کارت عضویت نظام مهندسی بعد از قبولی افراد در هر یک از رشته های هفت گانه نظام مهندسی، قابل دریافت است. عضویت در نظام مهندسی دارای مزایایی است که برای بسیاری از مهندسان قابل توجه می شود. دریافت کارت عضویت نظام مهندسی به دو صورت اینترنتی یا حضوری انجام می شود و دریافت آن نیاز به یک سری مدارک دارد.
برای مشاوه دریافت کارت عضویت نظام مهندسی
برای مشاوه دریافت کارت عضویت نظام مهندسی
در کشور ایران که فارغ التحصیلان رشته های مختلف مهندسی بسیار زیاد می باشد، تنها راه برای انجام فعالیت های قانونی برای مهندسان، عضویت آن ها در نظام مهندسی است. آزمون نظام مهندسی در رشته های مختلف برگزار می شود که همه فارغ التحصیلان این رشته ها، به شرطی که 3 سال از تاریخ اخذ مدرک کارشناسی و 2 سال از مدرک کارشناسی ارشد و 1 سال از مدرک دکتری آن ها گذشته باشد، می توانند در این آزمون شرکت کنند. کارت عضویت نظام مهندسی در صورتی به مهندسان داده می شود که در اولین مرحله، یعنی آزمون نظام مهندسی حداقل نمره را کسب نمایند.
اما مزایای کارت عضویت نظام مهندسی چیست؟ چرا بهتر است که مهندسان نسبت به عضویت در نظام مهندسی اقدام کنند؟ برای پاسخگویی به این سوالات و سایر ابهامات درباره کارت عضویت نظام مهندسی قصد داریم در ادامه توضیحاتی را ارائه دهیم.
عضویت در سازمان نظام مهندسی برای فارغ التحصیلان رشته های مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی عمران، مهندسی معماری، مهندسی شهرسازی، مهندسی نقشه برداری و مهندسی ترافیک می باشد. فارغ التحصیلان این هفت رشته یا رشته های مرتبط با آن ها می توانند پس از شرکت در آزمون نظام مهندسی، کارت عضویت نظام مهندسی را دریافت کنند؛ اما مزایای کارت عضویت نظام مهندسی چیست و چه کاربردی دارد؟
عضویت در نظام مهندسی، مزیت های مخصوص به خودش را دارد که در ادامه ذکر خواهیم کرد، ولی به طور کلی افراد با دریافت کارت عضویت نظام مهندسی می توانند به طور رسمی و قانونی فعالیت های مهندسی خود را انجام دهند.
با دریافت عضویت کارت نظام مهندسی افراد می توانند در انتخابات هیات مدیره و تمام انتخابات مربوط به سازمان مسکن و ساختمان شرکت کنند.
امکان دریافت پروانه اشتغال در صورت داشتن کارت عضویت نظام مهندسی فراهم می شود.
امکان استفاده از هر گونه تسهیلات قانونی برای افرادی که دارای پروانه اشتغال هستند، وجود دارد.
افراد می توانند با تمام مهندسان خبره و دارای پروانه اشتغال برای کارهای نظارتی یا طراحی به همکاری بپردازند.
افراد می توانند با عضویت در نظام مهندسی، از تمام پایگاه های علمی، فنی و آموزشی برای بالا بردن سطح دانش خود استفاده کنند.
یکی از مزایای کارت عضویت نظام مهندسی، عضویت در صندوق رفاه مهندسان است که متقاضیان می توانند با عضویت در این صندوق وام های مختلفی دریافت کنند.
با عضویت در نظام مهندسی، می توانند سرپرست یک کارگاهی شده که دارای مجری می باشد.
در نهایت استفاده از تسهیلات مختلفی که سازمان نظام مهندسی استان افراد به تمام اعضاء ارائه می دهد. این امکانات و تسهیلات برای هر استانی متفاوت خواهد بود و بستگی به سازمان نظام مهندسی استان دارد. متقاضیان می توانند از این خدمات در سامانه سانکا نیز بهره مند شوند.
اولین قدم برای دریافت کارت عضویت نظام مهندسی، ثبت نام در آزمون نظام مهندسی 1400 در هر یک از رشته های هفت گانه یا رشته های مرتبط با آن ها می باشد. آزمون های نظام مهندسی هر سال و معمولا در هر سال دو بار این آزمون برگزار می شود. بیشتر رشته های آزمون های نظام مهندسی دارای امتحان تستی یا چهار گزینه ای می باشند؛ اما مزیت این آزمون کتاب باز بودن آن است.
همانطور که گفته شد آزمون نظام مهندسی در رشته های هفت گانه زیر برگزار می شود.:
آزمون نظام مهندسی رشته عمران
آزمون نظام مهندسی رشته معماری
آزمون نظام مهندسی رشته تاسیسات برقی
آزمون نظام مهندسی رشته تاسیسات مکانیکی
آزمون نظام مهندسی نقشه برداری
آزمون نظام مهندسی شهرسازی
آزمون نظام مهندسی ترافیک
طبق قانون آزمون نظام مهندسی، تنها افرادی در آزمون قبول می شوند که حداقل به نیمی از تست های آزمون پاسخ درست بدهند. بنابراین، برای شرکت در این آزمون باید آمادگی لازم را داشته باشند. پس اگر افراد قصد دریافت کارت عضویت نظام مهندسی را داشته و می خواهند از مزایای کارت عضویت نظام مهندسی استفاده کنند، حتما نسبت به مطالعه دقیق منابع آزمون اقدام کنند.
دو شرط مهم برای عضویت در نظام مهندسی داشتن حداقل مدرک کارشناسی و قبولی در آزمون نظام مهندسی است. البته لازم به ذکر است که که باید حداقل 3 سال از صدور مدرک کارشناسی افراد گذشته باشد و بعد از آن اقدام به ثبت نام در آزمون نظام مهندسی کنند.
حدود سه ماه بعد از اعلام نتایج آزمون نظام مهندسی و قبولی داوطلبان در آن، باید به سازمان نظام وظیفه استان خود مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را به آن ها تحویل دهند. روند عضویت در نظام مهندسی معمولا به دو صورت اینترنتی و حضوری می باشد.
ثبت نام اینترنتی: در ثبت نام اینترنتی نظام مهندسی لازم است که افراد به سایت مربوط به استان خود مراجعه کرده و اطلاعات لازم را در سایت بارگذاری نمایند. بعد از ثبت درخواست سیستم به افراد زمانی برای ارائه مدارک می دهد که لازم است حتما در این زمان به صورت حضوری به سازمان نظام مهندسی استان خود مراجعه کرده و مدارک لازم را به کارشناس مربوطه تحویل دهند.
ثبت نام حضوری: این روش، دیگر نیاز به ثبت نام اینترنتی نداشته و افراد باید از سایت مربوط به سازمان نظام مهندسی استان خود تمام فرم ها را دریافت کرده و نسبت به تکمیل آن ها اقدام کنند. پس از تکمیل فرم ها با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به صورت حضوری به سازمان نظام مهندسی استان خود مراجعه کنند. بعد از ارائه مدارک، احتمالا برای افراد زمان بعدی نیز مقرر خواهد شد که پاسخ نهایی عضویت در آن زمان داده می شود.
زمان صدور کارت عضویت نظام مهندسی بستگی به سازمان نظام مهندسی استان داوطلبان دارد. اگر تمام مدارک ارائه شده برای صدور کارت عضویت نظام مهندسی تکمیل باشد، در زمان کوتاه تری کارت عضویت نظام مهندسی را دریافت می کنند؛ اما اگر مدارک افراد دارای اشکال باشد ممکن است مشکلات زمانی زیادی برای صدور کارت عضویت نظام مهندسی پیش بیاید. بنابراین، افراد می بایست سعی کنند در زمان ارائه مدارک دقت کرده که هیچ گونه مشکلی پیش نیاید.
البته لازم به ذکر است که داوطلبان اگر از روش اینترنتی عضویت در نظام مهندسی استان خود استفاده کنند، احتمالا زمان دریافت کارت عضویت نظام مهندسی زودتر از افرادی باشد که به صورت حضوری اقدام به دریافت کارت عضویت نظام مهندسی می کنند. معمولا زمان صدور کارت عضویت نظام مهندسی بعد از ثبت درخواست اینترنتی به تلفن همراه پیامک می شود و بعد از آن افراد می توانند با در دست داشتن یک سری مدارک عضویت در نظام مهندسی خود را دائمی کنند.
برای پیگیری زمان صدور کارت عضویت نظام مهندسی افراد می توانند به سایت نظام مهندسی استان خود مراجعه کرده و با کد رهگیری، پیگیری لازم را انجام دهند. همچنین متقاضیان تهرانی می توانند برای پیگیری کارت خود به سایت سازمان نظام مهندسی تهران مراجعه کنند.
افراد می توانند بعد از دریافت کارت عضویت نظام مهندسی، از تمام مزایای آن استفاده کنند. مهندسان برای انجام هر فعالیت یا پروژه های قانونی نیاز به این کارت که نشان دهنده عضویت در نظام مهندسی است، دارند. برای دریافت پروژه های مربوط به استان خود، داوطلبان می توانند به سایت مربوط به سازمان نظام مهندسی استان مراجعه کرده و شرایط پذیرش پروژه های مربوطه را بررسی کنند. همچنین،با مراجعه حضوری به سازمان نظام مهندسی استان خود درباره نحوه دریافت پروژه های مربوط به استان اطلاعات کسب کنند.
دریافت پروژه های نظام مهندسی در هر استان برای تمام رشته های هفت گانه مکانیک، برق، عمران، معماری، شهرسازی، ترافیک و نقشه برداری امکان پذیر است. برای دریافت این پروژه ها کافیست که به مراکز نظام مهندسی استانی مراجعه کرده و افراد پروژه های مورد نظر خود را دریافت کنند. برای انجام این پروژه ها زمان خاصی به افراد داده می شود که باید در این زمان تعیین شده، پروژه نظام مهندسی را انجام و تحویل دهند.
اگر پس از مطالعه مقاله دریافت کارت عضویت آزمون نظام مهندسی ، سوالی در این خصوص دارید ، جواب آن را از طریق مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا جویا شوید . همچنین خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا پل ارتباطی مشاوران تحصیلی هیوا با شماست.
✔️ برای دریافت کارت عضویت نظام مهندسی در ابتدا باید در آزمون آن شرکت کنید که در متن مقاله اطلاعات تکمیلی آن توضیح داده شده است.
✔️ با داشتن کارت عضویت نظام مهندسی می توانید در پروژه های مختلف استانی مشارکت داشته باشید. سایر مزایا در متن مقاله نوشته شده است.
✔️ با توجه به توضیحات متن مقاله، زمان صدور کارت عضویت سازمان نظام مهندسی بستگی به هر استان دارد.
برای مشاوه دریافت کارت عضویت نظام مهندسی
برای مشاوه دریافت کارت عضویت نظام مهندسی
سلام و وقت بخیر زمان و نحوه ثبت نام دوره بعدی چه زمانی هست ؟ زمان ازمون داخل سایت گفته نشده ممنون میشم مراحلشو دقیق اعلام کنید نیاز حضوری برای ثبت نام واجبه یا از طریق سایت میشه مراحل رو طی کرد . ممنونم
سلام . در حال حاضر زمان دقیق ثبت نام و زمان برگزاری آزمون نظام مهندسی سال 1402 مشخص نیست ، ثبت نام از طریق سایت انجام میشه .
سلام برای عضویت نظام مهندسی باید در آزمون نظام مهندسی قبول شوم ؟
سلام . برای ثبت نام و عضویت در سایت نظام مهندسی الزامی نیست در آزمون نظام مهندسی قبول شین ولی برای دریافت پروانه و مجوز فعالیت رسمی باید در آزمون نظام مهندسی قبول شین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©