شرط لازم برای تحصیل در مقطع ارشد پیوسته یا کارشناسی ارشد مستقیم، داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی یا دیپلم نظام جدید می باشد. همچنین، داوطلبان می توانند برای ثبت نام کارشناسی ارشد مستقیم همزمان با کنکور سراسری در برخی از رشته و دانشگاه های دارای شرایط خاص اقدام نمایند.
برای مشاوره شرایط تحصیل کارشناسی ارشد مستقیم
برای مشاوره شرایط تحصیل کارشناسی ارشد مستقیم
داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته را دارند، می توانند با ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی یا دیپلم نظام جدید خود بدون وقفه وارد دوره تحصیلات تکمیلی شوند و خود را برای شرکت در کنکور سراسری آماده نمایند.
تحصیل کارشناسی ارشد مستقیم در تمامی رشته ها امکان پذیر نبوده و تنها برخی از دانشگاه ها در رشته های خاصی اقدام به جذب دانشجو می نمایند که معمولا شرایط پذیرش هر دانشگاه نیز در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی (لیسانس) توضیح داده شده است. با توجه به اهمیت این شرایط در قبولی متقاضیان، در ادامه مقاله قصد داریم به بررسی جزئیات پذیرش ارشد مستقیم پرداخته و لیست رشته های کارشناسی ارشد پیوسته را ارائه دهیم.
کارشناسی ارشد و یا فوق لیسانس دوره ای از آموزش عالی است که داوطلبان می توانند برای ورود به آن مراحلی را پشت سر بگذرانند. متقاضیانی که علاقه مند به تحصیل در مقاطع بالاتر می باشند می توانند با توجه به شرایط خود نحوه پذیرش در رشته موردنظر را جهت ادامه تحصیل انتخاب نمایند. با توجه به روند پذیرش در رشته های کارشناسی ارشد عموم افراد به این موضوع فکر می کنند که آیا برای ورود به رشته های ارشد تنها داشتن مدرک کارشناسی ملاک قبولی است یا خیر.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بستگی به انتخاب رشته های پیوسته و یا ناپیوسته در مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری دارد. داوطلبانی که در کنکور سراسری ثبت نام کرده اند نیز می توانند بر حسب علاقه یکی از رشته های پیوسته و ناپیوسته را انتخاب نمایند. سوالی که ذهن داوطلبان را درگیر کرده در خصوص تفاوت ارشد پیوسته و ناپیوسته است. از این رو برای اطلاع رسانی بیشتر باید گفت رشته های پیوسته بدین منظور است که متقاضیان دیگر نیاز به شرکت در کنکور کارشناسی ارشد را ندارند و می توانند به صورت مستقیم مدرک ارشد پیوسته خود را دریافت نمایند؛ اما بعد از اتمام مدت زمان تحصیل در رشته های ناپیوسته متقاضیان قادر به دریافت مدرک لیسانس و یا کارشناسی می باشند.
به عبارتی دوره کارشناسی ارشد پیوسته برای آن دسته از داوطلبانی که قصد دریافت مدرک کارشناسی ارشد به صورت مستقیم را دارند؛ در نظر گرفته شده است. البته پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته تنها در برخی از رشته ها و دانشگاه های خاص امکان پذیر است؛ به همین منظور داوطلبان می توانند بعد از دریافت مدرک پیش دانشگاهی، دیپلم قدیم و یا دیپلم نظام جدید خود در دوره 6 ساله کارشناسی ارشد پیوسته شرکت نمایند.
در واقع با انتخاب، رشته های مرتبط با کارشناسی ارشد پیوسته در زمان انتخاب رشته کنکور متقاضیان می توانند درخواست خود را برای تحصیل در رشته های کارشناسی ارشد پیوسته اعلام نمایند. در صورتی که داوطلبان رتبه و تراز لازم برای قبولی در رشته های ارشد پیوسته را داشته باشند می توانند بعد از اعلام نتایج اقدام به تحصیل در رشته پذیرفته شده نمایند تا بتوانند بعد از گذراندن مدت زمان تعیین شده جهت تحصیل و فارغ التحصیلی؛ مدرک کارشناسی ارشد پیوسته خود را دریافت کنند.
همچنین، کارشناسی ارشد ناپیوسته یکی از روش های دیگر برای ادامه تحصیل شناخته شده است که در آن متقاضیان می توانند بعد از دریافت مدرک کارشناسی اقدام به تحصیل نمایند. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته 2 سال در نظر گرفته شده است. بدین منظور داوطلبانی که قصد تحصیل در رشته های مربوط به کارشناسی ارشد ناپیوسته را دارند، باید پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی در زمان مقرر در کنکور کارشناسی ارشد شرکت نمایند تا بتوانند بعد از کسب نمره قبولی لازم شرایط ارشد مستقیم تحصیل در رشته و گرایش مورد علاقه خود را داشته باشند.
به علاوه پذیرش در رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته علاوه بر شرکت در کنکور ارشد نیز از طریق ثبت نام بدون کنکور ارشد امکان پذیر است و متقاضیانی که دارای مدرک کارشناسی می باشند می توانند در صورت واجد شرایط در رشته های ارشد بدون کنکور ادامه تحصیل دهند، اما شرط تحصیل در رشته های ارشد پیوسته شرکت در کنکور سراسری است و تحصیل به صورت بدون آزمون امکان پذیر نمی باشد.
داوطلبانی که قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد پیوسته را دارند در ابتدا باید مدرک پیش دانشگاهی و دیپلم خود را دریافت نموده و سپس در ثبت نام کنکور سراسری شرکت نمایند. این دسته از داوطلبان می بایست به مطالعه دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور بپردازند تا از ضوابط پذیرش ارشد مستقیم مطلع شوند. از جمله شرایط و نکات مهمی که داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد پیوسته باید از آن ها مطلع باشند عبارت است از :
داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
ثبت نام در کنکور سراسری
اطلاع از رشته و دانشگاه های پذیرنده مقطع ارشد مستقیم
قبولی در کنکور و انتخاب رشته های کارشناسی ارشد پیوسته
رعایت مهلت حداکثر 7 سال مجاز به تحصیل در این مقطع
از جمله دانشگاه هایی که به پذیرش دانشجو کارشناسی ارشد پیوسته می پردازند می توان دانشگاه امام صادق، دانشگاه علوم قضایی، دانشگاه غیرانتفاعی امام رضا و دانشگاه شهید باهنر را نام برد، که برخی از آن ها برای ثبت نام دارای مراحلی مانند آزمون کتبی یا مصاحبه علمی-عقیدتی بوده و نحوه پذیرش آن ها به طور کامل در بخش پیوست دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری به توضیح داده شده است.
بنابراین متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته باید توجه داشته باشند که در موعد مقرر در کنکور سراسری ثبت نام کرده و از طریق مطالعه دفترچه انتخاب رشته کنکور اطلاعات لازم از نحوه پذیرش دانشگاه های پذیرنده کارشناسی ارشد پیوسته را دریافت نمایند.
علاقمندان به ادامه تحصیل در رشته های با آزمون کنکور سراسری می توانند بعد از کسب نمره قبولی لازم در کنکور نیز اقدام به اولویت بندی رشته های مورد علاقه خود نمایند و سپس انتخاب رشته خود را انجام دهند.
همانطور که گفته شد امکان ثبت نام کارشناسی ارشد پیوسته همانند ثبت نام لیسانس به دکتری در تمامی رشته های تحصیلی وجود نداشته و فقط برخی از دانشگاه ها در رشته های محدودی اقدام به جذب دانشجو از این طریق می نمایند. برای رفاه حال داوطلبان کنکور، در جدول زیر لیست رشته ها به همراه دانشگاه های دارای مقطع کارشناسی ارشد مستقیم ارائه شده است.
رشته های ارشد پیوسته | دانشگاه |
کارشناسی ارشد پیوسته علوم قضایی | دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری |
کارشناسی ارشد پیوسته الهیات و معارف اسلامی و ارشاد، گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی | دانشگاه غیرانتفاعی امام رضا(ع)-مشهد |
کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق | دانشگاه شهید باهنر-کرمان |
همانطور که از جدول بالا می توان دریافت، پذیرش کارشناسی ارشد مستقیم محدود بوده و تعداد کمی از داوطلبان که علاقه مند به رشته های ذکر شده هستند در آن ها موفق می شوند. به همین دلیل اکثر داوطلبان متقاضی شرکت در کنکور ارشد ناپیوسته بوده تا از این طریق در رشته های مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند.
سازمان سنجش برای اطلاع داوطلبان از رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته، دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد را بر روی سایت خود منتشر می نماید. متقاضیان می توانند برای آشنایی با لیست رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته به مقاله زیر مراجعه نمایند.
برای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد مستقیم یا همان پیوسته باید از طریق مدرک دیپلم اقدام نموده و در کنکور سراسری ثبت نام نمود. اما برای شرکت در کنکور ارشد ناپیوسته در ابتدا باید از مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شد و سپس در زمان مشخص در کنکور ارشد شرکت نمود. بنابراین برای ثبت نام در ارشد پیوسته، معدل دیپلم و برای ارشد ناپیوسته، معدل مقطع لیسانس مهم است.
طول مدت تحصیل در هر کدام از دوره ها نیز متفاوت می باشد. داوطلبانی که در کنکور ارشد مستقیم پذیرفته شده اند بر اساس رشته تحصیلی خود می توانند از 5 تا 7 سال به تحصیل بپردازند، اما مدت زمان تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته بین 2 تا 3 سال می باشد.
نوع دیگری از پذیرش کارشناسی ارشد به صورت بدون کنکور بوده که فارغ التحصیلان واجد شرایط دوره کارشناسی امکان ثبت نام و شرکت در رشته های دارای ظرفیت دانشگاه های سراسری و آزاد را از آن طریق خواهند داشت. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا می توانند داوطلبانی را که دارای هر گونه سوال و ابهام درباره نحوه ثبت نام در کارشناسی ارشد پیوسته هستند راهنمایی نموده و اطلاعات لازم را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا به آن ها ارائه نمایند.
✔️ با توجه به متن مقاله، کارشناسی ارشد مستقیم همان مقطع کارشناسی ارشد پیوسته است که داوطلبان می توانند به طور مستقیم پس از دریافت دیپلم به تحصیل در آن بپردازند. لیست رشته و دانشگاه های دارای ارشد پیوسته در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ برای شرکت در کارشناسی ارشد پیوسته داوطلب باید دارای مدرک پیش دانشگاهی بوده و در کنکور سراسری شرکت نماید. سایر نکات در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ در ارشد مستقیم داوطلبان فقط یکبار در کنکور شرکت کرده و ادامه تحصیل می دهند، اما در ارشد ناپیوسته داوطلب می بایست در ابتدا از مقطع لیسانس فارغ التحصیل شود و سپس ادامه تحصیل دهد. سایر جزئیات در متن مقاله موجود است.
برای مشاوره شرایط تحصیل کارشناسی ارشد مستقیم
برای مشاوره شرایط تحصیل کارشناسی ارشد مستقیم
کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست
توضیحات مربوط به کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست در متن مقاله ذکر شده
شرایط کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیه
شرایط کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته به طور کامل در متن مقاله توضیح داده شده
کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته فرقشون چیه
تفاوت و تعریف هر دو مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته در متن مقاله به طور کامل گفته شده
سلام خسته نباشید یعنی با مدرک دیپلم میشه مستقیم کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد ثبت نام کرد نیاز به مدرک کارشناسی نیست
سلام . با مدرک دیپلم نمی تونین در پذیرش ارشد مستقیم دانشگاه آزاد شرکت کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©