موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) وظیفه دارد که هر ساله لیستی از پر استنادترین و پر تالیف ترین مولفان و پژوهشگران کشور های برتر علمی در جهان اسلام ارائه دهد تا امکان شناسایی و بررسی میزان نفوذ تولیدات علمی پژوهشگران و نخبگان فراهم آید و افراد در سراسر دنیا با این نخبگان آشنا شوند.
برای مشاوره لیست یک و دو درصد دانشمندان برتر دنیا
برای مشاوره لیست یک و دو درصد دانشمندان برتر دنیا
در سراسر دنیا، کشورهای ابر قدرت و پیشرفته بخشی از برنامه ریزی و سرمایه گذاری خود را برای جذب نخبگان علمی تمام دنیا قرار می دهند. این برنامه ریزی ها و امکانات باعث می شود که این کشورها به مقصدی برای نخبگان علمی جهان تبدیل شوند.
14 درصد از علم دنیا به واسطه نخبگان یک درصد برتر دنیا تولید می شود. این نخبگان، 24 درصد از تمام استناد های جهان را دریافت می کنند. باید بدانیم که همین استناد های صورت گرفته به تولیدات نخبگان، معیار انتخاب نخبگان برتر می باشد.
پایگاه شاخص های اساسی علم (ESI) متعلق به شرکت کلاریویت آنالیتیکس (WoS) در بازه 10 ساله تولیدات پژوهشگران در 22 حوزه موضوعی علوم را مورد بررسی قرار داده و در نهایت فهرست یک درصد نخبگان برتر از آن به دست می آید. به دلیل اهمیت این موضوع برای محققان، در ادامه لیست یک و دو درصد دانشمندان برتر جهان را قرار داده و نحوه انتخاب آنها را نیز توضیح داده ایم.
پایگاه شاخصهای اساسی علم (ESI) هر ساله فهرست محققان پر استناد یک درصد برتر دنیا را فراهم می آورد. نحوه انتشار اسامی از جانب این پایگاه بدان صورت است که هر فرد را با شکل مختصر شده نام او و نام خانوادگی او معرفی می نماید که این مسئله، شناسایی افراد را کمی مشکل می سازد.
با این نحوه انتشار اسامی پژوهشگران یک مقدار چالش برای شناسایی آن ها به وجود می آید چرا که اسامی یکسان یا اسامی با املاهای متفاوت، استفاد نکردن افراد از کد شناسایی پرژوهشگر و عوامل این چنینی باعث می شود که در مواردی امکان شناسایی دقیق افراد داخل لیست به شدت سخت باشد.
موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) هر ساله پس از انتشار لیست یک درصد نخبگان برتر دنیا از جانب ESI تحقیقات و پردازش هایی انجام دهد تا نام اصلی نخبگان مشخص شده و بتوان آن ها را شناسایی کرد، که این فرایند پیچیده و زمان بر می باشد.
این فرایند به این شکل است که موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) در ابتدا از میان حدود صد هزار نخبه یک درصد برتر دنیا در ESI با روش های خاص و پیشرفته و خودکار حدود هزار و چهارصد پژوهشگر ایرانی را شناسایی می کنند.
در آخر با تمام این ابهام زدایی ها تعداد ۴۸۱ نفر از مجموع ۶۸۴ پژوهشگر شناسایی شده ایرانی بر اساس شاخص های استنادی و علم سنجی به عنوان «پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر دنیا» شناسایی و معرفی شدند.
افرادی که به عنوان پژوهشگر نام آن ها در لیست یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار گرفته است، قطعا با نوشتن مقالات گوناگون فعالیت خود را آغاز کرده اند. شما نیز برای آشنایی با مقاله می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید.
دانشگاه استنفورد آمریکا پایگاهی را ایجاد کرده است تا بتواند در 22 گروه علمی و 176 زیر شاخه این گروه های علمی، حدود 100 هزار دانشمند برجسته جهان را معرفی نماید. طبق آخرین اطلاعیه این پایگاه، نام 8 دانشمند ایرانی در میان دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار دارد.
تیم تحقیقاتی این دانشگاه هر سال بر اساس معیار هایی مانند تعداد مقالات چاپ شده، میزان فعالیت علمی انجام شده افراد، میزان تاثیرگذاری این فعالیت ها، انواع مقالات علمی آن ها و میزان ارجاع به مقالات آن ها، افرادی را تحت عنوان دانشمندان یک درصد و دو درصد برتر دنیا انتخاب می کند.
اسامی دانشمندان منتخب ایرانی که در لیست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفته اند به شرح زیر است:
دکتر احمدرضا دهپور
دکتر مصطفی قانعی
دکتر مرتضی ایزدی
دکتر مجید سعیدی
دکتر سید فاضل نبوی
دکتر سید محمد نبوی
دکتر آزاده منایی
دکتر صدیقه عسگری
افرادی که قصد نوشتن مقاله را دارند و با اجزای تشکیل دهنده مقاله آشنایی دارند اما اطلاعی از مقالات آی اس آی ندارند، جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این مورد می توانند به لینک زیر مراجعه نمایند.
هر پژوهشگر با توجه به عملکرد 10 ساله اش و طبق 4 معیار اصلی زیر مورد بررسی قرار گرفته تا در نهایت در لیست یک درصد یا دو درصد دانشمندان برتر دنیا انتخاب شود یا خیر.
نسبت تعداد کل استنادهای دریافتی به تعداد کل مقالات استناد کننده
تعداد متوسط خوداستنادی به ازای هر مقاله
متوسط درصد خوداستنادی
نسبت تعداد کل استنادهای دریافتی (بدون در نظر گرفتن خوداستنادی) به تعداد مقالات استناد کننده (بدون در نظر گرفتن خوداستنادی)
افراد این لیست با توجه به میزان استناد هایی که به مقالات و نوشته های آن ها شده است، انتخاب شده اند. به این شکل که آن ها توانسته اند با این استناد هایی که به تحقیقاتشان شده، اعتبار بالای بین المللی را به دست آورند و در نهایت در لیست یک یا دو درصد برتر دنیا قرار گیرند.
همچنین افراد باید بدانند که دانشگاه ها نیز دارای رتبه بندی می باشند که این موضوع نیز بر رنک علمی یه مقاله تاثیر گذار است. برای آشنایی با رتبه هر یک از دانشگاه ها به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص لیست یک و دو درصد دانشمندان برتر دنیا را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا در اختیار متقاضیان قرار دهند. همچنین پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تازه ترین اخبار مربوط به این حوزه عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام آزمون های زبان هیوا باشید.
✔ همانطور که در مقاله گفته شد با بررسی ها مشخص شد که 481 ایرانی در لیست یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار داشتند.
✔ در لیست دو درصد دانشمندان برتر دنیا 8 ایرانی قرار داشتند که نام آن ها در متن مقاله آورده شده است.
✔ نحوه انتخاب بر اساس شاخصه های علم سنجی می باشد که در متن مقاله جزییات آن قرار داده شده است.
برای مشاوره لیست یک و دو درصد دانشمندان برتر دنیا
برای مشاوره لیست یک و دو درصد دانشمندان برتر دنیا
سلام . آیا در همه رشته ها تعداد دانشمندانی که انتخاب میشه برابر است ؟
سلام . تعداد دانشمندان لیست یک و دو درصد دانشمندان برتر دنیا در تمامی رشته ها یکسان نیست ، در هر رشته و شاخه تعداد دانشمندان متفاوته .
سلام . لیست دانشمندان برتر بر چه اساسی تعیین میشه ؟
سلام . برای قرار گرفتن پژوهشگران در لیست یک و دو درصد دانشمندان برتر دنیا ، تمام فعالیت های علمی ۱۰ ساله اخیر آنها در سطح بین المللی مانند تعداد مقالات ، استنادات ، تعداد مقالات پر استناد و تعداد استناد به مقالات پر استناد مورد بررسی قرار می گیره .
سلام . این لیست تغییر نمی کنه ؟
سلام . لیست یک و دو درصد دانشمندان برتر دنیا همیشه ثابت نیست و هر سال تغییراتی داره .
سلام نخبه بودن چه فایده ای دارد ؟
سلام . 14 درصد از علم دنیا به واسطه نخبگان یک درصد برتر دنیا تولید میشه ، بنابراین نخبگان می تونن با علم شون به کل دنیا کمک کنن .
سلام در این لیست نام دانشمندان ایرانی هست ؟
سلام . در لیست دو درصد دانشمندان برتر دنیا نام 8 دانشمند ایرانی وجود داره .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©