رشته فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی رشته ای متمرکز با شرایط خاص است. متقاضیان می توانند علاقه مندی خود را به تحصیل در رشته فوریت های پزشکی با انتخاب رشته کنکور سراسری اعلام کنند. این رشته از میان داوطلبان مرد و زن در مقاطع کاردانی و کارشناسی پذیرش می کند.
برای مشاوره و معرفی رشته فوریت های پزشکی و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته فوریت های پزشکی و بازار کار آن
انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت. انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است.
یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته فوریت های پزشکی می باشد. داوطلبان علاقه مند به فوریت های پزشکی می بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته فوریت های پزشکی را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.
داوطلبانی که مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری را با موفقیت گذرانده اند، اکنون به دنبال اطلاعات لازم جهت انتخاب رشته کنکور می باشد. انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین مراحل پذیرش در دانشگاه و یافتن شغل مناسب است. بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را داشت.
یکی از رشته های موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته فوریت های پزشکی است. اکثر داوطلبانی که رتبه و تراز مناسب برای انتخاب رشته این مجموعه کسب کرده اند به دنبال یافتن اطلاعاتی در این خصوص هستند که رشته فوریت های پزشکی چیست؟ شامل چه مباحثی شده و بازار کار آن پس از فارغ التحصیلی چیست؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات در ادامه مقاله به معرفی رشته فوریت های پزشکی می پردازیم.
فوریت های پزشکی خدمات امداد و کمک های اولیه را به بیماران و مصدومان حوادث مختلف تا رساندن آن ها به مراکز درمانی ارائه می دهد. خدماتی که ممکن است داوطلبان را در موقعیت های حساس و پر استرس در تمام مدت شبانه روز قرار دهد. بنابراین داوطلب باید از نظر جسمی و روحی و روانی آمادگی لازم را برای خدمت در محیط های سخت نظیر دریا، کوهستان، شرایط زلزله و دیگر بلایای طبیعی داشته باشد. رانندگی آمبولانس، حمل بیمار یا مصدوم، کمک های اولیه، اطلاع رسانی و انجام سایر خدمات طبق دستور مافوق، بخشی از خدمات این افراد را تشکیل می دهد. به همین دلیل دانشجوی این رشته باید آمادگی فعالیت در شرایط سخت و توانایی در ایجاد ارتباط مسئولانه با بیمار یا مصدوم و بستگان آن ها را داشته باشد.
رشته فوریت های پزشکی به صورت نیمه متمرکز دانشجو می پذیرد و داوطلبان پس از قبولی در آزمون علمی باید در آزمون حضوری این رشته نیز شرکت کنند و در صورت داشتن توانایی های روحی لازم از قبیل انضباط پذیری، گذشت و ایثار، اعتماد به نفس و آمادگی فعالیت در شرایط سخت و همچنین آمادگی جسمی کامل مانند عدم ابتلا به بیماری های مزمن و صعب العلاج مثل دیابت، فشار خون، آسم، نارسایی کلیه، بیماری های پیشرفته قلبی، صرع و بیماری های روانی در این رشته پذیرفته می شوند. گفتنی است که در رشته فوریت های پزشکی داشتن قدرت بینایی خوب، مهارت های بدنی، روانی کلام و حداقل قد 170 سانتی متر برای امداد رسانی سریع و صحیح ضروری است. در ضمن این رشته تنها از بین داوطلبان مرد دانشجو می پذیرد.
تا این بخش در خصوص مجموعه فوریت های پزشکی که در دفترچه انتخاب رشته کنکور کد رشته هایی از آن ارائه شده است توضیحاتی داده شد. اما داوطلبان علاقه مند به این رشته چگونه می توانند موفق به قبولی نهایی در گرایش های آن شوند؟ مسلما داشتن مشاور و ترتیب اولویت های انتخاب رشته می تواند موفقیت داوطلبان کنکور را تضمین کند. در مقاله زیر اطلاعاتی در خصوص داشتن بهترین انتخاب رشته به داوطلبان داده شده است.
پس از معرفی رشته فوریت های پزشکی و چیستی آن، نوبت به معرفی انواع دروس عمومی و تخصصی آن می رسد. ممکن است برخی از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری، به رشته فوریت های پزشکی علاقه داشته باشند، اما درس های موجود در طول تحصیل دانشگاه را دوست نداشته و همین امر در آینده سبب ترک تحصیل و یا انصراف از تحصیل آن ها شود.
همان طور که می دانید مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود چهار سال و برابر با هشت نیمسال تحصیلی می باشد. البته این مهلت بر اساس تبصره و قوانینی که از طریق وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام شده، تغییر می کند و دانشجو تا زمانی که تمامی تعداد واحدهای کارشناسی خود را پاس نماید می تواند در چارچوب قوانین موجود دانشگاه، به ادامه تحصیل بپردازد. بنابراین دانشجویان رشته فوریت های پزشکی نیز باید با اطلاع از دروس عمومی و اختصاصی خود به تحصیل در هشت نیمسال تحصیلی و یا بیشتر بپردازند. در ادامه این دروس ارائه شده است.
دروس پایه: تشریح و فیزیولوژی، میکروب شناسی و انگل شناسی ، بهداشت عمومی، زبان تخصصی.
دروس اصلی: دارو شناسی، فرایند عملیات و اطلاعات فنی، نشانه شناسی و معاینات بدنی، جابه جایی و حمل بیمار، اخلاق و مقررات حرفه ای، آشنایی با سازمان های امدادی، بهداشت روانی و فوریت های روانپزشکی، فوریت پزشکی در بلایا، کلیات پزشکی.
دروس تخصصی: احیای قلبی ـ ریوی، اختلالات سیستم قلبی ـ عروقی، شکستگی ها و دررفتگی ها، مسمومیت ها و گزیدگی ها، فوریت های پزشکی در شرایط خاص، خونریزی ها، کاهش سطح هوشیاری، سوختگی، سرما زدگی و گرما زدگی.
آن دسته از داوطلبانی که هنوز تصمیمی بر انتخاب رشته دانشگاه های آزاد نگرفته اند می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات مزایا و معایب انتخاب رشته فوریت های پزشکی در دانشگاه آزاد مطلع شوند.
مهم ترین بخش انتخاب رشته که تاثیر مستقیمی بر آینده داوطلب دارد، بحث موقعیت شغلی و بازارکار هر یک از رشته های تحصیلی در دانشگاه است. چرا که برخی از دانشجویان امیدوارند پس از تحصیل در دانشگاه های شهریه پرداز، بتوانند شغلی پیدا کنند که جبران مبالغ پرداخته شده به عنوان شهریه دانشگاه شان باشد.
دانش آموختگان رشته فوریت های پزشکی می توانند در مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی در سراسر کشور، آمبولانس های خصوصی یا در سازمان های مشابه فعالیت کنند.
با وجود اینکه نرم افزار انتخاب رشته کنکور هیوا می تواند توضیحاتی را در خصوص محل قبولی داوطلبان به آن ها ارائه دهد، اما همچنان توصیه می شود، پیش از انتخاب رشته با مشاوران و متخصصان این حوزه صحبت کرده و سپس اطلاعات خود را در سایت انتخاب رشته ثبت نمایید. برای اطلاع از نحوه برقراری ارتباط با انواع مشاوران ماهر می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته فوریت های پزشکی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ فوریت های پزشکی خدمات امداد و کمک های اولیه را به بیماران و مصدومان حوادث مختلف تا رساندن آن ها به مراکز درمانی ارائه می دهد.
✔️ لیست دروس تخصصی و عمومی رشته فوریت های پزشکی در جدول متن مقاله ارائه شده است.
✔️ موقعیت های شغلی و بازار کار رشته فوریت های پزشکی با توجه به علاقه داوطلب و فراخوان های استخدامی در سطح خوبی قرار دارد و در متن مقاله نام موقعیت های شغلی پیشنهادی ارائه شده است.
برای مشاوره و معرفی رشته فوریت های پزشکی و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته فوریت های پزشکی و بازار کار آن
سلام من در رشته فوريت پزشكي دانشگاه مازندران دعوت به مصاحبه شدم . اما هيچ پياممي دريافت نكردم. واز سايت فهميدم كه دعوت شدم. در اطلاعيه نوشته زمان برگزاري مصاحبه هر دانشگاه در درگاه اطلاع رساني همان دانشگاه اعلام مي شود. اما در سايت دانشگاه مازندران هيچ خبري منتشر نشده. من نميدونم چ زماني بايد مراجعه كنم
سلام . برای اطلاع از زمان مصاحبه رشته فوریت های پزشکی می تونین با دانشگاه مازندارن تماس بگیرین .
سلام ببخشید چرا این رشته فقط از بین داوطلبان مرد دانشجو میپذیره؟
سلام . در رشته فوریت های پزشکی از میان داوطلبین مرد و زن پذیرش صورت می گیره .
با سلام اگر این رشته جزو اولویت ها باشه و ما در این رشته قبول بشیم ولی در مصاحبه قبول نشیم مجبوریم دوباره کنکور بدیم برای سال بعد ؟ یا میشه که اولویت بعدی که قبول شدیم رو ادامه بدیم ؟
سلام . در صورتی که در رشته فوریت های پزشکی پذیرفته نشین اولویت های بعدی فرم انتخاب رشته شما بررسی میشه .
با سلام من کرمانشاه هستم و یعنی سهمیه منطقه تعلقم می گیرد و می خواهم امسال برای پرستاری دانشگاه آزاد کنکور بدم و می خوام بدونم که حداقل رتبه برای دانشگاه آزاد پرستاری چقدر شهرش فرقی نمی کنه ممنون میشم بهم بگید
سلام . می تونین در کنکور سراسری از سهمیه منطقه استفاده کنین ، عبارت نرم افزار انتخاب رشته دانشگاه آزاد هیوا رو در گوگل سرچ کنین .
سلام خسته نباشید من در حال حاضر دانشجوی گفتار درمانی ، علوم پزشکی اهواز هستم . آیا می تونم در همین حین که تحصیل می کنم ، وارد رشته فوریت های پزشکی یا همون اورژانس بشم؟ می تونم بدون کنکور تحصیل کنم ؟
سلام . شما نمی تونین در حین تحصیل در دانشگاه وارد رشته فوریت های پزشکی بشین .
سلام می خواستم بدونم حداکثر سن ورود به این رشته چقدر است آیا میشه بعد از ۲۴ سال در این رشته تحصیل کرد و یا محدودیت سنی ندارد
سلام . حداکثر سن پذیرش رشته فوریت های پزشکی 24 سال تمام هستش .
سلام خسته نباشید. برای قبولی کاردانی به کارشناسی فوریت های پزشکی مصاحبه صورت می گیرد یا فقط آزمون درسی هست؟
سلام . پذیرش در رشته فوریت های پزشکی در کنکور کاردانی به کارشناسی به صورت نیمه متمرکز صورت می گیره یعنی مصاحبه برگزار میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©