انتقالی از دانشگاه غیرانتفاعی به آزاد طبق آیین نامه وزارت علوم بلامانع است و دانشجویان در صورت داشتن شرایط خاص می توانند درخواست خود را در اردیبهشت ماه هر سال برای دو نیمسال تحصیلی (نیمسال اول و دوم) در سامانه سجاد به نشانی portal.saorg.ir ثبت نمایند. پذیرش درخواست انتقالی دانشجویان دختر نیز در اولویت می باشد.
برای مشاوره انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد
برای مشاوره انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد
هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان بنا به هر دلیلی قصد انتقالی از دانشگاه در حال تحصیل خود به دانشگاه دیگر دارند. امکان نقل و انتقال بین دانشگاهی برای دانشجویان دانشگاه غیر انتفاعی همانند دانشجویان سایر دانشگاه ها فراهم است. اما اخذ انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به سایر دانشگاه ها بر اساس شرایط و ضوابط خاصی انجام می شود که آیین نامه آن توسط سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تدوین و انتشار یافته است و دانشجویانی که قصد انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد را دارند باید درخواست خود را متناسب با شرایط ذکر شده در این آیین نامه تنظیم کنند.
به همین منظور در این مقاله قصد داریم تمامی شرایط و الزاماتی که دانشجویان دانشگاه غیر انتفاعی برای اخذ انتقالی به دانشگاه آزاد را باید رعایت کنند مورد بررسی قرار دهیم. در این مقاله شرایط انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد، زمان ثبت نام نقل و انتقالات و مراحل آن مفصلا توضیح داده شده است و دانشجویان با در نظر گرفتن شرایطی که در ادامه ذکر خواهد شد می توانند به راحتی از دانشگاه فعلی خود به دانشگاه آزاد انتقالی بگیرند.
دانشجویان علاوه بر اینکه می توانند بین واحدهای مختلف دانشگاه آزاد انتقالی بگیرند این امکان برای دانشجویان سایر دانشگاه ها از جمله دانشگاه غیرانتفاعی نیز فراهم است که با بهره از امکان نقل و انتقالات بین دانشگاهی در دانشگاه آزاد تحصیل کنند. با این حال شرایط و ضوابطی برای اخذ انتقالی و میهمانی دانشگاه ها تدوین شده است که دانشجویان ملزم به رعایت آن می باشند.
گرچه برخی از شرایط اخذ انتقالی و میهمانی به صورت عمومی بوده و برای کلیه دانشگاه ها مشابه است، با این حال هر کدام از دانشگاه ها شرایط اختصاصی خود را دارند و درخواست دانشجو مبنی بر انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد را هر دو دانشگاه مبدا و مقصد می سنجند و بایستی شرایط نقل و انتقالات دانشگاه آزاد نیز در نظر گرفته شود.
دانشجویان دانشگاه غیر انتفاعی باید توجه داشته باشند که طبق آیین نامه نقل و انتقال، دانشجویان امکان دریافت انتقالی به دانشگاه های دولتی را ندارند. اما انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد بلامانع است و در صورتی که دانشجو واجد شرایط خاص باشد می توانند تقاضای انتقالی دهند.
از دیگر الزامات دریافت انتقالی دانشجو از دانشگاه غیر انتفاعی به دانشگاه ديگر کسب معدل بالاتر از ميانگين معدل دانشجوی ورودی همان سال و همان رشته در دانشگاه مقصد در مدت حداقل سه نيمسال متوالی میهمانی برای مقطع کارشناسی پيوسته و دو نيمسال متوالی برای مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپيوسته می باشد.
یکی شرایط محدود کننده برای دریافت انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد این است که دانشجویان ترم اول و همچنین دانشجویان ترم آخر دانشگاه غیر انتفاعی امکان استفاده از نقل و انتقالی را ندارند. همچنین برای دانشجویانی که به صورت بدون کنکور در دانشگاه پذیرش شده اند، امکان انتقالی گرفتن وجود ندارد و فقط دانشجویانی که در رشته های با کنکور پذیرفته شده اند، می توانند انتقالی بگیرند.
لازم به ذکر است اگر دانشجو از کارکنان دانشگاه آزاد باشد و در دانشگاه غیر انتفاعی تحصیل کند با توجه به شرایط انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد با درخواست انتقالی وی موافقت نخواهد شد چرا که پذیرش انتقال دانشجو به دانشگاهی که در آن عضو هیئت علمی یا از کارکنان دانشگاه مقصد است، ممنوع می باشد.
دانشجویانی که به دلیل عدم حد نصاب لازم تعداد دانشجویان برای تشکیل کلاس در دانشگاه مبدا به عنوان میهمان یا انتقال به دانشگاهی دیگر معرفی می شوند از پرداخت شهریه ثابت و متغیر به دانشگاه مقصد معاف می باشند. همچنین دانشجویان نمی توانند به دانشگاهی دیگر در شهر محل تحصیل خود انتقالی بگیرند و صرفا برای تک درس مجاز می باشد.
در صورتی که دانشجویان واجد شرایطی که ذکر گردید، باشند می توانند در زمان ثبت نام انتقالی از دانشگاه غیرانتفاعی به آزاد نسبت به اعلام در خواست خود اقدام کنند. این دانشجویان باید درخواست خود را در اردیبهشت ماه هر سال برای دو نیمسال تحصیلی (نیمسال اول و دوم) در سامانه ای که به منظور نقل و انتقالات دانشجویان داخل کشور در نظر گرفته شده است ثبت نمایند.
زمانی که برای بررسی شرایط و اعلام موافقت دانشگاه مبدا در نظر گرفته شده است تا 15 شهریور (برای دو نیمسال تحصیلی) است و دانشگاه موظف است در این بازه زمانی شرایط دانشجو را بررسی و در صورت تایید آن از طریق سامانه به دانشگاه مقصد اعلام و ریز نمرات دانشجو را نیز ارسال نماید. دانشجو نیز بایستی مدارک لازم برای انتقالی دانشگاه آزاد را آماده کند تا در صورت تایید درخواست به دانشگاه مقصد ارائه کند.
پس از آنکه دانشجو درخواست خود مبنی بر انتقالی از دانشگاه غیرانتفاعی به آزاد را ثبت کرد و دانشگاه مبدا نیز پس از بررسی شرایط خاص دانشجو نتیجه را به دانشگاه آزاد اعلام کرد، در صورت پذیرفته شدن درخواست متقاضی دانشگاه مقصد مکلف است تا حداکثر پایان مرداد ماه نظر خود را (برای دو نیمسال تحصیلی) به موسسه مبدا و متقاضی اعلام نماید.
دانشجو در صورت داشتن شرایط خاص، برای ارائه درخواست خود مبنی بر انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد بایستی به سامانه سجاد به نشانی portal.saorg.ir مراجعه کرده و تقاضی خود را در موعد اعلام شده در این سایت ثبت نماید. دانشجویان برای ورود به این سامانه ابتدا باید فرآیند ثبت نام در سامانه سجاد وزارت علوم را طی کرده و نام کاربری و رمز عبور دریافت کرده باشند.
در صورتی دانشجو از قبل در این سامانه عضو شده باشد، اما رمز ورود خود را فراموش کند می تواند بازیابی رمز عبور سامانه سجاد را انجام دهد تا از این طریق برای ثبت درخواست خود مبنی بر نوع آن (۲ نیمسال میهمانی، تمدید میهمانی، میهمان دائم و انتقال) وارد سایت شود و مدارک دال بر خاص بودن شرایط را بارگذاری کند.
1جهت ثبت درخواست انتقالی و ميهمانی ابتدا وارد سامانه سجاد به آدرس Portal.saorg.ir شده سپس بر روی کليد ثبت نام کلیک کنید.
2بعد از درج اطلاعات هويتی در مرحله اول کليد بعدی را فشار دهيد تا وارد مرحله دوم شويد، در اين مرحله اطلاعات و مدارک هويتی را تکميل نمایید.
3با زدن کليد بعدی وارد مرحله سوم می شويد. در اين مرحله مقاطع تحصيلی خود را به طور کامل وارد نموده و کليد بعدی را فشار دهيد.
4در انتها و در مرحله چهارم اطلاعات وارد شده را تاييد نهايی و کد پیگیری را در یافت نمایید.
لازم به ذکر است که دانشجویان مسئول صحت اطلاعات ارائه شده می باشد و در صورت عدم احراز هر یک از اطلاعات، تقاضا از وضعیت بررسی خارج خواهد شد. ضمن آنکه در صورت عدم موافقت دانشگاه های مبدا و مقصد با درخواست انتقالی دانشجو دلایل آن از طریق سامانه اعلام می شود.
چنانچه مراحل انتقالی دانشجو با موفقیت طی شد و با درخواست انتقالی از دانشگاه غیرانتفاعی به آزاد موافقت گردید و ثبت نام در دانشگاه مذکور نیز انجام شد، دانشجو با استفاده از سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد نسبت به انتخاب رشته و سایر فرایند ثبت نامی خود اقدام نماید. برای آشنایی با سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد مقاله زیر را مطالعه فرمایید.
دانشجویان دختر از شانس بیشتری نسبت به پذیرش درخواست انتقالی از دانشگاه غیرانتفاعی برخوردارند، چرا که این دانشجویان چه در اخذ انتقالی و چه میهمانی دائم و... در اولویت می باشند. با این حال انتقالی تمام دانشجویان در هر مقطع تحصیلی صرفا یکبار مجاز می باشد و درخواست از طریق سامانه نقل و انتقالات و مهمانی دانشگاه های سراسری (روزانه، نوبت دوم و غیر انتفاعی) انجام می شود.
مدرک فارغ التحصیلی دانشجویانی که روند انتقالی را با موفقیت پشت سر گذاشته و در دانشگاه مورد نظر موفق به تحصیل شدند توسط همان دانشگاه مقصد صادر می شود و تمامی نمرات درسی دانشجو در دانشگاه های مبدا و مقصد در کارنامه ثبت و در معدل کل تاثیر داده می شود.
در صورت عدم موافقت دانشگاه مبدا و مقصد نسبت به درخواست دانشجو برای انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به دانشگاه آزاد، دانشجو می تواند مستندات را به شورای بررسی موارد خاص دانشگاه یا استان و در صورت عدم موافقت مجدد به کمیته نظارت بر میهمانی و انتقال ارائه و تقاضای رسیدگی کند. رای شورای بررسی موارد خاص استان و همچنین کمیته نظارت برای دانشگاه ها لازم الاجرا است.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد، زمان ثبت نام و مراحل انتقالی را در اختیار دانشجویان قرار داده و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️بله، همانطور که در مقاله ذکر شده است امکان انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد در صورت داشتن شرایط خاص امکان پذیر می باشد.
✔️در صورت عدم موافقت دانشگاه های مبدا و مقصد، دانشجو می تواند مدارک خود را به شورای بررسی موارد خاص دانشگاه و استان ارائه کند و مابقی روند در متن مقاله نوشته شده است.
✔️ درخواست انتقالی در اردیبهشت ماه هر سال برای دو نیمسال تحصیلی از طریق سامانه سجاد انجام می شود و زمان و مراحل دقیق در متن مقاله شرح داده شده است.
برای مشاوره انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد
برای مشاوره انتقالی از دانشگاه غیر انتفاعی به آزاد
سلام وقت بخیر من دانشگاه غیرانتفاعی سوره بودم ترم ۳ و ترم اخر کلا ۲ واحد برداشتم و سر کلاسا حضور نداشتم چون رفت و امدم سخته کلا دنبال انتقالیم بودم ممکنه برای ترم جدید دانشگاه ازاد رودهن بتونم انتقالی بگیرم؟
سلام . شرایط کامل انتقالی از دانشگاه غیرانتفاعی به دانشگاه آزاد در همین مقاله توضیح داده شده ، در صورت داشتن شرایط می تونین انتقالی بگیرین .
سلام همسر من دانشگاه غیرانتفاعی اصفهان مهندسی پزشکی می خونه . ایا بعد از ازدواج امکان انتقال یا مهمان به دانشگاه ازاد شهر محل سکونت رو داره؟
سلام . انتقالی و میهمانی از دانشگاه غیرانتفاعی به دانشگاه آزاد امکان پذیر نیست .
سلام من دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی میرم و ترم ۳ حسابداری هستم خونه ما شهرری دولت آباد بود و سرویس می خورد بهم راحت می تونستم برم بیام ولی خونه آوردیم شهریار خیلی دور شده و هیج سرویسی نداره سمت ما نمی تونم برم بیام می تونم انتقالی بگیرم بیام دانشگاه آزاد شهریار ؟
سلام . شما نمی تونین به دانشگاه آزاد انتقالی بگیرین .
سلام من ترم اول رشته مترجمی دانشگاه غیرانتفاعی هستم می تونم برای دانشگاه ازاد کرج انتقالی بگیرم؟
سلام . شما نمی تونین از دانشگاه غیرانتفاعی به دانشگاه آزاد انتقالی بگیرین .
سلام ، من دانشجوی ترم اول مهندسی کامپیوتر واحد تهران شرق در دوره بدون آزمون هستم ، می خواستم بدونم امکان مهمانی دائم در یکی از دانشگاه آزادهای تهران رو دارم ؟ (در همون محل سکونت داریم)
سلام . احتمالا با درخواست مهمانی دائم شما در دانشگاه آزاد موافقت نمیشه .
سلام خسته نباشید ببخشید من دانشجوی رشته مهندسی معماری بدون کنکور ازاد اصفهان هستم ولی بعد از دو ترم ازدواج کردم و محل زندگی و کار همسرم هم شهرکرده و پدرمم ایثارگره نمی تونم از این طریق انتقالی بگیرم ؟
سلام . شما شرایط نقل و انتقالی و میهمانی در دانشگاه آزاد رو دارین ، می تونین در زمان نقل و انتقالات درخواست تون رو در سایت منادا ثبت کنین .
سلام ببخشید من دانشجوی ترم سوم رشته کامپیوتر بدون کنکور هستم و کاردانی پیوسته می خواستم ببینم امکان انتقال یا مهمان برام وجود داره یا خیر؟ اگه وجود داره چیکار باید انجام بدم ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام . انتقالی و مهمانی برای شما امکان پذیر نیست .
سلام . من امسال ارشد هوش مصنوعی آزاد بیرجند قبول شدم اما تعداد دانشجو به حد نصاب نرسیده . دانشجو فقط من هستم امکان انتقالی به دانشگاه آزاد مشهد یا آزاد اصفهان وجود داره ؟ اصلا امکان انتقال به دانشگاه ازاد مابقی شهرها برای من امکان داره ؟ یا بی خیال ارشد بشم وانصراف بدم؟؟
سلام . معمولا انتقالی در مقطع کارشناسی ارشد مجاز نیست ولی با توجه به اینکه در دانشگاه بیرجند به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد دانشجویان امکان پذیرش شما وجود نداره از طریق دانشگاه پیگیری کنین ممکنه با درخواست پذیرش شما در واحد دیگری موافقت شه البته احتمالش زیاد نیست .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©