آشنایی با نحوه و معیار های مهم برنامه ریزی عید برای دانش آموزان یکی از مهمترین اقدامات اولیه برای مطالعه و جمع بندی دروس می باشد. دانش آموزان با مطالعه دروس سخت و نکته برداری از آن ها در تعطیلات عید نوروز می توانند خود را برای یادگیری دروس جدید آماده سازند. این برنامه ریزی برای دانش آموزان و داوطلبان کنکور به مراتب با اهمیت تر می باشد.
برای مشاوره و برنامه ریزی درسی دانش آموزان در تعطیلات عید نوروز
برای مشاوره و برنامه ریزی درسی دانش آموزان در تعطیلات عید نوروز
تعطیلات نوروز در نیمسال دوم سال تحصیلی زمان مناسبی برای رفع خستگی امتحانات ترم اول دانش آموزان و ایجاد روحیه مضاعف برای مطالعه دروس و کسب آمادگی لازم جهت موفقیت در امتحانات پایان ترم و جبران دروس عقب افتاده است اما گاهی بعد از سپری شدن این ایام برخی از دانش آموزان دچار افت تحصیلی می شوند که می توان با داشتن برنامه ریزی صحیح و متناسب با تعطیلات عید مانع از این اتفاق شد.
دانش آموزان می توانند با توجه به نحوه نگارش و معیار های مهم، اقدام به برنامه ریزی عید برای خود نمایند. با انجام این کار علاوه بر یادگیری نکات و مطالب مهم درسی، حجم دروس برای مطالعه در زمان شروع امتحانات پایان ترم نوبت دوم به میزان زیادی کاهش پیدا کرده و تنها نیاز به دوره مجدد مطالب آموخته شده می باشد. با توجه به اهمیت مطالعه و یادگیری دروس، در ادامه این مقاله به بررسی ملاک ها و نحوه برنامه ریزی عید برای دانش آموزان در تعطیلات عید پرداخته و به شرح جزئیات آن پرداخته شده است.
تعطیلات نوروز یکی از مهیج ترین دوران برای دانش آموزان در سال تحصیلی است تا خستگی چند ماهه تحصیل را با استراحت و رفتن به دید و بازدید های خانوادگی، مسافرت به مناطق مختلف، تفریح و شادی از خود دور کنند. این امر باعث فاصله گرفتن از مطالعه و فراموش کردن مطالب درسی می شود و دانش آموزان بعد از تعطیلات عید آمادگی لازم برای یادگیری مطالب جدید را ندارند و پس از به اتمام رسیدن زمان تعطیلی مدارس در عید با افت تحصیلی دانش آموزان و نگرانی والدین از نتیجه امتحانات پایان سال مواجه می شویم.
برای ذکر اهمیت برنامه ریزی درسی دانش آموزان در تعطیلات نوروز می توان به این مورد اشاره کرد که وقتی دانش آموزان همراه با استراحت برای مطالعه دروس با توجه به اولویت های آن ها زمان می گذارند، آمادگی بیشتری برای یادگیری دروس جدید در زمان اتمام تعطیلات و شروع آموزش های بعد از تعطیلی دارند. بنابراین برای رفع نگرانی های احتمالی، داشتن برنامه درسی خوب و مناسب ایام نوروز به نحوی که دانش آموزان، هم استراحت و تفریح کافی داشته باشند و هم از مطالب درسی فاصله نگیرند بسیار ضروری می باشد.
تعطیلات عید یکی از بهترین فرصت ها برای یادگیری روش صحیح مطالعه برای دانش آموزان است، زیرا موفقیت در امتحانات نیازمند یادگیری اصول مطالعه می باشد که متاسفانه برخی از دانش آموزان بدون توجه به این موضوع از عدم موفقیت خود ناراضی هستند. دانش آموزان اغلب برای مطالعه دروس، شیوه های مختلف برنامه ریزی تعطیلات نوروز را برای خود در نظر می گیرند که در این بخش به بررسی شیوه های مختلف برنامه ریزی تعطیلات نوروز پرداخته شده است و در آخر بهترین نوع برنامه ریزی ذکر شده است که دانش آموزان می توانند با در نظر گرفتن آن به بهترین نتایج برسند.
در بین دانش آموزان دیده میشود که برخی آخرین روزهای اسفند ماه یا اولین روز های سال نو تمام تلاش خود را برای مطالعه و رسیدگی به تکالیف نوروزی می کنند تا در روز های آتی تمام وقت خود را صرف استراحت و تفریح کنند. این کار باعث می شود حجم زیادی از مطالب را در کوتاه ترین زمان در حافظه کوتاه مدت خود بگنجانند و بعد از تمام شدن ایامی که صرفا به تفریح گذراندن، از دروس مطالعه شده چیزی را به خاطر نیاورند و امادگی کافی برای یادگیری دروس و مطالب جدید نداشته باشند.
برخی از دانش آموزان برای این که مطالب را فراموش نکنند یا به خاطر سخت گیری های پرسنل آموزشی برخی مدارس، ترجیح می دهند بیشتر تعطیلات را به تفریح، استراحت و دید و بازدید گذرانده و چند روز آخر را به مطالعه و رسیدگی به مطالب درسی اختصاص دهند. اما باید توجه داشته باشند که این فاصله گرفتن به مدت یک هفته از مطالعه مطالب درسی منجر به فراموشی شده و با شروع مجدد مطالعه، حجم زیاد مطالب درسی باعث ایجاد استرس در دانش آموزان می گردد. در این حالت دانش آموزان به جای این که به یادگیری مطالب توجه داشته باشند فقط می خواهند تکالیف خود را زودتر به اتمام برسانند.
بعضی از دانش آموزان راهی بهتر از دو گروه قبلی را انتخاب می کنند و در ایام تعطیلات عید در کنار استراحت و تفریح زمان هایی را به مطالعه دروس خود و مرور مطالب اختصاص می دهند. دانش آموزان با این روش می توانند در کنار تفریح با برنامه ریزی مناسب به مطالعه تمام دروس خود بپردازند. همچنین لازم به ذکر است که با توجه به آمار و تحقیقات انجام شده، آن دسته از دانش آموزانی که برای ایام عید، برنامه ریزی به این روش، یعنی تفریح و استراحت همراه با مطالعه را انتخاب نموده اند آمادگی بالاتری برای یادگیری مطالب درسی جدید داشته و در نهایت در امتحانات پایان سال موفق تر هستند.
لازم به ذکر است بسیاری از دانش آموزان خواهان تحصیل در مدارس متوسطه اول و دوم تیزهوشان می باشند که با توجه به برگزاری آزمون مدارس تیزهوشان پس از تعطیلات، زمان زیادی برای مطالعه باقی نمی ماند و برنامه ریزی دقیق برای قبولی در آزمون ضروری می باشد. پیشنهاد می شود برای اطلاع از نحوه برنامه ریزی برای آزمون تیزهوشان به مقاله زیر مراجعه نمایید.
دانش آموزان می بایست برای برنامه ریزی و مطالعه بسیاری از فاکتور ها را درنظر داشته باشند تا علاوه بر استراحت و تفریح، از برنامه های خود عقب نمانند. به همین منظور در ادامه این قسمت مهم ترین ملاک های برنامه ریزی در ایام تعطیلات نوروز به صورت کامل برای دانش آموزان ارائه شده است و دانش آموزان می توانند با توجه به این مسائل برنامه ریزی متناسب با خود را درنظر بگیرند.
اولویت بندی دروس
ایام تعطیلات نوروز بهترین زمان برای جبران دروسی است که دانش آموز در آن ها ضعیف است. برای این کار می توان به بررسی کارنامه های ترم اول و میان ترم دوم دانش آموزان توجه داشت تا بتوان نقاط قوت و ضعف دانش آموز را تفکیک نموده و در اولویت بندی دروس می توان اولویت را نقاط ضعف دانش آموز در نظر گرفت. دانش آموزان می بایست توجه داشته باشند که این اولویت بندی با توجه به پایه تحصیلی دانش آموز مشخص می شود به طوری که برنامه ریزی درسی پایه نهم با پایه دوازدهم بسیار متفاوت است.
تعیین مدت زمان مطالعه
با توجه به این که تعطیلات عید نوروز بیشتر برای تفریح و استراحت است ، مطالعه بهتر است در دو زمان صبح و عصر، زمانی که بالاترین درصد یادگیری و بازدهی رخ می دهد انجام شود. مدت مطالعه برای دانش آموزان دوره ابتدایی روزی 1.5 تا 2 ساعت و برای دانش آموزان دوره اول متوسطه روزی 2 تا 3 ساعت و برای دانش آموزان دوره دوم متوسطه روزی 3 تا 4 ساعت پیشنهاد می شود.
در صورتی که دانش آموزی نتواند در یک یا دو روز متوالی به صورت منظم دروس خود را مطالعه کند، پیشنهاد می شود که در اولین روز فراغت تعداد ساعت عقب مانده خود را جبران کند. البته برای دانش آموزانی که قصد مطالعه منابع آزمون المپیاد علمی دانش آموزی برای آزمون مرحله دوم و یا آزمون تیزهوشان را دارند ساعات مطالعه بیشتری نسبت به ساعات مطالعه پیشنهادی نیاز است.
اختصاص زمان لازم به هر درس
برای برنامه ریزی مطالعه عید در هر پایه تحصیلی می بایست به فاکتور هایی مانند اهمیت هر درس، نحوه مطالعه، سرعت مطالعه، میزان یادگیری و نقاط ضعف و قدرت دانش آموز دقت کرد. ولی به طور کلی بر اساس اهمیت هر درس برای دوره های مختلف زمان هایی به شرح زیر می توان اختصاص داد.
دوره ابتدایی : برای دروس ریاضی، علوم تجربی و فارسی ، 2 برابر زمان اختصاص یافته به دروسی همچون هدیه های آسمانی ، آموزش قرآن و ... نیاز است.
دوره اول متوسطه : مدت زمان لازم برای دروس اصلی مانند علوم تجربی، ریاضی، عربی، فارسی و نگارش و... 2 برابر زمان لازم برای دروسی همچون کار و فناوری، پیام های آسمانی، تفکر و زندگی و... است.
دروه دوم متوسطه : برای تخصیص زمان به دروس دوره دوم متوسطه به رشته تحصیلی دانش آموز باید توجه داشت ولی به طور کلی مدت زمان مطالعه لازم برای دروس اختصاصی و اصلی هر رشته باید 3 برابر دروس عمومی در آن رشته باشد.
دانش آموزانی که قصد دارند برای برنامه ریزی تعطیلات عید خود برنامه منظم و استانداردی را طراحی نمایند و نتیجه مطلوب و موفقیت آمیزی را از آن بدست آورند، باید به نکات اساس و مهمی که در یک برنامه ریزی موفق در نظر گرفته می شود توجه نمایند که در این بخش به شرح نکات کلیدی در برنامه ریزی و اجرای آن پرداخته شده است.
برای اختصاص دادن زمان مطالعه برای هر درس باید به نوع درس و روش مطالعه نیز توجه شود. به عنوان مثال برای بعضی از افراد شروع مطالعه با دروس عمومی بهتر است، این در حالی است برای برخی دیگر این روش کسل کننده بوده و با مطالعه دروس چالشی مانند ریاضی یا فیزیک و ... شروع بهتر و انگیزه بیشتری دارند.
پس انتخاب ساعت مشخص برای هر درس بسته به خصوصیات و نحوه مطالعه هر فرد متفاوت است ولی باید توجه داشت بیشترین تمرکز روی نقاط ضعف باشد تا به نقاط قوت تبدیل شوند ولی این گونه نباشد که نقاط قوت را به حال خود رها کرده و باعث افت تحصیلی در این دروس شود، تعادل در برنامه ریزی رمز موفقیت است. همچنین حل نمونه سوالات امتحانی می تواند راه کار خوبی برای مرور دروس باشد.
برای داشتن برنامه ای موفق باید برنامه ریزی داشت که معقول و قابل اجرا باشد و از طرفی برنامه ای قابل اجرا است که منعطف باشد یعنی اگر به هر علتی یک روز امکان انجام دادن برنامه آن روز نبود در روز های بعد بشود این جا افتادگی را جبران نمود.
دانش آموزان می توانند به جهت این که در انجام برنامه قانونمند تر عمل کنند با خود توافق کنند که اگر بخشی از برنامه ریزی درسیشان را با موفقیت انجام دادند، می توانند به دیدن سریال مورد علاقه یا بازی با دوستان و... بپردازند و اگر موفق به انجام بخشی از برنامه نشدند با منع کردن خود از دیدن سریال مورد علاقه و ... خود را تنبیه کنند.
بهتر است دانش آموزان برنامه ریزی درسی خود را در یک دفتر برنامه ریزی یادداشت کنند و برای شروع برنامه ریزی ابتدا مباحث مورد مطالعه هر درس را مشخص نموده و با هدف مرور این مباحث در ایام عید برنامه ریزی روزانه مشخص و متناسب با شرایط خود را داشته باشند. به جهت پایبندی در انجام دادن برنامه از بین نزدیکان و یا خانواده، فردی را به عنوان ناظر و یا پشتیبان دانش آموز در نظر گرفته تا روند اجرای برنامه درسی را کاملا دوستانه و صمیمی تحت نظر داشته باشد.
اینکه به همه دانش آموزان برنامه درسی یکسانی داده شود و انتظار داشته باشیم که همه دانش آموزان نیز موفق شوند کاملا اشتباه است. بنابراین هر دانش آموز باید متناسب با شرایط محیطی و خانوادگی، امکانات تحصیلی، سطح علمی، نحوه یادگیری، سرعت مطالعه و ... برنامه ریزی مجزا و قابل اجرای مختص به خود را داشته باشد.
نحوه برنامه ریزی درسی دانش آموزان پایه دوازدهم در ایام عید به جهت کسب آمادگی بیشتر و موفقیت در کنکور سراسری با سایر دانش آموزان متفاوت است و باید برنامه ریزی کنکوری برای عید داشته باشند زیرا با توجه به حذف دروس عمومی از کنکور سراسری و تاثیر مستقیم 40 درصدی معدل در قبولی کنکور سراسری، نحوه برنامه ریزی دقیق برای عید بسیار مهم می باشد.
اگر پس از مطالعه جزییات مطالب برنامه ریزی عید برای دانش آموزان، پرسشی در این زمینه داشتید می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا تماس حاصل فرمایید. همچنین برای کسب جدیدترین اخبار مربوط به مدارس می توانید در کانال تلگرامی و صفحه اینستاگرام مدارس هیوا عضو شوید.
✔️ باید برنامه ریزی درست، متناسب با شرایط تحصیلی دانش آموز در ایام عید ، انجام داد که دراین مقاله مطالب مورد نیاز برای برنامه ریزی مناسب ارائه شده است.
✔️ بهترین برنامه ریزی باید همه جوانب هم درس و هم تفریح را پوشش دهد در این مقاله سعی شده است مطالب لازم جهت بهترین برنامه ریزی درسه ایام عید ذکر شود.
✔️ به طور کلی در برنامه ریزی برای مطالعه مطالب چندیدن فاکتور جهت زمان بندی لازم است که در این مقاله فاکتور های مهم توضیح داده شده است.
برای مشاوره و برنامه ریزی درسی دانش آموزان در تعطیلات عید نوروز
برای مشاوره و برنامه ریزی درسی دانش آموزان در تعطیلات عید نوروز
سلام. این هزینه با توجه به امکاناتی که مدرسه در اختیارتون قرار میده متفاوته و بهتره از مدرسه سوال کنین.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©