امتحانات نهایی یکی از مهم ترین امتحاناتی است که دانش آموزان در آن شرکت می کنند. اطلاع از نحوه تاثیر گذاری و محاسبه امتحانات نهایی برای بسیاری از دانش آموزان چالش برانگیز است. نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی کمی متفاوت از سایر امتحانات درون مدرسه ای می باشد که دانش آموزان می بایست برای محاسبه آن با نحوه حساب کردن معدل کتبی آشنا باشند.
برای مشاوره نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی
برای مشاوره نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی
در سال های قبل آموزش و پرورش تنها در پایه های تحصیلی نهم و دوازدهم اقدام به برگزاری امتحانات پایان ترم دوم به صورت نهایی و هماهنگ می نمود. اما از سال گذشته با توجه به تغییرات تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور، علاوه بر برگزاری امتحانات نهایی در مقاطع مذکور، امتحانات پایه های دهم و یازدهم نیز به صورت نهایی و هماهنگ برگزار می شود. از این رو اطلاع از نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی و کسب نمرات بالا در آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
برای محاسبه معدل ابتدا نمره سالانه هر درس را محاسبه و سپس معدل را حساب کنید.
(نمره مستمر نوبت اول ₊ نمره پایانی نوبت اول ضربدر 2 ₊ نمره مستمر نوبت دوم ضربدر 1 ₊ نمره پایانی نوبت دوم ضربدر 4) ÷ 8 = نمره سالانه
(نمره درس 1 × ضریب) + (نمره درس 2 × ضریب) + .... ÷ تعداد کل ضریب های امتحانی = معدل کل
با توجه به اهمیت نمرات نهایی پایه نهم برای انتخاب رشته و اهمیت نمرات پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم برای ورود به دانشگاه های سراسر کشور، در ادامه این مقاله نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی برای دانش آموزان ارائه شده و در خصوص نحوه حساب کردن معدل کتبی، معدل کل و سایر موارد نیز توضیحاتی ارائه شده است.
هریک از دروس در پایه های مختلف دارای ضریب خاصی می باشد که نمرات کسب شده در آزمون آن درس با توجه به ضریب، تاثیر خود را بر معدل نهایی دانش آموزان می گذارند. در سال جاری با توجه به تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی بر کنکور و انتخاب رشته دانشگاه، کسب نمرات بالا در آزمون ها و معدل نهایی از اهمیت بالایی برخوردار شده و بسیاری از دانش آموزان، علاقه مند به محاسبه معدل نهایی خود می باشند.
دانش آموزان پایه دوازدهم به دلیل نزدیک شدن به زمان کنکور و تاثیر زیاد دروس این پایه بر کنکور، حساسیت بیشتری نسبت به محاسبه معدل نهایی خود داشته و مایل اند نحوه محاسبه معدل نهایی دوازدهم را بدانند. دانش آموزان می توانند برای محاسبه معدل امتحانات نهایی، نمره هر درس را در ضریب آن درس ضرب کنند. پس از محاسبه نتیجه ضرب تمامی نمرات امتحانات نهایی در ضریبشان، می بایست نمرات به دست آمده را با یکدیگر جمع بسته و عدد به دست آمده را بر جمع ضرایب تقسیم کرد. حاصل به دست آمده همان معدل امتحان نهایی می باشد.
(نمره درس 1 × ضریب) + (نمره درس 2 × ضریب) + .... ÷ تعداد کل ضریب های امتحان نهایی
دانش آموزان و داوطلبان ترمیم معدل می بایست توجه داشته باشند که فرمول ارائه شده در بالا تنها برای محاسبه معدل نهایی بوده و برای محاسبه معدل کل باید تمامی نمرات سالانه مانند مستمر و نوبت اول نیز درنظر گرفته شود. علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه محاسبه نمره سالانه، به مقاله ای که لینک آن در ادامه ارائه شده است مراجعه نمایند.
نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی، به این گونه است که نمره برگه دانش آموز چقدر باشد. در واقع، نمره برگه دانش آموزان در امتحان نهایی بدون هیچ گونه ارفاق نمره در امتحان نهایی آن ها ثبت می شود. علاوه بر این ها، به دلیل تغییرات ایجاد شده در شرایط شرکت در کنکور، مبنی بر تاثیر سوابق تحصیلی در قبولی، این امکان به دانش آموزان داده شده تا بتوانند در صورت نداشتن نمره مناسب، در آزمون های ترمیم معدل که تنها در نوبت خرداد ماه برگزار می شود، ثبت نام کنند.
اما نحوه محاسبه نمره سالانه دانش آموزان کمی پیچیده است و حاصل میانگین گیری بین چند نمره مختلف می باشد. فرمول محاسبه نمره سالانه دانش آموزان به شرح زیر می باشد. دانش آموزان دقت داشته باشند که اگر نمره دانش آموز طبق فرمول زیر بالای 10 شود، دانش آموز شرط قبولی نمره سالانه را دارد. البته اگر دانش آموز نمره امتحان نهایی بالای 7 هم کسب کرده باشد و نمره سالانه وی بالای 10 باشد، به طور حتم در امتحان نهایی قبول می شود. در غیر اینصورت در امتحان نهایی تجدید به شمار می رود.
(نمره مستمر نوبت اول ₊ نمره پایانی نوبت اول ضربدر 2 ₊ نمره مستمر نوبت دوم ضربدر 1 ₊ نمره پایانی نوبت دوم ضربدر 4) ÷ 8
فرمول ذکر شده برای محاسبه نمره سالانه دانش آموزان در امتحان های نهایی می باشد. دانش آموزان دقت داشته باشند که برای هر درس نهایی باید به همین روش، نمره سالانه دانش آموز را حساب کرد. در صورتی که نمره سالانه دانش آموز از طریق فرمول بالا، بالای 10 محاسبه شد دانش آموز، یکی از شروط قبولی را دارد. اما در صورتی که نمره سالانه دانش آموز، زیر 10 باشد، فرد دارای شرط قبولی برای ورود به دانشگاه و یا مقطع بعدی نخواهد بود.
به طور کلی در امتحانات نهایی شروط خاصی برای قبولی دانش آموزان وجود دارد. دو معیاری که برای قبولی دانش آموزان در امتحان نهایی وجود دارد مربوط به نمره امتحان نهایی و نمره سالانه دانش آموزان است. طبق آخرین قانون، دانش آموزان برای قبولی در امتحانات نهایی باید نمره سالانه بالای 10 و نمره امتحان نهایی بالای 7 داشته باشند، تا در یک امتحان نهایی قبول محسوب شوند. بنابراین، نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی و حساب کردن معدل کتبی بسیار مهم است.
دانش آموزان پایه یازدهم نیز به دلیل داشتن امتحانات نهایی، دغدغه محاسبه معدل خود را دارند. در این رابطه باید گفت که نحوه محاسبه معدل نهایی یازدهم و دوازدهم تفاوتی با یکدیگر نداشته و روش محاسبه یکسانی دارند. تنها تفاوت در میزان ضریب دروس این پایه ها است. ضریب دروس پایه یازدهم و پایه دوازدهم با یکدیگر تفاوت داشته و همین امر تفاوت میان محاسبه معدل نهایی پایه یازدهم و دوازدهم را به وجود می آورد.
برای محاسبه معدل ابتدا نمره سالانه هر درس را محاسبه و سپس معدل را حساب کنید.
(نمره مستمر نوبت اول ₊ نمره پایانی نوبت اول ضربدر 2 ₊ نمره مستمر نوبت دوم ضربدر 1 ₊ نمره پایانی نوبت دوم ضربدر 4) ÷ 8 = نمره سالانه
(نمره درس 1 × ضریب) + (نمره درس 2 × ضریب) + .... ÷ تعداد کل ضریب های امتحانی = معدل کل
پس از اطلاع از نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی و حساب کردن معدل کتبی، یکی از روش هایی که دانش آموزان می توانند با بهره گیری از آن، نمره خوبی در امتحان های نهایی خود کسب کنند، اطلاع از بارم بندی امتحان نهایی نهم، دهم، یازدهم و یا دوازدهم می باشد. در واقع، در هر سال بارم بندی مشخصی برای امتحانات نهایی دانش آموزان منتشر شده و گاهی اوقات نیز بعضی از دروس امتحان های نهایی حذف می شوند.
پایه دهم به دلیل ورود دانش آموزان از مقطع راهنمایی به دبیرستان، اهمیت بسیاری داشته و موفقیت دانش آموزان در امتحانات نهایی این پایه تاثیر زیادی در کنکور آن ها دارد. دانش آموزان این پایه به دلیل ورود به مقطع تحصیلی جدید، ممکن است با نحوه محاسبه معدل این پایه و نیز محاسبه معدل نهایی دهم آشنایی نداشته و با سوالاتی روبرو شوند.
با توجه به تغییرات کنکور در سال های اخیر و تغییر در میزان تاثیر معدل مقطع دبیرستان بر کنکور، امتحانات سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار می شود. معدل این امتحانات تاثیر قطعی در کنکور داشته و رتبه کنکور دانش آموزان با توجه به معدل دبیرستان و تراز آن ها در کنکور محاسبه می شود. بنابراین اطلاع از نحوه محاسبه معدل نهایی دهم در کنار دو پایه یازدهم و دوازدهم برای دانش آموزان اهمیت بسیاری دارد.
نحوه محاسبه معدل نهایی پایه دهم همچون پایه یازدهم و دوازدهم بوده و همانطور که گفته شد، تفاوت در ضریب دروس پایه ها می باشد که معدل افراد را تعیین می کند. در همین راستا یکی از نکاتی که به دانش آموزان کمک می کند عملکرد بهتری در امتحانات نهایی داشته باشند، توجه به بارم بندی امتحانات است. آموزش و پرورش هر ساله بارم بندی مشخصی را برای امتحانات نهایی در نظر می گیرد. داوطلبان با توجه به این بارم بندی، می توانند برنامه ریزی درسی دقیق تری داشته و عملکرد بهتری در امتحانات نهایی از خود نشان دهند.
امتحانات نهایی مقطع دبیرستان و معدل نهایی، تاثیر زیادی در کنکور دارد. بنابراین کسب موفقیت و نمره بالا در این امتحانات بسیار اهمیت دارد. در رابطه با امتحانات نهایی باید گفت که محاسبه معدل از اهمیت زیادی برخوردار است و بسیاری از دانش آموزان مایل اند تا از نحوه محاسبه معدل امتحان نهایی خود اطلاع یابند. در تیترهای قبل در رابطه با محاسبه معدل نهایی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم توضیحاتی ارائه شد.
ممکن است برخی از دانش آموزان پیش از اتمام امتحانات و دریافت کارنامه خود، مایل باشند نمره یک درس خود را محاسبه نمایند. به همین دلیل فرمول محاسبه نمره نهایی یک درس برای دانش آموزان اهمیت دارد. برای محاسبه نمره نهایی یک درس لازم است نمره سالانه دانش آموز نیز محاسبه شود. به عبارتی، نمره نهایی و نمره سالانه دانش آموز باهم محاسبه خواهند شد.
دانش آموزان برای قبولی در یک درس، می بایست حداقل نمره سالانه 10 و نمره نهایی 7 را کسب کنند تا نمره قبولی در آن درس را به دست آورند. در صورتی که دانش آموز موفق به کسب نمره قبولی در یک درس نشود، می تواند با ثبت نام در آزمون ترمیم معدل مجددا برای قبولی در درس مورد نظر تلاش کند.
برخی داوطلبان به دلایل مختلف از تحصیل جا مانده و موفق به اتمام مقطع تحصیلی خود نمی شوند. تعدادی از این افراد مایل اند مجددا تحصیل را از سر گرفته و ادامه تحصیل دهند. این دسته از داوطلبان مجاز به حضور در مدارس دولتی نبوده و برای ادامه تحصیل لازم است در مدارس بزرگسالان ثبت نام کرده و مشغول به تحصیل شوند.
داوطلبانی که در یک درس مردود شوند، مجاز به شرکت در سه نوبت امتحانات بوده و می توانند تلاش خود را برای قبولی به کار گیرند. نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی بزرگسالان نیز مانند دیگر مدارس بوده و تفاوتی با آن ندارد. بنابراین می توانند براساس فرمول زیر عمل کرده و معدل خود را محاسبه نمایند.
(نمره درس 1 × ضریب) + (نمره درس 2 × ضریب) + .... ÷ تعداد کل ضریب های امتحان نهایی
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی و حساب کردن معدل کتبی را به داوطلبان داده و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین با عضویت در کانال تلگرامی و اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ دانش آموزان دوازدهم و نهم نباید نمره کمتر از 7 در امتحانات نهایی کسب کنند، برای مطالعه جزئیات به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ بارم بندی امتحان نهایی نهم برای هر درس و دوازدهم برای هر رشته متفاوت است که در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ دانش آموزان در صورت تجدید شدن می توانند از تک ماده و تبصره استفاده نمایند که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
برای مشاوره نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی
برای مشاوره نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی
سلام اگه نمره سالانه بین هفت تا ده باشه میشه از تبصره استفاده کرد؟
سلام . در صورتی که نمره سالانه بین 7 تا 10 باشه ، می تونین از تک ماده استفاده کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©