آگاهی از شرایط معافیت سربازی می تواند به داوطلبان برای معاف شدن از خدمت نظام وظیفه کمک نماید. برای دریافت معافیت سربازی متقاضیان می توانند بسته به نوع معافیت سربازی دلایل خود را برای معاف شدن اعلام نمایند تا بتوانند در قبل و یا حین خدمت سربازی اقدامات لازم را انجام دهند.
برای مشاوره شرایط دریافت معافیت سربازی
برای مشاوره شرایط دریافت معافیت سربازی
آقایان مشمول خدمت نظام وظیفه با رسیدن به سن قانونی و نزدیک شدن به دوره سربازی به دنبال راه های مختلفی برای به تعویق انداختن و یا عدم اعزام به خدمت سربازی می باشند. بدین منظور با پیگیری دلایل متفاوت برای معاف شدن از خدمت سربازی داوطلبان می توانند در صورت واجد شرایط نسبت به ثبت درخواست معافیت سربازی خود اقدام نمایند.
انواع معافیت های سربازی در دو دسته دائم و موقت از سوی سازمان نظام وظیفه برای مشمولین سربازی در نظر گرفته می شود که شرایط دریافت هر یک از معافیت های سربازی ذکر شده برای متقاضیان متفاوت است. یکی از شرایط مهم برای داوطلبان معافیت سربازی نیز عدم غیبت داوطلب می باشد که لازم است متقاضیان قبل از گرفتن معافیت های سربازی از جزئیات انواع معافیت های نظام وظیفه مطلع شوند. در ادامه مقاله به شرایط معافیت سربازی و دلایل معاف شدن از خدمت سربازی پرداخته شده است.
برخی از مشمولان سربازی زمانی که به سن 18 سالی رسیدن و بایستی مراحل اعزام به خدمت سربازی خود را سپری نمایند، به دنبال دلایل معاف شدن از سربازی می باشند. معافیت سربازی انواع گوناگونی دارد. در یک دسته بندی به دو نوع دائم و موقت تقسیم بندی می شود. معافیت دائم به این صورت است که مشمول از کل خدمت نظام وظیفه معاف می گردد. در صورتی که معافیت موقت به این صورت است که مشمول تنها در بازه زمانی محدودی می تواند اعزام به خدمت خود را به تعویق بیندازد.
یک دسته بندی دیگری نیز وجود دارد که بر مبنای موضوع مورد درخواست برای دریافت معافیت سربازی تقسیم بندی می شود. این معافیت ها که انواع زیادی دارند، شامل: معافیت پزشکی، معافیت کفالت، معافیت، معافیت تحصیلی، معافیت طلاق و... می باشد و دریافت این معافیت ها با توجه به شرایط معافیت سربازی انجام می شود که این شرایط برای انواع مختلف معافیت ها متفاوت است. به طور مثال برای دریافت معافیت پزشکی، درخواست فرد به کمیسیون پزشکی ارسال می گردد و مشمول مورد معاینه قرار می گیرد.
برخی از شرایط در همه معافیت ها مشابه است و فرد مشمول برای دریافت هر گونه معافیتی باید آن شرایط را دارا باشد. یکی از شرایط معافیت سربازی که عمومیت دارد، عدم غیبت خدمت سربازی است. مشمولان در صورت غیبت از سربازی باید دلیل موجهی برای آن داشته باشند، در غیر اینصورت نه تنها از برخی تسهیلات محروم می شوند بلکه تنبیهاتی نیز در نظر گرفته شده است.
معافیت سربازی پزشکی یکی از پر تقاضا ترین روش ها برای دریافت معافیت است. البته برای دریافت این نوع از معافیت باید داوطلبان دارای شرایط معافیت پزشکی سربازی باشند. قانون های نظام وظیفه برای دریافت معافیت پزشکی بسیار گسترده است؛ چرا که بیماری های متنوعی برای دریافت معافیت پزشکی وجود دارد، که برای هر کدام نیز شرایط خاصی در نظر گرفته شده است.
برای دریافت معافیت پزشکی داوطلبان باید از لحاظ جسمی و روحی دارای شرایط خاصی باشند که به هیچ وجه نتوانند خدمت سربازی خود را انجام دهند، در این حالت این افراد می توانند معافیت سربازی پزشکی دائم را دریافت کنند. البته برای افرادی که به طور موقت از یک بیماری روحی یا جسمی رنج می برند، نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شده است. بدین منظور مشمولان می توانند برای دریافت معافیت موقت به نزد پزشک معتمد نظام وظیفه بروند و درخواست خود را انجام دهند.
برای مطالعه جزئیات معافیت پزشکی سربازی کلیک کنید.
لیست بیماری هایی که در صورت داشتن آن مشمول می تواند معافیت دائم یا موقت کسب کند به صورت جداولی جداگانه در مقاله زیر نوشته شده است. این بیماری ها نه تنها بیماری های جسمی بلکه بیماری های روحی را نیز شامل می گردد. علاوه بر این ممکن است برخی از بیناری ها تنها منجر به معاف از رزم سربازان شود.
معافیت نظام وظیفه ایثارگری یکی از تسهیلاتی است که به خانواده های معظم شهدا، جانبازان، آزادگان، مفقودالاثرها و ... داده می شود. برای دریافت این نوع از معافیت نیز شرایط خاصی وجود دارد که این شرایط بسته به اینکه مشمول در کدام گروه از ایثارگری قرار می گیرد متفاوت خواهد بود. به طور کلی شرایط معافیت نظام وظیفه ایثارگری به شرح زیر می باشد.
کلیه فرزندان مشمول شهدا و جاویدالاثرها می توانند با ارائه مدارک لازم معافیت ایثارگری را دریافت کنند.
شرایط معاف شدن یکی از فرزندان آزادگان و رزمندگان، سی ماه خدمت در جبهه پدر می باشد.
آزادگان و رزمندگان دفاع مقدسی که بیش از سی ماه سابقه خدمتی دارند، می توانند به ازای هر 30 ماه یکی از فرزندان ذکور خود را معاف کنند.
جانبازان به ازای هر 25 درصد جانبازی می توانند یکی از فرزندان مشمول خود را از انجام خدمت معاف کنند.
مشمولان جانبازی که دارای حداقل 10 درصد جانبازی هستند در زمان اعزام به خدمت سربازی معاف می شوند.
اگر شهید، جانباز، رزمنده، آزاده و یا شهید جاویدالاثری دارای فرزند ذکور نباشد، یکی از برادران آن بزرگوار می تواند از امتیاز آن استفاده کند و از خدمت نظام وظیفه معاف شود. شرایط مربوط به معافیت برادر دقیقا مانند معافیت فرزند خانواده ایثارگران است.
یکی دیگر از روش های اقدام به دریافت معافیت سربازی نیز مربوط به معافیت سربازان فراری است که داوطلبان می توانند برای اطلاع از قانون جدید معافیت سربازی اعمال شده برای سربازان فراری به متن مقاله مراجعه نمایند.
مددجویانی که زیر نظر کمیته امداد و سازمان بهزیستی می باشند؛ می توانند در صورت واجد شرایط از انجام خدمت سربازی معاف شوند. معافیت سربازی مددجویان از قوانین خاصی بر خوردار می باشد که هر ساله از سوی نظام وظیفه به اطلاع مشمولان مددجویان معافیت سربازی می رسد. البته برای دریافت این نوع از معافیت شرایط خاصی برای خود مشمول یا سرپرست آن ها وجود دارد که به شرح زیر می باشد.
اگر مشمول باید فاقد غیبت باشد.
اگر مشمول برای دریافت معافیت سربازی مددجویان باید یگانه سرپرست باشد.
اگر مادر مشمول زیر نظر کمیته امداد باشد و ازدواج نکرده باشد، می تواند یکی از فرزندان خود را معاف از خدمت سربازی کند (تنها یک فرزند). انتخاب معافیت فرزندان این دسته از مادران، بر عهده خود مادر مشمولان می باشد.
اگر فرزند مشمول دارای معلولیت جسمی باشد، پدر از انجام خدمت نظام وظیفه معاف است.
اگر همسر مشمول دارای معلولیت حرکتی باشد، خود مشمول تا مدت 5 سال از خدمت نظام وظیفه معاف است.
اگر ازدواج مشمول با یک خانم دارای معلولیت حرکتی بیش از 5 سال بود، مشمول به طور دائم از خدمت نظام وظیفه معاف می شود.
اگر مشمول دارای 3 خواهر باشد و سرپرستی برای این سه خواهر وجود نداشته باشد، مشمول معاف می شود.
مشمولانی که به عنوان سرپرست خانواده و تک پسر خانواده محسوب می شوند، می توانند تحت شرایط خاصی اقدام به دریافت معافیت تک فرزندی کنند. معافیت تک پسری جزو معافیت کفالت سربازی می باشد که مشمولان را به صورت دائم از خدمت سربازی معاف می کند. در مقاله زیر راجع به شرایط دریافت این نوع از معافیت نوشته شده است.
معافیت تحصیلی یکی از انواع معافیت های موقت به شمار می رود. برای دریافت این نوع از معافیت، مشمول باید در حال تحصیل در یکی از مقاطع دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری باشد. مدت زمان دریافت معافیت تحصیلی سربازی بر اساس مقطع تحصیلی متفاوت است.
معافیت تحصیلی برای آن دسته از مشمولانی که در خارج از کشور در حال تحصیل می باشند، تنها در صورتی صادر می شود که مشمول در یک دانشگاه مورد تایید وزارت علوم درس بخواند. لازم به ذکر است که افراد مشمول ایرانی (در ایران سکونت دارند) تنها برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می توانند از معافیت تحصیلی خارج از کشور استفاده کنند.
برای مطالعه جزئیات معافیت تحصیلی کلیک کنید.
یکی از معافیت های تحصیلی مربوط به دانش آموزان می شود و آنها به محض اینکه 18 سالگی خود را به اتمام رساندند، دیگر مجاز به ادامه تحصیل در مدارس نیستند، مگر آنکه با دریافت معافیت تحصیلی دانش آموزان مجوز لازم برای ادامه تحصیل را کسب کنند. در مقاله زیر در مورد نحوه دریافت این نوع از معافیت پرداخته شده است.
برای حمایت از حقوق معلولان، سازمان نظام وظیفه عمومی برای سرپرستان و فرزندان معلولین کشور عزیز ایران تسهیلاتی را فراهم کرده است. بدین منظور متقاضیانی که عضوی از خانواده معلول و یا دارای پدر و مادر معلول می باشند می توانند برای دریافت معافیت سربازی اقدام نمایند. شرایط معافیت نظام وظیفه برای معلولان به شرح زیر می باشد:
اگر پدر یا مادر مشمول دارای ناتوانی جسمی (معلولیت) باشد، مشمول می تواند برای مراقبت از آن ها معافیت دائم معلولان را دریافت کند.
آن دسته از مشمولانی که دارای دو فرزند معلول و ناتوان هستند نیز می توانند از انجام خدمت سربازی معاف شوند.
معافیت کم شنوایی و ناشنوایی از انواع معافیت های پزشکی گوش و حلق و بینی نظام وظیفه محسوب می شوند. مشمولان واجد شرایط می توانند بسته به شدت کم شنوایی خودشان معافیت دائم سربازی یا معافیت از خدمات رزمی سربازی را دریافت کنند. در مقاله زیر به این موضوع پرداخته شده است.
معافیت عفو رهبری معافیتی است که به افرادی دارای مدرک خاص و سن بالا داده می شود. برای آشنایی با این نوع از معافیت باید داوطلبان از شروط دریافت معافیت رهبری اطلاع داشته باشند تا بتوانند در صورت واجد شرایط جهت دریافت معافیت سربازی اقدام نمایند. مشمولان دریافت معافیت رهبری در 5 گروه خاص قرار می گیرد. این 5 گروه به شرح زیر می باشد:
افراد دارای مدرک زیر دیپلم: متولدین تا پایان سال 1354
افراد دارای مدرک لیسانس: متولدین تا پایان سال 1354
افراد دارای مدرک کارشناسی ارشد: متولدین تا پایان سال 1352
افراد دارای مدرک دکترای غیر پزشکی: متولدین تا پایان سال 1350
افراد دارای مدرک دکتری پزشکی و دامپزشکی: تا پایان سال 1344
برای مطالعه جزئیات معافیت عفو رهبری کلیک کنید.
البته افرادی که دارای سن بالای 50 سال می باشند و تا به الان به خدمت نظام وظیفه نرفته اند، نیز جزو معافیت سربازی سنی محسوب می شوند؛ با این تفاوت که برای دریافت معافیت آن ها نیازی به انجام مراحل خاصی نیست و شناسنامه عکس دار این دسته از مشمولان به معنی روشن بودن وضعیت نظام وظیفه آن ها است.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا می توانند راه های دریافت معافیت سربازی را برای مشمولان توضیح داده و آن ها را برای دریافت بهترین نوع معافیت از نظام وظیفه راهنمایی می کنند. برای ارتباط با کارشناسان با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس گرفته و پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.
✔️ معافیت های سربازی به طور کلی به دو دسته معافیت های تحصیلی موقت و معافیت های دائم تقسیم می شوند که هر کدام در متن مقاله توضیح داده شده اند.
✔️ معافیت کفالت به موارد مختلفی مانند معافیت کفالت پدر، مادر، همسر، پدربزرگ و... تقسیم بندی می شود که در متن مقاله به جزئیات دریافت این نوع معافیت اشاره شده است.
✔️ مدت زمان معافیت های تحصیلی بر اساس مقطعی که مشمول قصد ادامه تحصیل در آن را داشته باشد متفاوت بوده که در متن مقاله به انواع آن اشاره شده است.
برای مشاوره شرایط دریافت معافیت سربازی
برای مشاوره شرایط دریافت معافیت سربازی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©