شرایط نقل و انتقالی و مهمانی دانشگاه های سراسری به دو صورت دائم ، موقت و بر اساس مبنا های مشخصی تعیین می شود. وزارت علوم هر ساله در بازه زمانی اردیبهشت ماه، امکان ثبت درخواست نقل و انتقال و مهمانی را برای دانشجویان واجد شرایط از طریق سایت سجاد به نشانی portal.saorg.ir فراهم می کند. این فرآیند به دانشجویان اجازه می دهد تا در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای ادامه تحصیل در دانشگاه های دیگر اقدام کنند.
برای مشاوره نقل و انتقال دانشجویی و مهمانی دانشگاه های سراسری
برای مشاوره نقل و انتقال دانشجویی و مهمانی دانشگاه های سراسری
هرساله، تعداد زیادی از داوطلبان پس از قبولی در کنکور و ورود به دانشگاه های کشور، به دلایل مختلف از رشته یا محل قبولی خود رضایت ندارند و تمایل دارند در دانشگاه های نزدیک به محل سکونت خود ادامه تحصیل دهند. به همین منظور، وزارت علوم سامانه ای را برای ثبت درخواست نقل و انتقالی و مهمانی دانشگاه های سراسری راه اندازی کرده است. دانشجویان در صورت دارا بودن شرایط نقل و انتقالی و مهمانی دانشگاه های سراسری به دو صورت دائم، موقت و بر اساس مبنا های مشخص شده می توانند درخواست خود را از طریق سایت وزارت علوم به آدرس portal.saorg.ir ثبت نمایند.
با توجه به ظرفیت محدود دانشگاه ها در زمینه نقل و انتقالات و مهمانی دانشگاه های سراسری، آگاهی از شرایط دقیق هر یک از انواع مهمانی (دائم، موقت و مبنا) و انتقالی ضروری است. در این مقاله، شرایط مهمان شدن در دانشگاه به طور کامل شرح داده شده است تا داوطلبان بتوانند با اطلاعات کافی و دقیق، نسبت به ثبت درخواست خود در سامانه مربوطه اقدام کنند. این اطلاعات به دانشجویان کمک می کند تا با آگاهی بیشتر، فرآیند نقل و انتقال یا مهمانی را با موفقیت پشت سر بگذارند.
ثبت درخواست میهمانی مبنا دارای شرایط و ضوابط خاصی می باشد که رعایت آن برای تمامی داوطلبین الزامی می باشد. دانشجویانی که قصد ثبت درخواست مهمانی مبنا در سایت portal.saorg.ir را دارند، می بایست به شرایط مهمانی دانشگاه دولتی توجه داشته باشند تا بتوانند درخواست خود را با موفقیت ثبت کنند. در قسمت زیر این شرایط ارائه داده شده اند.
محل سکونت خانواده دانشجو نزدیک دانشگاه مورد تقاضای باشد.
دانشجو بر اساس کارنامه اولیه خود 90 درصد نمره کنکور سراسری آخرین فرد پذیرفته شده در دانشگاه مقصد را در همان رشته قبولی خود آورده باشد.
دانشجویان متقاضی میهمان مبنا می توانند از همان آغاز سال تحصیلی نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند.
نکته: 5 درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه ها متعلق به متقاضیان میهمان مبنا است که نسبت به دانشجویان ورودی همان سال تحصیلی در نظر می گیرند. در این حالت دانشجو می تواند از همان ابتدای شروع به تحصیل میهمان دانشگاه مبنا شوند.
حداکثر طول زمان میهمان مبنا برای دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته 4 نیم سال و در مقاطع کارشناسی ناپیوسته و کاردانی 2 نیم سال است.
امکان میهمانی مبنا در دوره های مختلف | ||
پذرفته شده در دوره | قابل معرفی به دوره | توضیحات |
روزانه یا شبانه | روزانه یا شبانه | پس از پایان زمان میهمانی مبنا در صورتی که دانشجو شرایط لازم را دارا باشد می تواند انتقالی بگیرد در صورت عدم احراز شرایط لازم برای انتقالی، می تواند از طریق سامانه برای تمدید میهمانی اقدام نماید. |
غیر انتفاعی | غیر انتفاعی، پردیس خودگردان | پس از تمام شدن زمان میهمانی مبنا می تواند از طریق سامانه برای تمدید میهمانی اقدام نماید. |
پردیس خودگردان | پردیس خودگردان، غیر انتفاعی | میهمانی مبنا به موسسات غیر انتفاعی توام با انتقال می باشد. |
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نقل و انتقالات و مهمانی دانشگاه های سراسری می توان مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده شده، مطالعه کرد. در این مقاله انواع مهمانی و زمان و نحوه ثبت درخواست مهمانی و انتقالی دانشجویان در سامانه مربوطه توضیح داده شده است.
دانشجویانی که قصد ثبت درخواست مهمانی موقت در سایت سجاد portal.saorg.ir را دارند، می بایست دارای شرایط زیر باشند. رعایت دقیق شرایط و ضوابط اعلام شده در سامانه سجاد، جهت تسریع و تسهیل فرآیند بررسی درخواست، الزامی است. شایان ذکر است، عدم احراز هر یک از شرایط مهمان شدن در دانشگاه، منجر به رد درخواست مهمانی خواهد شد.
در این نوع مهمانی دانشجو می بایست حداقل یک نیم سال تحصیلی را در دانشگاه مبدا با میانگین حداقل 13 گذرانده باشد.
با توجه به شرایط گفته شده دانشجو می تواند تقاضای دو نیمسال تحصیلی مهمان شدن را از طریق ثبت درخواست در سامانه مذکور درخواست کند.
حداکثر مدت میهمانی در مقاطع مختلف در مهمانی موقت متفاوت است که به شرح زیر است:
1مقطع کارشناسی پیوسته 4 نیمسال
2مقاطع کارشناسی ناپیوسته 2 نیمسال
3کاردانی 2 نیمسال
انتخاب واحد های درسی دانشجویان مهمان، چه به صورت تک درس و چه به صورت نیمسال کامل، باید با تایید دانشگاه مبدا و طبق شرایط دانشگاه مقصد باشد.
واحدهایی که دانشجوی مهمان در دانشگاه مبدا می گذراند، عینا در کارنامه او در دانشگاه مبدا ثبت و نمرات آن ها در محاسبات میانگین نیمسال و میانگین کل او منظور می شود.
مدرک فراغت از تحصیل دانشجوی مهمان در کلیه حالت های مهمانی توسط دانشگاه مبدا صادر می شود.
امکان مهمانی موقت از موسسات غیر دولتی به موسسات دولتی در صورت موافقت دانشگاه مبدا و مقصد مجاز ولی بعکس آن ممنوع است.
شهریه دانشگاه مقصد بر اساس شهریه نوبت دوم (شبانه) خواهد بود.
مهمانی از موسسات دولتی و غیر دولتی به دانشگاه علمی و کاربردی ممنوع است.
میهمانی از موسسات غیر دولتی به دانشگاه های فنی و حرفه ای و برعکس مجاز است.
نکته: انجام مهمانی (مبنا، موقت، دائم) از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر ممنوع است.
استثنا: مهمانی از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر تنها برای دروس تک درس مجاز است.
سقف پذیرش دانشجویان میهمان در هر سال تحصیلی برای موسسات دولتی 20 درصد کل دانشجویان ورودی همان سال تحصیلی می باشد.
سقف پذیرش دانشجویان میهمان در هر سال تحصیلی برای موسسات غیر دولتی 15 درصد کل دانشجویان ورودی همان سال تحصیلی می باشد.
چنانچه داوطلب در کنکور سراسری سال جاری شرکت کرده و بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته کنکور، قصد انتقالی یا تغییر رشته داشته باشد، می تواند با مطالعه مقاله زیر از نحوه نقل و انتقال با استفاده از کارنامه سبز آگاه شود.
در مهمانی دائم نیازی به مراجعه حضوری داوطلب در دانشگاه مبدا در هر نیم سال نمی باشد بلکه کارنامه دانشجو در پایان هر نیم سال به دانشگاه مبدا ارسال می شود. در این نوع مهمانی، مدرک تحصیلی دانشجو توسط دانشگاه مبدا صادر می شود. با توجه به ظرفیت پذیرش دانشجوی مهمان در دانشگاه ها، در صورت برابر بودن شرایط میان دانشجویان ملاک گزینش با داوطلبانی است که شرایط زیر را دارا باشند:
1دانشجوی دختر بودن.
2فوت یا معلول شدن سرپرست خانواده و یا از کار افتادگی پدر و مادر در زمان دانشجویی به طوری که عملا منجر به سرپرستی خانواده توسط دانشجو شود و یا دانشجو به تشخیص مراجع قانونی کفیل خانواده محسوب شود.
3بیماری خاص، صعب العلاج و لاعلاج دانشجو به تایید مراجع ذی صلاح.
4معلولیت موثر در زمان دانشجویی و یا دانشجویانی که قبل از زمان دانشجویی تحت حمایت سازمان بهزیستی باشند.
5ازدواج دانشجوی دختر در زمان دانشجویی در صورتی که محل اشتغال دائم همسر دانشجو در نزدیک ترین محل به دانشگاه مقصد باشد.
6دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد
7ازدواج دانشجوی پسر بعد از قبولی در صورتی که همسر او نیز دانشجو باشد.
در صورت کسب معدل کل 13 در 4 نیم سال تحصیلی در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاه مقصد
در صورت کسب معدل کل 13 در 2 نیم سال تحصیلی کارشناسی ناپیوسته و کاردانی در دانشگاه مقصد
دانشجویان واجد شرایط انتقالی یا میهمانی دانشگاه پیام نور می توانند در زمان نقل و انتقالات این دانشگاه به صورت اینترنتی به سامانه گلستان دانشگاه پیام نور مراجعه کرده و نسبت به تکمیل مراحل مربوط به دریافت انتقالی و میهمانی این دانشگاه اقدام نمایند.
انتقالی دانشجویان از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در همان رشته و همان دوره و مقطع تحصیلی صورت می گیرد و دانشجویان در صورت دارا بودن شرط زیر می توانند درخواست خود را ثبت نمایند. رعایت دقیق این نکته، برای جلوگیری از بروز مشکلات آتی در فرآیند انتقال، ضروری است.
در صورتی که میانگین معدل دانشجو بالاتر از میانگین معدل دانشجویان ورودی همان سال در همان رشته در دانشگاه مقصد باشد می تواند نسبت به ثبت نام برای انتقالی اقدام کند.
حداکثر زمان انتقالی برای دانشجویان کارشناسی پیوسته 4 نیمسال تحصیلی است.
حداکثر زمان انتقالی در مقاطع کارشناسی ناپیوسته و کاردانی دو نیمسال تحصیلی است.
نکته: در صورتی که واحد های گذرانده شده دانشجو در دانشگاه مبدا با نمره 12 و بالا تر باشد عینا در دانشگاه مقصد پذیرفته می شود.
تمام نمرات درسی دانشجو (اعم از ردی، قبولی و سوابق آموزشی) در کارنامه دانشجوی انتقالی ثبت شده و در میانگین معدل کل او موثر است.
مدرک فراغت از تحصیل دانشجوی انتقالی توسط دانشگاه مقصد صادر می شود.
نکته: امکان انتقالی برای دانشجویان در هر مقطع یکبار صادر می شود.
نکته: امکان انتقالی از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر ممنوع است.
استثنا: انتقالی ار یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر تنها برای دروس تک درس مجاز است.
نحوه درخواست انتقالی همرا با تغییر رشته: دانشجویان متقاضی انتقالی و تغییر رشته میبایست درخواست خود را به صورت کتبی به دانشگاه مبدا ارائه کنند تا در صورت احراز شرایط دانشجو و موافقت دانشگاه مبدا و مقصد، انتقالی همراه با تغییر رشته انجام شود.
ممنوعیت های انتقالی در دوره ها و دانشگاه ها:
1انتقالی از دوره شبانه به روزانه
2انتقالی از دانشگاه پیام نور به دوره روزانه یا شبانه
3انتقالی از دانشگاه غیر دولتی به دولتی
4انتقالی از دانشگاه غیر دولتی به دانشکده های فنی و حرفه ای و مراکز علمی و کاربردی
دانشجویان مقاطع و رشته های مختلف دانشگاه ازاد در صورت دارا بودن شرایط انتقالی و یا میهمانی می توانند درخواست خود را در زمان مقرر از طریق سامانه منادا دانشگاه آزاد ثبت کنند. امکان نقل و انتقالات و مهمانی دانشگاه آزاد دوبار در سال و برای هر دو نیمسال تحصیلی فراهم می گردد.
دانشجویان دوره روزانه در زمان مهمانی و انتقال ملزم به پرداخت شهریه مطابق تعرفه دانشجویان نوبت دوم در دانشگاه مقصد هستند. این شهریه مطابق با مصوبات هیئت امنای دانشگاه مقصد تعیین و دریافت خواهد شد.
تبصره: در صورتی که دانشجوی انتقالی نمره قبولی دوره روزانه با توجه به کارنامه نهایی کنکور سراسری را در دانشگاه مقصد را داشته باشد از پرداخت شهریه معاف است.
دانشجویان دوره نوبت دوم در زمان میهمانی مبنا و میهمانی، ملزم به پرداخت شهریه ثابت به دانشگاه مبدا و کل شهریه ثابت و متغیر به دانشگاه مقصد هستند.
دانشجویان موسسات غیر دولتی در طول دوره میهمانی (موقت، دائم، مبنا) ملزم به پرداخت شهریه ثابت و متغیر به دانشگاه مبدا و پرداخت شهریه متغیر به دانشگاه مقصد هستند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط نقل و انتقال دانشجویی و مهمانی دانشگاه های سراسری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ انواع میهمانی در دانشگاه های سراسری شامل میهمانی مبنا، موقت، دائم می شود که داوطلبان در صورت دارا بودن شرایط هرکدام می توانند درخواست بدهند.
✔️ دانشجویان روزانه در زمان مهمانی و انتقال ملزم به پرداخت شهریه مطابق تعرفه دانشجویان نوبت دوم در دانشگاه مقصد هستند البته به استثنای دانشجوی انتقالی که نمره قبولی دوره روزانه با توجه به کارنامه نهایی کنکور سراسری را در دانشگاه مقصد را داشته باشد از پرداخت شهریه معاف است.
✔️ بله. در صورت کسب معدل کل 13 در 4 نیم سال تحصیلی در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاه مقصد می توانید برای انتقالی دائم اقدام نمایید.
برای مشاوره نقل و انتقال دانشجویی و مهمانی دانشگاه های سراسری
برای مشاوره نقل و انتقال دانشجویی و مهمانی دانشگاه های سراسری
سلام.افزایش معدل از طریق گرفتن نمرات بهتر و خصوصا در درس های تخصصی می باشد. معدل هم از ترم اول تا ترمی که گذرانده اید درنظر گرفته می شود.
سلام من ترم دو پیوسته ام می تونم الان انتقالی بگیرم به یکی از دانشگاه های کارنامه سبزم ؟؟؟؟ خواهشا جواب بدید
سلام . می تونین در زمان نقل و انتقالات دانشگاه ها درخواست انتقالی بدین ممکنه با درخواست شما موافقت شه .
سلام من دانشجوی ترم یک هوشبری شهریه پرداز دانشگاه ساری هستم آیا می تونم درخواست مهمانی برای هوشبری روزانه دانشگاه بابل بدم ؟ و اگر میشه آیا باید به هر دو دانشگاه شهریه بپردازم ؟
سلام . امکان مهمانی موقت در صورت موافقت دانشگاه مبدا و مقصد وجود داره .
سلام . با درخواست مهمانی من موافقت شده ولی نمیدونم بعدش باید چیکار کنم و کجا برم و در سامانه سجاد هم نوشته موافقت و خاتمه فرایند
سلام . با درخواست مهمانی شما موافقت شده بنابراین از طریق دانشگاه مبدا و مقصد پیگیری کنین .
سلام من یه هفته پیش درخواستم رو در سامانه سجاد چک کردم و با درخواست مهمانی در دانشگاه مقصد دوم موافقت شده بود حالا بعد از یک هفته برام پیامک اومده و سامانه رو دوباره چک کردم ولی به جای پیام قبلی نوشته شده که با درخواستم در دانشگاه مقصد اول مخالفت شده و پیام قبلی پاک شده. می خواستم بپرسم الان تکلیف دانشگاه مقصد دوم که قبول شده بودم چی میشه؟
سلام . برای اطلاع دقیق از نتیجه نقل و انتقال تون با دانشگاه مقصد دوم تماس بگیرین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©