رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم رتبه کشوری تنها بیانگر این است که هر داوطلب در میان تمامی افراد شرکت کننده در گروه آزمایشی امتحانی در چه جایگاهی قرار داشته و نفر چندم است.
برای مشاوره رتبه کشوری در کارنامه کنکور
برای مشاوره رتبه کشوری در کارنامه کنکور
یکی از مهمترین و سرنوشت سازترین مراحل بعد از شرکت در آزمون سراسری، انتخاب رشته و آنالیز کارنامه داوطلب می باشد. هر داوطلب زمانی که کارنامه کنکور خود را دریافت می کند، با جداول و رتبه های مختلفی روبرو می شود که در صورت عدم اطلاع از کارایی این رتبه ها در هنگام انتخاب رشته، ممکن است دچار سردرگمی شده و حتی باعث انتخاب رشته ضعیفی هم شود.
برای داشتن یک انتخاب رشته موفق حتما باید با جزئیات کارنامه خود و رتبه ها (با وجود سهمیه و بدون وجود سهیمه) آشنایی کامل داشته باشید. یکی از گزینه هایی که در کارنامه نهایی داوطلبان کنکور، وجود دارد، رتبه کشوری هر فرد می باشد. رتبه کشوری چیست؟ چه اهمیتی دارد؟ در انتخاب رشته چه مقدار و تا چه اندازه باید به رتبه کشوری اهمیت بدهیم و آیا ملاک نهایی برای پذیرش دانشجو همین رتبه کشوری می باشد؟
در این مقاله به طور کامل به این سوالات پاسخ دادیم تا داوطلبان کنکوری پس از دریافت کارنامه اولیه خود معنای رتبه کشوری را دانسته و از کاربردهای این رتبه اطلاع کافی داشته باشند. برای اطلاع از جزئیات رتبه کشوری در کنکور سراسری تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید!
در کارنامه اولیه کنکور سراسری چندین نوع رتبه وجود دارد که ممکن است بسیاری از داوطلبان از کاربردهای این رتبه ها اطلاعی نداشته و ندانند که با توجه به کدامیک از این رتبه ها باید دست به انتخاب رشته بزنند!
رتبه های موجود در کارنامه کنکور سراسری عبارتند از رتبه کشوری، رتبه در سهمیه، رتبه در زیرگروه (بدون سهمیه)، رتبه کل در سهمیه. هر یک از این رتبه ها نشان دهنده جایگاه فرد در میان داوطلبان شرکت کننده در یک سهمیه مشخص می باشد، اما مهم ترین رتبه که زمان انتخاب رشته کنکور سراسری با آن سروکار داریم رتبه در سهمیه در زیر گروه مورد نظر می باشد.
بسیاری از افراد بر این باورند چون کنکور سراسری یک آزمون هماهنگ کشوری می باشد، رتبه کشوری عددی مهم محسوب شده و اهمیت زیادی دارد. اما باید بگوییم رتبه کشوری یعنی رتبه داوطلب بین تمام داوطلبان شرکت کننده بدون اعمال سهمیه. به عبارتی رتبه خالص خالص داوطلب در کنکور سراسری می باشد که معمولا در انتهای جدول رتبه بندی داوطلب قید می شود.
از آنجایی که ملاک پذیرش در تمامی دانشگاه ها و در رشته ها، بر اساس سهمیه های متفاوتی صورت گرفته و ظرفیت معینی برای هر سهمیه در نظر گرفته شده است، پس ملاک اصلی برای انتخاب رشته رتبه فرد در سهمیه، می باشد.
به طور کلی باید بگوییم، رتبه کشوری همان رتبه فرد بدون در نظر گرفتن سهمیه های کنکور سراسری می باشد که تنها برای نشان دادن جایگاه و رتبه شما در بین تمامی افراد شرکت کننده در گروه آزمایشی شما می باشد. به طور علنی رتبه کشوری نقش چندانی در انتخاب رشته بازی نمی کند.
آنچه که مهم است رتبه شما در زیرگروه هاست، حال ممکن است این سوال پیش آید که زیر گروه چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم در هر گروه آزمایشی تعداد زیادی رشته دانشگاهی وجود دارد که به طور کامل در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ذکر می شوند و بر اساس اهمیت هر درس در آن طبقه بندی و به اصطلاح گروه بندی می شوند.
به عنوان مثال رشته پزشکی و دندانپزشکی در زیر گروه شماره یک رشته علوم تجربی قرار دارند، به همین ترتیب رشته های پرستاری، مامایی، زمین شناسی، مهندسی کشاورزی، و غیره هرکدام در زیرگروه های خاصی رتبه بندی شده اند.
ملاک و معیار هر داوطلب که قصد شرکت در انتخاب رشته کنکور سراسری را دارد، رتبه در زیرگروه مورد نظرش می باشد. به طور مثال فردی که به رشته پزشکی علاقمند است باید ببیند رتبه در سهمیه وی در زیر گروه یک چه عددی می باشد. با علم به این قضیه و با کمک نرم افزارهای مجازی انتخاب رشته می توانید به این نتیجه برسید که آیا با رتبه اکتسابی شما امکان قبولی در رشته مورد نظر وجود دارد یا خیر.
همانطور که در پاسخ به سوال "رتبه کشوری چیست" گفته شد، رتبه کشوری یعنی رتبه خالص و بدون هیچ گونه سهمیه برای داوطلب. همچنین گفتیم که مهم ترین ملاک برای پذیرش باید رتبه فرد در زیرگروه ها و رتبه در سهمیه باشد.
بنابراین رتبه کشوری نقش چندانی در پذیرش دانشگاه های سراسری ندارد، پس از ادغام کنکور سراسری و دانشگاه ازاد، از سال 92 تا سال گذشته ملاک پذیرش دانشگاه آزاد رتبه کشوری داوطلب بود و به طور کلی نوع پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد براساس رتبه خالص و بدون سهمیه فرد بود نه رتبه در سهمیه! البته دو سالی می باشد که نحوه پذیرش در دانشگاه ازاد نیز دچار تغییراتی شده و داوطلبانی که قصد انتخاب رشته دانشگاه آزاد را دارند می بایست بر اساس رتبه در سهمیه فرم انتخاب رشته خود را تکمیل نمایند.
رتبه کل در سهمیه نشان دهنده جایگاه فرد بین افرادی است که سهمیه مشابه وی دارند. اما رتبه کشوری جایگاه فرد بین تمامی داوطلبان بدون در نظر گرفتن سهمیه است.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا آماده اند تا اطلاعاتی را که متقاضیان برای مشاهده کارنامه و انتخاب رشته کنکور سراسری نیاز دارند از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا در اختیارشان قرار دهند. همچنین پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تازه ترین اخبار مربوط به اعلام نتایج و انتخاب رشته کنکور سراسری عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا باشید.
✔️ مطابق متن مقاله رتبه کشوری یعنی جایگاه و رتبه فرد بین تمامی داوطلبان حاضر در گروه ازمایشی مورد نظر بدون در نظر گرفتن سهمیه.
✔️ رتبه در سهمیه مهم ترین رتبه برای انجام انتخاب رشته می باشد که توضیحات تکمیلی در این خصوص در متن مقاله گفته شده است.
✔️ مطابق متن مقاله، از آنجایی که ملاک پذیرش در تمامی دانشگاه ها و در رشته ها، بر اساس سهمیه های متفاوتی صورت می گیرد بنابراین ملاک اصلی برای انتخاب رشته رتبه فرد در سهمیه، می باشد.
برای مشاوره رتبه کشوری در کارنامه کنکور
برای مشاوره رتبه کشوری در کارنامه کنکور
سلام من سهمیه 25 درصد دارم و رتبه در سهمیم شده 4177 می خواستم ببینم آیا پرستاری هوشبری اتاق عمل روزانه قبول میشم ؟؟؟ و رتبه کشوریم هرچی باشه مهمه یا مهم نیس ؟؟
سلام . رتبه کشوری تاثیری در پذیرش شما نداره ، برای تعیین شانس قبولی عبارت نرم افزار انتخاب رشته ایثارگران هیوا رو در گوگل سرچ کنین .
سلام آیا در انتخاب رشته دانشگاه آزاد رتبه کشوری در نظر گرفته میشه ؟
سلام . ملاک پذیرش در دانشگاه آزاد رتبه کشوری نیست ، شانس قبولی شما بر اساس رتبه در سهمیه نهایی در زیر گروه مربوطه بررسی میشه .
سلام . معدل کتبی دیپلم که برای انتخاب رشته می خواد از کجا باید بزنیم ؟ هنوز کارنامه ندادن آخه؟؟ ولی سوابق تحصیلی اومده.
سلام . معدل کتبی و معدل کل دیپلم رو باید در فرم ثبت نام پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی وارد کنین .
سلام . آیا سهمیه در رتبه کشوری تاثیر میذاره ؟
سلام . سهمیه در رتبه کشوری تاثیر نمیذاره ، رتبه کشوری جایگاه شما رو میان کل داوطلبین مشخص می کنه .
سلام برای رشته هایی که پذیرش کشوری است باید بر اساس رتبه کشوری انتخاب رشته کنیم ؟
سلام . خیر ملاک انتخاب رشته ، رتبه در سهمیه نهایی در زیر گروه مربوطه هستش ، رتبه کشوری فقط مشخص می کنه شما از نظر نمره در بین کل شرکت کنندگان گروه آزمایشی کنکورتون نفر چندم شدین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©