معافیت پزشکی سربازی به افرادی که مشمول این نوع معافیت می شوند، این امکان را می دهد تا به صورت دائم، موقت و یا تنها در برخی از فعالیت ها از خدمت معاف شوند. البته معافیت پزشکی زمانی برای مشمولان قابل اجرا است که به تایید کمیسیون پزشکی نیروهای مسلح برسد. بیماری هایی که باعث معافیت پزشکی می شوند انواع مختلفی دارند که بیماری اعصاب و روان از رایج ترین آن ها می باشد.
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت پزشکی سربازی
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت پزشکی سربازی
دلایل بسیاری وجود دارد که مشمولان سربازی را معاف از رزم یا معاف از خدمت سربازی می کند. مشمولان نظام وظیفه بسته به شرایطی که دارند می توانند از معافیت های مختلفی مثل: ایثارگران، کفالت، تحصیلی، مددجویان، متعهدین خدمت، عفو رهبری و... استفاده نمایند. معافیت پزشکی سربازی نیز جزو این معافیت ها قرار داد. اما اینکه معافیت پزشکی چیست و شامل چه نوع بیماری هایی می شود، جای بحث دارد.
این نوع معافیت در اثر بیماری های خاصی به مشمولان داده می شود و بسته به نوع و شدت بیماری، معافیت پزشکی موقت یا دائم برای مشمول صادر می شود. بیماری هایی که موجب معافیت پزشکی سربازی می شود بسیار متنوع هستند که لازم است مشمولان قبل از اعزام به خدمت از انواع آن ها آگاهی لازم را داشته باشند. بنابراین در ادامه برای آشنایی با انواع این بیماری ها به بررسی جزئیات معافیت پزشکی نظام وظیفه و شرایط دریافت انواع معافیت های پزشکی سربازی پرداخته شده است.
قبل از اعزام به خدمت سربازی، همه مشمولان از نظر وضعیت روحی و جسمانی معاینه شده و در چهار دسته مختلف قرار می گیرند. اگر مشمولی در دسته دوم، سوم و یا چهارم سلامت قرار بگیرد، می تواند معافیت پزشکی دریافت کند. در واقع، این دسته از مشمولان دارای یک بیماری خاص هستند که نیاز به استراحت و معالجه دارند. دسته اول نیز از لحاظ روحی و جسمی در وضعیت سالم قرار دارند.
مشمولانی که در دسته چهارم قرار می گیرند، امکان دریافت معافیت دائم سربازی را داشته و دو دسته دیگر یا از رزم معاف می شوند و یا معافیت موقت نظام وظیفه دریافت می کنند. شاید برای بسیاری از مشمولان این سوال پیش بیاید که اصلا معافیت پزشکی چیست؟ انواع معافیت پزشکی چه مواردی است؟ چه بیماری هایی موجب معاف شدن مشمولان می شود؟
معافیت پزشکی، برای بیماری های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن ها نیز دارای دسته بندی مختلفی هستند. هر مشمول قبل از زمان اعزام به خدمت باید در رابطه با لیست بیماری های معافیت پزشکی اطلاعات کافی داشته باشد تا اگر جزو یکی از این دسته از بیماری ها قرار گرفت، ولی در معاینه اولیه سالم شناخته شد، اعتراض کرده و بتواند معافیت پزشکی را دریافت کند.
از جمله بیماری های شایعی که بین مشمولان نظام وظیفه وجود دارد، بیماری های اعصاب و روان است. بیماری های اعصاب و روان به بیماری هایی گفته می شود که خلق و خوی فرد را تحت تاثیر قرار داده باشد. بیماری های روحی مانند اسکیزوفرنی، افسردگی حاد، اختلالات خلقی مثل بیماری دو قطبی و... در دسته بیماری های اعصاب و روان قرار می گیرند.
اما دسته دیگری که مربوط به اعصاب است، جراحی های داخلی مغز و اعصاب و بیماری های داخلی مغز و اعصاب را شامل می شود. این دسته مربوط به روح و روان افراد نیست. در واقع، بیماری های خاصی مانند تومورهای بدخیم در ستون فقرات، تغییر شکل جمجمه، بیماری ام اس، بیماری تعادل مخچه ای و... در این دسته از بیماری های معافیت پزشکی قرار می گیرند.
بیماری های مربوط به مغز، اعصاب و روان بسیار متنوع و شایع هستند که هر کدام از این بیماری ها می توانند فرد را از خدمت رزمی معاف کنند، یا باعث معاف شدن موقت و دائم مشمول شوند. شرایط معافیت از سربازی بر هر نوع از معافیت های دارای شرایطی است که برای آشنایی با آن ها می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
یکی دیگر از انواع معافیت پزشکی بیماری های مربوط به قلب و عروق، خون و ریه می باشد. بیماری های قلبی مختلفی برای معاف شدن افراد وجود دارد که هر کدام از آن ها می توانند فرد را از خدمت نظام وظیفه معاف کنند. البته اینکه فرد معاف از رزم سربازی شود، بستگی به شدت و نوع بیماری دارد.
به طور مثال یکی از بیماری هایی که در دسته بیماری های قلبی قرار می گیرد، اختلالات دریچه ای قلب هستند. اگر نارسایی های دریچه خفیف باشند، احتمالا فرد از رزم معاف می شود، ولی اگر نارسایی ها شدید باشند، فرد به طور دائم از خدمت سربازی معاف می شود.
هر گونه بیماری مربوط به ریه و قفسه سینه که قابل اثبات باشد در دسته معافیت پزشکی قرار می گیرد. برای مثال می توان به بیماری آسم، آمفیزم و فیبروز ریه اشاره کرد.
تمام بیماری هایی که مربوط به خون می شوند در دسته بیماری های خونی معافیت پزشکی قرار می گیرند. به طور مثال یکی از شایع ترین بیماری های خونی، کم خونی است که اگر مقاوم به درمان باشد باعث معافیت دائم مشمولان می شود.
هر بیماری که در دستگاه گوارش افراد اتفاق بیفتد، اعم از شدید تا خفیف می تواند باعث معافیت افراد شود. به طور مثال می توان به بیماری های معده و زخم های گوارشی اشاره کرد که اگر بسیار شدید باشند و عوارض شدیدی را در پی داشته باشند، باعث معافیت دائم افراد قبل از تاریخ اعزام به خدمت می شود. بیماری های مربوط به کبد، صفری، پانکراس و... که مربوط به دستگاه گوارش هستند نیز جزو انواع معافیت پزشکی محسوب می شوند.
بیماری هایی که مربوط به دستگاه ادراری و تناسلی مشمولان شود نیز در دسته این بیماری ها قرار می گیرد. به طور مثال می توان به بیماری انسداد ادراری اشاره کرد که اگر درمان آن تنها با عمل جراحی امکان پذیر باشد، ولی مجددا عود کرده باشد باعث معافیت دائم مشمول می شود. بیماری های عفونی دستگاه ادراری، سنگ های موجود در مسیرهای ادراری مانند کلیه، مثانه، حالب و... جزو بیماری های معافیت پزشکی محسوب می شوند.
یکی از مهمترین دغدغه های مشمولان سربازی، طول مدت زمان خدمت سربازی است که بسته به شرایط مختلف می تواند تغییر نماید. دریافت کسری خدمت راهی است که از طریق آن می توان مدت زمان سربازی را کاهش داد. کسری خدمت می تواند به دلایل مختلفی باشد که در مقاله زیر به آن اشاره شده است.
بیماری های روماتولوژی به انواع بیماری هایی گفته می شود که مربوط به مفاصل و بافت های همبند باشد. هر گونه آرتریت های شدید و خفیف که در مفاصل بزرگ مشمول وجود داشته باشد یا تومور و شبه تومورهایی که در مفاصل قرار دارند، در دسته بیماری های روماتولوژی قرار می گیرند. البته شدت بیماری در اینکه فرد از خدمت سربازی معاف شود یا از خدمت رزمی، بسیار تاثیرگذار می باشد.
بیماری های استخوانی نیز به همه بیماری هایی گفته می شود که مربوط به استخوان و اسکلت بدن انسان می باشد. به طور مثال انحرافات ستون فقرات، شکستگی ها قدیمی و کهنه در استخوان های بدن، تومورهای خوش خیم و بدخیم در سیستم اسکلتی بدن و ... جزو بیماری های استخوانی محسوب می شوند که باعث می شوند افراد از خدمت سربازی معاف شوند. این دسته از بیماری ها مانند دیگر بیماری ها می تواند باعث معاف شدن فرد از خدمت سربازی یا از خدمت رزمی شود.
تشکیل کمیسیون پزشکی نظام وظیفه یکی از مراحلی است که در هنگام درخواست معافیت پزشکی انجام می شود. یکی از وظایف اصلی کمیسیون پزشکی نظام وظیفه این است که در مورد وضعیت مشمول و بیماری وی نظر داده می شود. در مورد ترکیب اعضای این کمیسیون، وظایف، زمان تشکیل و نحوه اعتراض به رای آن در مقاله زیر توضیح مبسوطی داده شده است.
سه دسته دیگر از انواع معافیت پزشکی، بیماری های مربوط به چشم، فک و دهان، گوش و حلق و بینی است که در صورت داشتن هر کدام می توان مراحل دریافت معافیت پزشکی سربازی را طی و آن را دریافت کرد. هر کدام از این بیماری ها، بیماری های خاصی را شامل می شوند که باز هم ممکن است فرد را به صورت دائم از خدمت سربازی معاف کنند، یا ممکن است فرد تنها از خدمت های رزمی سربازی معاف شود.
بیماری های مربوط به کاهش شنوایی، کری و لالی در دسته بیماری های گوش و حلق و بینی قرار می گیرند. بیماری های مربوط به ناهنجاری های فک، لب شکری و... جزو بیماری های مربوط به فک و دهان می باشند. بعضی از بیماری های چشمی که دارای عوارض شدید هستند نیز در دسته بیماری های مربوط به چشم قرار می گیرند که باعث معافیت دائم یا رزمی افراد می شوند. کدورت های مختلف چشم، ضعیف شدن بینایی و... در این دسته قرار می گیرند.
کوتاهی قد، چاقی و لاغری مفرط و... جزو بیماری های عمومی هستند که ممکن است باعث معافیت قد سربازی شوند. بعضی از بیماری های عفونی مانند HIV، هپاتیت، سل و... جزو بیماری هایی هستند که شامل بیماری های معافیت پزشکی محسوب می شوند. البته این بیماری ها باید به تایید نیروهای مسلح برسد تا معافیت فرد تایید شود.
بیماری های که مربوط به غدد داخلی مانند تیروئید، هیپوفیز و... می شوند در دسته بیماری های مربوط به غدد داخلی مترشحه قرار می گیرند. بیشتر این بیماری ها اگر مقاوم به درمان باشند باعث معاف شدن دائم مشمول می شود. هر گونه بیماری پوستی مانند لوپوس، اگزما و... نیز در دسته انواع معافیت های پزشکی قرار می گیرد. البته معاف شدن دائم افراد بستگی به شدت بیماری دارد که توسط نیروی مسلح تعیین می شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا می توانند مشمولانی که درصدد دریافت معافیت پزشکی هستند راهنمایی کرده و از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا اطلاعات لازم در خصوص نحوه دریافت معافیت پزشکی دائم و موقت سربازی را ارائه نمایند. همچنین جهت اطلاع از آخرین اخبار نظام وظیفه می توانید در کانال تلگرام نظام وظیفه هیوا عضو شوید.
✔️ مشمولانی که دارای بیماری های اعصاب، گوارش، غدد، خون و... هستند می توانند برای دریافت معافیت پزشکی سربازی اقدام کنند. انواع این بیماری ها به طور کامل در متن مقاله موجود است.
✔️ همانطور که در متن مقاله نیز ذکر شده است، برای دریافت معافیت پزشکی، نوع بیماری مشمول باید به تایید پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه برسد.
✔️ کم شنوایی جزو بیماری های گوش و حلق و بینی می باشد که ممکن است مشمول را معاف از رزم یا به صورت دائم از خدمت سربازی معاف کند که در متن مقاله به جزئیات آن پرداخته شده است.
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت پزشکی سربازی
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت پزشکی سربازی
بیماری لوپوس دارم می تونم معافیت پزشکی سربازی بگیرم؟
سلام، در صورت واجد شرایط شما می تونین نسبت به دریافت معافیت پزشکی سربازی اقدام کنین.
دریافت معافیت پزشکی اعصاب و روان رو توضیح بدین؟
سلام، توضیحات مربوط به معافیت پزشکی اعصاب و روان در متن مقاله شرح داده شده است.
معافیت پزشکی حین خدمت هم میشه گرفت؟
سلام، بله می تونین برای معافیت پزشکی حین خدمت هم اقدام کنین.
دریافت معافیت پزشکی حین تحصیل رو بگین؟
سلام، دریافت معافیت پزشکی حین تحصیل امکان پذیر است که برای اطلاع از نحوه دریافت آن می تونین با کارشناسان ماه تماس بگیرین.
سلام، من مشکل قلبی دارم می تونم برای معافیت پزشکی اقدام کنم؟
سلام، بله؛ شما می تونین مدارک مربوط به بیماری قلبی خود را به همراه درخواست معافیت پزشکی تحویل و اعلام نمایید تا بعد از بررسی های انجام شده و تایید توسط پزشک معتبر بتوانید معافیت پزشکی خود را دریافت کنید.
درخواست معافیت پزشکی رو می تونم برای چه بیماری های ثبت کنم؟
سلام، لیست بیماری های مربوط به معافیت پزشکی سربازی در متن مقاله توضیح داده شده است.
برای دریافت معافیت پزشکی سربازی مربوط به بیماری اعصاب و روان باید چیکار کنم؟
سلام، جزئیات معافیت پزشکی سربازی مربوط به اعصاب و روان در متن مقاله توضیح داده شده است.
معافیت سربازی پزشکی رو چطوری بگیرم؟
معافیت سربازی پزشکی با توجه به لیست بیماری های مختلف در متن مقاله کامل توضیح داده شده است.
برای معافیت پزشکی سربازی چه محدودیت هایی وجود داره؟ چرا به سختی میشه معافیت سربازی پزشکی گرفت؟
سلام، شما باید ابتدا درخواست معافیت پزشکی سربازی خودتون رو ثبت کنین تا با مراجعه به متخصص مربوطه و معاینات لازم نیز کمیسیونی در خصوص موافقت و یا رد درخواست شما برگزار شود و جواب نهایی به داوطلبان اعلام شود.
مدارک لازم برای معافیت پزشکی رو میشه بگین؟
سلام، مدارک لازم برای معافیت پزشکی شامل اصل و کپی مدارک شخصی و تحصیلی، تکمیل برگه وضعیت و واکسیناسیون و ... می باشد.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©