چگونه استاد دانشگاه شویم؟ این سوال از جمله سوال هایی است که دانشجویان و فارغ التحصیلان زیادی از خود می پرسند. در حال حاضر روش های مختلفی برای استاد دانشگاه شدن وجود دارد. ارسال رزومه، شرکت در فراخوان های جذب هیات علمی و ... از جمله روش هایی است که می توان پس از اطمینان از داشتن شرایط استاد دانشگاه شدن با کمک آن به بازار کار استاد دانشگاهی وارد شد.
برای مشاوره چگونه استاد دانشگاه شویم
برای مشاوره چگونه استاد دانشگاه شویم
استاد دانشگاه شدن یکی از بهترین شغل هایی است که شاید بسیاری از افراد فارغ التحصیل در رشته های مختلف علاقه مند به این شغل باشند. به همین خاطر است که بسیاری از افراد پس از فارغ التحصیلی این سوال برایشان پیش می آید که چگونه استاد دانشگاه شویم؟
برای کار کردن در شغل استاد دانشگاهی فاکتورهای مختلفی باید مد نظر قرار گیرد و همه این فاکتورها نشان می دهند که شغل استاد دانشگاهی به راحتی و برای تمامی افراد قابل دسترس نیست. اگر شما هم با این سوال «چگونه استاد دانشگاه شویم؟» مواجه هستید و قصد اطلاع از بازار کار و وظایف استاد دانشگاه و هیات علمی دانشگاه ها را دارید با ما همراه باشید.
چگونه استاد دانشگاه شویم؟ شغل استاد دانشگاهی از جمله شغل های بسیار خوبی است که در حال حاضر بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه های ایرانی و یا تحصیل در خارج از کشور متقاضی این شغل هستند؛ اما باید بدانید که همه افراد مجاز به ورود به شغل استاد دانشگاهی نیستند، چرا که تحصیلات دانشگاهی اهمیت بسیار زیادی برای ورود به این شغل دارد.
استاد دانشگاه شدن مانند ورود به شغل معلمی نیست و معمولا کمتر کسی پیدا می شود که بتواند در کلان شهرهایی مانند تهران، اصفهان، مشهد و ... با مدرک کارشناسی ارشد در شغل استاد دانشگاهی مشغول به کار شود؛ چرا که معمولا در شهرهای بزرگ و دانشگاه های عالی تنها افرادی در شغل استاد دانشگاهی مشغول به کار می شوند که دارای مدرک دکتری باشند.
با توجه به اینکه در حال حاضر در بسیاری از دانشگاه های کشور بسیاری از رشته های تحصیلی تدریس می شوند، بدیهی است که فارغ التحصیلان دانشگاهی در هر رشته ای که باشند، می توانند به شغل استاد دانشگاهی وارد شوند؛ چرا که همه دانشگاه به رشته های مختلف تحصیلی نیاز دارند و محدودیتی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
برای پذیرش به عنوان استاد دانشگاه دانشجویان می توانند برای هر یک از دانشگاه مد نظر خود مراجعه کنند و رزومه تحصیلی و کاری خود را به دانشگاه تحویل دهند؛ اما معمولا دانشجویان در همان دانشگاهی که در حال تحصیل بوده اند، موقعیت بهتری برای پذیرش دارند.
به طور کلی اساتید دانشگاهی در هر دانشگاهی به 4 گروه تقسیم بندی می شوند که به این 4 گروه رتبه بندی اساتید اطلاق می شود. مربی، استادیار، دانشیار و استاد تمام از جمله رتبه هایی است که برای اساتید دانشگاه در نظر گرفته می شود. معمولا فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد پس از ورود به شغل استاد دانشگاهی دارای کمترین رتبه، یعنی مربی می باشند؛ اما فارغ التحصیلان مقطع دکتری بسته به فعالیت آموزشی و پژوهشی و سابقه کاری خوبی در یکی از رتبه های استادیار، دانشیار و استاد تمام قرار می گیرند.
افرادی که در حال حاضر جزو اساتید دانشگاه های مختلف می باشند؛ اما می خواهند که به صورت هیات علمی در دانشگاه فعالیت داشته باشند، می توانند در فراخوان جذب هیات علمی وزارت علوم و وزارت بهداشت ثبت نام کنند. برای ثبت نام در هر یک از این فراخوان ها نیاز به داشتن یک سری موارد شرایط استاد دانشگاه شدن می باشند.
شرایط هیات علمی شدن استاد دانشگاه در دانشگاه های وزارت علوم
1) داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد، دکتری حرفه ای و مدرک سطح 3 حوزه الزامی است.
2) حداکثر سن برای افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای و یا مدرک سطح 3 حوزه می باشند، 30 سال است.
3) حداکثر سن برای افرادی که دارای مدرک دکتری تخصصی می باشند و مدرک سطح 4 حوزه دارند، 40 سال است.
4) افرادی که قصد ورود به شغل هیات علمی دانشگاه ها را دارند، نباید در حال تحصیل در مقطع دکتری و یا کارشناسی ارشد باشند.
شرایط هیات علمی شدن استاد دانشگاه در دانشگاه های وزارت بهداشت
1) داشتن مدرک کارشناسی ارشد در رشته های علوم پایه و یا داشتن دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی و یا گواهی فلوشیپ در رشته های بالینی و یا داشتن دانشنامه دکتری تخصصی.
2) داوطلبانی که در مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده اند باید دارای حداکثر سن 35 سال و داوطلبانی که دارای مدرک دانشنامه دکتری تخصصی، دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی و یا فلوشیپ هستند باید دارای حداکثر سن 45 سال باشند.
3) داوطلبان باید حتما از دانشگاه محل تحصیل خود فارغ التحصیل شده باشند.
4) افرادی که به صورت مجازی مدرک خود را دریافت نموده اند، مجاز به ثبت نام در فراخوان هیات علمی دانشگاه های وزارت علوم نمی باشند.
علاقه مندانی که دارای مدرک دانشگاهی بوده و قصد دارند به عنوان استاد دانشگاه فعالیت داشته باشند، باید بدانند که یکی از فاکتورهای مهم جهت استخدام در دانشگاه های معتبر، معدل بالای آن می باشد. رقابت در استخدام برای مقطع کارشناسی به شدت بالا است، به همین دلیل داشتن معدل بالا یک مزیت برای داوطلبان می باشد.
اکثر افراد علاقه مند به استاد دانشگاه شدن، درگیر این موضوع هستند که اهمیت معدل مدرک فارغ التحصیلی آن ها برای استخدام تا چه میزان است؟ در این خصوص باید گفت معدل لازم برای استاد دانشگاه شدن در مقطع لیسانس 14، در مقطع ارشد 16 و در مقطع دکتری 17 می باشد. در برخی از رشته های پزشکی مانند دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی، معدل لازم برای استاد شدن 18 می باشد.
همانطور که گفته شد، افراد علاقه مند به تدریس در دانشگاه های مختلف باید در هنگام تحصیل معدل خود را در نظر داشته باشند تا در هنگام آزمون ورودی جهت استخدام دچار مشکل نشوند. علاوه بر این داشتن مقالات مختلف، کار عملی، پایان نامه های معتبر، ترجمه مقالات انگلیسی، چاپ کتاب، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... می تواند در گزینش استاد دانشگاه موثر واقع شود.
چگونه استاد دانشگاه شویم؟ بازار کار استاد دانشگاهی چگونه است؟ در حال حاضر به طور دقیق مشخص نیست که چه تعداد از دانشجویانی که در مقطع های تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری در حال تحصیل بوده اند و در حال حاضر از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند، به عنوان استاد دانشگاه در سراسر کشور مشغول به کار شده اند؛ اما به هر حال فراخوان های مختلفی از سوی دانشگاه های مختلف وجود دارد که داوطلبان شغل استاد دانشگاهی می توانند در هر یک از این فراخوان ها ثبت نام کنند و شانس خود را برای استاد دانشگاه شدن امتحان کنند.
با توجه به اینکه دانشگاه ها برای جذب هیات علمی و استاد دانشگاه بیشتر تمایل دارند که فارغ التحصیلان دانشگاهی در مقطع دکتری را پذیرش کنند، بیشترین آماری که برای جذب استاد دانشگاهی وجود دارد، مربوط به داوطلبانی است که در مقطع دکتری اقدام به ورود به شغل استاد دانشگاهی خصوصا در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد کرده اند.
البته به طور کلی بازار کار استاد دانشگاهی و هیات علمی شدن خوب است و در حال حاضر دانشجویان زیادی با رتبه بندی کم در حال تحصیل در دانشگاه های مختلف در سراسر کشور می باشند؛ اما به هر حال داشتن شغل استاد دانشگاهی نیاز به تلاش زیادی دارد. در بسیاری از دانشگاه ها، اگر دانشجویی رتبه علمی خوبی داشته باشد، دانشگاه محل تحصیل وی سعی می کند که دانشجو را به عنوان استاد در دانشگاه پذیرش کند.
بنابراین، داشتن رتبه علمی بسیار خوب در دانشگاه ها نقش بسیار مهمی برای استاد دانشگاه شدن دارد. به طور کلی درآمد استاد دانشگاه ها بسته به رتبه بندی اساتید و سطح علمی و سابقه کاری که دارند، بسیار متفاوت است و نمی توان به طور دقیق ذکر کرد که اساتید دانشگاه چه مقدار حقوق دریافت می کنند.
اما با توجه به همسان سازی حقوق اساتید دانشگاه ها در کشور مقرر شده است که اساتید دانشگاه ها بیش از 12 میلیون تومان حقوق دریافت نکنند. به هر حال میزان حقوق در اساتید دانشگاه ها بستگی به عوامل مختلفی از جمله هیات علمی بودن و یا نبودن دارد. معمولا اساتیدی که جزو هیات علمی دانشگاه ها می باشند، بیشترین حقوق را دریافت می کنند؛ اما به طور مثال افرادی که در رتبه مربی در حال کار هستند، حقوق کمتری را دریافت می کنند.
استاد دانشگاه شدن وظایف بسیار مهمی دارد و تنها تدریس در دانشگاه ها مد نظر نیست. افرادی که در حال تدریس در دانشگاه ها می باشند، می بایست که سابقه پژوهشی خود را با نگارش انواع مقالات علمی زیاد کنند و رتبه خود را در دانشگاه افزایش دهند. به طور کلی وظایف شغلی استاد دانشگاه به شرح زیر می باشند.
1) تدریس به دانشجویان مطابق با سرفصل های آموزشی
2) ارزیابی سطح علمی دانشجویان و تعیین نمره برای دانشجویان
3) آپدیت کردن سطح علمی خود با خواندن کتاب های جدید و مقالات تازه منتشر شده در حوزه تدریس خود
4) همراهی کردن دانشجویان برای مطالعه و انجام دادن پژوهش های مختلف
5) کمک به دانشجویان برای ورود به بازار کار
6) درک متقابل دانشجویان و داشتن روحیه مناسب برای تدریس به دانشجویان و تشویق کردن آن ها
و ...
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص نحوه استاد شدن را در اختیار متقاضیان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت کنید.
✔️ مطابق متن مقاله، روش های ورود به شغل استاد دانشگاهی متفاوت است. به طور مثال ارسال رزومه، ثبت نام آزمون استخدامی وزارت علوم و یا شرکت در فراخوان های هیات علمی بخشی از آن هاست.
✔️ برای هیات علمی شدن وزارت علوم، بهداشت و یا دانشگاه آزاد، شرایط مختلفی وجود دارد که در متن مقاله به آن اشاره شده است.
✔️ بازارکار و حقوق استاد دانشگاهی بر اساس رتبه فرد که به عنوان مربی، استادیار، دانشیار یا استاد تمام استخدام شده است متفاوت است که در متن مقاله به آن اشاره شده است.
برای مشاوره چگونه استاد دانشگاه شویم
برای مشاوره چگونه استاد دانشگاه شویم
ببخشید برای تدریس توی دانشگاه یا همون استاد دانشگاه شدن باید چند سال درس خوند ؟
سلام . بعد از اخذ مدرک کارشناسی ارشد و دکتری می تونین برا جذب هیات علمی دانشگاه اقدام کنین .
سلام من ارشد جغرافیا دارم می تونم برای استادیاری ثبت نام کنم
سلام . فراخوان های جذب دانشگاه ها رو پیگیری کنین در صورت داشتن شرایط می تونین ثبت نام کنین .
سلام من ۴۶ سالمه ، کارشناسی ارشد تربیت بدنی رو دارم ، می خواستم بدونم می تونم برا تدریس اقدام کنم ؟
سلام . شرایط سنی جذب هیات علمی دانشگاه رو ندارین .
من لیسانس راهنمایی و مشاوره از دانشگاه پیام نور دارم می خوام استخدامی آموزگار ابتدایی شرکت کنم بعدش که از بابت شغل و درآمدم از مدرسه خیالم راحت شد چون به آمار و احتمالات علاقه دارم رشته آمار ریاضی ارشد و دکتری از پیام نور کنار معلمیم بگیرم بعدا می تونم از مدرسه به دانشگاه دولتی برم و اونجا استاد دانشگاه بشم ؟ ممنون میشم ا
سلام . برای استاد شدن باید بعد از اخذ مدرک دکتری در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه ها شرکت کنین .
اگه مدرک کارشناسی از دانشگاه آزاد باشه ولی ارشد و دکترا از دانشگاه دولتی باشه ، آیا می توانیم استاد دانشگاه دولتی باشیم ؟
سلام . می تونین در فراخوان جذب استاد در دانشگاه های دولتی شرکت کنین .
سلام خسته نباشید ببخشید من الان دانشجو رشته آموزش ابتدایی هست مبعد از گرفتن ارشد و دکترا می تونم استاد دانشگاه یا هیئت علمی بشم؟؟
سلام . می تونین بعد از اخذ مدرک ارشد و دکتری برای استاد شدن و جذب هیات علمی دانشگاه اقدام کنین .
سلام با ارشد مهندسی شیمی میشه استاد شد ؟
سلام . باید فراخوان های جذب هیات علمی دانشگاه ها رو پیگیری کنین در صورت داشتن شرایط می تونین در استخدام شرکت کنین .
سلام من دانشجو ترم ۲ حقوق هستم برای استاد دانشگاه شدن چه شرایطی هست برای من ؟ تو همین دانشگاه اسلامشهر که هستم پذیرش بشم !
سلام . شما نمی تونین الان استاد دانشگاه بشین بعد از فارغ التحصیلی مقطع کارشناسی و ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری می تونین در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه ها شرکت کنین .
سلام من دانش اموز کلاس هشتم هستم و می خوام از شما یک کمک بگیرم من می خوام رشته ی علوم تجربی رو انتخاب کنم ایا می تونم استاد دانشگاه بشم ؟ باتشکر
سلام . می تونین با انتخاب رشته تجربی و ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری استاد دانشگاه بشین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©