دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع دکتری تخصصی که قصد تحصیل مجدد در این مقطع را دارند، می بایست در صورت دارا بودن شرایط اعلام شده توسط سازمان سنجش، نسبت به ثبت نام و شرکت مجدد در آزمون دکتری اقدام نمایند. به دست آوردن فرصت شغلی بهتر، قبولی در رشته مورد علاقه و شرکت در پژوهش های علمی از دلایل تحصیل مجدد داوطلبان در مقطع دکتری است.
برای مشاوره تحصیل مجدد در مقطع دکتری
برای مشاوره تحصیل مجدد در مقطع دکتری
سالانه ده ها هزار داوطلب برای راهیابی به دانشگاه ها و تحصیل در مقطع دکتری، در آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) شرکت می کنند که در میان این داوطلبان گاهی دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع دکتری تخصصی هم به چشم می خورند که به دلایلی از قبیل پژوهش در زمینه مورد علاقه، ارتقا دانشگاه محل قبولی و... قصد تحصیل مجدد در این مقطع را دارند.
سازمان سنجش شرایط متقاضیان تحصیل مجدد در مقطع دکتری را در دفترچه ثبت نام آزمون دکتری توضیح داده است که داوطلبان می بایست پیش از انصراف از دانشگاه یا ثبت نام در آزمون دکتری حتما این شرایط و ضوابط را مطالعه نمایند و بر اساس آن تصمیم گیری کنند. در ادامه شرایط تحصیل مجدد در مقطع دکتری و رایج ترین دلایل آن شرح داده شده است.
مقطع دکتری بالاترین مقطع دانشگاهی در ایران بوده که افراد زیادی خواهان به دست آوردن مدرک آن هستند. در صورتی که داوطلبان آزمون دکتری پیش از این در مقطع دکتری تحصیل کرده باشند، باید شرایط اعلام شده توسط سازمان سنجش را دارا باشند که این شرایط و ضوابط در ادامه بررسی شده است.
ثبت نام و شركت مجدد در آزمون دکتری برای فارغ التحصيلان مقطع دكتری تخصصی، به شرط فراغت از تحصيل در آن مقطع تا پايان نيمسال اول سال تحصيلی جاری امکان پذیر است.
طبق قانون جدید، پذيرفته شدگان نهايی دوره های روزانه در آزمون دكتری سال قبل، در صورت عدم ثبت نام و يا انصراف قطعی از رشته قبولی، مجاز به ثبت نام آزمون دكتری تخصصی سال جاری و شركت در آن خواهند بود.
دانشجويان شاغل به تحصيل در دوره روزانه مقطع دكتری تخصصی (به جز پذیرفته شدگان دوره روزانه سال گذشته) تنها در صورت انصراف تا پايان مهلت ثبت نام آزمون دکتری، مجاز به ثبت نام و شركت مجدد در اين آزمون می باشند.
دانشجويان شاغل به تحصيل در دوره های غير روزانه دکتری در کلیه دانشگاه های دولتی، دانشگاه آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس های خودگردان و ... (در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه برای داوطلبان مرد) می توانند بدون انصراف از دانشگاه مجددا در آزمون دکتری ثبت نام و شرکت کنند؛ به شرط آن که در صورت قبولی در زمان اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری از دانشگاه محل تحصیل انصراف قطعی داده باشند.
فارغ التحصیلان مرد مقطع دکتری تخصصی که مشمول اعزام به خدمت سربازی هستند، مجاز به شرکت مجدد در آزمون دکتری نمی باشند.
بر اساس رای 1144 مورخ 96/11/10 هیات عمومی دیوان عدالت اداری، فارغ التحصیلان دوره روزانه که قصد تحصیل مجدد در دوره روزانه همان مقطع یا مقاطع قبلی را دارند، مکلف به پرداخت شهریه دوره شبانه نیستند و می توانند به صورت رایگان به تحصیل مجدد بپردازند.
یکی از پرسش هایی که برای متقاضیان تحصیل مجدد در مقطع دکتری پیش می آید، شرایط استفاده مجدد از سهمیه ها در آزمون دکتری می باشد. سازمان سنجش محدودیت هایی برای استفاده مجدد از سهمیه های آزمون دکتری تعیین کرده که در ادامه بررسی می شود.
بر اساس مصوبه چهارمين جلسه شورای سنجش و پذيرش دانشجو در دوره های تحصيلات تكميلی ، داوطلبانی كه با استفاده از سهميه رزمندگان و ايثارگران يک بار در دوره روزانه آزمون دكتری تخصصی پذيرفته شده باشند، حق استفاده مجدد از این سهميه ها در آزمون دکتری سال های آینده را نخواهند داشت.
بر اساس این مصوبه آن دسته از داوطلبان سال های گذشته كه با استفاده از سهميه های رزمندگان و ايثارگران در دوره های دکتری غیر روزانه از جمله دوره های شبانه، دانشگاه پيام نور، غيرانتفاعی، دانشگاه آزاد اسلامی، دوره های مشترک، مجازی و پرديس خودگردان پذیرفته شده اند، در صورت انصراف از رشته قبولی خود فقط يک بار دیگر مجاز به استفاده مجدد از این سهميه ها در آزمون های دکتری سال های آینده خواهند بود.
داوطلبان می بایست در زمان تصمیم گیری برای تحصیل مجدد در مقطع دکتری، جوانب این تصمیم را به خوبی بررسی نمایند. چرا که تحصیل در مقطع دکتری حداقل 3-4 سال زمان می برد و داوطلبان می بایست در این مدت سهم زیادی از زمان و انرژی خود را صرف آن نمایند. در ادامه برخی دلایل تحصیل مجدد در مقطع دکتری را بر شمرده ایم.
قبولی در دانشگاهی با رتبه علمی بهتر
یکی از متداول ترین دلایل داوطلبان برای تحصیل مجدد مقطع دکتری، احساس نارضایتی از دانشگاه محل قبولی است. بسیاری از دانشجویان دکتری تمایل دارند با رزومه ای قوی از مقطع دکتری فارغ التحصیل شوند و دانشگاهی با رتبه علمی مناسب می تواند به عنوان نقطه قوتی در رزومه تلقی شود.
عدم توانایی پرداخت شهریه دانشگاه
شکی نیست که شهریه مقطع دکتری چه در دانشگاه آزاد و چه در دانشگاه های دولتی شبانه، پردیس خودگردان، پیام نور و ... برای بسیاری از داوطلبان سنگین بوده و بعضی از دانشجویانی که پس از قبولی با چنین شهریه هایی رو به رو می شوند به فکر شرکت مجدد در آزمون دکتری به امید قبولی در دوره های روزانه و بدون شهریه می افتند.
تحقیق و پژوهش و کسب علم
فعالیت های علمی و تحقیق و پژوهش در بستر دانشگاه همواره برای علم جویان دارای ارزش زیادی است؛ از این رو بعضی از علاقمندان تلاش می کنند با تحصیل مجدد در مقطع دکتری بار دیگر فرصت پژوهش و علم اندوزی را برای خود فراهم کنند.
اگر پس از مطالعه جزئیات شرایط و ضوابط تحصیل مجدد آزمون دکتری سوالی در خصوص ثبت نام و شرایط پذیرش آزمون سال جاری دارید می توانید پاسخ سوالات خود را از طریق تماس تلفنی با کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا دریافت کنید.
✔️ سازمان سنجش در دفترچه ثبت نام آزمون دکتری شرایط تحصیل مجدد در مقطع دکتری را بر شمرده که این شرایط و ضوابط به طور کامل در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ محدودیت هایی در استفاده مجدد از سهیمه ایثارگران و رزمندگان در آزمون دکتری وجود دارد که این محدودیت ها در متن مقاله ذکر شده است.
✔️ کسب علم و دانش، ارتقای دانشگاه محل تحصیل و عدم توانایی پرداخت شهریه از جمله دلایلی هستند که متقاضیان به تحصیل مجدد در مقطع دکتری اقدام می کنند.
برای مشاوره تحصیل مجدد در مقطع دکتری
برای مشاوره تحصیل مجدد در مقطع دکتری
سلام وقتتون بخیر آیا درسته اگر در مقطع ارشد از دانشگاه آزاد فارغ التحصیل بشیم ، نمی تونیم در مقطع دکتری در دانشگاه دولتی تحصیل کنیم؟
سلام . می تونین در کنکور دکتری در پذیرش دانشگاه های دولتی شرکت کنین .
سلام و خدا قوت ممنون از توضیحات تون بنده فارغ التحصیل رشته ریاضی مقطع دکترا هستم و دوست دارم مجدد ارشد و دکترای مدیریت رو بخونم . تحصیل در رشته مدیریت در مقاطع ارشد و دکترا برام امکان پذیر هست ؟ لازم به ذکره ارشد و دکترا هر دو را شبانه خوندم
سام . برای تحصیل مجدد در مقطع ارشد و دکتری مشکلی ندارین .
با سلام و عرض ادب . بنده کارشناس شیمی کاربردی و ارشد شیمی دارویی هستم آیا می تونم مقطع دکتری در بیوانفورماتیک شرکت کنم ؟ با تشکر از شما
سلام . می تونین در آزمون دکتری رشته بیوانفورماتیک شرکت کنین .
سلام - بنده دانشجوی ترم 1 دکتری از داشگاه ازاد هستم متاسفانه به خاطر مسائل کاری مجبور هستم در یک شهر دیگر به ادامه تحصیل بپردازم و کنکور مجدد بدهم آیا بابت انصراف از دانشگاه فعلی باید خسارتی پرداخت کنم ؟ و یا در صورت قبولی ، دانشگاه فعلی مانعی با انصراف بنده نخواهد داشت؟
سلام . شما می تونین الان و یا بعد از قبولی در آزمون دکتری از دانشگاه آزاد انصراف بدین ، باید جریمه انصراف تون رو پرداخت کنین .
با سلام من که هنوز از مقطع ارشد فارغ التحصیل نشدم و احتمالا تیر ماه فارغ التحصیل میشم در فیلد مربوط به تاریخ فارغ التحصیلی ارشد چی باید بنویسم ؟ آیا باید خالی بگذارم یا تاریخ خاصی رو وارد کنم ؟
سلام . در فرم ثبت نام آزمون دکتری تاریخ فارغ التحصیلی رو به صورت حدودی وارد کنین به عنوان مثال می تونین تاریخ 1401/6/31 رو در فرم ثبت نام وارد کنین .
سلام تاریخ آزمون دکتری ۱۴۰۱ چه زمانی هست ؟
سلام . آزمون دکتری 1401 روز جمعه 6 اسفند برگزار میشه .
سلام من معلوم نیست بهمن دفاع کنم یا شهریور1401 تاریخ فارغ التحصیلی رو کی باید بزنم ؟
سلام . تاریخ 1401/6/31 می تونین به عنوان تاریخ فارغ التحصیلی در فرم ثبت نام آزمون دکتری وارد کنین .
سلام . من ارشد سال 1400 قبول شدم دوره روزانه اما علاقه ای ندارم به رشته و قصد دارم سال بعد هم کنکور ارشد شرکت کنم . آیا این مصوبه دیوان عدالت اداری برای ارشد هم هست یعنی می تونم انصراف بدم وب رای کنکور ارشد سال بعد ثبت نام کنم ؟ یا اینکه باید از سیستم پاسخگویی سازمان سنجش کسب اجازه و مجوز کنم ؟
سلام . طبق دفترچه ثبت نام آزمون دکتری و طبق پاسخ سازمان سنجش ، رای دیوان عدالت اداری در کنکور کارشناسی ارشد سال 1401 اجرا میشه .
سلام . ببخشید برای ثبت نام کنکور دکتری برای رشته آسیب شناسی ورزشی قسمت کد رشته تحصیلی ارشد دو تا گزینه تربیت بدنی و علوم ورزشی بود و یک گزینه هم فقط علوم ورزشی بود و کدشون هم متفاوت بود باید کدوم گزینه رو انتخاب کنیم ؟
سلام . باید با توجه به رشته تحصیلی تون در مقطع کارشناسی ارشد کد رشته مربوطه رو در فرم ثبت نام آزمون دکتری وارد کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©