انتخاب رشته کارشناسی ارشد از مهم ترین مراحل کنکور در این مقطع می باشد. لذا داوطلبان می توانند با رعایت نکات و جزئیات، از بروز اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404 جلوگیری نمایند. از جمله اشتباهات رایجی که متقاضیان همواره دچار آن می شوند می توان به تحلیل نادرست رتبه و تراز، عدم اطلاع از محرومیت سهیمه ها، عدم آگاهی از اصول چیدمان اولویت بندی و ... اشاره نمود.
برای مشاوره اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404
برای مشاوره اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404
سازمان سنجش به عنوان مجری برگزاری آزمون کارشناسی ارشد، کلیه مراحل پذیرش داوطلبان در این مقطع را از ثبت نام تا اعلام نتایج نهایی برعهده دارد. در همین راستا هر ساله مواردی را وضع کرده تا متقاضیان با بهره مندی از آن بتوانند وارد مقطع ارشد شوند. بسیاری از داوطلبان هستند که در طی سال تلاش کرده و خود را جهت ورود به مقطع کارشناسی ارشد آماده کرده اند، در حالی که بدون توجه به اهمیت انتخاب رشته و تخصصی بودن آن اقدام به ثبت اولویت های خود می نمایند.
لازم به ذکر است که ثبت اولویت ها بدون درنظر گرفتن شرایط نه تنها قبولی برای داوطلبان به همراه نخواهد داشت، در برخی موارد حتی باعث لغو قبولی و محرومیت داوطلب نیز می شود. با توجه به اینکه نحوه اولویت بندی کد رشته محل های کارشناسی ارشد از مهم ترین مراحل جذب دانشجو در مقطع ارشد می باشد، در ادامه با تکیه بر تجربه مشاوران هیوا و اطلاعیه های سازمان سنجش به اشتباهات رایجی که متقاضیان در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404 به آن دچار می شوند، پرداخته ایم.
پس از اعلام نتایج اولیه کنکور ارشد متقاضیانی که مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری اعم از روزانه، شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان می شوند، می بایست به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کرده و رشته محل های مورد علاقه خود را در فرم مربوطه درج نمایند.
این متقاضیان بایستی قبل از هر چیز با نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد آشنا شده و عوامل تاثیرگذار در این مرحله را مورد توجه قرار دهند. با توجه به این موضوع در ادامه چند مورد از اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ را در اختیار شما قرار می دهیم:
عدم توجه به عوامل تاثیرگذار در اولویت بندی انتخاب ها
داوطلبان در زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد علاوه بر علاقه که مهم ترین اصل در اولویت بندی انتخاب ها می باشد می بایست سایر عوامل تاثیرگذار اعم از هزینه و شهریه کارشناسی ارشد، مسیر و کیفیت دانشگاه مورد نظر را نیز مورد توجه قرار دهند. چنانچه داوطلبی اطلاعات کافی در این زمینه نداشته باشد، ممکن است دچار اشتباه بزرگی شده و سرنوشت خود را تغییر دهد.
درجه اهمیت هر یک از این پارامترها بستگی به تصمیم داوطلب دارد. به طور مثال ممکن است داوطلبی شانس قبولی در دو رشته محل مختلف را داشته باشد که از نظر کیفی در سطح یکسان قرار دارند. حال فرض کنید در رشته محل اول که نزدیک محل سکونت وی است امکان قبولی در دوره غیر روزانه را داشته و در رشته محل دوم که در شهر دیگری واقع شده شانس قبولی در دوره روزانه را خواهد داشت. بر این اساس داوطلبان پارامترهای مذکور را مورد مقایسه قرار دهد.
در صورتی که مسیر دانشگاه برای وی از اهمیت بالاتری برخوردار بوده و بودجه کافی برای پرداخت شهریه کارشناسی ارشد را داشته باشد دانشگاه اول را در اولویت قرار می دهد. اما اگر قصد تحصیل رایگان در دانشگاه را داشته و مسیر برای او از اهمیت کم تری برخوردار است دانشگاه دوم را در اولویت قرار می دهد. در مقاله مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد به طور مفصل به پارامترهای تاثیرگذار در نحوه اولویت بندی انتخاب ها پرداخته ایم.
تحلیل نادرست رتبه و تراز اکتسابی
یکی از عواملی که جزو اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404 بوده و ممکن است داوطلب را از شرکت در این مرحله باز دارد تحلیل نادرست رتبه و تراز می باشد. برخی متقاضیان با جمع زدن ظرفیت پذیرش دانشگاه ها و محاسبه فاصله رتبه خود با عدد به دست آمده گاها از انتخاب رشته منصرف شده یا انتخاب های خود را با بی دقت انجام می دهند.
هر چند با مقایسه رتبه داوطلب با آخرین رتبه مجاز در سهمیه امکان تخمین شانس قبولی در هر گرایش وجود دارد، اما این نتیجه نمی تواند نقش تعیین کننده ای در انتخاب رشته داوطلب داشته باشد. چون در این میان ممکن است به دلایل مختلفی چون عدم انتخاب رشته برخی داوطلبان، بخشی از ظرفیت رشته گرایش مورد نظر در اختیار متقاضیانی قرار گیرد که رتبه اکتسابی آن ها در محدوده رتبه قبولی قرار ندارد. از این رو به کلیه متقاضیان مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد توصیه می کنیم حتما در این مرحله شرکت کرده و شانس قبولی خود را بیازمایند.
عدم توجه به اولویت بندی دوره های انتخابی کارشناسی ارشد
متقاضیان با توجه به وضعیت مجاز بودن خود در هر یک از دوره های روزانه و غیر روزانه، رشته محل های مورد علاقه خود را از لیست رشته های کارشناسی ارشد مندرج در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ استخراج می کنند. عدم آشنایی با دوره های مختلف دانشگاه های سراسری باعث سردرگمی داوطلب شده و اشتباهات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
داوطلبان با مطالعه بخش پیوست دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد می توانند از کلیه شرایط، ضوابط و امکانات دوره های مختلف باخبر شوند. اما به طور خلاصه می توان گفت در دوره روزانه امکان تحصیل رایگان برای داوطلب وجود دارد، اما سایر دوره ها نظیر شبانه، پیام نور، غیر انتفاعی و پردیس خودگردان مشمول پرداخت شهریه خواهند شد که میزان این شهریه در هر یک از دوره های مذکور متفاوت می باشد. یکی از اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404 در این مرحله عدم توجه به این موضوع می باشد. از این رو به داوطلبان توصیه می کنیم در اولویت بندی انتخاب های خود به دوره انتخابی هم توجه ویژه داشته باشند.
عدم توجه به شرایط محرومیت از ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد سال بعد
از جمله اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴، عدم آگاهی از شرایط محرومیت از ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد سال بعد می باشد. در سال های گذشته بر اساس اعلام سازمان سنجش متقاضیانی که در زمان اعلام نتایج کارشناسی ارشد در یکی از رشته محل های روزانه پذیرفته شوند اما به دلایل مختلفی چون عدم علاقه، دوری راه و ... در دانشگاه محل قبولی ثبت نام نکرده یا قصد انصراف داشتند از آزمون سال بعد محروم می شدند. این مورد هم اکنون از سوی سازمان سنجش لغو شده و داوطلبان می توانند برای کنکور ارشد سال بعد نیز اقدام نمایند.
از دیگر موارد محرومیت ها، استفاده مجدد از سهمیه می باشد. به بیان دیگر داوطلبان در هر دوره تنها یک بار مجاز به استفاده از سهمیه خود هستند و در صورتی که با استفاده از سهیمه برای ایشان در رشته و دانشگاهی قبولی حاصل گردد، امکان استفاده مجدد از سهمیه خود را ندارند.
انتخاب رشته کارشناسی ارشد به امید نقل و انتقال
برخی داوطلبان به امید نقل و انتقال از دانشگاه محل قبولی به دانشگاهی دیگر انتخاب های خود را انجام می دهند. این داوطلبان توجه داشته باشند امکان نقل و انتقال در مقطع کارشناسی ارشد ممنوع بوده و در شرایط خاص با محدودیت های بسیاری مواجه می باشد.
عدم آشنایی با نحوه تکمیل فرم انتخاب رشته کارشناسی ارشد
با توجه به این که انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری به صورت اینترنتی و از طریق سایت sanjesh.org انجام می شود آشنایی با نحوه تکمیل فرم انتخاب رشته حائز اهمیت است. برای جلوگیری از هر گونه اشتباه در این خصوص توصیه می کنیم قبل از مراجعه به سایت انتخاب رشته کارشناسی ارشد رشته محل های مورد علاقه خود را در برگه ای یادداشت کرده و پس از اطمینان از نحوه چینش آن به سایت مذکور مراجعه نمایید. عدم آشنایی با مراحل انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ باعث بروز اشتباه و خطا در ثبت انتخاب ها خواهد شد.
سازمان سنجش هرساله پس از اعلام نتایج کارشناسی ارشد قابلیتی تحت عنوان درخواست بررسی اشتباه در انتخاب رشته کارشناسی ارشد را در اختیار داوطلبان قرار می دهد که بر اساس آن امکان تغییر دوره قبولی، مجوز شرکت در آزمون سال بعد و بررسی اولویت های بعدی وجود دارد، اما به دلیل زمان بر بودن بررسی درخواست ها و امکان عدم تایید آن از سوی سازمان سنجش به داوطلبان توصیه می کنیم نهایت دقت خود را در زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404 به کار گرفته و در صورت لزوم از مشاوران با تجربه در این زمینه استفاده نمایند.
کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده پاسخگویی به سوالات داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا، آن ها را در داشتن انتخاب رشته ای دقیق و بی نقص یاری می کنند. به علاوه داوطلبان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کارشناسی ارشد هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردند.
✔️ علاوه بر رتبه و تراز اکتسابی، علاقه، هزینه، مسیر و کیفیت دانشگاه نیز از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در اولویت بندی انتخاب های داوطلب می باشند که برای کسب اطلاعات بیش تر در این خصوص می توانید متن مقاله را مطالعه نمایید.
✔️ محرومیت پذیرفته شدگان در دوره روزانه از سوی سازمان سنجش لغو گشته که به منظور جزئیات بیش تر در این خصوص می توانید متن مقاله را مطالعه کنید.
✔️ علاقه مهم ترین عامل تاثیرگذار در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404 بوده که داوطلبان به منظور آشنایی بیش تر با سایر فاکتورها و درجه اهمیت آن ها می توانند متن مقاله را مطالعه نمایند.
برای مشاوره اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404
برای مشاوره اشتباهات رایج در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404
سلام وقت بخیر ،من کارشناسی حسابداری بود ولی ارشد مدیریت شرکت کردم الان پشیمون شدم می تونم برای دانشگاه غیر انتفاعی یا آزاد همون حسابداری رو انتخاب رشته کنم؟
سلام . نمی تونین در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد و سایر دانشگاه ها رشته حسابداری رو انتخاب کنین .
سلام وقت بخیر من انتخاب رشته نکردم خواستم بپرسم تمدید میشه دوباره ؟ یا امکان داره درخواست بدیم که بتونیم انتخاب رشته بکنیم؟
سلام . مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری تا 16 خرداد ماه و دانشگاه آزاد تا 20 خرداد ماه هستش ، می تونین امروز در انتخاب رشته دانشگاه های سراسری شرکت کنین ، احتمال تمدید مهلت انتخاب رشته وجود داره .
سلام من یکبار ارشد با سهمیه دانشگاه آزاد قبول شدم و مدرک گرفتم. امسال سهمیه زدم و رتبه در سهمیه روزانه طوریه که احتمال قبولی روزانه دارم. آیا مشکلی سر راهم وجود خواهد داشت.
سلام . مجاز نیستین مجدد در مقطع کارشناسی ارشد از سهمیه استفاده کنین .
سلام من موقع ثبت نام گزینه علاقه مند به پیام نور را خیر زدم الان می تونم پیام نور را انتخاب کنم؟
سلام . در صورتی که در کارنامه اولیه کنکور کارشناسی ارشد مجاز به انتخاب رشته شدین ، می تونین سریال علاقه مندی به شرکت در گزینش دانشگاه پیام نور رو خریداری کنین و در فرم انتخاب رشته کد رشته / محل های دانشگاه پیام نور رو انتخاب کنین .
اگر انتخاب رشته را با نرم افزار انجام دهیم رشته هایی که شانس قبولی بیشتری دارد و پر احتمال است را اول انتخاب کنیم ؟؟؟
سلام . خیر ، باید رشته هایی که در بازه خوشبیانه قرار دارن در ابتدای فرم انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد قرار بدین .
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©