متقاضیان رشته پزشکی می بایست قبل از انتخاب این رشته علاوه بر سایر فاکتورهای انتخابی مانند علاقه به رشته از آینده شغلی رشته پزشکی مطلع شوند؛ تا با استفاده از اطلاعات بازار کار و درآمد رشته پزشکی، در صورت تمایل رشته پزشکی را انتخاب نمایند.
برای مشاوره آینده شغلی رشته پزشکی
برای مشاوره آینده شغلی رشته پزشکی
دانش آموزان بسیاری به دلیل علاقه فراوان به رشته پزشکی در انتخاب رشته دبیرستان رشته تجربی را انتخاب می نمایند و با رویای پوشیدن لباس سفید پزشکی خود را برای رسیدن به این رشته با مطالعه منابع درسی و برنامه ریزی دقیق آماده می نمایند. در سال های گذشته به دلیل مشکلات اقتصادی و موقعیت شغلی خوب رشته پزشکی و بازار کار مناسب، جمعیت بسیاری از افراد به سمت رشته پزشکی در دانشگاه های دولتی و غیر دولتی رفته و مشغول به تحصیل در این رشته شدند.
اکثر دانش آموختگان پزشکی پس از گذراندن دوره عمومی می توانند برای دستیابی موقعیت شغلی بهتر تخصص خود را در رشته های متنوعی از قبیل چشم پزشکی، مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی و ...بگیرند. همچنین، این دانشجویان می توانند علاوه بر کار در طرح خدمت خود در بیمارستان ها در مطب شخصی خود کار نمایند.
اما در سال های اخیر شاهد بیکاری بسیاری از پزشکان به خصوص پزشکان عمومی هستیم که این موضوع شاید به دلیل پذیرش بیش اندازه دانشجو در این رشته از سوی وزارت بهداشت باشد. بنابراین، تصمیم بر آن داریم تا در این مقاله به آینده شغلی پزشکی و بازار کار این رشته پرداخته و توضیحاتی در خصوص درآمد فارغ التحصیلان رشته پزشکی ارائه دهیم.
بسیاری از دانشجویان پزشکی پس از تحمل سختی های بسیار در گذراندن تمام واحد های درسی و آزمون جامع برای ورود به دوره کارآموزی و کارورزی به دنبال یک در آمد بالا متناسب با تمام سختی های رشته پزشکی هستند، اما از آنجا که در جامعه امروز شاهد آن هستیم این است که تعداد پزشکان عمومی بیکار روز به روز در جامعه بیشتر شده و مشغول به کار دیگری به غیر از پزشکی می باشند.
از میان ورودی های رشته پزشکی افراد بسیاری وجود دارد که با علاقه بسیاری وارد این رشته شده اند و به حقوق پایین این رشته راضی بوده و به دلیل علاقه به کار خود یعنی درمان بیماران به این کار ادامه می دهند. رشته پزشکی زیر نظر نظام آموزش پزشکی شامل 4 دوره علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بالینی و کارورزی بالینی می باشد که دانشجویان می توانند بعد از گذراندن دوره کارآموزی روش تشخیص و درمان بیماران را فراگرفته تا در دوره کارورزی در بیمارستان ها خود تصمیم گیرنده درمان بیمارها باشد.
در دوره انترنی یا کارورزی دانشجو می تواند میزان حقوقی را دریافت نماید، اما درآمد دریافتی به دلیل اینکه هنوز مدرک خود را دریافت ننموده اند بسیار پایین می باشد. پس از اتمام دوره اینترنی این افراد باید در طرح اجباری 2 سال خود از طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت شرکت نمایند که طبق تصمیم وزارت بهداشت؛ دانشجو پزشکی باید به منطقه مشخص شده جهت خدمت مراجعه نموده و در کلینیک و یا بیمارستان درنظر گرفته شده آن منطقه مشغول به کار شود.
فارغ التحصیلان پزشکی عمومی می توانند در کلینیک ها و بیمارستان های عمومی مشغول به کار شوند و یا مطب شخصی خود را در حوزه پزشکی عمومی با اخذ مجوز راه اندازی نمایند، اما به دلیل درآمد پایین پزشکی عمومی این افراد می توانند در آزمون دستیاری پزشکی تخصصی شرکت نموده و تخصص خود را پس از قبولی در این آزمون با توجه به علم و دانش خود دریافت نمایند.
بازارکار رشته های پزشکی متفاوت بوده و فرد می تواند با توجه به آینده شغلی هر رشته، رشته مورنظر خود را انتخاب نمایند. از جمله رشته های پزشکی مورد استقبال برای دانشجویان پزشکی مغز و اعصاب، قلب و عروق، چشم پزشکی، رادیولوژی و... می باشد که فرد می تواند بر حسب علاقه و سپس میزان درآمد و سختی کار یکی از این رشته ها را انتخاب نماید.
با توجه به اطلاعیه وزارت بهداشت در این خصوص که تعداد پزشکان فارغ التحصیل شده پاسخگو نیاز جامعه نمی باشد، باید به این سوال جواب داد که چطور در جامعه پزشک بیکار داریم؟ همان طور که ذکر شد دانش آموختگان پزشکی می بایست حدود دو سال در طرح پزشکی خود در مناطق محروم با توجه به تصمیم سازمان علوم پزشکی مشغول به خدمت شوند.
از آنجا که به دلیل امکانات پایین در این مناطق محروم و شرایط سخت این مناطق تعداد متقاضی برای این مناطق پایین بوده و حاضر به فعالیت در این مناطق نمی باشند. از طرفی فردی که با علاقه به این حرفه وارد شده باشد می تواند با وجود این مسائل و مشکلات در بیمارستان و یا کلینیک این مناطق مشغول به کار شوند.
پزشکان عمومی می توانند پس از گذراندن طرح خود به سامانه پایان طرح وزارت بهداشت مراجعه نموده و پایان طرح خود را اعلام نمایند. سپس در هر شهر و یا منطقه ای که علاقه دارند، می توانند مطب شخصی خود را تاسیس نموده و به درمان بیماران بپردازند، اما پیشنهاد می شود در مناطقی که تعداد پزشک عمومی کمتر است مانند مناطق محروم مطب خود را راه اندازی نمایند تا در پذیرش بیمار مشکلی نداشته باشند.
همچنین، بسیاری از این افراد می توانند در اورژانس های بیمارستانی و درمانگاه های خصوصی که به پزشک عمومی نیاز داشته باشند، مشغول به کار شده و طبق برنامه کشیک به بیماران رسیدگی نمایند. درواقع فارغ التحصیلان رشته پزشکی عمومی و متخصص می توانند از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت جذب بیمارستان های دولتی شده و یا در بیمارستان های خصوصی مشغول به کار شوند.
افرادی که دانشجو رشته تخصصی پزشکی می باشند نیز می توانند در زمان طرح دستیاری پزشکی علاوه بر بیمارستان محل خدمت، متناسب با رشته خود با مجوز از دانشگاه علوم پزشکی مطب خود را تاسیس نموده و به درمان بیماران بپردازند. لازم به ذکر است که در برخی رشته های تخصصی اجازه تاسیس مطب در زمان طرح وجود ندارد و فرد می بایست پس از اتمام طرح مطب خود را راه اندازی نماید.
درآمد پزشکان متخصص بسته به رشته تخصصی متفاوت بوده و از پزشکان عمومی بیشتر می باشد، لذا دانش آموختگان پزشک عمومی می توانند برای افزایش درآمد خود در رشته های پزشکی، تخصص خود را دریافت نمایند. البته تجربه پزشک بر اساس تخصص فرد، محیط کاری، تجهیزات پزشک، محل فعالیت فرد نیز در میزان درآمد پزشک دخیل می باشند.
درآمد و میزان حقوق دریافتی فارغ التحصیلان رشته پزشکی با توجه به نوع مدرک دانشگاهی که در آن تحصیل نموده اند، متفاوت می باشد. دانش آموختگان پزشکی آزاد که برای تحصیل لازم به پرداخت شهریه پزشکی دانشگاه آزاد بودند؛ می توانند برای جبران آن علاوه بر کار در طرح خود در جایی دیگر مشغول به کار شوند و یا از صندوق رفاه دانشگاه علوم پزشکی، وام دانشجویی وزارت بهداشت را دریافت نمایند.
دانشجویان پزشکی در دوران اینترنی و طرح خدمت خود واجد شرایط دریافت حقوق می باشند و می توانند در این دوره حقوق دریافت نمایند، اما مبلغ دریافتی برای پزشک عمومی کمتر از پزشک متخصص می باشد. حداقل حقوق دریافتی برای یک پزشک همان میزان مبلغی که روزانه بابت شیفت کاری دریافت می نماید و حداکثر مبلغ دریافتی بنا به تخصص متفاوت فرد حدود 10 میلیون در ماه می باشد. در ادامه رشته های تخصصی پزشکی که درآمد بالایی دارند را درقالب جدول برای آشنایی بیشتر شما ارائه شده است.
پردرآمدترین رشته های تخصصی پزشکی | |
جراح مغز و اعصاب | جراح قلب و عروق |
پوست و مو | چشم پزشکی |
رادیولوژی | ارتوپدی |
گوش و حلق و بینی | جراحی عمومی |
فارغ التحصیلان رشته پرستاری در صورت علاقه به رشته پزشکی می توانند در آزمون لیسانس به پزشکی شرکت نموده و پس از قبولی در این رشته تحصیل نمایند؛ برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک مقاله زیر مراجعه نمایید.
دانش آموزان رشته علوم تجربی که علاقمند به تحصیل در رشته پزشکی می باشند باید از نحوه صحیح مطالعه دروس اطلاع کافی داشته باشند تا بتوانند تمامی منابع لازم برای قبولی در کنکور پزشکی را مطالعه نمایند. این متقاضیان برای ورود به این رشته ابتدا می بایست در کنکور تجربی سراسری ثبت نام نمایند و پس از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری با اطلاع از رتبه و تراز قبولی خود نسبت به انتخاب رشته کنکور تجربی اقدام نمایند.
این داوطلبان می توانند برای اطلاع از آخرین رتبه قبولی پزشکی سراسری، کارنامه های قبولی سال گذشته را مشاهده نموده و با مقایسه کارنامه افراد پذیرفته شده در رشته پزشکی می توانند برنامه ریزی خوبی در راستای رسیدن به هدف خود یعنی قبولی در رشته پزشکی داشته باشند.
همچنین، متقاضیان کنکور سراسری می توانند پس از شرکت در این آزمون و انتشار دفترچه سوالات کنکور درصد دروس خود را محاسبه نموده و سپس با وارد نمودن این اعداد در نرم افزار تخمین رتبه کنکور سراسری هیوا از رتبه کشوری و یا منطقه ای خود مطلع شوند.
متقاضیان رشته پزشکی می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص آینده شغلی رشته پزشکی و درآمد و بازار کار این رشته از طریق مشاوره تلفنی تحصیلی با مشاوران هیوا تماس بگیرند. کارشناسان هیوا درصدد پاسخگویی به تمامی سوالات شما در این زمینه می باشند.
✔️ طبق متن مقاله، فارغ التحصیلان رشته پزشکی لازم است برای کسب درآمد بالا در آزمون تخصص پزشکی شرکت نماید و تخصص خود را در یکی از رشته های پزشکی کسب نمایند.
✔️ رشته پزشکی نسبت به سایر رشته های دیگر بازار کار مناسب تری دارد، اما فارغ التحصیلان پزشکی عمومی باید تخصص خود را دریافت نمایند تا شرایط کاری بهتری داشته باشند.
✔️ طبق متن مقاله، درآمد فارغ التحصیلان پزشکی عمومی کمتر از پزشکان متخصص می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به متن مقاله مراجعه نمایید.
برای مشاوره آینده شغلی رشته پزشکی
برای مشاوره آینده شغلی رشته پزشکی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©