تشکیل کمیسیون پزشکی نظام وظیفه یکی از مراحلی است که در هنگام درخواست معافیت پزشکی انجام می شود. یکی از وظایف اصلی کمیسیون پزشکی نظام وظیفه اعلام رای مبنی بر معافیت یا عدم معافیت مشمول است. این کمیسیون از سه پزشک معتمد نیروهای مسلح تشکیل شده و معمولا امکان اعتراض به رای نیز برای مشمول فراهم است. مدت زمان برای دریافت رای نهایی از کمیسیون پزشکی بر اساس نوع بیماری متفاوت است.
برای مشاوره کمیسیون پزشکی نظام وظیفه
برای مشاوره کمیسیون پزشکی نظام وظیفه
همانطور که می دانید یکی از روش هایی که با استفاده از آن می توان از خدمت سربازی معاف شد، گرفتن معافیت پزشکی است. دریافت معافیت پزشکی به سادگی امکان پذیر نبوده و برای دریافت آن باید مراحل مختلفی طی کرد. یکی از این مراحل، مراجعه به کمیسیون پزشکی نظام وظیفه می باشد. تشکیل کمیسیون پزشکی نظام وظیفه، برای دریافت معافیت پزشکی لازم و ضروری است و یکی از مراحل اصلی بررسی درخواست معافیت های پزشکی است. این کمیسیون پس از بررسی درخواست مشمول مبنی بر دریافت معافیت پزشکی و انجام بررسی های پزشکی لازم تشکیل می شود و رای نهایی را صادر می نماید.
وظایف کمیسیون پزشکی نظام وظیفه، بسیار متعدد بوده و مهم ترین آن که مربوط به تشخیص و ارائه معافیت دائم یا موقت به مشمولان است. اطلاع درست از وظایف و نحوه عملکرد این کمیسیون به مشمولان کمک می کند تا در صورت نیاز بتوانند با رای صادره از کمیسیون اعتراض کنند. به همین دلیل در مقاله پیش رو در مورد نقش کمیسیون و اهمیت رای آن برای دریافت معافیت پزشکی و مدت زمان رسیدگی به درخواست مشمولان سربازی توضیحاتی ارائه خواهد شد.
کمیسیون پزشکی نظام وظیفه در زمانی تشکیل می شود که یک مشمول قصد داشته باشد از معافیت پزشکی سربازی استفاده کند. این کمیسیون متشکل از سه دکتر می باشد. دکترهایی که در کمیسیون پزشکی حضور دارند، معمولا یا عضوی از نیروهای مسلح می باشند یا مورد اعتماد ارگان نیروهای مسلح هستند.
زمانی که فردی درخواست معافیت پزشکی می دهد، مراحل زیادی برای بررسی درخواست مشمول انجام می شود که یکی از این مراحل تشکیل کمیسیون پزشکی یا شورای پزشکی در نظام وظیفه می باشد. مشمولان با حضور در این کمیسیون رای نهایی را دریافت می کنند. در واقع، کمیسیون پزشکی بررسی نهایی را برای دریافت معافیت پزشکی انجام می دهد و اگر مشمول و درخواست وی واجد شرایط لازم بود، فرد از خدمت سربازی معاف می شود.
کمیسیون پزشکی نظام وظیفه، برای هر مشمول به طور جداگانه تشکیل می شود و همانطور که گفته شد در این کمیسیون سه دکتر معتمد که تخصص مورد نیاز برای بررسی درخواست مشمول را دارند، حاضر می شوند. البته قبل از تشکیل کمیسیون پزشکی نظام وظیفه، مشمول باید جهت بررسی های دقیق تر به یکی از بیمارستان هایی که نظام وظیفه معرفی می کند، مراجعه کند و معاینات تخصصی لازم را انجام دهد. سپس، کمیسیون پزشکی نظام وظیفه تشکیل می شود.
همانطور که گفته شد کمیسیون پزشکی در نظام وظیفه از سه دکتر معتمد و متخصص تشکیل شده است. اما دکترهایی که در کمیسیون شرکت می کنند چه وظیفه ای دارند؟ آیا از وظایف کمیسیون پزشکی نظام وظیفه مطلع هستید؟ معمولا رای کمیسیون پزشکی منجر به معاف از رزم مشمول یا معافیت دائم وی از سربازی می شود.
اصلی ترین مرحله برای دریافت معافیت پزشکی، کمیسیون پزشکی نظام وظیفه است و اصلی ترین وظایف کمیسیون پزشکی نظام وظیفه این است که درخواست مشمول را بررسی کند. برای توضیح بهتر باید بگوییم که وقتی مشمول برای دریافت معافیت پزشکی درخواست می دهد و تمام مراحل درخواست مانند معاینه اولیه و معاینه در بیمارستان ها را انجام می دهد، کمیسیون پزشکی وارد عمل شده و در صورت تایید معاینه اولیه پزشک و معاینه بیمارستان، درخواست مشمول را به طور کاملا تخصصی و بر اساس ضوابط و قوانین نظام وظیفه مورد بررسی قرار می دهد.
در کمیسیون پزشکی نظام وظیفه، مشمول نیز حضور دارد. بعد از اینکه تمام بررسی های لازم و معاینه تخصصی در کمیسیون پزشکی انجام شد، رای این کمیسیون صادر می شود. رای کمیسیون پزشکی، به منزله تایید معافیت پزشکی یا عدم تایید آن می باشد و در نهایت این رای کمیسیون است که تعیین می کند مشمول به طور دائم از خدمت سربازی یا تنها از خدمت رزمی معاف می شود.
زمان تشکیل کمیسیون پزشکی، زمانی است که فرد دارای درخواستی مبنی بر دریافت معافیت پزشکی نظام وظیفه باشد. البته این موضوع را باید بدانید که معافیت پزشکی در صورتی دریافت می شود که خود سرباز دارای مشکل یا بیماری خاصی باشد، اما اگر یکی از بستگان سرباز مانند پدر یا مادر وی دارای بیماری باشد که نتواند از عهده امور خود بر بیاید، معافیت کفالت سربازی به مشمول داده می شود. معافیت کفالت نیز در صورتی که به علت بیماری های خاصی ایجاد شده باشد، ملزم به تشکیل کمیسیون های پزشکی است.
همان طور که در بخش زیر مشاهده می کنید، موارد و زمان تشکیل کمیسیون پزشکی نظام وظیفه به دو قسمت قبل از خدمت و بعد از خدمت تقسیم بندی می شود. در هر یک از این جلسات یک سری از مولفه ها بررسی می شود که در زیر به آن ها اشاره شده است.
کمیسیون پزشکی سربازی قبل از خدمت
یکی از موارد متداولی که کمیسیون پزشکی نظام وظیفه برای آن تشکیل می شود، زمانی است که مشمول در قبل از خدمت سربازی دارای بیماری خاصی باشد و بخواهد معافیت پزشکی دریافت کند. البته همانطور که گفتیم ممکن است در بعضی از درخواست های معافیت کفالت نیز کمیسیون پزشکی نظام وظیفه تشکیل شود.
بعد از اینکه دکتر اولیه، تشخیص به بیماری خاصی در مشمول داد، مشمول باید برای معاینه تخصصی تر به بیمارستان مورد تایید مراجعه کند و در آن جا معاینه شود. در صورتی که معاینه در بیمارستان این تشخیص را داد که مشمول دچار یک بیماری است، کمیسیون پزشکی که متشکل از سه پزشکی معتمد است، تشکیل می شود و بررسی های لازم انجام می شود.
کمیسیون پزشکی سربازی بعد از خدمت
گاهی اوقات، مشمولان و سربازان در حین خدمت سربازی به بیماری خاصی مبتلا می شوند. این بیماری الزاما نباید وابسته به خود خدمت سربازی باشد. اگر بیماری به حدی باشد که فرد نتواند مدت زمان خدمت سربازی خود را انجام دهد، کمیسیون پزشکی نظام وظیفه برای بررسی وضعیت وی تشکیل می شود. برخی مواقع نیز، سرباز به علت اتفاقی که در هنگام خدمت پیش می آید، دچار آسیب دیدگی می شود. در این زمان نیز کمیسیون پزشکی برای بررسی وضعیت سرباز تشکیل می شود.
برای اینکه مشمولان سربازی از نتیجه درخواست خود مبنی بر معافیت پزشکی اطلاع حاصل نمایند استفاده از پیامک کمیسیون پزشکی نظام وظیفه است. برای اطلاع از نتیجه رای این کمیسیون، مشمولان می توانند پس از انجام فرایند های مربوط به درخواست معلافیت پزشکی با ارسال کد ملی و کد سخا به شماره ۱۱۰۲۰۶۰۱۰ از آخرین وضعیت درخواست خود مطلع شوند.
پیامک کمیسیون پزشکی نظام وظیفه به منظور کاهش مراجعات حضوری راه اندازی شده است و در صورتی که مشمول معاف شده یا درخواست او رد شده باشد از طریق این پیامک به آنان اطلاع داده می شود تا بتوانند باقی فرایند سربازی را طی نمایند.
دریافت معافیت تحصیلی برای تمام مشمولانی که قصد ادامه تحصیل دارند، الزامی است. استعلام معافیت تحصیلی به دو صورت اینترنتی از سایت epolice و به صورت حضوری با مراجعه به دفاتر پلیس + 10 انجام می گردد که در مقاله زیر توضیحات بیشتری در این مورد ارائه شده است.
پیگیری کمیسیون پزشکی نظام وظیفه از این جهت حائز اهمیت است که مشمولان می توانند در صورت عدم تایید درخواست آنان توسط این کمیسون به رای صادره اعترض نمایند. بنابراین برای پیگیری کمیسیون پزشکی نظام وظیفه علاوه بر ارسال پیامک که در قسمت قبلی توضیح داده شد، یک سامانه تلفن گویا نیز در نظر گرفته شده است.
سامانه تلفن گویا وظیفه عمومی به منظور پاسخگویی سریع و غیرحضوری در مورد وضعیت سربازی مشمولان راه اندازی شده است که مشمولان می توانند با شماره تلفن ۰۹۶۴۸۰ تماس بگیرند و گزینه مشاوره را انتخاب نمایند و با اعلام کد استان از مشاوره کارشناسان جهت پاسخ گویی در مورد معافیت پزشکی و پیگیری نتیجه کمیسیون پزشکی سربازی استفاده نمایند.
تمدید معافیت تحصیلی یکی از تسهیلاتی است که سازمان نظام وظیفه برای دانشجویان و دانش آموزانی که قصد ادامه تحصیل داشته و فارغ التحصیلی آن ها به تاخیر افتاده، در نظر گرفته است. تمدید معافیت تحصیلی شرایط خاصی دارد که در مقاله زیر به طور کامل توضیح داده شده است.
جواب کمیسیون پزشکی چقدر طول می کشد؟ یکی از دغدغه ها و سوالاتی است که برای آن دسته از مشمولانی که اقدام به دریافت معافیت پزشکی مطرح می شود. مدت زمان رسیدگی برای انواع مختلف بیماری هایی که در لیست بیماری های معافیت پزشکی سربازی قرار دارد متفاوت است.
با توجه به اینکه مشمولان سربازی با توجه به شرایطی که در آن قرار دارند؛ یعنی حین خدمت و پیش از اعزام به خدمت اقدام به دریافت معافیت می کنند و همچنین با توجه به آنچه گفته شد میزان زمان بر اساس نوع بیماری و همچنین آماده کردن مدارک متفاوت است لذا مدت زمان دقیقی برای عموم مشمولان قابل پیش بینی نیست اما می توانید با راهنمایی از کارشناسان هیوا مدت زمانی دریافت معافبت از کمیسیون پزشکی را پیش بینی کنید.
معافیت چشم یکی از انواع مختلف معافیت های پزشکی است که شامل بیماری های مختلف چشمی است. بسته به شدت بیماری چشم، فرد ممکن است از خدمت سربازی و یا از رزم معاف شود. لازم به ذکر است که هر کدام از بیماری های چشمی شرایط مختلفی را برای دریافت معافیت دارند که در مقاله زیر به طور مفصل شرح داده شده است.
همانطور که گفته شد، کمیسیون پزشکی نظام وظیفه از سه پزشک معتمد نیروهای مسلح تشکیل می شود. این سه پزشکی وظیفه بررسی درخواست مشمول و بیماری وی را دارند. این سه پزشک که مورد تایید نیروهای مسلح هستند، می توانند به صورت جداگانه رای خود را در خصوص وضعیت مشمول بدهد.
رای اکثریت دکترهای مورد تایید نیروهای مسلح، ملاک عمل می باشد. حال گاهی اوقات پیش می آید که مشمول به رای کمیسیون پزشکی نظام وظیفه اعتراض دارد و تصور می کند که بیماری وی در حد معافیت دائم می باشد، در صورتی که به طور مثال کمیسیون پزشکی، مشمول را به عنوان سرباز شناخته و رای به گذراندن مراحل اعزام به خدمت سربازی داده است. آیا در این گونه مواقع می توان به رای کمیسیون پزشکی اعتراض کرد؟
اگر مشمولی به هر دلیلی فکر کند که دارای بیماری شدیدی هست و دارای شرایط دریافت معافیت پزشکی می باشد، ولی کمیسیون به سرباز بودن وی رای بدهد، امکان اعتراض به رای کمیسیون پزشکی نظام وظیفه وجود دارد. اگر مشمول به رای شورای پزشکی شهرستان خود اعتراض داشته باشد، می تواند اعتراض خود را ثبت کند. پس از ثبت اعتراض، شورای پزشکی در استان محل سکونت مشمول تشکیل می شود. در هنگام تشکیل شورای پزشکی در استان خود مشمول و سه پزشک متخصص نیروهای مسلح شرکت دارند. رای صادر شده در کمیسیون پزشکی استانی، ملاک عمل می باشد.
همچنین، اگر فرد در شورای پزشکی معاف از خدمت شناخته نشود و به عنوان سرباز به محل خدمت اعزام شود، ولی به رای صادر شده از کمیسیون پزشکی اعتراض داشته باشد، پرونده پزشکی مشمولان در شورای عالی مطرح و بررسی می شود. اگر شورای عالی رای را به معافیت دائم فرد داد که فرد از خدمت سربازی معاف می شود، ولی اگر این شورا رای را بر سرباز بودن مشمول داد، ملاک عمل همین رای می باشد و مشمول حق اعتراض ندارد و باید حتما از رای صادر شده پیروی کند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کمیسیون پزشکی نظام وظیفه را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ مطابق متن مقاله، زمانی که مشمولی قصد دریافت معافیت پزشکی از نظام وظیفه را داشته باشد، باید برای معاینات اولیه و نهایی به مراکزی که از طرف نیروهای مسلح اعلام شود مراجعه و پس از معاینه منتظر نتیجه از کمیسیون پزشکی باشد.
✔️ مشمولانی که درخواست معافیت پزشکی داده اند توسط 3 دکتر معتمد نظام وظیفه معاینه می شوند. اگر پس از اعلام نتیجه معاینات، به رای صادره اعتراض داشتند می توانند اقدامات لازم که در متن مقاله به آن ها اشاره شده را انجام دهند.
✔️ با توجه به متن مقاله، کمیسیون پزشکی نظام وظیفه وظایف متعددی را بر عهده دارد که یکی از آن ها صدور انواع معافیت های پزشکی پس از بررسی و معاینه مشمولان است.
برای مشاوره کمیسیون پزشکی نظام وظیفه
برای مشاوره کمیسیون پزشکی نظام وظیفه
جواب کمیسیون پزشکی سربازی کی میاد؟
سلام، بر اساس نوع بیماری و نیز مدارک آماده شده نمی توان زمان دقیقی را برای اعلام جواب کمیسیون پزشکی سربازی ذکر کرد.
پیامک کمیسیون پزشکی نظام وظیفه برام نیومده؟
سلام، پیامک کمیسیون پزشکی نظام وظیفه بعد از بررسی مدارک و درخواست فرد داوطلب ارسال می شود برای اطلاع رسانی بیشتر می تونین از طریق شماره تلفن گویا و شماره پیامکی درج شده در متن مقاله پیگیری کنین.
سلام وقتتون بخیر من ۲۱ ماه خدمت کردم و کارت سربازیم هم اومده من خیلی پشیمون هستم که خودم رو معاف از رزم و گروه ب کردم میخواستم ببینم آیا نظام وظیفه راهی برای من و امثال من گذاشته تا بتونم این برچسب معاف از رزمی رو از کارتم بردارم مثلا دوباره برم آموزشی یا چیز دیگه ممنون میشم اگه پاسخ بدید متشکر
سلام . خدمت سربازی شما تمام شده و کارت پایان خدمت صادر شده ، امکان تغییر وجود نداره .
سلام خسته نباشید بنده .... هستم به نظرتون امکان معافیت هست یا خیر؟!
سلام . به نظر کمیسیون پزشکی نظام وظیفه بستگی داره ، در صورتی که بیماری شما تایید شه معاف میشین .
سلام وقت بخیر من بیماری مادرزادی قلب دارم بنظر شما چقدر احتمال داره معافیت دائم بگیرم؟
سلام . در صورتی که بیماری شما جزء بیماری های معافیت دائم سربازی باشه کمیسیون پزشکی نظام وظیفه بیماری شما رو تایید می کنه و با معافیت دائم شما موافقت میشه .
سلام. من 8 ماه خدمتم و تقریباً برای عمل واریکوسل و فتق 21 روز استعلاجی نوشتن برام . الان مجبور شدم مچ دستمو عمل کنم پیوند استخوان انجام دادم و دو ماه استعلاجی برام نوشتن خواستم بپرسم چیکار کنم که خلا یا اضافه خدمت نخورم
سلام . مدارک پزشکی رو به یگان نظام وظیفه محل خدمت تحویل بدین .
سلام من ام اس دارم بیمارستان ارتش هم تایید کرده و شورای پزشکی شهرستان هم معافیت رو داده ومن هزینه صدور کارت رو در نظام وظیفه شهرستان پرداخت کردم اما دوباره پرونده رو به شورای عالی استان فرستادن امکانش هست با معافیتم موافقت کنن ؟
سلام . احتمالا کمیسیون پزشکی نظام وظیفه با معافیت شما موافقت می کنن .
سلام خوبید من حدودا یک ماهه رفتم کمیسیون پزشکی حالا جوابی دریافت نکردم هر چی هم ب بیمارستان اهواز و تهران زنگ میزنم کسی تلفن رو ور نمیداره میگه یه سایتی بگید که بتونم از اونجا پیگیر باشم
سلام . باید منتظر بمونین تا نتیجه کمیسیون پزشکی نظام وظیفه شما اعلام شه ، گاهی بیشتر از یک ماه طول می کشه تا نتیجه اعلام شه .
سلام من رفتم کمیسیون پزشکی الان ۱ماه گذشته چیزی نیومده آیا چقدر طول میکشه تا جواب کمیسیون پزشکی بیاد؟
سلام . جواب کمیسیون پزشکی نظام وظیفه ، 1 تا 3 ماه طول می کشه تا اعلام شه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©