معافیت کفالت مادر یکی از انواع معافیت های کفالت است که مشمولان سرپرست خانوار می توانند در صورت واجد شرایط بودن آن را دریافت کنند. این معافیت دارای دو نوع معافیت کفالت مادر فاقد شوهر و معافیت کفالت مادر مطلقه می باشد که هر کدام شرایط خاص خود را دارند. یکی از شرایطی که بین هر دو نوع معافیت کفالت مادر مشابه است، عدم غیبت در خدمت سربازی می باشد.
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت کفالت مادر
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت کفالت مادر
مشمولان نظام وظیفه موظف هستند که بعد از فارغ التحصیلی وضعیت خدمت سربازی خود را مشخص کنند. برخی از مشمولان بدون تاخیر و وقفه مستقیما مراحل اعزام به خدمت خود را انجام می دهند اما بعضی دیگر به دنبال دریافت معافیت هستند. معافیت سربازی دارای انواع گوناگونی است. مشمولانی وجود دارند که به دلیل وضعیت خانوادگی خود نمی توانند به راحتی خانواده را تنها گذاشته و به خدمت سربازی بروند. در این زمان اگر مشمول بتواند کفالت والدین خود را دریافت کند، از انجام خدمت سربازی معاف می شود.
برای این دسته از مشمولان آگاهی از شرایط معافیت ها از جمله معافیت کفالت امر واجب به شمار می رود. معافیت کفالت مادر از جمله معافیت هایی به شمار می رود که تحت شرایطی به دو صورت معافیت موقت و دائم به متقاضی تعلق می گیرد. دریافت معافیت کفالت مادر به سادگی امکان پذیر نیست. در واقع برای دریافت این نوع از کفالت، علاوه بر مشمول، مادر نیز باید دارای شرایط خاصی باشد تا بتواند از این طریق فرزند خود را معاف از خدمت کند. بنابراین در این مقاله قصد داریم به شرایط و نحوه دریافت معافیت کفالت مادر بپردازیم.
معافیت کفالت مادر زمانی معنا پیدا می کند که مادر مشمول، فاقد همسر باشد. در این زمان است که مشمول، سرپرست وی محسوب شده و وظیفه نگهداری مادر بر عهده وی می باشد. البته برای دریافت معافیت کفالت مادر باید مدارک خاصی که نشان دهنده فاقد همسر بودن مادر است را نیز ارائه داد.
به همین دلیل قبل از هر اقدامی باید در رابطه با شرایط گرفتن کفالت مادر آگاه باشید و بدانید که چه کسانی مشمول قانون این معافیت می شوند. معافیت کفالت مادر به گونه ای است که مشمول ممکن است موفق به دریافت معافیت دائم سربازی شده و یا به علت شرایط خاص مادر فقط بتواند معافیت موقت دریافت نماید.
مشمولانی که والدین آن ها جدا شده یا پدر فوت شده یا به زندان رفته باشد مشمول این قانون خواهند شد و در صورتی که غیبت از سربازی نداشته باشند و تنها فرزند پسر خانواده باشند می توانند برای دریافت معافیت کفالت مادر اقدام نمایند. لازم به ذکر است که با وجود قوانین و شرایط معافیت کفالت مادر ساده است اما پر از جزئیات مهم است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
معافیت کفالت سربازی دارای انواع مختلفی است که معافیت مادر فقط یکی از انواع آن هاست. مشمولان می توانند برای آشنایی بیشتر با انواع معافیت ها به مطالعه مقاله زیر پرداخته و از شرایط دریافت آن ها مطلع شوند.
شرایط گرفتن کفالت مادر به دو دسته تقسیم بندی می شود. در هر یک از این دو دسته افراد مشمول، سرپرست مادر خود محسوب شده و می توانند معافیت دائم سربازی را دریافت کنند. البته گاهی به علت شرایط خاص مادر که در ادامه به آن اشاره شده است، مشمول امکان دریافت معافیت موقت را دارد.
1معافیت مادر فاقد شوهر
برای دریافت این معافیت مشمول نباید غیبت خدمت سربازی داشته باشد.
مشمول باید یگانه فرزند پسر بالای 18 سال در خانواده باشد.
در این دسته از معافیت، مادر مشمول باید فاقد شوهر باشد، یعنی شوهر وی فوت کرده باشد.
اگر مادر مشمول بعد از فوت همسر خود، ازدواج مجدد کرده باشد، مشمول نمی تواند معافیت کفالت سربازی را دریافت کند.
2معافیت مادر مطلقه
دریافت این نوع معافیت زمانی امکان پذیر است که مادر و پدر مشمول از یکدیگر طلاق گرفته باشند. اگر کمتر از 30 ماه از طلاق والدین مشمول گذشته باشد، مشمول می تواند تا 30 ماه معافیت موقت دریافت کند، اما اگر مدت طلاق بیش از 30 ماه باشد و شرایط زیر برقرار باشد، مشمول می تواند به طور دائم معافیت طلاق سربازی بگیرد.
برای دریافت معافیت کفالت مادر مطلقه، مشمول نباید قبل از طلاق پدر و مادر خود غیبت سربازی داشته باشد.
مشمول باید در خانواده خود یگانه فرزند پسر بالای 18 سال باشد.
مادر مشمول بعد از طلاق از همسر خود، مجدد ازدواج نکرده باشد.
علاوه بر معافیت کفالت مادر، معافیت های سربازی دیگری نیز وجود دارد که مشمولان را از انجام خدمت نظام وظیفه عمومی، معاف می کند. در مقاله زیر به انواع معافیت ها و شرایط آن پرداخته ایم و مطالعه آن به مشمولانی که به دنبال دریافت معافیت هستند پیشنهاد می گردد.
برای دریافت معافیت کفالت مادر، ابتدا دفترچه اعزام به خدمت سربازی را از دفاتر پلیس +10 تهیه کرده و سپس مدارک مورد نیاز برای معافیت را آماده نمایید. پس از آماده کردن مدارک مورد نیاز می توانید طبق مراحل زیر پیش رفته و درخواست معافیت کفالت را ثبت کنید.
1ابتدا دفترچه راهنمای خدمت را از دفاتر پلیس +10 دریافت کنید.
2مدارک مورد نیاز را برای دریافت معافیت کفالت آماده کنید.
3به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید و تمامی مدارک را به آن ها تحویل دهید.
4درخواست معافیت کفالت شما توسط کاربر وظیفه عمومی در سامانه ثبت می شود.
5سازمان نظام وظیفه درخواست شما را بررسی می کند و اگر نیاز به استعلام محل تولد پدر یا مادر مشمول از اداره ثبت احوال بود، این استعلام انجام می شود.
6بعد از 5 روز از ثبت اولیه درخواست به دفتر پلیس +10 مراجعه کنید و برگه استعلام را دریافت کنید.
7بعد از چند روز دعوت نامه ای برای شما ارسال می شود مبنی بر اینکه شما باید به هیئت رسیدگی مراجعه نمایید.
8اگر شرایط گرفتن معافیت کفالت وجود داشت، مشمول در هیئت رسیدگی حضور پیدا می کند و درخواست وی بررسی می شود.
9اگر نظر هیئت رسیدگی معافیت دائم مشمول باشد، کارت معافیت دائم وی صادر می شود.
10اگر نظر هیئت رسیدگی عدم داشتن شرایط کفالت باشد، برگه اعزام به خدمت مشمول صادر می شود.
یکی دیگر از معافیت های سربازی که پر متقاضی نیز می باشد، معافیت تحصیلی است. بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان پس از فراغت از تحصیل، قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند، برای این کار باید به دنبال اخذ مجوز تحصیل یا معافیت تحصیلی از سازمان نظام وظیفه باشند که شرایط آن در مقاله زیر نوشته شده است.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا راهنمایی های لازم را به مشمولانی که قصد دریافت معافیت کفالت مادر دارند ارائه کرده و با کمک سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا به دریافت این معافیت بپردازند. همچنین جهت اطلاع از آخرین اخبار نظام وظیفه می توانید در کانال تلگرام نظام وظیفه هیوا عضو شوید.
✔️ برای دریافت معافیت کفالت مادر، مشمول باید فاقد غیبت سربازی بوده و به عنوان سرپرست خانواده شناخته شود. سایر جزئیات در متن مقاله موجود است.
✔️ شرایط کفالت مادر به دو دسته فاقد شوهر داشتن و مطلقه بودن مادر تقسیم می شود که دریافت معافیت از طریق هر یک از آن ها دارای شرایط ویژه ای است که در متن مقاله به آن ها اشاره شده است.
✔️ مشمول در ابتدا می بایست دفترچه نظام وظیفه را تهیه کرده و سپس از طریق مراکز پلیس + 10 اقدامات ذکر شده در متن مقاله را انجام دهد.
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت کفالت مادر
برای مشاوره نحوه دریافت معافیت کفالت مادر
سلام من 25 سالم مادر و پدر من سی ماه گذشته که طلاق گرفتن و من دانشجو هستم و فقط یک برادر دارم یعنی هجده سالش تموم نشده من میتونم کفالت مادرمو بگیرم؟ و اینکه چجوری میشه مادر تحت پوشش کمیته امداد در بیاد؟ که راحتر این کفالت رو بهم بدن؟
سلام . می تونین برای معافیت کفالت مادر اقدام کنین ، مادر باید از طریق کمیته امداد پیگیری کنن .
سلام مادر من کارمند دولت هستن من همه شرایط را دارم فقط می خواستم بدونم با توجه به اینکه مادرم حقوق می گیرن می تونم معافیت کفالت مادر را بگیرم یا خیر ؟
سلام . می تونین برای دریافت معافیت کفالت مادر اقدام کنین .
با سلام ... پدر من فوت شده ده ساله اگه مادرم ازدواج بین المللی داشته باشه تو روند معافیت من تاثیر داره ..
سلام . در صورتی که مادر شما ازدواج کردن ، نمی تونین معافیت کفالت مادر رو بگیرین .
با سلام بنده 18سالم هست و می خواهم کفالت مادرم را بگیرم مادر بنده قبلا با یک نفر دیگر ازدواج کرده و یک پسر دارد که از من بزرگتر است پیش ما زندگی نمی کند سربازی هم نرفته آیا من می توانم معافیت بگیرم ؟
سلام . شما شرایط دریافت معافیت کفالت مادر رو ندارین .
سلام من ۲۲ سالم هست و کارشناسیم تمام شده و می خواهم معافیت کفالت مادر رو بگیرم همه شرایط هم دارم فقط این که من با پدرم زندگی می کنم و با مادرم زندگی نمی کنم ایا این مشکلی ایجاد می کند ؟ و یه سوال دیگه اگه یه موقعه تو جلسه برای معافیت با درخواست من مخالفت بشه حتما باید برم سربازی ؟ چون من تازه کارشناسیم تموم شده و هنوز یک سال معافیت تحصیلی دارم !
سلام . می تونین برای دریافت معافیت کفالت مادر اقدام کنین در صورتی که با درخواست شما موافقت نشه باید برین سربازی .
سلام و احترام آیا بعد از اخذ معافیت کفالت ، در صورتی که مادرم ازدواج کنه ، معافیت من باطل خواهد شد ؟
سلام . بعد از گرفتن معافیت دائم کفالت مادر شما می تونن ازدواج کنن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©