دانش آموزانی که علاقه مند به انتخاب رشته های هنری مانند فعالیت در حوزه سینما و تئاتر، نوازندگی، عکاسی، گرافیک و سایر زشته های مرتبط با گروه هنر را دارند می توانند با در نظر گرفتن فرم هدایت تحصیلی برای انتخاب رشته زیر شاخه های رشته هنر در دبیرستان اقدام کرده و شروع به تحصیل مستقیم در این رشته ها نمایند.
برای مشاوره معرفی زیر شاخه های رشته هنر در دبیرستان
برای مشاوره معرفی زیر شاخه های رشته هنر در دبیرستان
بسیاری از دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول علاقه مند به شاخه های مختلف هنر و آموزش های هنری هستند. تنوع زیر شاخه های رشته های هنر در دبیرستان باعث شده است که دانش آموزان زیادی جذب دروس و آموزش های هریک از این گروه های درسی و حتی بازار کار این رشته های هنری گردند.
رشته های زیر شاخه هنر دوره دبیرستان در شاخه های تحصیلی فنی حرفه ای و کاردانش هنرستان تدریس می شوند. تفاوت تحصیل رشته های زیر گروه هنر در هریک از این شاخه های تحصیلی در تعداد واحد های عملی و کارگاهی آن هاست. به این صورت که در شاخه کاردانش حجم بیشتری از دروس رشته های هنری به صورت عملی و پودمانی تدریس می شود، در صورتی که در شاخه فنی حرفه ای میزان آموزش های تئوری و عملی تا حدودی باهم برابر هستند.
دانش آموزان برای ورود به رشته های هنر در هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش باید دارای برخی شرایط و ضوابط خاصی باشند تا بتوانند در هر یک از گروه های زیر شاخه رشته هنر موفق شوند. باتوجه به این که رشته های زیر شاخه هنر در هنرستان علاقه مندان و طرفداران بسیاری دارند که نیازمند دریافت اطلاعات بیشتری در رابطه با هر یک از این زیر گروه ها هستند، لذا در ادامه این مقاله زیر شاخه های رشته هنر در دبیرستان بررسی و به معرفی بازار کار مشاغل هنرستان پرداخته شده است.
دانش آموزانی که قصد دارند ادامه تحصیل خود در پایه دهم را در آموزش و یادگیری رشته های هنری سپری کرده و انتخاب رشته دبیرستان خود را از رشته های ارائه شده در لیست رشته های کاردانش و یا فنی حرفه ای انتخاب نمایند، باید شرایط لازم و کافی جهت ثبت نام در هر یک از رشته های زیر شاخه هنر در دبیرستان را داشته باشند.
دانش آموزان باید در زمان انتخاب رشته نهم به دهم و با در نظر گرفتن ضوابط و شرایط لازم از میان رشته های هنری هنرستان یکی را به عنوان رشته تحصیلی خود در پایه دهم انتخاب کرده و به ادامه تحصیل بپردازند. به منظور ارائه اطلاعات بیشتر به دانش آموزان پایه نهم در این قسمت شرایط لازم جهت انتخاب رشته هنر در هریک از شاخه های فنی حرفه ای و کاردانش بیان شده است.
مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی، علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب بیشتر از 30 باشد.
حداقل نمره درس ریاضی 1 در دوره متوسطه اول باید 10 باشد.
دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه، باید دارای مجموع نمرات حداقل 120 و معدل حداقل 12 باشند.
مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب حداقل 36 باشد.
نمرات دروس ریاضی با ضریب 2 و درس کار و فناوری با ضریب 3 در سه پایه تحصیلی متوسطه اول محاسبه می شود.
دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه ، باید دارای مجموع نمرات حداقل 180 و معدل حداقل 12 باشد.
زیر گروه ها و شاخه های زیر مجموعه رشته هنر در هنرستان و دوره دبیرستان از تنوع و گوناگونی زیادی برخوردار هستند. حتی ممکن است برخی از این گروه های تحصیلی برای دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته پایه نهم را داشته باشند تازگی داشته و از آن ها اطلاعاتی چندانی نداشته باشند.
به دلیل اهمیت موضوعات و تخصص های مربوط به زیر گروه های شاخه هنر در رشته های هنرستان فنی و حرفه ای و کاردانش در ادامه به بررسی تمامی زیر شاخه های رشته هنر در دبیرستان پرداخته شده است و دانش آموزان می بایست با توجه به علاقه شخصی و همچنین توجه به فرم هدایت تحصیلی که آموزش و پرورش در پایان سال تحصیلی نهم به دانش آموزان ارائه می دهد، اقدام به انتخاب رشته مورد علاقه نموده و در هنرستان مدنظر خود ثبت نام نمایند.
رشته فتوگرافی رشته ای است که به تازگی به رشته های فنی حرفه ای اضافه شده است. رشته هنری فوتوگرافیک حاصل از ادغام و ترکیب رشته های عکاسی و گرافیک بوده و دروس و برنامه های مربوط به این زمینه های هنری را شامل می شوند.
دانش آموزان در رشته فوتوگرافیک با نرم افزاری های مختلفی که در ارتباط با طراحی و تولید تصاویر تبلیغاتی و بنرهای هنری و تجاری هستند آشنا می شوند، همچنین هنرجو های این رشته هنری در هنرستان با ویژگی ها و موارد لازم جهت ایجاد یک پروژه هنری، تجاری و یا تبلیغاتی استاندارد و جذاب آشنا شده و قوانین و نکات مختلف هریک از آن ها را آموزش می بینند.
رشته گرافیک در هنرستان یا ارتباط تصویری به منظور طراحی پوستر و تصاویر متنوع و جذاب در حوزه های مختلف تجاری، تبلیغاتی، هنری و اجتماعی آموزش داده می شود. دانش آموزان با ورود به این رشته زیر شاخه رشته هنر در دبیرستان می آموزند که چگونه با در نظر گرفتن استاندارد های لازم و و رعایت نکات اساسی تصویرسازی یک پوستر و پروژه گرافیکی جذاب و موفق را طراحی کنند. لازم به ذکر است که دانش آموزانی که علاقه مند به تحصیل در این رشته در دانشگاه های سراسری هستند، می بایست علاوه بر آزمون تستی کنکور، در کنکور عملی گرافیک نیز شرکت کرده و نمره قبولی را کسب نمایند.
دانش آموزان در رشته طراحی دوخت با انواع لباس های طراحی شده در دوره ها و جوامع مختلف آشنا می شوند. دانش آموزان در این رشته هنری می آموزند که چگونه با خلاقیت خود و رعایت نکات لازم در طراحی و دوخت لباس برای هر یک از افراد، لباس هایی مناسب با طرح هایی نوین و جذاب طراحی نمایند. دانش آموزانی که وارد رشته طراحی دوخت در هنرستان می شوند علاوه برای طراحی و خلق طرح های مختلفی از لباس ها با نحوه دوخت و تولید آن ها نیز آشنا می شوند.
در رشته معماری داخلی آموزش های لازم جهت طراحی و نقشه کشی ساختمان های مسکونی, تجاری و اداری و همچنین مبلمان ها و دکوراسیون داخلی به دانش آموزان هنرستانی آموزش داده می شود. هنرجویان هنرستان در رشته معماری داخلی با اصول و نکاتی که با جذاب تر و آرامش بخش تر شدن فضای زندگی و یا کاری در ارتباط هستند، آشنا شده و نحوه استفاده و کاربرد آن ها در پروژه های معماری داخلی را یاد می گیرند.
رشته صنایع دستی شامل آموزش مطالب و دروس مربوط به بخش های مختلف نگارگری، صنایع چوب، سفالگری و فرش بافی می شود. در رشته صنایع دستی زیر گروه شاخه هنر هنرستان به دانش آموزان آموخته می شود که بتوانند هنر و صنایع دستی را در موارد مختلف و کاربردی زندگی روزمره انسان ها جای داده و به زیبا سازی آن ها کمک کنند.
دانش آموزانی که وارد رشته انیمشین و پویانمایی رشته های هنری دوره دبیرستان می شوند آموزش های مربوط به ساخت کارتون، انیمیشن و تصاویر متحرک را فرا می گیرند. دروس ارائه شده در این رشته در خصوص طراحی انیمیشن و نحوه کار با نرم افزار ها و آموزش های مرتبط با پویانمایی را شامل می شوند.
رشته نقاشی زیر شاخه رشته هنر در هنرستان دربرگیرنده تمام مباحث و آموزش هایی است که دانش آموزان برای ارائه و خلق یک تابلو و اثر هنری به یادگیری آن ها نیاز دارند. در رشته نقاشی دانش آموزان با رنگ ها و ابزاری های مختلف نقاشی و کاربردهای آن ها در هر یک از موضوعات هنری آشنا می شوند.
رشته نوازندگی ساز جهانی شامل آموزش و یادگیری یکی از ساز های بین المللی مانند پیانو، ویالون، گیتار و سایر موارد مشابه دیگر می شود. موفقیت در این رشته وابسته به رعایت اصول آموزش داده شده و یادگیری آن ها و همچنین داشتن ذوق و خلاقیت در خلق و نواختن قطعات مختلف و داشتن قوه سلامت شنوایی می باشد.
دانش آموزان در رشته نوازندگی ساز ایرانی با ابزار و ساز های مختلف ایرانی آشنا شده و یادگیری یکی از این ساز ها همچون تار، سه تار، عود، سنتور و موارد به صورت تخصصی می آموزند. در این رشته دروس و اصول مرتبط با یادگیری سازهای اصیل ایرانی به آن ها آموخته شده و به پرورش آن ها به عنوان نوازنده حرفه ای ساز ایرانی پرداخته می شود.
دانش آموزانی که در انتخاب رشته پایه نهم، رشته نمایش را انتخاب می کنند و علاقه مند به اجرای نمایش و تئاتر هستند، با موضوعات و جنبه های مختلف هنری در این رشته آشنا می شوند. تمامی نکات و موارد لازم درباره اجرا، طراحی و خلق یک نمایش مناسب و مفهومی در رشته نمایش به دانش آموزان آموزش داده شده و آن ها را برای دست یابی به موفقیت های بیشتر در این شاخه از رشته های تحصیلی دبیرستان آماده می سازند.
دانش آموزان و هنرجویان در رشته سینما در شاخه هنر هنرستان با مبانی و اصول مرتبط با هنرهای تجسمی، فیلمنامه نویسی، نقد فیلم، تاریخ سینما و سایر بخش های دیگر آشنا می شوند. تمامی اصول مربوط به شاخه ها و زمینه های صنعت سینمای ایران و جهان در ابعاد مختلفی در رشته سینما بررسی شده و به دانش آموزان این رشته تحصیلی آموزش داده می شود.
در رشته طراحی و زبان بصری به دانش آموزان آموخته می شود که چگونه با تلفیق هنر و به کارگیری خطوط و اشکال مختلف به ایجاد آثار هنری و مفهمومی بپردازند. در این رشته هنری دانش آموزان با مواردی مانند حجم، رنگ، بافت، نور و موارد مشابه دیگر و نحوه استفاده آن ها در طراحی و تلفیقشان با تصاویر و معانی مختلف آشنا می شوند.
در رشته مرمت آثار تاریخی و بناها موضوعات مختلفی از تاریخچه آثار فرهنگی و مراحل حفظ، نگهداری و مرمت و بازسازی آن ها مورد بررسی قرار گرفته و به دانش آموزان این رشته آموزش داده می شود. افرادی که وارد رشته تحصیلی مرمت آثار تاریخی در هنرستان می شوند با بخش های مختلفی از سازه های تاریخی و نگهداری از آن ها آشنا شده و مسائل تخصصی مربوط به هریک از آن ها به این دانش آموزان آموخته می شود.
تمام موضوعات و نکات مربوط به مدیریت و سازماندهی عوامل مختلف پشت صحنه نمایش ها و آثار سینمایی در این رشته هنری ارائه می شود. دانش آموزان در رشته پشتیبانی صحنه با اصول حرفه ای طراحی، پشتیبانی و اداره یک صحنه هنری و اثر نمایشی آشنا شده و نکات مختلفی که باعث پیشرفت در این رشته می شود را می آموزند.
دانش آموزان در حال تحصیل در رشته چاپ دستی یا گراور سازی و چاپ هنری هستند با موضوعات مختلف مرتبط با این رشته آشنا می شوند. در رشته تحصیلی چاپ دستی هنرستان به دانش آموزان روش های مختلف چاب همچون چاپ سنگی، دیجیتالی، فلزی و چوبی آموزش داده می شود و دروس لازم جهت حرفه ای شدن در این رشته تحصیلی برای آن ها ارائه می گردد.
توجه داشته باشید که ممکن است برخی از گروه هایی که در معرفی رشته های انتخاب رشته نهم شاخه هنر در مطالب فوق به دلیل نیاز به داشتن بعضی شرایط و ابزار آلات خاص در تمامی هنرستان های فنی حرفه ای و یا کاردانش ارائه نشده و تدریس نشود.
بسیاری از دانش آموزانی که وارد هر یک از رشته های زیر گروه رشته هنر در هنرستان می شوند، با توجه به این که آموزش ها و دروس مربوط به رشته تحصیلی خود را به صورت عملی و تقریبا حرفه ای آموزش می بینند، قصد دارند که شغل آینده خود را نیز مرتبط با رشته تحصیلیشان انتخاب نمایند.
برخی دانش آموزان ممکن است با بازار کار مشاغلی که مرتبط با رشته های زیر شاخه هنر که در لیست رشته های کاردانش و فنی حرفه ای می باشند به خوبی آشنا نبوده و یا از تفاوت ها و تنوع این گروه های تحصیلی مطلع نباشند لذا در ادامه این بخش به معرفی مشاغل مرتبط با رشته هنر پرداخته شده است.
مشاغل زیر شاخه های رشته هنر | ||||
کارگردان هنری | هنرمند و استادکار صنایع دستی | هنرمند هنرهای زیبا | طراح انیمیشن | طراح صنعتی |
طراح مد و پوشاک | طراح گل و گیاه | طراح گرافیک | طراح داخلی و دکوراسیون | طراح ویترین و فروشگاه |
طراح صحنه و نمایشگاه | هنرپیشه تلویزیون و سینما | تهیهکننده رادیو، تلویزیون و سینما | کارگردان تلویزیون و سینما | کارگردان برنامههای رادیو و تلویزیون |
استعدادیاب سینما | مدیر فنی رادیو و تلویزیون | کارگردان موسیقی (رهبر ارکستر) | آهنگساز و تنظیم کننده موسیقی | خواننده |
موسیقیدان، نوازنده ساز | گوینده رادیو و تلویزیون | گوینده ورزشگاه و اماکن عمومی | تحلیلگر و مفسر اخبار | گزارشگر و خبرنگار |
متخصص روابط عمومی | سردبیر و ویراستار | مستندساز (نویسنده فنی) | تولیدکننده محتوا (کپیرایتر) | شاعر، ترانهسرا و نویسنده |
مترجم | تکنسین و کاردان فنی تجهیزات صوتی و تصویری | تکنسین و کاردان فنی پخش | اپراتور تجهیزات رادیویی | تکنسین و کاردان فنی مهندسی صدا |
عکاس | فیلمبردار | تدوینگر فیلم و کلیپ |
دانش آموزانی که با وجود علاقه بسیار به رشته های هنری از میزان توانایی و استعداد خود در هر یک از زمینه های شاخه هنر در دبیرستان اطلاعی ندارند می توانند با شرکت در آزمون های مشاوره ای فرآیند هدایت تحصیلی و دریافت نتایج آن ها اطلاعات لازم را کسب کرده و رشته مناسب خود را انتخاب نمایند.
دانش آموزان می توانند جهت اطلاع از آخرین اخبار مربوط به زیر شاخه های رشته هنر در دبیرستان، عضو کانال تلگرامی مدارس هیوا شده و یا صفحه اینستاگرام مدارس هیوا را دنبال نمایند . همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال و مشاوره در رابطه با معرفی بازار کار مشاغل هنرستان و انتخاب رشته پایه نهم می توانید با مشاوران مرکز خدمات مشاوره تحصیلی هیوا تماس بگیرید.
✔️ انتخاب رشته هنر در هنرستان های فنی حرفه ای و کار و دانش داری شرایط مشابهی است که در این مقاله به طور کامل به شرح هر یک از آن ها پرداخته شده است.
✔️ رشته هنر در هنرستان زیر شاخه متنوع و مختلفی دارد که در این مقاله علاوه بر معرفی آن ها به شرح مختصری از جزئیات هریک از رشته نیز پرداخته شده است.
✔️ در مقاله فوق شغل هایی که با تحصیل در رشته هنر می توان به آن ها دست پیدا کرد به طور کامل و دسته بندی شده معرفی شده اند.
برای مشاوره معرفی زیر شاخه های رشته هنر در دبیرستان
برای مشاوره معرفی زیر شاخه های رشته هنر در دبیرستان
خواستم بپرسم کسی که رشته هنری میخونه میتونه کنکور زبان بده؟ چون گفتن سوابق تحصیلی مهمه و از رتبه کم میشه اگه رشته ی هنری بخونی.
سلام . می تونین در کنکور سراسری زبان شرکت کنین ، فقط باید برای تولید سوابق تحصیلی دروس عمومی اقدام کنین .
سلام من دهم تجربی هستم و الان ترم اول رو هم تموم کردم آیا الان می تونم تغییر رشته به هنر بدم ؟
سلام . الان امکان تغییر رشته وجود نداره .
سلام من رشته تحصیلیم تجربی بوده و پرستاری هم خوندم ایا الان می تونم کنکور رشته هنر بدهم ؟ ایا نیاز هست واحدی یا درسی پاس کنم
سلام . می تونین در کنکور سراسری هنر شرکت کنین نیازی به گذراندن واحد درسی نیست .
من سال ۱۲ رشته ی تجربی هستم چه جوری باید کنکور هنر بدم ؟ برای طراحی لباس چه رتبه ای لازمه...
سلام . برای قبولی در رشته مورد نظرتون در کنکور هنر شرکت کنین ، با استفاده از نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری هیوا می تونین رتبه قبولی رشته / محل مورد نظرتون رو تعیین کنین .
سلام من دیپلم گرافیک هنر نظام قدیم هستم چگونه می توانم مدرک پیش دانشگاهی انسانی بگیرم
سلام . نمی تونین مدرک پیش دانشگاهی بگیرین ، می تونین مدرک دیپلم مجدد انسانی بگیرین .
سلام من خیلی زبان رو دوست دارم ولی متاسفانه در هیچ شاخه هر رشته ایی اونو تدریس نمی کنن ولی تو مشاغل برای کسانی که رفتن رشته هنر زده مترجمی اگه بخوام مترجمی بخونم باید برم تو کدوم از شاخه های رشته هنر؟؟
سلام . در هیچ رشته ای در دبیرستان و هنرستان نمی تونین در رشته زبان تحصیل کنین ، بعد از اخذ مدرک دیپلم می تونین در دانشگاه در رشته زبان ادامه تحصیل بدین .
عرض سلام و خسته نباشید خدمت دست اندر کاران مشاور هیوا...!من الان در کلاس دوازدهم انسانی مشغول به تحصیل هستم و کاملا الان نظرم درباره این رشته عوض شده میتونم امسال به جایی اینکه کنکور رشته انسانی بدم کنکور رشته هنر بدم و دروس تخصصی این رشته رو بهم معرفی کنید . وآیا بازار کار رشته هنر در زمینه مجری و گزارشگر خوبه با تشکر...!
سلام . می تونین در کنکور سراسری هنر شرکت کنین ، عبارت منابع کنکور سراسری هنر هیوا رو در گوگل سرچ کنین .
سلام من دوازدهم تصویر سازی کاردانش هستم شهر ما مدرسه فنی ندارد میشه لطفا راهنمایی کنید آیا باید برای کنکور کتب فنی رو بخونیم و دیگه چه کتاب هایی برای کنکور استفاده بکنم ممنون از لطف شما
سلام . کنکور کاردانی فنی حرفه ای رشته تحصیلی شما برگزار نمیشه ، پذیرش بدون کنکور صورت می گیره .
سلام خدا قوت من یازدهم رشته کامپیوترم ، بعد از دیپلم می تونم کنکور هنر بدم ؟ به عنوان تئاتر بازیگری؟
سلام . می تونین در کنکور سراسری هنر شرکت کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©