رویای تحصیل در خارج از کشور چند سالیست که میان جوانان و تا حدودی والدین آن ها برای ساخت آینده ای بهتر باب شده است از این رو بسیاری از افراد به دنبال یافتن مراحل دقیق اخذ پذیرش از دانشگاه های معتبر خارجی و کسب اطلاعات مختلف پیرامون هزینه تحصیل و زندگی و چه بسا تحصیل رایگان و دریافت بورسیه های تحصیلی هستند .
برای مشاوره تحصیل در خارج از کشور
برای مشاوره تحصیل در خارج از کشور
سالانه بسیاری از دانشجویان ایرانی به دلایل مختلفی همچون کم بودن ظرفیت پذیرش دانشگاه های معتبر در کشور ، کمبود منابع علمی و امکانات پژوهشی ، محدودیت در انتخاب شغل برای افراد دارای تجربه و تخصص و ... مایل به ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند اما برخی از آنها مطمئن نیستند که چگونه این کار را انجام دهند یا از کجا شروع کنند .
عوامل بسیاری وجود دارد که باعث می شود برخی کشور ها در خارج از کشور برای دانشجویان ایرانی از نظر تحصیلی بهتر باشند . هزینه تحصیل در دانشگاه ، هزینه های زندگی ، زبان محلی ، رتبه بندی دانشگاه ، امکان دریافت ویزا و احتمال فرصت های شغلی و مهاجرتی از جمله دغدغه هایی است که دانشجویان ایرانی هنگام تصمیم گیری در ارتباط با تحصیل در دانشگاه های خارج خواهند داشت .
واقعیت این است که رفتن به خارج از کشور برای ادامه تحصیل نه ارزان است و نه آسان همچنین دانشگاه هایی که دانشجویان خارجی را می پذیرند شرایط زیادی دارند . اما ما معتقدیم که هر کسی با هر شرایطی می تواند در خارج از کشور تحصیل کند .
در ادامه این مقاله توضیحاتی پیرامون تصمیم گیری ، زمان مناسب و کشور مناسب ، پیدا کردن برنامه ها ، شرکت در آزمون های زبان و اخذ مدرک معتبر ، مشخص کردن منابع مالی جهت پوشش هزینه ها ، نگارش رزومه ، دریافت توصیه نامه ، نگارش انگیزه نامه ، ترجمه مدارک ، ارتباط با اساتید ، تکمیل فرم درخواست پذیرش و پرداخت Application Fee و ارسال مدارک برای تحصیل در خارج از کشور ارائه می کنیم .
مطمئنا تحصیل در خارج از کشور بسیار جذاب به نظر می رسد ، اما باید از خود سوال کنید که این کار مناسب شماست ؟ هدف از تحصیل در خارج چیست ؟ برای یافتن جواب این سوال بهتر است به پرسش های زیر جواب دهید :
1. آیا مسافرت به مکان های نا آشنا را دوست دارم ؟
2. آیا می توانم برای مدت طولانی از خانواده و دوستان دور باشم ؟
3. آیا می توانم خود را با فرهنگ جدید مطابقت دهم ؟
4. آیا هدف من از تحصیل در خارج بالا بردن سطح علمی خود و کشورم است ؟
اگر به بیشتر یا همه سوالات جواب " بله " دادید ، تحصیل در خارج از کشور احتمالا انتخاب خوبی برای شما است . واقعیت این است که تحصیل در خارج از کشور فرصتی منحصر به فرد و پر ماجرا برای رشد فرد است . حال باید بقیه مراحل گرفتن پذیرش از دانشگاه های خارجی را طی کنید .
در مرحله بعد ، باید زمان مناسب برای تحصیل در خارج از کشور را در نظر بگیرید یعنی به طور معمول ، بهتر است تصمیم بگیرید چه زمانی تصمیم دارید برای ادامه تحصیل به کشوری خارجی بروید . معمولا برای آغاز پروسه تحصیل در خارج باید حداقل از یک سال زودتر اقدام نمایید البته ممکن است کمی بیشتر هم طول بکشد .
بسیاری از برنامه های تحصیل در خارج از کشور متقاضیان را ملزم به درخواست حداقل 6 ماه قبل از شروع برنامه می کنند ، بنابر این داشتن حداقل یک سال زمان این فرصت را به شما می دهد تا بتوانید با صبر و حوصله یک دانشگاه و یک برنامه تحصیلی و چه بسا یک بورسیه تحصیلی را بیابید .
هر چقدر زودتر فرآیند اخذ پذیرش از یک دانشگاه را آغاز کنید احتمال موفقیت شما بیشتر خواهد بود . به عنوان مثال اگر کمتر از ۲ ماه به آخرین فرصت ارسال درخواست به دانشگاهی باقی مانده باشد ، تقریبا می توان گفت شانس موفقیت در اخذ پذیرش صفر است .
هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب کشور برای تحصیل در خارج ، مقصد های بسیاری وجود دارد که بسته به نوع ذهنیت و شرایط تحصیلی شما می تواند از میان شهرهای بزرگ یا کوچک باشد . بهتر است ابتدا کشورهایی را که علاقه بیشتری به تحصیل در آن دارید مشخص کنید و سپس تصمیم خود را بگیرید .
به عنوان مثال ترجیح می دهید در مناطق روستایی یا شهری تحصیل کنید ؟ ، آیا می خواهید در یک کشور انگلیسی زبان تحصیل کنید یا کشوری که برای تحصیل در آن نیاز به یادگیری یک زبان خارجی داشته باشید ؟ و یا فاصله کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید تا ایران چقدر باشد ؟ .
بر اساس پاسخ های شما به این سبک سوالات مشخص می شود که می توانید چه کشورهایی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید یعنی بهترین کشور برای تحصیل در خارج با توجه به شخصیت و سوابق تحصیلی شما کدام است ؟ مهم ترین نکته در انتخاب کشور این است که کشور منتخب باید مناسب و درخور شرایط و روحیه شما باشد . به عنوان مثال کشور های مختلف را از نظر شرایط تحصیلی ، ریسک های احتمالی اخذ ویزای تحصیلی ، قوانین و مقررات ، آب و هوا ، آینده شغلی ، آداب و روسم و فرهنگ برای پذیرفتن افراد خارجی و استاندارد های آموزشی بررسی نمایید .
پس از تصمیم گیری در مورد کشور مناسب برای تحصیل ، زمان آن فرا رسیده که یک برنامه مناسب پیدا کنید . برنامه های مختلف کوتاه مدت و بلند مدت زیادی وجود دارد و باید تصمیم بگیرید که کدام یک برای شما مناسب تر است . در حین بررسی برنامه های مختلف باید تمامی وجه های آن مانند هزینه زندگی و تحصیل ، محل سکونت و ... را بررسی کنید .
بدین منظور کافیست از طریق وب سایت های معتبر علمی فهرستی از دانشگاه ها و رنکینگ آن ها را جهت انتخاب دانشگاه و رشته مناسب جستجو کنید سپس در وب سایت هر دانشگاه برنامه های تحصیلی مختلف را بررسی نمایید .
حال کافیست سایت دانشگاه های منتخب خود را بازدید و تمامی شرایط پذیرش را با دقت مطالعه کنید تا از آخرین مهلت ارسال درخواست و کمک هزینه های مالی احتمالی مطلع شوید . همچنین با ارسال ایمیل به بخش های مختلف دانشگاه ، می توانید درخواست کنید تا جزئیات بیشتری را برای شما ارسال کنند .
با توجه به زمانبندی دانشگاه های انتخابی خود ، زمان لازم برای اخذ مدرک زبان ( تافل ، آیلتس ، gre و ... ) ، زمان لازم برای آماده کردن مدارک مورد نیاز و زمان مناسب برای مکاتبه با اساتید دانشگاه ها و دریافت جواب را تخمین بزنید .
می بایست به عنوان یک متقاضی تحصیل در خارج از کشور تحقیق کنید که دانشگاه های مورد نظر شما دقیقا کدام مدارک زبان را قبول می کنند . بنابر این زمان مناسب برای آماده سازی خودتان ، ثبت نام و شرکت در این آزمون ها حتی بیش از یک بار را در نظر بگیرید .
به عنوان مثال ممکن است بتوانید با ارسال درخواست به ایمیل دانشگاه از میانگین نمرات تافل پذیرفته شدگان سال پیش در رشته دلخواهتان که کمتر در سایت دانشگاه ها به آن اشاره شده ، آگاه شوید تا خود را بهتر و بیشتر برای آزمون ها آماده کنید .
بسیاری از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور حتی بعد از اخذ پذیرش از یک دانشگاه به دلیل دریافت نکردن کمک هزینه مالی و یا کم بودن آن از تحصیل انصراف داده اند . بنابر این نحوه اختصاص یافتن کمک هزینه تحصیلی و نهایی شدن فرآیند آن بسیار مهم است و حتی ممکن است تا بعد از پذیرش نیز طول بکشد .
عوامل مختلفی در اخذ کمک هزینه های مالی موثر است که دو عامل استاد و رزومه تحصیلی عالی در کنار حرکت صحیح در روند اخذ پذیرش ، می تواند باعث موفقیت شما برای دریافت کمک هزینه تحصیلی شود . شما می توانید با مراجعه به سایت دانشگاه های مورد نظرتان از قسمت هایی نظیر Financial Aids یا Fellowship از انواع بورسیه های تحصیلی ( فاند ) ارائه شده مطلع شوید .
بورسیه های تحصیلی ارائه شده از طرف هر دانشگاه انواع گوناگونی دارد همچنین شرایط دریافت هر کدام از آن ها نیز با یکدیگر فرق می کند اما به طور کلی بهترین نوع دریافت بورسیه تحصیلی در قالب گرفتن موقعیت های کاری دانشگاهی تحت عنوان دستیار پژوهشی ( Research Assistantship ) و دستیار آموزشی ( Teaching Assistantship ) است . این دو موقعیت کاری در دانشگاه که به آن ها RA و TA نیز گفته می شود ویژه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می باشد که دانشجو به ازای کار خود حقوق دریافت می کند .
رزومه تحصیلی یک خلاصه دو تا سه صفحه ای است که در ارتباط با تحصیلات ، مهارت ها ، موفقیت ها و تجربه های شخصی متقاضی نوشته می شود . یعنی رزومه باید بتواند مجموعه ای از تجربه های تحصیلی شما را در قالبی بسیار زیبا و مناسب به اساتید نمایش دهد .
برای نوشتن یک رزومه خوب بهتر است نمونه رزومه های دیگر افراد را که در سایت های مختلف وجود دارد مطالعه کنید تا در این خصوص تجربه لازم را به دست آورید . تقریبا می توان گفت هر رزومه از سه بخش اصلی مشخصات فردی ، سوابق تحصیلی و کاری و مهارت ها ، قابلیت ها ، افتخارات و تجارب مهم تشکیل می شود .
در هنگام نوشتن رزومه به موارد زیر توجه نمایید :
1. رزومه شما طولانی نباشد .
2. عجولانه نوشته نشده باشد .
3. پس از مطالعه و بررسی رزومه های موفق نوشته شود .
4. ویرایش و مطالعه چندین باره آن فراموش نشود .
در روند اخذ پذیرش از یک دانشگاه خارجی ، دریافت توصیه نامه ( Recommendation Letter ) از برخی اساتیدی که در دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد داشته اید ، ضروری است . توصیه می شود درخواست نگارش توصیه نامه یا پر کردن فرم های مخصوص توصیه نامه را از اساتیدی داشته باشید که در حین تحصیل برای تکمیل پروژه ای علمی با آن ها مشارکت داشته اید .
این امر منجر به این خواهد شد تا توصیه نامه بر مبنای شناخت استاد از شما نوشته شود . همچنین دریافت توصیه نامه از اساتید شناخته شده که رزومه ای قوی دارند می تواند عامل بسیار مؤثری برای دریافت پذیرش شما در دانشگاه مورد نظر باشد .
در واقع انگیزه نامه یا همان SOP ( Statement of Purpose ) نامه ای است که در آن می توانید اهداف خود از ادامه تحصیل در خارج را به بهترین نحو ممکن بیان کنید . انگیزه نامه فرمت مشخصی ندارد مگر این که دانشگاه مقصد شما فرمت مشخصی را برای آن در نظر گرفته باشد که در این صورت می توانید آن را از سایت دانشگاه دانلود نمایید .
لازم است SOP از نظر نوشتاری بدون هیچ گونه غلط گرامری و نگارشی باشد . مهم ترین نکاتی که باید برای نوشتن انگیزه نامه در نظر داشته باشید ، موارد زیر است :
1. انگیزه نامه باید گویا و بیان گر اهداف مشخص شما از تحصیل باشد .
2. به هیچ وج در نگارش آن کپی برداری نکنید .
3. از جملات منفی استفاده نکنید .
4. از ساختار مشابه با رزومه استفاده نکنید .
5. ابعاد غیر علمی شخصیت خود را شرح دهید .
شما باید برای اخذ پذیرش از هر دانشگاه مدارک لازم را آماده نموده و آن ها را به صورت رسمی ترجمه کنید و به دانشگاه مقصد جهت بررسی ارسال نمایید . از جمله مهم ترین این مدارک می توان به ریز نمرات و دانشنامه دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد که دارای مهر و امضای دانشگاه است و سپس به تائید وزارت علوم ، وزارت بهداشت و یا سازمان مرکزی دانشگاه آزاد رسیده اشاره کرد .
شما باید مدارک گفته شده را در دارالترجمه های رسمی ، ترجمه کرده و این ترجمه ها دارای مهر دادگستری و وزارت امور خارجه باشد سپس آن ها را به دانشگاه مورد نظرتان جهت ادامه تحصیل در پاکت مهر و موم شده ارسال نمایید . در نظر داشته باشید شما پس از طی کردن مراحل بالا با توجه به دانشگاه و کشور مقصدتان باید مدارکتان را مورد ارزیابی مجدد توسط نهاد های معرفی شده از سوی دانشگاه های کشور مقصدتان نیز قرار دهید .
به عنوان مثال شما برای تائید مدارک تحصیلی تان در دانشگاه های کشور آلمان ، می توانید با مراجعه به بخش دانشجویی سفارت آلمان در ایران اقدام به تائید مدارک خود نمایید ، اما برای کشور آمریکا شما باید هزینه ای را تقبل کرده و با مراجعه به وب سایت WWW.WES.ORG سفارش ارزیابی مدارک تحصیلی تان را ثبت نمایید .
در سایت دانشگاه های خارجی اغلب ایمیل و آدرس سایت اساتید برجسته وجود دارد و شما می توانید از طریق آن با اساتید حوزه تحصیلی خود در ارتباط بوده و احتمال دریافت پذیرش و همچنین دریافت کمک هزینه مالی را تا حدودی افزایش دهید . اگر شما تجربه انجام پروژه ای را در زمینه علمی استادی که می خواهید با آن تماس بگیرید داشته باشید ، شانس بیشتری برای جلب نظر وی به رزومه خود خواهید داشت .
مقالات اخیر استاد ها را حتما با دقت مطالعه کرده و در کنار آن بررسی کنید که کدام یک از اساتید فاند ( Fund ) داشته و می توانند شما را مورد حمایت مالی قرار دهند . در زمان تماس با استاد ها بر روی تجربیات مرتبط کاری تان با حوزه کاری استاد مورد نظر تاکید کنید چرا که تاثیر به سزایی در پذیرش شما خواهد داشت .
در نهایت از طرف دانشگاه های مقصد از شما درخواست می شود تا پس از تکمیل فرم ها ، هزینه بررسی مدارکی که تا کنون جهت پذیرش آماده کرده اید را بپردازید . این مبلغ به عنوان Application Fee شناخته می شود و توسط کارت های ارزی بین المللی و به صورت آنلاین قابل پرداخت است .
پس از پشت سر گذاشتن تمامی مراحل گفته شده در بالا و تکمیل مدارک مورد نیاز هر دانشگاه ، لازم است مدارک را به صورت پستی ارسال نمایید . مدارک باید پیش از زمان تعیین شده توسط هر دانشگاه ( Deadline ) ارسال شود .
برای ارسال می توانید از سرویس های پستی زیر استفاده کنید :
1. شرکت پست ایران
2. پست TNT
3. پست DHL
4. پست ARAMEX
حال کاری جز ادامه ارتباط با اساتید و انتظار برای پاسخ و نظر آن ها نخواهید داشت . نتایج معمولا 3 تا 5 ماه بعد مشخص می شود و نتیجه آن یکی از دو وضعیت ، رد درخواست ( Reject ) و یا دریافت پذیرش ( Admission ) است .
شما می توانید تمامی سوالات خود را پیرامون شیوه اخذ پذیرش برای تحصیل در خارج از مشاوران گروه مشاوره تحصیلی هیوا از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی بپرسید . همچنین می توانید از طریق کانال تلگرام تحصیل در خارج از کشور هیوا پیگیر اخبار مربوطه باشید .
متقاضیان باید ابتدا مدارک مورد نیاز را آماده نموده و با اساتید از طریق ایمیل ارتباط برقرار کنند و در صورت تکمیل کردن مراحل مذکور ، نسبت به ارسال درخواست پذیرش اقدام نمایند که در متن مقاله به صورت کامل مراحل شرح داده شده است .
بهتر است حداقل 6 ماه تا حداکثر 1 سال زودتر جهت تکمیل فرآیند تحصیل در خارج از کشور زمان در نظر گرفته شود که در متن مقاله جزئیاتی بیشتری در مورد زمان تکمیل فرآیند تحصیل در خارج بیان شده است .
بله متقاضیان می بایست قبل از ارسال درخواست به دانشگاه مورد نظر خود با اساتید از طریق ایمیل در ارتباط باشند که در متن مقاله دلایل این موضوع به صورت کامل شرح داده شده است .
برای مشاوره تحصیل در خارج از کشور
برای مشاوره تحصیل در خارج از کشور
سلام خسته نباشی ببخشید اگر یک فرد در کنکور تجربی رتبه 1 الی 5 رو بیاره می تونه بورسیه تحصیلی دریافت کنه؟
سلام . در حال حاضر دانشگاه ها بورسیه تحصیلی خارج از کشور ندارن .
سلام ببخشید با دیپلم کاردانش برق و پیش ریاضی می توان دانشگاه خارج از کشور رشته مهندسی یا علوم پایه تحصیل کرد
سلام . می تونین در بعضی از دانشگاه های خارج از کشور تحصیل کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©