یکی از سوالات دانش آموزان پایه نهمی در بحث انتخاب رشته و شرکت در طرح هدایت تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴، این می باشد که نحوه محاسبه تراز هدایت تحصیلی پایه نهم و یا روش محاسبه نمرات برای انتخاب رشته به چه صورت می باشد؟ برای پاسخ می بایست بیان نمود که تمامی مراحل آزمون های مشاوره ای رغبت و توانایی طرح هدایت تحصیلی، عملکرد تحصیلی و نمرات اخذ شده و همچنین نظرسنجی والدین دارای امتیاز می باشد.
برای مشاوره هدایت تحصیلی پایه نهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
برای مشاوره هدایت تحصیلی پایه نهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
یکی از مهم ترین انتخابات دانش آموزان در دوران مدارس انتخاب رشته تحصیلی می باشد که تا حدودی می تواند مسیر آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را مشخص کند و داشتن انتخاب مناسب که با توجه به استعداد، علاقه و توانایی های دانش آموزان باشد، در این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل آموزش و پرورش برای انتخاب رشته صحیح دانش آموزان اقدام به انجام طرح هدایت تحصیلی نموده است که شامل آزمون های مشاوره ای، امتیاز نمرات تحصیلی، نظرسنجی والدین، مشاوران و دانش آموزان می باشد.
اما یکی از سوالات و چالش های دانش آموزان پایه نهمی اطلاع از نحوه محاسبه تراز هدایت تحصیلی پایه نهم و یا روش محاسبه نمرات برای انتخاب رشته ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ می باشد. دانش آموزان می بایست توجه داشته باشند که هر یک از مراحل بیان شده دارای امتیاز به خصوصی می باشد که کسب آن در نتیجه و انتخاب رشته اثر گذار است. با توجه به اهمیت بحث هدایت تحصیلی برای دانش آموزان و والدین، در ادامه این مقاله، به بررسی نحوه امتیاز دهی آزمون های هدایت تحصیلی در آئین نامه هدایت تحصیلی پرداخته شده است.
هدایت تحصیلی پایه نهم بر پایه شیوه نامه اجرایی این فرآیند برنامه ریزی شده و اجرا می شود، لذا این آئین نامه باید تمامی موارد مرتبط با انتخاب رشته های تحصیلی دبیرستان را شامل شود تا فرآیند هدایت تحصیلی به درستی صورت بگیرد. در سال های قبل ثبت نام و انجام آزمون های هدایت تحصیلی در سایت همگام انجام می پذیرفت، اما از سال گذشته و با توجه به راه اندازی سامانه یکپارچه مای مدیو، تمامی مراحل انجام هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهمی در سایت my.medu.ir انجام می پذیرد.
جزئیات آئین نامه هدایت تحصیلی شامل اهداف، ملاک ها، آزمون ها و تبصره های مربوط به هر کدام از این موارد را شامل می شود. به منظور ارائه توضیحات کامل تر درباره آئین نامه هدایت تحصیلی، در این بخش تمامی موارد موجود در آئین نامه به زبان ساده تر، شرح داده شده است. همچنین در ادامه نیز به بررسی نحوه محاسبه تراز هدایت تحصیلی پایه نهم و روش محاسبه نمرات برای انتخاب رشته نیز پرداخته شده است.
ماده ها و تبصره های آئین نامه هدایت تحصیلی
ماده ۱ :
فرآیند هدایت تحصیلی فرآیندی است که امکان شناسایی استعداد، توانايی، علاقه و ويژگی های شخصيتی دانش آموزان و هدايت آنان به مناسب ترين شاخه و رشته تحصيلی براساس امكانات و نياز های شغلی كشور را برای تمامی محصلین، امکان پذیر می سازد.
ماده ۲ :
كمک به انتخاب آگاهانه رشته تحصيلی و مسير آينده شغلی دانش آموزان
شناسايی استعداد، توانايی، علاقه و ويژگی های شخصيتی دانش آموزان
قرارگیری علمی و متوازن دانش آموزان در شاخه ها و رشته های تحصيلی مختلف
ماده ۳ :
ملاک های انتخاب رشته در فرآیند هدایت تحصیلی پایه نهم:
انتخاب دانش آموز
عملكرد تحصيلی دانش آموز
نظر معلمان
نتايج آزمون های مشاوره ای
نظر والدين دانش آموزان
نظر مشاور
نياز و امكانات محلی، منطقه ای، استانی و كشوری
تبصره ۱ : هدايت دانش آموزان به شاخه و رشته های تحصيلی در پايان پايه نهم براساس ملاک های ماده ۳ انجام می شود.
تبصره ۲ : در صورتی که سوابق و عملكردهای تحصيلی دانش آموزی با توجه به شرایط قابل قبول، دچار اشکال شده باشد، سوابق و عملكرد پايه قبلی ملاک امتیازدهی قرار می گيرد.
ماده ۴ :
به منظور برنامه ريزی، هماهنگی، سياست گذاری و نظارت بر فرآيند هدايت تحصيلی دانش آموزان، كميته ای با عنوان کمیته هدايت تحصيلی توسط وزارت آموزش و پرورش انتخاب شده و تشکیل می گردد.
تبصره ۱ : تركيب اعضای كميته هدايت تحصيلی عبارتند از:
اعضای شورای معاونين وزير
مديركل امور تربيتی و مشاوره و مديران ستادی معاونت آموزش متوسطه
تبصره ۲ : در صورت نیاز و با تایید وزیر آموزش و پرورش، تشکیل کمیته های نقطه ای و یا استانی هدایت تحصیلی نیز امکان پذیر خواهد بود.
ماده ۵ :
وظايف كميته برنامه ريزی هدايت تحصيلی
تعیین و ابلاغ روش ها و موارد تعیین شده برای هدایت تحصیلی به استان ها و مناطق کشور
بررسی امكانات و نيازها و ظرفيت های تحصيلی و شغلی حال و آينده كشور
در نظر گرفتن روش ها و سیاست های مناسب جهت توزيع متوازن دانش آموزان در رشته های تحصيلی
نظارت بر انجام درست فرآیند هدایت تحصیلی و ارزشیابی دانش آموزان
بررسی و تقويت اجرای هر چه بهتر آيين نامه هدايت تحصيلی
ماده ۶ :
مسئوليت اجرايی هدايت تحصيلی بر عهده مشاور مدرسه است و همه كاركنان آموزشی و پرورشی مدرسه باید با ایشان همکاری نمایند.
ماده ۷ :
هدايت تحصيلی به صورت فرآيندی از دوره ابتدايی با تشكيل پرونده مشاوره ای شروع شده و با ارائه مشاوره های آموزشی و تحصیلی تا پايان دوره دوم متوسطه، ادامه خواهد داشت.
ماده ۸ :
مشاور تحصیلی در نظر گرفته شده برای فر آیند هدایت تحصیلی در مدارس باید حتما دارای مدرک تحصیلی مرتبط بوده و دارای شاخص ۱ / ۱۵ برای مدارس دوره ابتدايی و ۱ / ۱۲ برای مدارس دوره متوسطه باشد.
ماده ۹ :
مسئوليت اجرای درست هدايت تحصيلی دانش آموزان و تاييد نهايی نمون برگ هدايت تحصيلی برعهده مدیران مدارس می باشد.
ماده ۱۰ :
نمون برگ هدايت تحصيلی بايد همزمان با اعلام نتايج امتحانات خرداد ماه در پايان پايه نهم برای همه دانش آموزان صادر شده و پس از تاييد توسط مسئول ثبت نمرات، مشاور و مدير مدرسه تا زمان مشخص شده برای تعیین وضعيت تحصيلی دانش آموزان تکمیل و مشخص گردد.
ماده ۱۱ :
تغيير شاخه يا رشته :
دانش آموزانی که قصد تغییر رشته یا شاخه تحصیلی خود را دارند در صورت داشتن شرایط زیر می توانند اقدام به تغییر رشته نمایند.
دانش آموزی كه قصد تغيير رشته به رشته های شاخه نظری را دارد، بايد علاوه بر دارا بودن شرایط تغییر رشته در دبیرستان، در امتحان تغيير رشته درس های تخصصی پايه دهم متوسطه رشته جديد که در خرداد یا شهریور ماه برگزار می شود نیز شركت نماید. در صورتی که شرکت کنندگان از كليه درس های مذكور نمره قبولی بگیرند با تغيير رشته آن ها موافقت خواهد شد.
لازم به ذکر است که دانش آموز تنها باید در آزمون دروسی كه پيش نياز درس های پايه يازدهم رشته جديد هستند شرکت نماید.
تغيير رشته دانش آموزان شاخه های نظری به رشته های شاخه فنی و حرفه ای و كاردانش يا تغيير رشته در همان شاخه بستگی به قبولی در امتحانات كليه درس های تخصص پايه دهم رشته جديد در خرداد يا شهريور ماه همان سال داشته و تنها در رشته هایی كه اسامی و ظرفیت آن ها از سوی معاونت آموزش متوسطه اعلام شده قابل پذیرش خواهد بود.
تغيير شاخه يا رشته از ساير شاخه ها و رشته ها به رشته های كاردانش مجاز بوده و در مواردی كه دانش آموز بخواهد در واحد های آموزشی كاردانش دولتی تحت پوشش آموزش و پرورش ادامه تحصيل دهد، باید حتما موافقت اداره آموزش و پرورش منطقه را در این خصوص کسب نماید.
زمان تغيير شاخه يا رشته در دوره روزانه پایه دهم حداكثر تا پايان شهريور ماه می باشد و دانش آموز موظف است حداكثر تا دو هفته قبل از شروع امتحانات خرداد يا شهريور، تقاضای كتبی خود را به مدير واحد آموزشی و پرورشی تحويل داده و مراحل مربوط به تغيير رشته دانش آموز انجام شود.
دانش آموز متقاضی تغيير رشته می تواند درس های امتحان تغيير رشته را حداكثر در دو مرحله خرداد و شهريور ماه پايه دهم متوسطه امتحان دهد. شركت دانش آموز در امتحان درس های تغيير رشته همراه با امتحان درس های پايه دهم متوسطه رشته اوليه او امکان پذیر می باشد.
نمره درس های امتحان تغيير رشته، همانند درس های غير حضوری محاسبه شده و چنانچه دانش آموز در امتحان كليه درس های تغيير رشته نمره قبولی كسب كند و تغيير رشته دهد، نمرات درس های مذكور از دانش آموز پذيرفته شده و تنها در معدل كل رشته جديد دانش آموز ثبت خواهد شد.
هزينه امتحان درس های تغيير رشته معادل با تعرفه امتحانات داوطلبان آزاد از دانش آموز دريافت می شود و درس های گذرانده شده دانش آموزی كه با تقاضای تغيير شاخه يا رشته وی موافقت می شود با درس های رشته جديد مطابقت داده شده و دروس اضافی دیگر در حد مجاز به عنوان درس های انتخابی پذيرفته می شوند. همچنین دانش آموز موظف است، ساير درس های عمومی و اختصاصی پايه دهم رشته جديد را كه نگذرانده است با رعايت ساير ضوابط انتخاب كرده و بگذراند.
تبصره ۱ : درس هايی كه از نظر محتوا با درس های رشته جديد تطبيق دارد بر اساس جدولی كه از سوی سازمان پژوهش و برنامه ريزی آموزشی تهيه و ابلاغ می شود به جای درس های رشته جديد پذيرفته می شود.
تبصره ۲ : دانش آموز پايه دهم متوسطه شاخه نظری چنانچه بخواهد پايه دهم متوسطه شاخه فنی و حرفه ای را تكرار كند، به شرط آن که شرایط ورود به شاخه فنی و حرفه ای در پايه نهم دوره اول متوسطه را كسب كرده باشد، می تواند در واحد های آموزشی روزانه در پايه دهم متوسطه در شاخه فنی و حرفه ای ثبت نام کرده و با رعايت ساير شرايط ادامه تحصيل دهد. در اين صورت كليه دروس گذرانده شده پايه دهم شاخه نظری حذف گردیده و آن سال تحصيلی به سنوات تحصيلی دانش آموز اضافه خواهد شد.
آزمون های طراحی شده در برنامه هدایت تحصیلی علاوه بر توجه به علایق و استعداد های دانش آموزان، به بررسی موارد تاثیرگذار دیگری همچون نتایج عملکرد تحصیلی سه ساله دوره متوسطه اول، نظرات والدین دانش آموزان، نظرات معلمان آن ها و نظرات مشاوران تحصیلی این دانش آموزان نیز پرداخته است. لذا در ادامه این بخش علاوه بر معرفی نحوه امتیاز دهی آزمون های هدایت تحصیلی در آئین نامه هدایت تحصیلی به بررسی میزان تاثیر این امتیاز بندی ها در انتخاب رشته پرداخته شده است.
امتیازبندی آزمون های مشاوره در آئین نامه هدایت تحصیلی
نظر دانش آموز :
توجه به انتخاب و اولویت بندی دانش آموز از بین شاخه ها و رشته های تحصیلی موجود در دوره دوم متوسطه، به میزان 10 درصد. ( بر اساس نمونه برگ شماره 2 )
نتایج آزمون های مشاوره ای :
برگزاری آزمون های استعداد، رغبت، شخصیت و ارزش های تحصیلی – شغلی از دانش آموزان، به میزان 30 درصد
نتایج عملکرد تحصیلی :
بررسی نتایج نمرات دانش آموزان در تمام دروس دوره اول متوسطه با ضرایب اختصاصی هر یک از آن ها در رشته ها و گروه های تحصیلی، به میزان 35 درصد
نظر والدین :
اخذ نظر والدین در اولویت های انتخاب رشته فرزند خود، به میزان 5 درصد. فرم هدایت تحصیلی نهم ( بر اساس نمونه برگ شماره 3)
نظر معلمان :
توجه به نظر معلمان تمام دروس دوره اول متوسطه در تعیین اولویت های انتخاب شاخه و رشته تحصیلی دانش آموزان، به میزان 10 درصد.
نظر مشاور :
بررسی تخصصی عملکرد تحصیلی دوره ابتدایی و متوسطه، نتایج آزمون ها، مصاحبه و مشاوره با دانش آموزان و والدین و توجه به نمره هویت کسب شده، به میزان 10 درصد
همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره شد، بیشترین سهم در امتیاز بندی انتخاب رشته تحصیلی، مربوط به آزمون های مشاوره ای و نمرات کسب شده در دروس مقطع متوسطه می باشد. دانش آموزان می توانند برای آمادگی و اطلاع از نحوه طراحی سوالات، تست های هدایت تحصیلی سال های قبل را مشاهده نموده و با توجه به علاقه و استعداد خود به آن ها پاسخ دهند. علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سوالات و نحوه طراحی آن ها به مقاله ای که لینک آن در ادامه ارائه شده است مراجعه نمایند.
بسیاری از دانش آموزان و والدین با وجود اطلاع از میزان امتیاز های اختصاص یافته به هریک از بخش های هدایت تحصیلی، از نحوه محاسبه هدایت تحصیلی پایه نهم و روش محاسبه تراز نمرات برای انتخاب رشته اطلاعی نداشته و در برخی موارد متوجه نوع این دسته بندی ها نمی شوند. به همین منظور در ادامه جهت ارائه راهنمایی های بیشتر، در هریک از جدول های ارائه شده نحوه امتیاز بندی هریک از آزمون های ذکر شده در دستورالعمل هدایت تحصیلی ارائه و بررسی شده است.
امتياز نمون برگ نظر خواهی از دانش آموز | |||||
انتخاب اول | انتخاب دوم | انتخاب سوم | انتخاب چهارم | انتخاب پنجم | انتخاب ششم |
۵ امتياز | ۴ امتياز | ۳ امتياز | ۲ امتياز | ۱ امتياز | صفر امتياز |
امتیاز کل : ۵ امتیاز |
دانش آموزان و والدین می بایست با توجه به علاقه انتخاب های خود را اولویت بندی نموده و در فرم های مربوطه که در موعد مقرر انجام روند هدایت تحصیلی و انتخاب رشته در سایت مای مدیو ارائه می شود، وارد نمایند. همچنین پیشنهاد می شود که دانش آموزان قبل از تکمیل فرم ها و تصمیم گیری برای انتخاب رشته، با شغل های مرتبط با تمامی رشته ها آشنا شوند تا با دیدگاهی بهتر تصمیم نهایی خود در انتخاب رشته را بگیرند.
امتياز نمون برگ نظر خواهی از والدین | |||||
انتخاب اول | انتخاب دوم | انتخاب سوم | انتخاب چهارم | انتخاب پنجم | انتخاب ششم |
۵ امتياز | ۴ امتياز | ۳ امتياز | ۲ امتياز | ۱ امتياز | صفر امتياز |
امتیاز کل : ۵ امتیاز |
همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره شد، علاوه بر نظر خواهی از والدین و دانش آموزان، از دبیران و مشاوران نیز نظرسنجی خواهد شد. دبیران می بایست با توجه به نمرات و استعداد های هر دانش آموز، نمون برگ های نظرخواهی را تکمیل و به مدیریت مدارس تحویل دهند.
امتياز نمون برگ نظر خواهی از دبیران | |||||
انتخاب اول | انتخاب دوم | انتخاب سوم | انتخاب چهارم | انتخاب پنجم | انتخاب ششم |
۱۰ امتياز | ۸ امتياز | ۶ امتياز | ۴ امتياز | ۲ امتياز | صفر امتياز |
امتیاز کل : ۱۰ امتیاز |
لازم به ذکر است که در روند هدایت تحصیلی داشتن مشاوره انتخاب رشته نهم با افراد آگاه در این زمینه بسیار مهم می باشد. زیرا بسیاری از دانش آموزانی که بدون مشورت و آگاهی از شغل های زیرگروه رشته تحصیلی خود اقدام به انتخاب رشته و تحصیل می کنند، پس از مدتی در دبیرستان، دانشگاه و یا در زمان انتخاب رشته دانشگاهی و یافتن شغل، دچار مشکل شده و خواهان تغییر رشته هستند.
امتياز نمون برگ نظر خواهی از مشاور | |||||
انتخاب اول | انتخاب دوم | انتخاب سوم | انتخاب چهارم | انتخاب پنجم | انتخاب ششم |
۱۰ امتياز | ۸ امتياز | ۶ امتياز | ۴ امتياز | ۲ امتياز | صفر امتياز |
امتیاز کل : ۱۰ امتیاز |
معمولا آموزش و پرورش مدت زمانی طولانی را برای انجام روند محاسبه هدایت تحصیلی پایه نهم و محاسبه نمرات برای انتخاب رشته در نظر می گیرد تا دانش آموزان فرصت کافی برای تحقیق و بررسی را داشته باشند و در نهایت پس از اعلام نتایج امتحانات نوبت دوم، نتایج هدایت تحصیلی نیز اعلام می شوند. دانش آموزان می توانند پس از اعلام نتایج انتخاب رشته، اقدامات لازم برای ثبت نام در پایه دهم رشته قبولی را انجام دهند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص نحوه محاسبه تراز هدایت تحصیلی پایه نهم و روش محاسبه نمرات برای انتخاب رشته نهم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ با توجه به مطالب عنوان شده در مقاله بالا هدایت تحصیلی فرآیندی است که دانش آموزان را طبق استعداد هایی که دارند در زمینه انتخاب رشته راهنمایی می نماید. برای دریافت توضیحات کامل تر به مقاله بالا مراجعه فرمایید.
✔️ هدف از انجام این فرآیند هدایت و راهنمایی درست دانش آموزان در انتخاب آگاهانه رشته تحصیلی مناسب می باشد که در این مقاله به طور مفصل توضیح داده شده است.
✔️ تمامی جزئیات مربوط به موارد عنوان شده در آئین نامه هدایت تحصیلی در این مقاله به طور کامل بررسی شده است.
برای مشاوره هدایت تحصیلی پایه نهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
برای مشاوره هدایت تحصیلی پایه نهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
سلام. خیر. به محض آغاز روند انتخاب رشته و هدایت تحصیلی در کانال تلگرامی مدارس هیوا اطلاع رسانی میشه.
سلام. هنوز نحوه برگزاری آزمون ها اعلام نشده ولی احتمالا همانند سال قبل به صورت آنلاین باشه.
سلام من کلاس نهم هستم وقتی می خوام فرم هدایت تحصیلی رو داخل سایت مای مدیو بگیرم میگه به دلیل نقص در سوابق تحصیلی فرم هدایت تحصیلی شما صادر نشده است باید چیکار کنم ؟
سلام . برای دریافت نتیجه هدایت تحصیلی پایه نهم از طریق مدرسه پیگیری کنین .
سلام فرم هدایت تحصیلی پایه نهم چه زمانی می آید؟؟؟
سلام . نتایج هدایت تحصیلی پایه نهم هفته آینده اعلام خواهد شد .
سلام من تیزهوشان درس میخونم و به شدت به رشته ی ریاضی و فیزیک علاقه دارم سال هفتم مشکلی پیش اومد ریاضی 12 شدم اما وقتی امتحان دوباره دادم 16 شدم حالا خیلی استرس دارم که رشته ی مورد علاقه ام رو قبول نشم اگه امسال و سال بعد 19 یا 18 بشم می تونم رشته ی ریاضی قبول بشم /؟
سلام . در صورت کسب نمرات بالا در پایه هشتم و نهم در دو رس ریاضی و علوم می تونین در فرم هدایت تحصیلی پایه نهم رشته ریاضی رو انتخاب کنین .
سلام من در پایه هفتم ریاضی ۱۷ و علوم ۱۷ شدم در پایه هشتم ریاضی ۱۷ و علوم ۱۶در پایه نهم ریاضی ۱۸ و علوم ۱۸رشته تجربی میارم ؟
سلام . به نتیجه هدایت تحصیلی پایه نهم شما بستگی داره ، شرایط نمره برای انتخاب رشته تجربی رو دارین .
سلام من افغانی هستم ولی کارت ملی دارم پایه هفتم مطالعات ۲۰ هشتم ۱۸ هنوز نهم نرفتم می تونم رشته انسانی انتخاب کنم
سلام . انتخاب رشته پایه نهم به امتیازات فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره ، می تونین با کسب امتیاز لازم در رشته انسانی تحصیل کنین .
سلام من ریاضی هفتم 14 هشتم 13 نهم 16 شدم علوم هفتم 13 هشتم 18 نهم 13 شدم . می تونم رشته تجربی برم در مدرسه غیرانتفاعی و در هدایت تحصیلی تجربی نیا آوردم
سلام . در صورتی که در هدایت تحصیلی پایه نهم رشته تجربی به عنوان اولویت الف و یا ب تایید شه ، می تونین در رشته تجربی ثبت نام کنین در این غیر این صورت باید در امتحان تعیین رشته مجدد شرکت کنین .
سلام ریاضی و علوم هفتم و هشتم 20 و ریاضی نهم 15 و علوم نهم 20 می تونم به رشته تجربی برم
سلام . شرایط انتخاب رشته تجربی رو دارین ، انتخاب رشته به نتیجه هدایت تحصیلی پایه نهم شما بستگی داره .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©