آنچه مردم به نام سياست و مسائل سياسي ميشناسند با سياست به مفهومي كه در رشته علوم سياسي مطرح است، تفاوت بسيار دارد. دانشجويان موفق اين رشته نيز بايد بدانند كه در نهايت نه يك سياستمدار بلكه يك سياستشناس خواهند شد.
علوم سياسي
ديباچه:
آنچه مردم به نام سياست و مسائل سياسي ميشناسند با سياست به مفهومي كه در رشته علوم سياسي مطرح است، تفاوت بسيار دارد. دانشجويان موفق اين رشته نيز بايد بدانند كه در نهايت نه يك سياستمدار بلكه يك سياستشناس خواهند شد.
در واقع علومسياسي به بررسي انديشهها و نظريههاي سياسي و كاركرد آنها در عرصه جامعه ميپردازد و رشته علومسياسي ارائه يكسري نظريهها يا يكسري ابزارها و راهكارهايي است كه بر اساس آنها هر جامعه شرايط و مشكلات حال را بررسي كرده و از پيش پا برميدارد و براي حركتها و اقدامات بعدي ـ ترسيم فضا براي مسير آينده ـ برنامهريزي ميكند همچنين از تجارب و دستاوردهاي بشر كه در طول تاريخ در عرصه اجتماع به دست آورده است، بهره ميبرد. اين رشته از سه شاخه عمده تشكيل ميشود كه عبارتند از:
دانش حكومت كردن و نهادهاي سياسي، نظريات سياسي و روابط و سياست بينالملل.
تواناييهاي لازم :
داشتن شَم سياسي و علاقه به مسائل سياسي و برخورداري از ديدي عميق و وسيع، ويژگيهاي لازم براي يك دانشجوي رشته علومسياسي است. همچنين دانشجوي اين رشته بايد فردي منطقي بوده و نظرياتش مستند به دليل و مدرك باشد و ظرفيت بالايي داشته باشد تا در بمباران مسائل روزمره گيج نشود و عمق مسائل اجتماع را ببيند. دانشجوي علومسياسي لازم است با همه اقشار جامعه ارتباط داشته باشد تا بفهمد كه مردم جامعهاش به چه فكر ميكنند و نيازهاي آنها چيست؟ داوطلبان كنكور سراسري در صورتي در اين رشته موفق ميشوند كه كتب تاريخي بخصوص تاريخ سياسي را دوست داشته باشند و فلسفه را با علاقه بخوانند.
موقعيت شغلي در ايران :
در حال حاضر تعدادي از فارغالتحصيلان رشته علومسياسي در بخشهاي سياسي و حقوقي سازمانها و وزارتخانهها و همچنين در صدا و سيما مشغول به كار ميباشند اما حدود 90% فارغالتحصيلان اين رشته با مشكل اشتغال روبرو هستند. با اين وجود اگر دانشجويي واقعاً علاقهمند بوده و در اين رشته موفق و متبحر باشد و همچنين قلم خوبي داشته باشد از نظر شغلي مشكلي نخواهد داشت. اما متأسفانه بسياري از دانشجويان شناخت و علاقه لازم را ندارند و در واقع نميدانند كه براي چه به اين رشته آمدهاند.
درسهاي اين رشته در طول تحصيل :
مباني علم سياست، مباني علم حقوق، مباني علم اقتصاد، مباني جامعهشناسي عمومي، روش تحقيق در علوم سياسي، حقوق اساسي (كليات)، حقوق اساسي جمهوري اسلامي ايران، مباني انديشههاي سياسي در اسلام، حقوق بينالملل اسلام، نظام سياسي و دولت در اسلام، انديشههاي سياسي در اسلام و ايران، جنبشهاي اسلامي معاصر، تحولات سياسي و اجتماعي ايران ، انقلاب اسلامي ايران، تاريخ روابط خارجي ايران از قاجاريه تا دوران معاصر، سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران، مسائل اقتصادي و سياسي نفت در ايران، حقوق اداري، خليجفارس و مسائل آن، مسائل سياسي و اقتصادي جهان سوم، اصول روابط بينالملل، تاريخ روابط بينالملل از 1871 تا 1945 ، سازمانهاي بينالمللي، تاريخ انديشههاي سياسي در غرب از قبل از افلاطون تا قرن بيستم، انديشههاي سياسي در قرن بيستم، ديپلماسي و رفتار سياسي در اسلام، حقوق بينالملل عمومي، فن ديپلماسي و آداب كنسولي، حقوق بينالملل خصوصي، تئوريهاي انقلاب، شناخت ماهيت و عملكرد امپرياليسم، سير قدرت در درياها، نوسازي و دگرگوني سياسي، جامعهشناسي سياسي، سياست خارجي قدرتهاي بزرگ، مسائل نظامي و استراتژيك معاصر، تاريخ تحول دولت در اسلام، متون سياسي به زبان خارجي.
برگرفته شده از کتاب آشنایی با رشته های مختلف دانشگاهی و زمینه های شغلی، گردآوری و تنظیم توسط
"مهندس رضا فریدون نژاد"
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©