم و با مدرک معادل فوق دیپلم بیرون اومدم. با توجه به انصراف الان امکانش هست مجدد آزمون کنکور دانشگاه های سراسری شرکت کنم ؟ و سوال بعدم اینه که واحدهایی که گذرونده ام رو میشه معادل سازی کرد تا دوباره نیاز نباشه که پاس کنم؟
سلام . می تونین مجدد در کنکور سراسری و در پذیرش دانشگاه های دوره روزانه شرکت کنین ، در صورت موافقت دانشگاه می تونین واحدهای درسی که شرایط تطبیق واحد رو دارن معادلسازی کنین .
سلام من سال 97 از دانشگاه روزانه رشته زیست انصراف دادم بدون گرفتن مدرک . لان دانشجوی روزانه پرستاری هستم ..ایا می تونم باز کنکور بدم و پزشکی روزانه تحصیل کنم ... در واقع سوالم اینه این که میگین دو بار می شود از سهمیه روزانه استفاده کرد و مدرک گرفت شامل انصراف هم می شود
سلام . می تونین مجدد از سهمیه روزانه استفاده کنین ، محرومیتی ندارین .
سلام...من کارشناسی علوم آزمایشگاهی خوندم الآن هم مشغول انجام طرح هستم،می خواستم ببینم در صورت قبولی مجدد در یکی از رشتههای کارشناسی مثل بینایی سنجی می تونم تحصیل رایگان داشته باشم؟! چون دوستان میگن تحصیل مجدد رایگان فقط برای سه رشته ی دندون و دارو و پزشکی مجازه ... و اینکه در صورت قبولی تکلیف طرحم چی میشه ؟! می تونم خروج از طرح بزنم ؟! کارت پایان خدمت دارم
سلام . در صورت قبولی در کنکور در دانشگاه روزانه می تونین به صورت رایگان در دانشگاه تحصیل کنین ولی باید ابتدا طرح تون رو بگذرونین بعد برای تحصیل در رشته بینایی سنجی اقدام کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©