تخصص کارگردانی تلویزیون از سال گذشته در دانشکده صدا و سیما در دو گرایش نمایش و مستند ارائه می شود. گرایش های رشته کارگردانی تلویزیون در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری درج شده و مانند سایر رشته ها از بازارکار مناسبی برخوردار است.
برای مشاوره و معرفی رشته کارگردانی تلویزیون و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته کارگردانی تلویزیون و بازار کار آن
انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت. انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است.
یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته کارگردانی تلویزیون می باشد. داوطلبان علاقه مند به کارگردانی تلویزیون می بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته کارگردانی تلویزیون را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.
داوطلبانی که مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری را با موفقیت گذرانده اند، اکنون به دنبال اطلاعات لازم جهت انتخاب رشته کنکور می باشد. انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین مراحل پذیرش در دانشگاه و یافتن شغل مناسب است. بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را داشت.
یکی از رشته های موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته کارگردانی تلویزیون است. اکثر داوطلبانی که رتبه و تراز مناسب برای انتخاب رشته این مجموعه کسب کرده اند به دنبال یافتن اطلاعاتی در این خصوص هستند که رشته کارگردانی تلویزیون چیست؟ شامل چه مباحثی شده و بازار کار آن پس از فارغ التحصیلی چیست؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات در ادامه مقاله به معرفی رشته کارگردانی تلویزیون می پردازیم.
طبق آماری که در سال 1993 گرفته شده است، نوجوانان آمریکایی تا پایان دبیرستان 19 هزار ساعت به تلویزیون نگاه می کنند. یعنی بیشتر از مدت زمانی که در کلاس درس حضور دارند، وقت خود را صرف تماشای تلویزیون می کنند. متأسفانه در کشور ما آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد. اما تأثیر پذیری بسیار زیاد نوجوانان و جوانان ما از شخصیت های تلویزیونی، بیانگر آن است که جوانان، بخش عظیمی از وقت خود را صرف تماشای تلویزیون می کنند و در این میان تله تئاتر ها، فیلم ها و سریال های تلویزیونی که در حیطه کار کارگردانان تلویزیون است، بیشترین مخاطب را دارند.
صدا و سیما از همه هنر ها از جمله موسیقی، معماری، ادبیات، نقاشی، طراحی، خطاطی و عکاسی بهره می گیرد. به همین خاطر، دانشجوی کارگردانی تلویزیون باید اطلاعات هنری گسترده ای در همه این زمینه ها داشته باشد. اما متأسفانه گاه داوطلبان شرکت کننده در مصاحبه حضوری این دانشکده، از مهم ترین و بدیهی ترین اطلاعات هنری بی خبر هستند. برای مثال هیچ اطلاعی از موسیقی کلاسیک و بزرگ ترین موسیقی دان های آن مثل باخ یا بتهوون ندارند.
حتی داوطلبی در پاسخ به این سؤال که موسیقی کلاسیک چیست، گفته است که موسیقی بدون کلام را موسیقی کلاسیک می گویند!! همچنین برخی از داوطلبان نمی توانند آنچه را که می خواهند، بگویند. چنین افرادی نمی توانند کارگردان موفقی شوند. چون کارگردان باید بتواند با بازیگر یا فیلم بردارش بخوبی ارتباط برقرار کند و بگوید که از او چه انتظاری دارد. همچنین دانشجویان این رشته باید روابط اجتماعی خوبی داشته و بتوانند یک گروه را بخوبی اداره کنند. از همین رو، افراد گوشه گیر و منزوی و کسانی که منتظرند دیگران وظایفشان را به آن ها گوشزد کنند، در این رشته موفق نخواهند شد.
در کل داوطبان باید بدانند که در اینجا چیزی تزریق نمی شود تا یک نفر کارگردان، طراح یا برنامه ساز شود. بلکه استادان دانشگاه فقط راه را نشان نمی دهند و خود دانشجو باید با تلاش بسیار و مطالعه فراوان به نتیجه برسد. در این رشته تسلط به زبان انگلیسی نیز بسیار مهم است. چون دانشجویان باید بتوانند از منابع و مآخذ درجه یک استفاده کنند. منابعی که اکثر قریب به اتفاق آن ها به زبان انگلیسی است. و بالاخره اینکه هنر، یکی از وادی های عشق است و فردی که وارد آن می شود، باید عاشق باشد. کار هنری با فشار های عصبی و روحی بسیاری همراه است و بیشتر اوقات نیز از شهرت و معروفیت در آن خبری نیست.
برای مثال می توان به "ژرژملیف" پدر سینمای داستانی اشاره کرد که در اواخر عمرش در یکی از مترو های پاریس در حال دست فروشی پیدایش کردند. ویژگی عالم هنر این است که وقتی آدم های جدید می آیند، آدم های قدیمی فراموش می شوند. برای همین اگر کسی عشق و علاقه واقعی به هنر نداشته باشد، نمی تواند در این وادی دوام بیاورد. و در نهایت این که یک مستند ساز باید فردی صبور، دقیق و تیز بین باشد. برای مثال، یک کارگردان مستند طبیعت، گاه لازم است که ساعت ها در گوشه ای بنشیند تا از پرنده ای که می خواهد در لانه خود به جوجه اش غذا بدهد، فیلمبرداری کند.
تا این بخش در خصوص مجموعه کارگردانی تلویزیون که در دفترچه انتخاب رشته کنکور کد رشته هایی از آن ارائه شده است توضیحاتی داده شد. اما داوطلبان علاقه مند به این رشته چگونه می توانند موفق به قبولی نهایی در گرایش های آن شوند؟ مسلما داشتن مشاور و ترتیب اولویت های انتخاب رشته می تواند موفقیت داوطلبان کنکور را تضمین کند. در مقاله زیر اطلاعاتی در خصوص داشتن بهترین انتخاب رشته به داوطلبان داده شده است.
پس از معرفی رشته کارگردانی تلویزیون و چیستی آن، نوبت به معرفی انواع دروس عمومی و تخصصی آن می رسد. ممکن است برخی از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری، به رشته کارگردانی تلویزیون علاقه داشته باشند، اما درس های موجود در طول تحصیل دانشگاه را دوست نداشته و همین امر در آینده سبب ترک تحصیل و یا انصراف از تحصیل آن ها شود.
همان طور که می دانید مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود چهار سال و برابر با هشت نیمسال تحصیلی می باشد. البته این مهلت بر اساس تبصره و قوانینی که از طریق وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام شده، تغییر می کند و دانشجو تا زمانی که تمامی تعداد واحدهای کارشناسی خود را پاس نماید می تواند در چارچوب قوانین موجود دانشگاه، به ادامه تحصیل بپردازد. بنابراین دانشجویان رشته کارگردانی تلویزیون نیز باید با اطلاع از دروس عمومی و اختصاصی خود به تحصیل در هشت نیمسال تحصیلی و یا بیشتر بپردازند. در ادامه جدول این دروس ارائه شده است.
دروس مشترک در هر دو گرایش: مبانی ارتباطات، مردم شناسی و رسانه های تصویری، عکاسی، آشنایی با هنر در تاریخ، تاریخ تلویزیون و فناوری رسانه های جدید، حکمت هنر اسلامی، ارتباطات بصری، آشنایی با فلسفه، پژوهش و نگارش در تلویزیون، تلویزیون: زبان و ساختار، درک و بیان بصری، مخاطب شناسی تلویزیون، فلسفه هنر، ابزار شناسی تولید، شناخت عوامل نمایش، گونه شناسی فیلم، مبانی برنامه سازی تلویزیونی، کارگاه تصویر و نور، مبانی تدوین، مبانی برنامه سازی تک دوربینه، گونه شناسی برنامه های تلویزیونی، مبانی کارگردانی نمایش، مستند شناسی، موسیقی در فیلم و تلویزیون، تدوین دیجیتال، جلوه های خاص، کارگاه چند رسانه ای، طراحی و مدیریت تولید، تلویزیون آموزشی، پروژه نهایی.
دروس تخصصی گرایش نمایش: بازیگردانی و کارگردانی، برنامه سازی استودیویی، تصویر نامه نویسی، سمینار برنامه سازان تلویزیونی، واحد سیار، برنامه سازی تک دوربینه، کارگاه نمایش تلویزیونی.
دروس تخصصی گرایش مستند: مستند تلویزیونی: فرم و محتوا، نویسندگی برای مستند، مستند سازی، تاریخ و نقد فیلم مستند، ژورنالیسم تلویزیونی، سمینار بررسی مستند سازان، مجله تلویزیونی.
آن دسته از داوطلبانی که هنوز تصمیمی بر انتخاب رشته دانشگاه های آزاد نگرفته اند می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات مزایا و معایب انتخاب رشته کارگردانی تلویزیون در دانشگاه آزاد مطلع شوند.
مهم ترین بخش انتخاب رشته که تاثیر مستقیمی بر آینده داوطلب دارد، بحث موقعیت شغلی و بازارکار هر یک از رشته های تحصیلی در دانشگاه است. چرا که برخی از دانشجویان امیدوارند پس از تحصیل در دانشگاه های شهریه پرداز، بتوانند شغلی پیدا کنند که جبران مبالغ پرداخته شده به عنوان شهریه دانشگاه شان باشد.
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران رشته هایی را در دانشکده صدا و سیما ارائه می دهد که دانشجویان آن پس از فارغ التحصیلی، شغل تعریف شده ای نیز در سازمان داشته باشند. اما فرصت های شغلی فارغ التحصیلان، تنها به سازمان صدا و سیما محدود نمی شود و فارغ التحصیلان کارگردانی تلویزیون می توانند در سازمان های دست اندر کار تولید برنامه و مراکز برنامه سازی تبلیغاتی، نهاد های دولتی از قبیل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت نمایند.
با وجود اینکه نرم افزار انتخاب رشته کنکور هیوا می تواند توضیحاتی را در خصوص محل قبولی داوطلبان به آن ها ارائه دهد، اما همچنان توصیه می شود، پیش از انتخاب رشته با مشاوران و متخصصان این حوزه صحبت کرده و سپس اطلاعات خود را در سایت انتخاب رشته ثبت نمایید. برای اطلاع از نحوه برقراری ارتباط با انواع مشاوران ماهر می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته کارگردانی تلویزیون را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ تخصص کارگردانی تلویزیون از سال گذشته در دانشکده صدا و سیما در دو گرایش نمایش و مستند ارائه می شود.
✔️ لیست دروس تخصصی و عمومی رشته كارگردانی تلویزیون در جدول متن مقاله ارائه شده است.
✔️ موقعیت های شغلی و بازار کار رشته كارگردانی تلویزیون با توجه به علاقه داوطلب و فراخوان های استخدامی در سطح خوبی قرار دارد و در متن مقاله نام موقعیت های شغلی پیشنهادی ارائه شده است.
برای مشاوره و معرفی رشته کارگردانی تلویزیون و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته کارگردانی تلویزیون و بازار کار آن
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©