رشته رادیولوژی یکی از رشته های کنکور سراسری تجربی می باشد که علاقه مندان به این رشته می توانند در دو موقعیت شغلی کارشناس رادیولوژی و نیز رادیولوژیست مشغول به کار شوند. دانش آموخته رشته رادیولوژی در دوره تخصص رادیولوژیست و رشته تکنولوژی پرتودرمانی در مقطع کارشناسی به عنوان کارشناس رادیولوژی شناخته می شود.
یکی از پرطرفدارترین رشته های گروه علوم پزشکی، رشته رادیولوژی می باشد که متقاضیان علاقه مند به این رشته می بایست از طریق شرکت در کنکور تجربی شانس خود را برای تحصیل در این رشته امتحان نمایند. با توجه به اینکه دروس عمومی از کنکور سراسری حذف شده داوطلبان رشته های علوم پزشکی می بایست تنها به سوالات آزمون اختصاصی علوم تجربی پاسخ داده تا بتوانند در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند.
لازم به ذکر است که زیرگروه های کنکور تجربی حذف شده و متقاضیان باید بر اساس ضرایب دروس تخصصی آزمون سراسری تجربی که توسط سنجش منتشر شده به مطالعه منابع درسی بپردازند. این ضرایب آزمون اختصاصی برای تمامی رشته ها یکسان می باشد و داوطلب با توجه به اهمیت هر درس با توجه به ضریب ارائه شده می بایست برای قبولی در رشته رادیولوژی و نیز رشته پزشکی جهت قبولی در تخصص رادیولوژی تلاش نماید. در ادامه این مقاله برای معرفی رشته رادیولوژی و آینده شغلی این رشته قصد داریم توضیح دهیم که آیا متقاضیان می توانند در رشته رادیولوژی به صورت بدون کنکور تحصیل نمایند یا خیر ؟
برای شروع به توضیح در خصوص رشته رادیولوژی باید در ابتدا به این نکته اشاره کنیم که در این شغل با دو موقعیت شغلی کارشناس رادیولوژی و رادیولوژیست روبرو هستیم. احتمالا بسیاری افراد از تفاوت میان این دو شغل مطلع نیستند و یا اینکه تاکنون تفاوتی برای این دو قائل نبودند.
در وهله اول به معرفی رادیولوژیست می پردازیم. در واقع رادیولوژیست به فردی اطلاق می شود که در رشته پزشکی عمومی فارغ التحصیل شده است و پس در آزمون تخصص رشته رادیولوژی شرکت کرده و دوره تحصیلات خود را با موفقیت به اتمام رسانیده است. پزشک متخصص رادیولوژی یا همان رادیولوژیست وظیفه تفسیر عکس ها و تصاویر رادیوگرافی و همچنین تشخیص بیماری و شکستگی ها را بر عهده دارد. امروزه هر مرکز تصویر برداری حداقل به یک رادیولوژیست نیاز دارد. طول دوره تحصیل برای رادیولوژیست ها مجموعا 15 سال می باشد که جزئیات آن به شرح زیر می باشد:
طول دوره تحصیل تخصص رادیولوژی |
۷ سال طول دوره پزشکی |
۲ سال تعهد خدمت دکتری عمومی |
4 سال طول دوره تخصص |
۲ سال دوره تعهد برای مقطع تخصص |
کارشناس رادیولوژی به فردی گفته می شود که در رشته تکنولوژی پرتوشناسی به مدت 4 سال به تحصیل پرداخته و در خصوص مباحث مهمی من جمله فیزیک، آناتومی، فیزیولوژی و دورس تخصصی تصویربرداری آموزش های کافی را دیده است.فارغ التحصیلان مقطع کاردانی رشته تکنولوژی پرتوشناسی می توانند به عنوان کاردان تصویربرداری، در بخش های رادیولوژی مراکز درمانی شروع به فعالیت نمایند.
یکی از امتیازاتی که فارغ التحصیلان مقطع تخصص رشته رادیولوژی دارند، امکان تاسیس کلینیک تصویربرداری است. برای اطلاع از شرایط تاسیس این کلینیک، مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می گردد.
اصلی ترین مرحله برای ورود به حیطه رادیولوژی، ثبت نام کنکور سراسری و آماده شدن برای شرکت در این ماراتن بزرگ می باشد. همانطور که قسمت قبل بطور کامل توضیح داده شده است، داوطلبان می توانند از طریق رشته پزشکی برای گرفتن تخصص در این رشته اقدام کرده و یا برای دریافت عنوان کارشناسی رادیولوژی وارد رشته تکنولوژی پرتوشناسی شوند.
امروزه قبولی در رشته پزشکی کاری دشوار و طاقت فرساست. به طوری که هر سال شاهد تعداد زیادی از افراد هستیم که تصمیم دارند به صورت بدون کنکور وارد رشته پزشکی شوند و به دنبال راهی برای رسیدن به خواسته خود هستند. ادامه تحصیل در رشته پزشکی بدون کنکور شرایط و ضوابط خاصی دارد، برای اطلاع از این امر مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می گردد.
لازم به ذکر است در دانشگاه آزاد تاکنون هیچ یک از رشته های رادیولوژی، سونوگرافی، تکنولوژی پرتودرمانی، تکنولوژی پرتوشناسی، فیزیوتراپی و …. چه به صورت با کنکور و چه به صورت بدون کنکور ارائه نشده است. دانشگاه های غیر انتفاعی و پیام نور نیز هیچ یک از رشته های گروه علوم پزشکی را ندارند.
بسیاری از افراد به دنبال تحصیل در رشته های مرتبط با رادیولوژی در خارج از کشور می باشند. این دسته از افراد در صورتی که هدفشان بازگشت به ایران و شروع به کار در کشور خودشان می باشد باید این نکته را در نظر داشته باشند تا کشوری را انتخاب نمایند که مدرک آن مورد پذیرش وزارت بهداشت و درمان ایران باشد. زیرا تنها این دسته از محصلان خارج از کشور اجازه شرکت در آزمون دستیاری و هم مجوز کار در ایران را دارند.
بدون شک برای ورود به شغل رادیولوژی به تخصص های ویژه ای از جمله شناخت آناتومی بدن انسان نیاز است. تمامی این تخصص ها علاوه بر رشته رادیولوژی در دوره تخصص، در رشته تکنولوژی پرتوشناسی نیز آموزش داده می شود.
در رشته تکنولوژی پرتوشناسی، نحوه تصویربرداری از اعضای مختلف بدن برای تشخیص پزشکی آموزش داده می شود. دانشجویان این رشته پس از اتمام دوره تحصیلات خود می توانند به با توجه به مقطع فارغ التحصیلی شان به عنوان کاردان و یا کارشناس رادیولوژی در مراکز درمانی تصویربرداری شروع به کار نمایند.
حیطه کاری کاردان و کارشناس رادیولوژی نیز با یکدیگر تفاوت هایی دارد. از جمله این تفاوت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: تصویر برداری های ساده مانند عکس برداری از دست، پا و انگشتان که کاری ساده هستند بر عهده فارغ التحصیلان مقطع کاردانی است، اما تصویربرداری از سیستم گوارش، عروق و ادرار که نسبتا دشوار می باشد و نیاز به دانش ویژه دارد و همچنین کار با دستگاه های M.R.I و C.P بر عهده فارغ التحصیلان کارشناسی است.
در کل فارغ التحصیلان کاردانی این رشته در موسسه های تصویرنگاری و بیمارستان ها می توانند به عنوان مسئول آماده سازی دستگاه های مختلف رادیوگرافی، انجام عمل رادیولوژی، ظهور و ثبت کلیشه های رادیوگرافی فعالیت کنند.
مطالعه مقاله زیر می تواند شما را در خصوص نحوه ورود به رشته سونوگرافی بدون کنکور راهنمایی کند.
رشته رادیولوژی یکی از رشته های پیراپزشکی است که داوطلبان کنکور سراسری به دلیل عدم قبولی در رشته های پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و ... می توانند برای تحصیل در این رشته پس از کسب حد نصاب نمره لازم اقدام نمایند. تمامی دانشگاه های دولتی دوره روزانه و شبانه رشته رادیولوژی را برای تمامی متقاضیان ارائه می دهند تا این افراد بتوانند به محض قبولی در این رشته به تحصیل بپردازند.
اما باید ذکر نمود که رشته رادیولوژی به دلیل اینکه در دانشگاه آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی و ... تدریس و ارائه نمی شود؛ بازار کار این رشته تکمیل نشده و ظرفیت خالی برای فارغ التحصیلان کارشناسان رادیولوژی وجود دارد. لذا، دانش آموختگان دانشگاه های دولتی سراسری می توانند به محض اتمام پایان دروه کارشناسی از طریق ثبت نام طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت طرح خدمت خود را گذارنده و سپس در بیمارستان ها، مراکز درمانی، کلینیک های تصویر برداری و ... مشغول به کار شوند.
پس همان طور که توضیح داده شد رشته رادیولوژی با آزمون و بدون آزمون در دانشگاه آزاد ارائه نمی شود و متقاضیان می بایست در کنکور سراسری شرکت نموده و با کسب حد نصاب رتبه لازم در این رشته تحصیلی در دانشگاه سراسری قبول شوند، اما اگر بخواهند به صورت بدون آزمون در این رشته وارد شوند باید از طریق تحصیل در خارج از کشور در رشته رادیولوژی ادامه تحصیل دهند.
کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده پاسخگویی به تمامی سوالات و ابهامات شما در خصوص ورود به رشته رادیولوژی و پرتودرمانی بدون کنکور می باشند. شما می توانید از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با کارشناسان مجرب این مرکز مشاوره در ارتباط بوده و از تجربیات این کارشناسان در زمینه مورد نظر خود استفاده کنید. هم چنین پیشنهاد می کنیم عضو کانال تلگرام و اینستاگرام کنکور سراسری هیوا باشید تا از تمامی اخبار مربوط به پذیرش رشته های بدون آزمون مطلع شوید.
✔️ خیر، همانطور که در متن مقاله بطور کامل گفته شد، تاکنون راهی جهت ادامه تحصیل رشته رادیولوژی بدون کنکور در ایران نداشتیم.
✔️ یکی از معیارهای اصلی برای ورود به این رشته، کسب حدنصاب قبولی در آزمون تخصص می باشد. البته سایر راه ها نیز در متن مقاله قرار داده شده است.
✔️ این هزینه با توجه به نوسانات ارز در ایران نرخ مشخصی ندارد که جزئیات دقیق آن در این مقاله گفته شده است.
سلام من دنبال یه رشته ای هستم که کاربردی و خوب باشه و برای مهاجرت مناسب باشه میشه راهنماییم کنید می خوام رشته ای بدون ازمون باشه اما هیچ اطلاعی راجب هیچ کدومشون ندارم
سلام . در رشته رادیولوژی بدون کنکور پذیرش صورت نمی گیره ، باید با توجه به علاقه ، استعداد و هدفی که دارین بهترین رشته رو انتخاب کنین .
آیا میشه ؟
سلام . برای تحصیل در رشته رادیولوژِی در ایران باید در کنکور سراسری شرکت کنین ، بدون کنکور پذیرش صورت نمی گیره .
سلام وقتتون بخیر یه سوال داشتم آیا میشه واقعا ؟
سلام . تحصیل در رشته رادیولوژی بدون شرکت در کنکور امکان پذیر نیست .
سلام لطفا جواب بدین خیلی نگرانم !!! من داوطلب کنکور سراسری هستم و برام پیام اومده بود که نسبت به ارسال عکس جدید برای صدور کارت اقدام کنم ولی وقتی رفتم تو سایت سازمان سنجش امکان ویرایش اطلاعات وجود نداشت و سایت بسته شده بود. حالا به نظر شما توی روند صدور کارت ورود به جلسه ازمون من مشکلی پیش نمیاد و کارت برام صادر میشه با نه؟!
سلام . برای شما کارت ورود به جلسه کنکور سراسری صادر میشه ولی در صورتی که عکس شما مشکل داشته باشه باید زمان دریافت کارت به همراه یک قطعه عکس به باجه رفع نقص مراجعه کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©