رتبه در منطقه چیست؟ این سوالی است که برای بسیاری از دانشجویان پیش می آید. رتبه در منطقه یکی از رتبه هایی است که در کارنامه کنکور سراسری نوشته می شود. این رتبه نشان دهنده جایگاه داوطلبان در بین داوطلبان دیگر در همان منطقه می باشد و با رتبه در سهمیه و رتبه کل کشوری تفاوت بسیار زیادی دارد.
برای مشاوره رتبه در منطقه
برای مشاوره رتبه در منطقه
کارنامه کنکور سراسری از رتبه های مختلفی تشکیل شده و همین موضوع باعث می شود که بسیاری از افراد پس از دریافت کارنامه اولیه کنکور سراسری و دیدن این رتبه ها ابهام و سوالات خاصی برایشان پدید آید. این سوالات معمولا عبارتند از رتبه در منطقه چیست؟ تفاوت بین رتبه کشوری و رتبه در منطقه چیست؟ کدام رتبه ملاک انتخاب رشته کنکور سراسری می باشد؟
تمامی شهرها، استان ها و روستاهای کشور در سه منطقه کلی تقسیم بندی می شوند. رتبه در منطقه 1، رتبه در منطقه 2 و رتبه در منطقه 3 از جمله رتبه هایی است که در کارنامه اولیه کنکور سراسری نوشته می شود. شاید این سوال برای شما وجود داشته باشد که کدام رتبه برای قبول شدن در دانشگاه ها اهمیت دارد و یا اصلا کدام رتبه اهمیت بیشتری دارد و نشان دهنده رتبه اصلی شما در کنکور می باشد؟ با ما همراه باشید تا بیشتر با رتبه در منطقه کنکور سراسری 1402 آشنا شوید.
پس از انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری، داوطلبان کنکور سراسری هنگام انتخاب رشته باید به سهمیه نهایی خود توجه نمایند. در کارنامه کنکور سراسری رتبه های مختلفی درج می شود و همین موضوع باعث شده که داوطلبان کنکور سراسری این ابهام را داشته باشند که رتبه در منطقه چیست؟ چرا این رتبه در چندین منطقه تقسیم بندی می شود؟ کدام سهمیه مناطق بهتر است؟
امکانات آموزشی تمامی شهرها و روستاهای کشور در یک سطح نمی باشد. به طور مثال دانش آموزانی که در مناطق 1 در حال تحصیل هستند، امکانات آموزشی بسیار بیشتری نسبت به دانش آموزانی دارند که در منطقه 3 در حال تحصیل می باشند. به همین منظور و با توجه به لزوم روی کار آوردن عدالت در بین تمامی این دانش آموزان، سازمان سنجش و آموزش کشور دانش آموزان را به گروه های مختلف تقسیم بندی کرده است.
پس از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری در کارنامه هر یک از داوطلبان اعدادی از قبیل رتبه در سهمیه، رتبه کشوری و رتبه در منطقه نمایش داده می شود. هر چه از منطقه 1 به منطقه 3 نزدیک تر می شویم، سطح امکانات آموزشی مناطق نیز کاهش پیدا می کند و همین موضوع باعث می شود که رتبه در منطقه 1 داوطلبان کنکور سراسری بالاتر از رتبه داوطلبان کنکور سراسری در منطقه 2 و 3 باشد.
البته تعیین رتبه در منطقه به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی توان به طور دقیق ذکر کرد که کدام رتبه بهتر و کدام رتبه بدتر است! به هر حال هر یک از دانشگاه های کشور برای هر یک از رتبه هایی که در منطقه ها وجود دارند، ظرفیت پذیرش خاصی دارند.
به طور مثال ممکن است یک دانشگاه دولتی اقدام به پذیرش 100 دانشجو در رشته مهندسی پزشکی کند. در بین این 100 دانشجو، معمولا دانشجویان بیشتری از مناطق محروم تر پذیرش می شوند چرا که دانشگاه موظف است ظرفیت هر یک از منطقه ها را متفاوت در نظر گرفته و برای برخورداری از عدالت آموزشی، ظرفیت پذیرش در مناطق کم برخوردار را بیشتر در نظر بگیرد.
شاید با مطالعه این بخش به راحتی توانسته باشید به پاسخ سوال خود در رابطه با رتبه در منطقه چیست رسیده باشید. رتبه در منطقه، رتبه ای است که با اعمال سهمیه مناطق کنکور سراسری تعریف می شود. رتبه در منطقه هر یک از مناطق تعریف شده متفاوت است و داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه مناطق باید بر اساس سهمیه منطقه نهایی خودشان، رتبه منطقه خود را در نظر بگیرند.
داوطلبانی که قصد مشاهده رتبه در منطقه خود را دارند باید کارنامه کنکور سراسری را از سایت سازمان سنجش دریافت و مطابق تصویر، رتبه منطقه خودشان را مشاهده کنند. در تصویر زیر یک نمونه از کارنامه کنکور سراسری را مشاهده می کنید. همانطور که مشخص است، رتبه نهایی در هر یک از مناطق برای یک دانشجو متفاوت است.
پذیرش در دانشگاه های کشور براساس بومی و کشوری بودن رشته ها انجام می شود. این دسته بندی بر اساس پراکندگی رشته های ارائه شده در دانشگاه های هر استان، ناحیه، قطب و کشور صورت می گیرد. برای آشنایی با گزینش رشته ها مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
بعد از شناخت رتبه در منطقه شاید این سوال برای شما پیش بیاید که تفاوت رتبه کل در سهمیه با رتبه در منطقه چیست؟ رتبه منطقه همان رتبه ای است که افراد در یک منطقه خاص دریافت می کنند. در واقع منطقه، یک نوع سهمیه است که برای داوطلبان در نظر گرفته می شود. به غیر از رتبه در منطقه، رتبه ای تحت عنوان رتبه در سهمیه نهایی وجود دارد که داوطلبان را در یک گروه با سهمیه مشابه می سنجند.
رتبه کل در سهمیه همان رتبه ای است که برای برخی داوطلبان رتبه در منطقه و برای برخی رتبه در سهمیه ایثارگران 5 و 25 درصد در نظر گرفته می شود. افرادی که سهمیه نهایی شان سهمیه مناطق است شاهد این امر هستند که رتبه در سهمیه نهایی با رتبه در منطقه برابر است، اما این رتبه برای افرادی که دارای سهمیه 5 درصد و یا 25 درصد ایثارگری می باشند، متفاوت است. داوطلبانی که از سهمیه ایثارگران استفاده کردند، می توانند با مشاهده سهمیه نهایی در بالای کارنامه خودشان متوجه شوند که سهمیه آن ها از نوع ایثارگران بوده است یا از نوع منطقه ای! در صورت منطقه ای بودن سهمیه، منطقه نهایی تعیین شده برای داوطلب در بالای کارنامه نشان داده می شود.
به طور کلی رتبه داوطلب در سهمیه رتبه ای است که داوطلبان را در یک گروه خاص و با یک سهمیه مشابه طبقه بندی کرده است. این رتبه نشان دهنده جایگاه افراد در یک سهمیه مشابه است. اما رتبه در منطقه نشان دهنده جایگاه افراد در منطقه ای است که داوطلب در آن جا مورد سنجش قرار گرفته است. در تصویر زیر مکان قرار گیری سهمیه نهایی داوطلبان در کارنامه اولیه نمایش داده شده است.
یکی از سهمیه هایی که از سال گذشته مجددا به سهمیه کنکور سراسری اضافه شده، سهمیه بهیاری می باشد. آن دسته از واجدین شرایط استفاده از این سهمیه که قصد شرکت در کنکور تجربی را دارند با رعایت ضوابط مشخص می توانند از امتیازات مربوط به این سهمیه استفاده نمایند.
یکی از سوالاتی که برای داوطلبان کنکور سراسری پیش می آید این است که اهمیت رتبه در منطقه چیست؟ آیا این رتبه، همان رتبه اصلی در کارنامه کنکور است که باید برای انتخاب رشته در نظر داشت؟ رتبه در منطقه تقریبا مهم ترین رتبه ای است که در کارنامه شما نوشته می شود.
هر یک از دانشگاه های کشور برای هر یک از مناطق سه گانه با توجه به تعداد متقاضی هر منطقه ظرفیت پذیرش مشخصی در نظر گرفتند. ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در مناطق محروم بیشتر از سایر مناطق است. رتبه در منطقه برای انتخاب رشته در دانشگاه های دولتی، روزانه، شبانه، دانشگاه های پیام نور، دانشگاه های غیر انتفاعی و ... اهمیت بسیار زیادی دارد.
جالب است بدانید برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد در گذشته رتبه کشوری اهمیت داشته، اما در حال حاضر رتبه در سهمیه یک عدد مهم تلقی می گردد. بیشتر از اینکه رتبه در منطقه برای انتخاب رشته اهمیت داشته باشد، رتبه کشوری یا همان رتبه بدون سهمیه اهمیت دارد. بنابراین، اهمیت رتبه در منطقه بر اساس نوع دانشگاه هم متفاوت است. برای انتخاب رشته در دوره های روزانه، رتبه در منطقه اهمیت بیشتری نسبت به رتبه کل بدون سهمیه منطقه است.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رتبه در منطقه را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا در اختیار متقاضیان قرار دهند. همچنین پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تازه ترین اخبار مربوط به این حوزه عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا باشید.
✔️ مطابق متن مقاله رتبه منطقه همان رتبه ای است که افراد در یک منطقه خاص دریافت می کنند.
✔️ خیر، مطابق متن مقاله رتبه در سهمیه مهم ترین رتبه برای انجام انتخاب رشته می باشد.
✔️ مطابق متن مقاله رتبه در سهمیه نشان دهنده جایگاه افراد در یک سهمیه مشابه است، اما رتبه در منطقه نشان دهنده جایگاه افراد در منطقه ای است که داوطلب در آن جا مورد سنجش قرار گرفته است.
برای مشاوره رتبه در منطقه
برای مشاوره رتبه در منطقه
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©