رشته پیراپزشکی یکی از رشته های پرطرفدار دفترچه کنکور علوم تجربی است که می توان با کمک آن به بازار کار وزارت بهداشت وارد شد. رشته های مامایی، اتاق عمل، هوشبری، رادیولوژی و ... از جمله رشته هایی هستند که در گروه رشته های پیراپزشکی قرار می گیرند و در دانشگاه های علوم پزشکی و آزاد کشور تدریس می شوند.
برای مشاوره تحصیل در رشته های پیراپزشکی
برای مشاوره تحصیل در رشته های پیراپزشکی
دانش آموزان پایه دوازدهمی که در رشته علوم تجربی انتخاب رشته کرده اند، می توانند برای شرکت در کنکور سراسری علوم تجربی آماده شوند و پس از قبولی در این کنکور، در هر یک از رشته های مورد پذیرش در دانشگاه های علوم پزشکی ثبت نام نمایند. یکی از رشته های پرطرفدار میان دانش آموزان پایه دوازدهم، رشته پیراپزشکی می باشد.
شاید بسیاری از دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته در کنکور سراسری را دارند، از تفاوت پزشکی و پیراپزشکی مطلع نباشند و یا ندانند که منظور از رشته های پیراپزشکی چیست؟ به همین منظور در ادامه این مقاله قصد داریم جزئیات این رشته ها را به همراه بازار کار و نحوه ورود به آن ها را ذکر کنیم.
داوطلبان کنکور سراسری که در کنکور علوم تجربی شرکت کرده اند، می توانند در رشته های مختلفی انتخاب رشته کنند. به طور کلی رشته های پزشکی برای داوطلبان جذابیت بسیار زیادی دارند و همین موضوع باعث شده است که رقابت میان دانش آموزان برای قبولی در رشته های پزشکی بسیار زیاد باشد.
رشته های پزشکی به دو دسته رشته های پیراپزشکی و خود رشته های پزشکی تقسیم بندی می شوند. داوطلبانی که قصد انتخاب رشته در رشته پزشکی را داشته باشند، می بایست که حتما دکتری پیوسته عمومی پزشکی را در دوران دانشگاه مطالعه کنند؛ اما رشته های پیراپزشکی تفاوت بسیار زیادی با رشته های پزشکی دارند و همین موضوع ایجاب می کند که دانش آموزان از لیست این رشته ها مطلع باشند و در صورت علاقه مندی به هر یک از آن ها در زمان انتخاب رشته تجربی در آن ها ثبت نام کنند.
به طور کلی داوطلبان پس از فارغ التحصیلی در هر یک از این رشته ها مانند هوشبری، اتاق عمل، مامایی و ... زیر نظر پزشکان فعالیت می کنند؛ اما آینده شغلی خوبی برای هر یک از این افراد وجود خواهد داشت. رشته های پیراپزشکی در انواع مختلفی وجود دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
رشته های پیراپزشکی | |
هوشبری | گروه اتاق عمل |
گروه فناوری اطلاعات سلامت | گروه فوریت های پزشکی |
گروه کادر درمانی | مدد کاری |
علوم آزمایشگاهی | کتابداری |
مامایی | بهیاری |
رادیوتراپی یا پرتو شناسی | رادیولوژی |
دانشگاه آزاد نیز اقدام به پذیرش دانشجوی پیراپزشکی می نماید که علاقه مندان برای آشنایی با لیست رشته های پیراپزشکی در این دانشگاه می توانند به مطالعه مقاله زیر بپردازیند.
افرادی که علاقه مند به تحصیل در هر یک از رشته های پیراپزشکی می باشند، می بایست که از نحوه ثبت نام در این رشته ها مطلع باشند. به طور کلی داوطلبان به منظور ثبت نام در این رشته ها و ادامه تحصیل در هر یک از رشته های رادیولوژی، مامایی، مددکاری، گروه کادر درمانی و ... می بایست که حتما در ثبت نام کنکور سراسری علوم تجربی شرکت کنند و پس از اعلام نتایج در این رشته ها انتخاب رشته کنند.
بدیهی است که فقط دانش آموزان در حال تحصیل در رشته علوم تجربی، می توانند با دریافت دفترچه انتخاب رشته علوم تجربی، در هر یک از رشته های ذکر شده در جدول بالا ثبت نام نمایند.
در حال حاضر، بسیاری از رشته های پیراپزشکی در دانشگاه های سراسری علوم پزشکی و دانشگاه های آزاد ارائه می شوند؛ اما با توجه به اینکه داوطلبان زیادی متقاضی ثبت نام در این رشته ها می باشند، لازم است که داوطلبان حتما در کنکور کارشناسی خود رتبه خوبی کسب کرده باشند.
داوطلبان می توانند به منظور ثبت نام در کنکور سراسری از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org، اقدام به ثبت نام در کنکور سراسری کنند. زمان و شرایط ثبت نام در کنکور سراسری و هر یک از رشته های پیراپزشکی در سایت سازمان سنجش منتشر خواهد شد. داوطلبان پذیرش شده در هر یک از رشته های ذکر شده، معمولا دارای طرح خدمت نیروی انسانی می باشند و لازم است که پس از اتمام دوران تحصیل خود، یک بازه زمانی مشخص (معمولا 2 سال) در بیمارستان ها و یا مراکز درمانی خدمت نمایند.
پس از اتمام دوران طرح خدمت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، داوطلبان می توانند در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری ادامه تحصیل دهند و یا پس از دریافت مدرک کارشناسی در مراکز درمانی و بیمارستان ها مشغول به کار شوند.
یکی از سوالاتی که معمولا برای دانش آموزان در حال تحصیل در رشته علوم تجربی پیش می آید، این است که تفاوت پزشکی و پیراپزشکی در چیست؟ به طور کلی هر دو این رشته ها، در گروه رشته های پزشکی قرار می گیرند؛ اما تفاوت های بسیار زیادی با هم دارند.
داوطلبان پذیرش شده در کنکور پزشکی، در نهایت پزشک خواهند شد و می توانند در هر یک از تخصص های پزشکی، فعالیت کنند؛ اما داوطلبان پذیرش شده در رشته های پیراپزشکی، در نهایت مدرک کارشناسی خود را در هر یک از رشته های ذکر شده دریافت می کنند و امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را خواهند داشت.
تنوع رشته های پیراپزشکی به مراتب از تنوع رشته های پزشکی بیشتر هستند. واحدهای آموزشی رشته های پزشکی به مراتب بیشتر از رشته های مامایی، مددکاری، رادیولوژی و ... هستند؛ چرا که دانش آموزان پذیرش شده در رشته پزشکی می بایست دکتری خود را به صورت پیوسته اخذ کنند. از طرفی مدت زمان آموزشی دانشجویان دوره دکتری پزشکی، بیشتر از دانشجویان دیگر است.
تفاوت های دیگری میان رشته های پزشکی و رشته های پیراپزشکی وجود دارند. به طور مثال تعداد واحدهای عملی و نظری در هر یک از این رشته ها می تواند متفاوت باشد. رشته پزشکی مدت زمان زیادی را برای کارآموزی در نظر می گیرد؛ اما معمولا مدت زمان کارآموزی رشته های مامایی، مددکاری، اتاق عمل، بیهوشی و ... کمتر می باشند.
یکی از اهداف داوطلبان برای انتخاب رشته پزشکی در دانشگاه های سراسری یا انتخاب رشته پزشکی دانشگاه آزاد، درآمد مناسب این شغل است. به همین خاطر شاید این سوال برای دانش آموزان پیش بیاید که درآمد رشته های پیراپزشکی هم مانند رشته پزشکی زیاد است؟ به طور کلی تمامی رشته های پزشکی دارای درآمد مناسبی بوده و جزو رشته های شغلی پردرآمد محسوب می شوند.
در میان رشته های مختلف پیراپزشکی رشته های بیهوشی، رشته مامایی و رشته اتاق عمل جزو پردرآمدترین رشته ها شناخته می شوند که دارای درآمد و بازار کار مناسبی می باشند. دانشجویان فارغ التحصیل شده در هر یک از رشته های ذکر شده می توانند در مراکز درمانی دولتی و یا غیر دولتی مشغول به کار شوند و به صورت ماهانه حقوق دریافت کنند.
همچنین، این افراد می توانند در آزمون های استخدامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ثبت نام کنند و در صورت قبولی در این آزمون ها، به صورت رسمی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استخدام شوند.
البته هر یک از رشته های دیگر پیراپزشکی دارای بازار کار بسیار خوبی هستند و می توانند از لحاظ کاری دانشجویان را ساپورت کنند. به همین خاطر است که این رشته ها معمولا متقاضی بسیار زیادی دارند و بسیاری از دانشجویان متقاضی قبولی در هر یک از رشته های ذکر شده مانند مامایی، اتاق عمل، هوشبری، مددکاری، رادیولوژی و ... می باشند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ثبت نام رشته های پیراپزشکی را به داوطلبان ارائه داده و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ رشته های پیراپزشکی دشته ای از رشته های پزشکی بوده که در دفترچه کنکور تجربی ارائه شده است. برای مشاهده لیست رشته های پیراپزشکی به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️ از جمله تفاوت رشته های پزشکی و پیراپزشکی در خصوص تعداد واحدهای نظری و عملی و سایر مواردی است که در متن مقاله به آن ها اشاره شده است.
✔️ بازار کار و درآمد حاصل از این رشته ها تقریبا همانند رشته های پزشکی بوده که در متن مقاله در خصوص آن توضیحات لازم ارائه شده است.
برای مشاوره تحصیل در رشته های پیراپزشکی
برای مشاوره تحصیل در رشته های پیراپزشکی
سلام . میکروبیولوژی جزوه پیراپزشکیه ؟
سلام . رشته میکروبیولوژی جزء رشته های پیراپزشکی نیست .
سلام میشه از کارشناسی رشته مهندسی پزشکی به کارشناسی ارشد پرستاری رفت ؟
سلام . شما نمی تونین در کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت رشته پرستاری شرکت کنین .
سلام چطور میشه پزشکی بدون کنکور برم ؟
سلام . تحصیل در رشته پزشکی و رشته های پیراپزشکی بدون قبولی در کنکور امکان پذیر نیست .
با سلام آیا رشته پیراپزشکی مقطع کارشناسی بدون کنکور وجود دارد
سلام . پذیرش در رشته های پیراپزشکی فقط از طریق کنکور سراسری صورت می گیره .
سلام آیا رشته هوشبری پیراپزشکیه ؟
سلام . رشته هوشبری یکی از رشته های پیراپزشکی هستش .
سلام تکمیل ظرفیت رشته های پیرا برگزار میشه ؟
سلام . تکمیل ظرفیت رشته های پیراپزشکی کنکور سراسری 1400 برگزار نمیشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©