معاف از رزم چیست؟ معاف از رزم یکی از انواع معافیت های پزشکی بوده و به مشمولانی داده می شود که از لحاظ جسمی یا روحی قادر به انجام امور رزمی در حین خدمت سربازی نباشند. مشمولان برای دریافت معاف از رزم ابتدا باید به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و دفترچه نظام وظیفه را خریداری کنند. سپس معاینه اولیه صورت می گیرد و به همین ترتیب مراحل معاف از رزم ادامه می یابد تا شورای نظام وظیفه بیماری معافیت وی را تایید کند.
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت رزم سربازی
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت رزم سربازی
معافیت های سربازی تسهیلاتی هستند که توسط سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا برای بعضی از مشمولان اعطا می شود. معافیت های سربازی در انواع مختلفی وجود داشته که یکی از آن ها معاف از رزم خدمت سربازی است. دو نوع دیگر معافیت سربازی، معافیت سربازی دائم و معافیت سربازی موقت است که بسته به شرایط مشمول به او تعلق می گیرد. معاف از رزم نیز به دو نوع معاف از رزم دفترچه ای و معاف از رزم پادگانی تقسیم می شود.
معافیت رزم سربازی مانند هر نوع معافیت دیگری دارای شرایط خاصی است و نیازمند سپری کردن مراحل مختلفی برای دریافت دارد. برخی از مشمولان به علت عدم آگاهی از این مسائل شانس خود را برای دریافت معافیت های سربازی از دست می دهند. به همین دلیل در مقاله پیش رو به بررسی جزئیات معافیت رزم سربازان و معاف از رزم چیست؟ پرداخته و نحوه دریافت آن توضیح داده شده است.
سوالی که بوجود می آید این است که معاف از رزم چیست؟ معافیت رزمی یکی از انواع معافیت های سربازی و از زیر مجموعه های معافیت پزشکی است. با این وجود بین معافیت پزشکی و معافیت رزمی سربازان تفاوت هایی وجود دارد. معافیت رزمی سربازی همانطور که از اسمش پیدا است باعث می شود که مشمولان در خدمت سربازی از انجام خدمات رزمی معاف شوند، ولی این معافیت به منزله معافیت دائم آنان نبوده و باید به خدمت سربازی بروند.
اما گاهی اوقات شدت بیماری مشمولان به حدی است که نمی توانند خدمت سربازی را انجام دهند. در این حالت فرد می تواند معافیت پزشکی سربازی دریافت کرده و از خدمت سربازی به صورت دائم یا موقت معاف شود. تشخیص شدت و نوع بیماری برای دریافت معافیت از رزم سربازی یا معافیت پزشکی بر عهده پزشک اولیه است. این پزشک در معاینه اولیه مشمولان را در چهار دسته به شرح زیر تقسیم بندی می کند.
دسته اول؛ مشمولان سالم: اگر در معاینه اولیه، مشمول سالم و سلامت تشخیص داده شود و هیچ گونه بیماری روحی و جسمی برای فرد ثبت نشود، مشمول می تواند به صورت معمولی مراحل اعزام به خدمت سربازی خود را طی کند.
دسته دوم؛ مشمولان دارای بیماری خفیف: اگر پزشک در معاینه اولیه تشخیص دهد که مشمول دارای بیماری یا نقص عضوی است و نمی تواند به طور معمولی خدمت کند، مشمول از انجام خدمات رزمی معاف شناخته می شود و باید برای مراحل بعدی دریافت این معافیت اقدام کند.
دسته سوم؛ بیماری های قابل درمان: بعضی از اوقات مشمولان به طور موقت نمی توانند خدمت سربازی را انجام دهند؛ یعنی مشمول در حال معالجه می باشد و تا مدت مشخصی امکان انجام خدمت سربازی برای وی وجود ندارد. در این حالت مشمول معافیت پزشکی موقت دریافت می کند.
دسته چهارم؛ بیماری های شدید و مقاوم به درمان: اگر مشمول دارای بیماری های شدید یا نقص عضوی باشد و به هیچ وجه نتواند از امور خدمت سربازی بر بیاید، در این دسته قرار می گیرند. این سربازان به صورت دائم از خدمت سربازی معاف می شوند.
مشمولان برای اینکه بتوانند از طریق پزشکی معافیت دائم یا موقت دریافت کننید باستی بیماری آن ها جزو بیماری هایی باشد که در آیین نامه نظام وظیفه ذکر شده است. در مقاله زیر لیست کاملی از این بیماری ها نوشته شده است که مشمولان سربازی لازم است پیش از اقدام به درخواست معافیت پزشکی آن را مطالعه نمایند.
به طور کلی معافیت از رزم سربازی در دو نوع مختلف معاف از رزم دفترچه ای و معاف از رزم پادگانی وجود دارد. برای دریافت این دو نوع معافیت مشمول باید دارای شرایط معاف از رزم باشد. ولی تفاوت معاف از رزم دفترچه ای و معاف از رزم پادگانی چیست؟ آیا مراحل دریافت معاف از رزم پادگانی با معاف از رزم دفترچه ای تفاوت دارد؟
تقریبا بیشتر مشمولان با معاف از رزم دفترچه ای آشنا هستند. این معافیت همان معافیتی است که توسط پزشک اولیه نظام وظیفه تشخیص داده می شود و سه مرحله برای دریافت و تشخیص نهایی آن وجود دارد. اما معاف از رزم پادگانی متفاوت از معافیت از رزم دفترچه ای است.
تفاوت معافیت پادگانی در این است که این نوع از معافیت در دفترچه اعزام به خدمت سربازی ذکر نمی شود و تنها با معاینه پزشک در خود پادگان تشخیص داده می شود. این معافیت در شرایطی خاصی به مشمولان داده می شود. به طور مثال اگر مشمولی حین خدمت سربازی دچار بیماری یا مشکلی شد که قادر به انجام خدمات رزمی نبود و علاوه بر آن قبل از اعزام به خدمت سربازی، این بیماری در دفترچه ذکر نشده بود، پزشک پادگان تشخیص به معافیت رزمی فرد می دهد و فرد در پادگان از انجام خدمت های رزمی معاف می شود.
پس تفاوت اصلی معاف از رزم دفترچه ای و معاف از رزم پادگانی در این است که معافیت رزمی دفترچه ای در خود دفترچه و برگ سفید سربازی ذکر می شود و فرد قبل از اعزام به خدمت توسط پزشک اولیه و شورای پزشکی نظام وظیفه معاینه شده است؛ اما معاف از رزم پادگانی در دفترچه یا برگه سفید ذکر نشده و فقط پزشک پادگان این معافیت را تایید می کند.
برای دریافت معافیت از رزم افراد باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و پس از خرید دفترچه نظام وظیفه سایر مراحل ثبت درخواست معافیت را انجام دهند. مراحل دریافت معاف از رزم بسیار مشابه مراحل دریافت معافیت پزشکی سربازی است و مشمولان دارای شرایط دریافت معاف از رزم می توانند طبق مراحل زیر پیش بروند.
مشمول باید به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کند و دفترچه نظام وظیفه را خریداری کند. سپس نزد پزشک اولیه رفته تا معاینه اولیه روحی و جسمی فرد انجام شود.
مشمول باید برگه معاینه اولیه را به همراه مدارک مربوط به دریافت معافیت پزشکی، به دفاتر پلیس +10 تحویل دهد تا درخواست وی برای معافیت رزمی در سامانه نظام وظیفه ثبت شود.
بعد از چند روز دعوت نامه ای برای حضور مشمول در بیمارستان به مشمول ارسال می شود. مشمول باید در زمان مقرر به بیمارستان مربوطه رفته و معاینه شود.
اگر بیماری فرد در معاینه شورای پزشکی بیمارستان تایید شد، فرد باید منتظر دعوت نامه ای برای حضور در شورای پزشکی نظام وظیفه باشد.
اگر در شورای نظام وظیفه بیماری فرد تایید شد، مشمول معاف رزم دفترچه ای شناخته شده و از انجام امور رزمی در سربازی معاف می شود. این معافیت همان معافیت دفترچه ای است که در دفترچه و برگه سفید یا همان معرفی نامه ذکر خواهد شد.
برایهمانطور که ذکر شد، معافیت ها انواع مختلفی دارند: معافیت کفالت سربازی، معافیت نظام وظیفه ایثارگری، معافیت سربازی مددجویان، طلاب، معلولان، دانش آموزان و معافیت تحصیلی دانشجویان و... که همه آن ها در صورت واجد شرایط بودن مشمولان قابل دریافت است. شرایط دریافت هر کدام از این معافیت ها در مقاله زیر نوشته شده است.
همان طور که پیش تر گفته شد معاف از رزم به مشمولانی تعلق می گیرد که دارای بیماری (خفیف، قابل درمان، مقاوم در برابر درمان) هستن که آنان را از رزم باز میدارد و در انجام رزم این دسته از سربازان باعث اختلال می شود. سوالی که برای این دسته از افراد پبیش می آید این است که عنوان «معاف از رزم» در کارت پایانخدمت ثبت می شود یا خیر؟
در جواب به این سوال باید گفت که عنوان «معاف از رزم» در کارت پایانخدمت ثبت خواهدشد چرا که به گفته سازمان نظام وظیفه، عنوان معاف از رزم به عنوان یکی از مشخصه های سلامت فردی که ممکن است در استخدام برخی از ارگان های دولتی و خصوصی، اعطای گواهینامه راهنمایی و رانندگی که نیاز به سلامت حداکثری افراد دارد ، تاثیر گذار است.
کارت پایان خدمت معاف از رزم سند رسمی است که توسط نیروهای مسلح ایران به افرادی اعطا میشود که به دلیل شرایط خاص، از انجام خدمت سربازی در رزم معاف شدهاند. این کارت نشان میدهد که افراد تعهدات خدمت سربازی خود را انجام داده اند، اما به جای حضور در میدان نبرد در بخشهای غیررزمی خدمت کردهاند. حال اگر این افراد بخواهند در ارگان های دولتی استخدام شوند و یا فعالیت های متفاوت دیگر مانند اخذ گواهینامه رانندگی که نیازمند داشتن سلامت هستند به علت بیماری که از رزم آنهارا معاف کرده معاینات بشتری انجام شود و یا از انجام آن فعالت ها کنار گذاشته شوند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص معاف از رزم چیست را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ مشمولانی معاف از رزم سربازی هستند که از لحاظ شرایط بدنی امکان انجام فعالیت های رزمی را نداشته باشند که در متن مقاله اطلاعات کاملی درباره معافیت رزمی ارائه شده است.
✔️ همانطور که در متن مقاله نیز ذکر شده است، مشمول در ابتدا می بایست برای انجام معاینات پزشکی اقدام کرده و در شرایطی که کمیسیون پزشکی درخواست او را تایید کرد می تواند معافیت رزمی دریافت نماید.
✔️ معاف از رزم سربازی شامل دو نوع معافیت از رزم دفترچه ای و پادگانی می شود که در متن مقاله توضیحات کاملی درمورد هر یک از آن ها داده شده است.
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت رزم سربازی
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت رزم سربازی
معاف از رزم سربازی چیست توضیح بدین
معاف از رزم یکی از انواع معافیت های پزشکی چیه
برای معاف از رزم سربازی باید دفترچه اعزام به خدمت رو بگیرم
بله برای معاف از رزم سربازی باید دفترچه اعزام رو بگیرین تا در معاینات اولیه مشخص بشه که مشکل دارین یا نه
سلام روز بخیر . من نقرس دارم حالا چطور باید ثابت کنم ۳ بار عود حملات داشتم
سلام . برای دریافت معافیت از رزم ، باید مدارک پزشکی رو به کمیسیون پزشکی نظام وظیفه ارائه بدین و در کمیسیون پزشکی شرکت کنین .
سلام من حدود ۲سال نیم هست که از تصادفم میگذره و تو پام پلاتین دارم،ولی هیچ مشکل جسمی و حرکتی ندارم و به اشتباه و کم حواسی تو برگه پزشکی زدم تو قسمت جراحی بله رو زدم و الان دادن برا کمسیون می خوام لغو کنم و تصحیح کنم و بزنم سالم میشه !؟
سلام . باید در کمیسیون پزشکی نظام وظیفه شرکت کنین .
سلام معافیت از رزم در کارت پایان خدمت زده میشه ؟ و اینکه طول دوره اموزش افراد معاف از رزم چقدره ؟
سلام . معافیت از رزم بر روی کارت هوشمند خدمت سربازی درج نمیشه ولی در تراشه الکترونیکی سربازان ذخیره میشه ، از دوره آموزش معاف نمیشین از انجام خدمات رزمی در دوره آموزش معاف میشین .
سلام اگر من برای معافیت پزشکی اقدام کنم حالا اگر معاف دائم نشم یا معاف از رزم بشم بعدش چطوری هست ؟ می تونم نرم کلا سربازی و غیبت بخورم ؟ یا اینکه سرباز فراری محسوب میشم ؟
سلام . در صورتی که تاریخ اعزام شما مشخص شه باید به خدمت سربازی برین .
سلام . بنده معاف از رزم قلب و عروق نظام وظیفه (دفترچه ای) هستم و معاف از رزم اعصاب و روان هم دارم (پادگانی) . یعنی دوتا معاف از رزم دارم الان تو پروندم . میتونم راهی هست برای معافیت دائم اقدام کنم ؟
سلام . شما معاف از رزم شدین این موضوع باعث معافیت دائم شما نمیشه .
سلام ببخشید من معاف ازرزم هستم پادگان ارتش عجب شیر الان اموزشی هستم بنده ۳۹ سالمه متاهل و دو تا فرزند دارم . کجا میوفتم بعد اموزش
سلام . به احتمال زیاد باید سربازی رو در شهر محل سکونت تون بگذرونین .
سلام من کف هر دو پام صاف هست آیا در استخدام درجه داری نیروی انتظامی در میشم ؟
سلام . شما در تست پزشکی استخدام درجه داری نیروی انتظامی رد میشین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©