دوره آموزشی سربازی، دوره ورود به خدمت نظام وظیفه بوده و همه مشمولان باید آن را انجام دهند. طول مدت دوره آموزشی سربازی دو ماه است و این مدت به طول دوره خدمت سربازی افزوده می شود. در هنگام اعزام به دوره آموزشی باید قوانین ورود به این دوره از جمله به همراه نبردن هر گونه وسایل الکترونیکی را رعایت نمود.
برای مشاوره دوره آموزشی سربازی
برای مشاوره دوره آموزشی سربازی
دوره آموزشی سربازی یکی از بخش های خدمت نظام وظیفه بوده که همه مشمولان به اجبار باید این دوره را بگذرانند تا بتوانند به خدمت سربازی ورود پیدا کرده و آن را انجام دهند. فرقی نمی کند که شما قصد گرفتن امریه دارید یا می خواهید در پادگان خدمت کنید، برای هر دو این گزینه ها تنها زمانی می توانید خدمت سربازی خود را انجام دهید که دوره آموزشی سربازی را گذرانده باشید. بنابراین اطلاع از زمان اعزام به دوره آموزشی سربازی و نحوه ثبت نام در آن از جمله مواردی است که مشمولان باید به طور کامل بدانند.
در دوره آموزشی سربازی قوانینی حاکم است که شبیه به پادگان ها بوده و سربازان را برای حضور در آنجا آماده می کند. برای آشنایی بیشتر با این دوره، در مقاله پیش رو قصد داریم مشمولان سربازی را با جزئیات آموزشی سربازی، طول مدت دوره آموزشی سربازی آشنا کنیم. ضمن آنکه در انتهای مقاله علاوه بر اینکه به این سوال رایج که آیا دوره آموزشی جزو سربازی محسوب می شود؟ یا نه، پاسخ داده خواهد شد و راهنمایی هایی نیز در خصوص این دوره ارائه می شود.
شاید بعضی از مشمولان اطلاعات کافی در رابطه با دوره آموزشی سربازی نداشته و ندانند که دوره آموزشی سربازی چیست؟ دوره آموزشی سربازی یک دوره مقدماتی برای ورود شما به خدمت سربازی می باشد. بنابراین، این دوره بسیار اهمیت دارد. اگر سوال کنید که می توان دوره آموزشی سربازی را نگذراند و به خدمت سربازی رفت؟ پاسخ خیر است. قطعا اولین مرحله برای ورود شما به خدمت سربازی، این است که شما تمام طول مدت دوره آموزشی خود را کامل و جامع گذرانده باشید.
مشمولانی که تاریخ اعزامشان مشخص می شود، ابتدا باید به دوره آموزشی بروند. محل دوره آموزشی در برگه معرفی نامه افراد درج شده و مشمولان باید با در دست داشتن این برگه، خود را به یگان آموزشی معرفی کنند. معرفی کردن مشمولان به یگان های آموزشی به دو صورت فردی و دسته جمعی انجام می شود، اما معمولا کسانی که در شهر خود دوره آموزشی را می گذرانند، باید به صورت انفرادی خود را معرفی نمایند.
دوره آموزشی سربازی، یک دوره مقدماتی است که در آن تمام آموزش های رزمی به مشمولان داده می شود. البته به گفته بعضی از مشمولان این دوره به سادگی نمی گذرد و می تواند کمی سخت باشد، ولی مزیت اصلی این دوره آن است که مشمولان کم کم به دوری از خانواده و حضور در یگان های رزمی عادت می کنند.
اخبار مختلف درباره طول مدت دوره آموزشی سربازی یکی از مشکلاتی است که بعضی از مشمولان را نگران کرده است. در گذشته نه چندان دور که به دوران قبل از شیوع کرونا باز می گردد، طول مدت دوره آموزشی خدمت همانند دوره کد سربازی دو ماه تمام بود. البته همانطور که گفته شد این دو ماه جزو مدت زمان خدمت سربازی مشمولان به حساب می آمد و جای نگرانی وجود نداشت.
با گسترش شیوع ویروس کرونا و سخت شدن شرایط بیماری، نیروهای مسلح تصمیم گرفتند که طول مدت دوره آموزشی را کاهش دهند. این به این دلیل بود که جمعیت افرادی که در یک دوره آموزشی شرکت می کردند، بسیار زیاد بود و به هیچ وجه امکان رعایت نکات بهداشتی در یگان های آموزشی وجود نداشت.
طول مدت آموزشی سربازی در دوران کرونا به شش هفته تبدیل شده بود. یعنی مشمولان سربازی از اول آبان ماه می بایست طول مدت آموزشی خود را به مدت 6 هفته طی می کردند. اما در سال جاری این مدت به روال عادی خود یعنی 45 روز بازگشته است.
بسیاری از مشمولان سربازی وقتی می خواهند طول مدت سربازی خود را حساب کنند، یکی از سوالاتی که برای آن ها مطرح می شود این است که دوره آموزشی آیا جزو سربازی محسوب می شود یا نه؟ خبر خوش به این مشمولان این است که طول مدت دوره آموزشی جزو مدت زمان خدمت سربازی محسوب می شود. به طور مثال اگر شما باید 24 ماه در یک یگان ارتش یا سپاه خدمت کنید، وقتی دو ماه آموزشی خود را گذرانده باشید، دو ماه از 24 ماه طول خدمت شما کسر می شود و شما تنها باید 22 ماه در یگان خدمت کنید.
همه مشمولان ملزم به گذراندن دوره آموزشی سربازی هستند و با توجه به سخت بودن این دوران مرخصی هایی نیز برای سربازان در نظر گرفته می شود و می توانند از مرخصی های متنوع مثل مرخصی اوایل دوره آموزشی که 2 الی 6 روز است و مرخصی میان دوره ای در اواسط دوره به مدت 3 الی 7 روز از مرخصی دوره سربازی استفاده نمایند. در انتها نیز به برخی از مشمولان مرخصی پایان دوره داده می شود.
برای مشمولان سربازی حقوقی در نظر گرفته شده است که بر اساس نوع درجه، نوع مدرک تحصیلی سربازان از جمله دیپلم، لیسانس و همچنین مجرد یا متاهل بودن آن ها محاسبه می شود. در مقاله زیر به میزان حقوق دریافتی سربازان در سال جاری و نحوه محاسبه آن پرداخته شده است.
مشمولان چه امریه سربازی دریافت کرده باشند و چه خدمت نظام وظیفه آنان در پادگان باشد، ملزم به گذراندن دوره آموزشی هستند. وره آموزشی در مراکز آموزشی و پادگان های نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه و وزارت دفاع و... برگزار می شود و طول مدت دوره آموزشی سربازی در ارتش و سایر ارگان های نظامی بسته به مرکز و تخصص متفاوت است.
در دوره آموزشی سربازی در ارتش، آموزش هایی نظیر اسلحه شناسی، تیراندازی، انواع استتار، رژه و نظم پذیری به مشمولان یاد داده می شود. پادگان های آموزشی ارتش به سه دسته نیروی هوایی، زمینی و دریایی تقسیم می شوند. به طور مثال پایگاه یکم شکاری ترابری شهید لشکری مهرآباد جزو پادگان های آموزشی نیروی هوایی ارتش، مراکز مرکز آموزش 01 شهدای وظیفه نیروی زمینی ارتش، پادگان آموزشی شهید نامجو حسن رود نیز جزو پادگان های نیروی دریایی است.
کسری خدمت می تواند به دلایل مختلفی از جمله کسری ایثارگری، کسری بسیجی فعال، کسری پروژه خدمت و یا کسری خدمت به دلیل شرایط خاص محل خدمت باشد که با دریافت گواهی و ثبت در سازمان نظام وظیفه می توان طول مدت سربازی را با آن تغییر داد. در مقاله زیر توضیحات بیشتری در مورد کسری خدمت نوشته شده است.
خدمت سربازی وظیفه ای است که آقایان با رسیدن به سن مشمولیت سربازی باید برای گذراندن آن اقدام کنند. اولین مرحله از خدمت سربازی، دوره آموزشی می باشد که مرحله آشنایی افراد با آموزش های رزمی بوده و گذراندن این دوره برای افراد اجباری است. بنابراین برای مشمولین خدمت سربازی این سوال به وجود می آید که دوره آموزشی سربازی چند ماه است؟
این سوال یکی از دغدغه های مهم افراد پس از ثبت نام سربازی برای گذراندن این دوره می باشد که پاسخ آن می تواند به افراد کمک کند. در پاسخ به سوال آموزشی سربازی چند ماه است باید گفت که دوره آموزشی تا قبل از شیوع کرونا دو ماه به طول می انجامید که پس از اوج گیری و شیوع گسترده بیماری، پایگاه های رزمی جهت جلوگیری از گسترده تر شدن این ویروس، دوره آموزشی سربازی را کاهش دادند.
پس از کاهش مدت زمان آموزشی سربازی، این دوره از دو ماه، تبدیل به 6 هفته شد و افرادی که جهت اعزام به خدمت اقدام کرده بودند، می بایست این دوره را پشت سر بگذارند. دوره آموزشی سربازی که دوره ای مقدماتی برای آموزش های رزمی به سربازان است، 6 هفته به طول می انجامد و پس از آن افراد برای ادامه خدمت سربازی آماده خواهند شد.
مشمولین خدمت سربازی پس از اعزام به خدمت و گذراندن دوره آموزشی، می توانند مدتی به مرخصی بروند. در همین راستا یکی از مهم ترین سوالات افراد برای گذراندن خدمت سربازی و دوره آموزشی این است که مرخصی بعد از آموزش سربازی چند روز است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که این امر بسته به پایگاه های نظامی مختلف، متفاوت خواهد بود.
پس از اتمام دوره آموزشی سربازان، مراسمی تحت عنوان مراسم تحلیف یا مراسم پایان دوره برگزار می شود و افراد پس از آن می توانند مدت زمان مشخصی را به مرخصی بروند. این زمان از 1 الی 10 روز متغیر می باشد و بستگی پادگان محل خدمت افراد دارد. عملکرد افراد در دوره آموزشی نیز می تواند در میزان این مرخصی سربازی تاثیر داشته باشد.
هرچه افراد در دوره آموزشی عملکرد بهتری از خود نشان داده و وظایف خود را به درستی انجام دهند، احتمال افزایش مرخصی پایان دوره آن ها بیشتر است. نکته ای که داوطلبان سربازی باید به آن توجه داشته باشند این است که در صورت رضایت فرمانده پادگان و صدور اجازه از طرف فرمانده، امکان دریافت مرخصی در طول دوره آموزشی نیز وجود دارد. یعنی افراد در صورت رضایت فرمانده می توانند مرخصی هایی تحت عنوان مرخصی میان دوره و مرخصی ساعتی دریافت نمایند. این امر به لحاظ قانونی ثبت نشده و کاملا به فرمانده پادگان بستگی دارد. در صورتی که فرمانده مجوز مرخصی را صادر نکند، امکان دریافت مرخصی تا پایان دوره آموزشی وجود نخواهد داشت.
افرادی که برای اعزام به خدمت اقدام نموده و قرار است دوره آموزشی را پشت سر بگذارند، به دلیل مبهم بودن شرایط و نداشتن تجربه، سوالاتی در خصوص خدمت سربازی و خصوصا روز اول آموزشی خواهند داشت که مایل اند برای رفع این ابهام، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایند تا با آمادگی بیشتری در پادگان حاضر شوند. در ادامه جزئیات بیشتری در خصوص روز اول آموزشی سربازی ارائه شده است.
افراد برای اعزام به دوره آموزشی در صورتی که محل خدمت آن ها شهر محل زندگی خود نباشد، می بایست وسایل شخصی موردنیاز خود را به همراه داشته و با در دست داشتن برگ سبز و برگ سفید که از پلیس+10 دریافت نموده اند، به یگان محل خدمت مراجعه کنند. روز اول آموزشی سربازی بیشتر با آشنایی افراد با قوانین و شرایط پادگان می گذرد.
در ابتدای ورود سربازان به پادگان، وسایل افراد مورد بازرسی قرار گرفته و سپس اجازه ورود به آن ها داده می شود. پس از ورود، می بایست افراد به صف شده تا تقسیم بندی گردانی و گروهانی انجام شود. پس از تقسیم بندی سربازان، نوبت به توضیع لباس های نظامی می رسد. در این مرحله تمامی لباس های افراد از لباس زیر گرفته تا پوتین و لباس فرم به آن ها تحویل داده می شود.
در ادامه افراد می بایست لباس های فرم را پوشیده و برای ادامه روند آشنایی با قوانین پادگان آماده شوند. پس از یکدست شدن افراد نوبت به تعیین تخت ها و ساعات خاموشی و خواب است. افراد می بایست هرکدام یک تخت را انتخاب کرده و تا پایان دوره آموزشی در همان تخت بمانند. سربازان تا اتمام دوره، اجازه تعویض تخت را نخواهند داشت. پس از آشنایی افراد با قوانین بیداری و خاموشی، کار افراد در روز اول دوره آموزشی به پایان می رسد.
برای طی کردن مراحل اعزام به سربازی، خصوصا اعزام به دوره آموزشی سربازی می توان نکاتی را رعایت کرد تا این دوره به نسبت راحت تر گذرد. سربازان در این دوره اجازه دارند یک سری وسایل شخصی خود را به همراه داشته باشند، این وسایل به شرح زیر می باشند.
لباس گرمکن
لباس های شخصی مانند زیر پیراهنی
یک دست لباس مناسب برای زمان مرخصی
داروهای مورد نیاز
تنقلات
قاشق و چنگال و...
در واقع، این مواردی که در بالا ذکر شد، وسایلی هستند که در دوره آموزشی می توان از آن ها استفاده کرد. اما قطعا باید بدانید که همراه داشتن یک سری وسایل در دوره آموزشی سربازی ممنوع است. به طور مثال شما نمی توانید گوشی همراه با خود ببرید. به همراه داشتن تیغ، سی دی و هر گونه وسایل الکترونیکی نیز ممنوع است. در زمان ورود شما به پادگان از شما درخواست می شود که تمام وسایل خود را بیرون بریزید. بنابراین، طبق نکات گفته شده، هیچ وسیله اضافی و الکترونیکی را با خود به دوره آموزشی سربازی نبرید.
رعایت نکات بهداشتی در پادگان ها اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل با وجود زدن واکسن سربازی به مشمولان، اما باز هم یکی از قوانین حضور در پادگان، رعایت نکات بهداشتی از جمله کوتاه کردن موهای سر و محاسن با شماره 4 ماشین است. بنابراین، سعی کنید برای سلامتی خودتان هم که شده این کار را انجام دهید.
در دوران شیوع کرونا نیز، حتما و حتما ماسک و وسایل ضد عفونی به همراه خود داشته باشید. سعی کنید از دیگران فاصله بگیرید. البته شرایط خوابگاه های سربازی در دوران کرونا کمی بهتر از گذشته شده است، اما اگر می توانید یک ملحفه تمیز برای خود به همراه داشته باشید.
مرخصی های دوره آموزشی نیز بسیار متنوع است، ولی هیچ تضمینی وجود ندارد که شما بتوانید مرخصی بگیرید. به هر حال در روز اول دوره آموزشی به مدت 2 الی 6 روز به شما مرخصی داده می شود که بتوانید لباس های نظامیتان را به اندازه خودتان در آورید. در اواسط دوره آموزشی نیز یک مرخصی 3 الی 7 روزه ای به شما داده می شود که مرخصی میان دوره نام دارد. در پایان دوره آموزشی هم ممکن است در شرایطی به بعضی از مشمولان 1 الی 3 روز مرخصی داده شود که به مرخصی پایان دوره معروف می باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص دوره آموزشی سربازی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ دوره آموزشی سربازی دوره ای است که پیش از اعزام مشمولان به یگان های سربازی برگزار شده و هدف از آن آموزش اصول اولیه و مهم به سربازان می باشد.
✔️ مطابق متن مقاله، طول دوره آموزشی سربازی دو ماهه بوده که به علت شرایط کنونی کشور به یک ماه کاهش پیدا کرده است.
✔️ مشمولان برای حضور در دوره آموزشی باید یک سری موارد بهداشتی نظیر کوتاهی مو و محاسن را رعایت کرده و از بردن گوشی همراه خود داری کنند. سایر موارد در متن مقاله توضیح داده شده است.
برای مشاوره دوره آموزشی سربازی
برای مشاوره دوره آموزشی سربازی
مرخصی میان دوره آموزشی داده میشه به مشمولین؟
سلام، مرخصی میان دوره آموزشی به طور کامل در متن مقاله توضیح داده شده است.
مرخصی بعد از آموزشی سربازی چند روز است؟
بسته به پایگاه های نظامی مختلف، متفاوت خواهد بود که 1 تا 10 روز متغیر است
بعد از آموزش سربازی چند روز میتونم مرخصی بگیرم؟
مدت زمان مرخصی بعد از آموزش سربازی بسته به پایگاه نظامی متفاوته که معمولا 1 تا 10 روز متغییره
سلام ، اگه الان برای سربازی فرم پر کنم ، ممکنه بعد از آموزشی اعزام بشم مرز برای مبارزه با طالبان ؟
سلام . مشخص نیست ، محل خدمت سربازی به صورت سیستمی تعیین میشه .
سلام خسته نباشید تو نیروی انتظامی هم دو ماه آموزشی جزو خدمت محسوب میشه ؟
سلام . دوره آموزشی سربازی جزء مدت زمان خدمت سربازی حساب میشه .
آیا آموزشی همان یک ماه است. یا بیشتر
سلام . دوره آموزشی سربازی 6 هفته هستش .
می خوام بفهم آموزشی کجا افتادم
سلام . برای اطلاع از محل دوره آموزشی سربازی باید از پلیس +10 سوال کنین .
سلام وقت بخیر برادر من بعد از مرخصی که برای اندازه لباس و ... بود و تموم شد رفت یعنی 1401/9/5 در ارتش تهران ، که اصلن زنگ نزده یعنی سخت گیرن نمیزارن زنگ بزنه چطوریه ؟؟
سلام . در چند روز اول دوره آموزشی سربازی معمولا سخت گیری میشه بعد سربازان می تونن با خانواده شون تماس بگیرن .
سلام مدت زمان اموزشی برای معاف از رزم ها با دیگر سربازا یکی هست یا کمتره ؟
سلام . کاهش دوره آموزش بستگی به شرایط جسمی فرد داره ، بیماری های حادی مانند مشکلات تنفسی یا عفونی به احتمال قوی از دوره آموزش معاف هستن ، سازمان نظام وظیفه برای افرادی که مشمول خدمت سربازی آسیب پذیر مدت دوره آموزشی رو دو هفته در نظر گرفته .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©