حرفه پرستاری یک رشته علمی است و متخصص این رشته باید علوم بسیاری را فرا بگیرد و کاربرد آن ها را در ارتباط با مریض بیاموزد. گرایش های رشته پرستاری در دفترچه انتخاب رشته کنکور درج شده و مانند سایر رشته ها از بازارکار مناسبی برخوردار است.
برای مشاوره و معرفی رشته پرستاری و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته پرستاری و بازار کار آن
انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت. انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است.
یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته پرستاری می باشد. داوطلبان علاقه مند به پرستاری می بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته پرستاری را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.
داوطلبانی که مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری را با موفقیت گذرانده اند، اکنون به دنبال اطلاعات لازم جهت انتخاب رشته کنکور می باشد. انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین مراحل پذیرش در دانشگاه و یافتن شغل مناسب است. بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را داشت.
یکی از رشته های موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته پرستاری است. اکثر داوطلبانی که رتبه و تراز مناسب برای انتخاب رشته این مجموعه کسب کرده اند به دنبال یافتن اطلاعاتی در این خصوص هستند که رشته پرستاری چیست؟ شامل چه مباحثی شده و بازار کار آن پس از فارغ التحصیلی چیست؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات در ادامه مقاله به معرفی رشته پرستاری می پردازیم.
همیشه در میدان است. سربازی است که در سخت ترین شرایط نیز مشکلات را می پذیرد و به بیماران و دردمندان رسیدگی می کند و اجازه می دهد تا همه بیماران صعب العلاج، بیماران عفونی و واگیردار، بیمارانی که شعله های آتش چهره شان را متلاشی کرده است و کسی طاقت دیدن آن ها را ندارد، در وسعت دست های آسمانی اش، آرامش یابند. این، حرفه او است. حرفه ای که پرستار با قلبی سفید و قدم هایی سبز در آن گام برمی دارد.
البته امروزه با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، حرفه پرستاری یک رشته علمی است و متخصص این رشته باید علوم بسیاری را فرا بگیرد و کاربرد آن ها را در ارتباط با مریض بیاموزد. از سوی دیگر باید توجه داشت که وظیفه یک پرستار تنها مراقبت از بیمار در بیمارستان نیست بلکه یک پرستار با مراقبت از افراد در تمام مراحل زندگی آن ها از پیشگیری از بیماری ها گرفته تا مراقبت در هنگام بیماری و توانبخشی پس از بیماری ها سر و کار دارد. زیرا بسیاری از بیماری ها ریشه در عادت های غلط و شیوه نادرست زندگی دارد.
برای مثال زمینه بسیاری از سکته های قلبی از مدت ها قبل فراهم می شود و دلیل آن نیز نوع غذای فرد، وزن او و مقدار فعالیت بدنی اش می باشد. حال این پرستار است که با آموزش های لازم در مورد نوع غذا، نحوه و مقدار فعالیت بدنی و نحوه جلوگیری از فشار خون و افزایش چربی سعی می کند تا از بیماری پیشگیری کند یا افراد را با علایم و اختلالات بیماری آشنا سازد تا بیمار به موقع و پیش از پیشرفت بیماری به دکتر مراجعه کند.
در کل میتوان گفت که پرستار یک عضو مهم در تیم مراقبت بهداشتی است و نقش های گسترده ای از جمله نقش مراقبتی، حمایتی، درمانی، هماهنگی، مشورتی، مدیریتی و تحقیقاتی دارد. به این معنا که پرستار وظیفه مراقبت و حمایت از بیمار، هماهنگی بین بیمار و پزشک، بیمار و خانواده بیمار (انتقال دهنده خواست ها و نیاز های بیمار یا مددجو)، مسئولیت مدیریت بخش (اولویت بندی برای رسیدگی به بیماران و تصمیم گیری به موقع در مورد بیماران اورژانسی)، آموزش به بیمار در جهت تطابق با مشکلات و ناراحتی های پیش آمده، تحقیق درباره روش های مراقبتی که اعمال کرده است و تحقیق بر روی نحوه کاهش تعداد روز های بستری یک بیمار را بر عهده دارد.
دانشجوی پرستاری باید عاشق انسان و انسانیت باشد تا بتواند در شرایط سخت و بحرانی حتی زمانی که خسته است یا آمادگی جسمی و روحی لازم را ندارد، به دیگران کمک کند. همچنین باید فردی منظم و دقیق باشد و بداند که نظم و سخت گیری اساس کار رشته پرستاری است و از لحاظ درسی نیز لازم است که به زیست شناسی، شیمی و زبان انگلیسی مسلط باشد چون برای روز آمد بودن و اطلاع از آخرین دستاورد های دانش پرستاری، باید از مجلات و منابع علمی به زبان انگلیسی استفاده کند.
در ضمن دانشجوی پرستاری باید از سلامت کامل جسمانی برخوردار باشد تا به یاری دید قوی بتواند کار های ظریف و دقیق پرستاری را به خوبی انجام دهد و با شنوایی خوب، صدای قلب را حتی اگر ضعیف باشد، بشنود. حتی داشتن قدی متناسب و عدم لکنت زبان یا لرزش دست در این رشته ضروری است. چون همین مشکلات به ظاهر کوچک، در کارایی یک پرستار بسیار مؤثر است.
در کل باید گفت که پرستاری علم و هنر است برای همین یک پرستار باید علاوه بر دانش لازم، از آمادگی روحی و روانی، صبر و حوصله، روابط عمومی خوب و قدرت تجزیه و تحلیل بالا برخوردار باشد. به عبارت دیگر یک پرستار نمی تواند تنها با تکیه بر دروس دانشگاهی، در کار خود موفق شود بلکه باید از دانش خود در شرایط مختلف و متفاوت به درستی استفاده کند و این نیاز به قدرت تجزیه و تحلیل خوب، سرعت عمل و آمادگی روحی و روانی دارد.
تا این بخش در خصوص مجموعه پرستاری که در دفترچه انتخاب رشته کنکور کد رشته هایی از آن ارائه شده است توضیحاتی داده شد. اما داوطلبان علاقه مند به این رشته چگونه می توانند موفق به قبولی نهایی در گرایش های آن شوند؟ مسلما داشتن مشاور و ترتیب اولویت های انتخاب رشته می تواند موفقیت داوطلبان کنکور را تضمین کند. در مقاله زیر اطلاعاتی در خصوص داشتن بهترین انتخاب رشته به داوطلبان داده شده است.
پس از معرفی رشته پرستاری و چیستی آن، نوبت به معرفی انواع دروس عمومی و تخصصی آن می رسد. ممکن است برخی از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری، به رشته پرستاری علاقه داشته باشند، اما درس های موجود در طول تحصیل دانشگاه را دوست نداشته و همین امر در آینده سبب ترک تحصیل و یا انصراف از تحصیل آن ها شود.
همان طور که می دانید مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود چهار سال و برابر با هشت نیمسال تحصیلی می باشد. البته این مهلت بر اساس تبصره و قوانینی که از طریق وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام شده، تغییر می کند و دانشجو تا زمانی که تمامی تعداد واحدهای کارشناسی خود را پاس نماید می تواند در چارچوب قوانین موجود دانشگاه، به ادامه تحصیل بپردازد. بنابراین دانشجویان رشته پرستاری نیز باید با اطلاع از دروس عمومی و اختصاصی خود به تحصیل در هشت نیمسال تحصیلی و یا بیشتر بپردازند. در ادامه جدول این دروس ارائه شده است.
دروس پایه: تشریح، فیزیولوژی، ایمونولوژی، بیوشیمی، میکروب شناسی، انگل شناسی، آمار حیاتی مقدماتی.
دروس اصلی: تغذیه و تغذیه درمانی، اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماری ها، روانشناسی اجتماعی، دارو شناسی، زبان تخصصی، اصول و روش آموزش به بیمار.
دروس تخصصی: اصول و فنون کاربرد احکام اسلامی در پرستاری، بررسی وضعیت سلامت، پرستاری بهداشت جامعه، پرستاری بهداشت مادران و نوزادان و مراقبت های دوران بارداری و زایمان، بیماری های داخلی، عفونی و پرستاری های مربوط، پرستاری ویژه، پرستاری در فوریت ها، کودکان و پرستاری مربوط 1 (کودک سالم)، کودکان و پرستاری مربوط 2 (کودک بیمار)، بهداشت روانی، بیماری ها و پرستاری های مربوط، اصول مدیریت خدمات پرستاری، تاریخ و تحولات و اخلاق پرستاری، کارآموزی.
آن دسته از داوطلبانی که هنوز تصمیمی بر انتخاب رشته دانشگاه های آزاد نگرفته اند می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات مزایا و معایب انتخاب رشته پرستاری در دانشگاه آزاد مطلع شوند.
مهم ترین بخش انتخاب رشته که تاثیر مستقیمی بر آینده داوطلب دارد، بحث موقعیت شغلی و بازارکار هر یک از رشته های تحصیلی در دانشگاه است. چرا که برخی از دانشجویان امیدوارند پس از تحصیل در دانشگاه های شهریه پرداز، بتوانند شغلی پیدا کنند که جبران مبالغ پرداخته شده به عنوان شهریه دانشگاه شان باشد.
در کشور ما با این که پرستاران جایگاه واقعی خود را نیافته اند و در چند سال اخیر نیز با تعداد قابل توجهی فارغ التحصیل رشته پرستاری از دانشگاه آزاد و دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی روبرو هستیم اما هنوز مراکز بهداشتی ـ درمانی به پرستارانی متخصص، مجرب و توانمند نیازمندند و در واقع بازار کار برای فارغ التحصیل خوب این رشته وجود دارد.
چون پرستاران علاوه بر کار در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی ـ درمانی می توانند در صنعت برای مراقبت از سلامت و بهداشت کارکنان صنایع مختلف، در سازمان تربیت بدنی و مراکز ورزشی به عنوان یکی از اعضای اصلی تیم مراقبت پزشکی و در آموزش و پرورش فعالیت نمایند. حتی یک پرستار می تواند به طور مستقل فعالیت کند. یعنی با تأسیس مرکز بهداشت خصوصی به ارزیابی وضعیت سلامت افراد جامعه بپردازد یا مهدکودک دایر نماید.
با وجود اینکه نرم افزار انتخاب رشته کنکور هیوا می تواند توضیحاتی را در خصوص محل قبولی داوطلبان به آن ها ارائه دهد، اما همچنان توصیه می شود، پیش از انتخاب رشته با مشاوران و متخصصان این حوزه صحبت کرده و سپس اطلاعات خود را در سایت انتخاب رشته ثبت نمایید. برای اطلاع از نحوه برقراری ارتباط با انواع مشاوران ماهر می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
از جمله رشته های پیراپزشکی که به دلیل بازار کار مناسب مورد توجه بسیاری از داوطلبان کنکور تجربی قرار گرفته است؛ رشته پرستاری است. کارشناس پرستاری باید بعد از قبولی در کنکور تجربی و نیز کسب حدنصاب نمره لازم در طی 4 سال در محل دانشگاه پذیرفته شده مشغول به تحصیل باشد. به عبارتی طبق چارت تحصیلی ارائه شده برای این رشته متقاضیان باید در طول 8 ترم کلیه واحدهای درسی عمومی، تخصصی و ... را بگذرانند تا به عنوان فارغ التحصیل در رشته پرستاری شناخته شوند.
حال سوالی که اغلب ذهن داوطلبان را درگیر می کند این است که هر ترم پرستاری چند ماهه. همانطور که توضیح داده شد مدت زمانی که دانشجویان پرستاری باید طی کنند حدود 8 ترم می باشد؛ البته در صورتی که داوطلبان بنا به هر دلیلی موفق به کسب نمره حد نصاب قبولی لازم در هر درس نشوند، احتمال دارد بیشتر از 8 ترم مشغول به تحصیل باشند.
در هر صورت دانشجویان باید بر اساس سقف انتخاب واحد دانشگاه های علوم پزشکی تعداد واحدهای مجاز در ترم مزبور را انتخاب نمایند تا بتوانند بعد از اتمام ترم تحصیلی یعنی گذراندن حدود شش ماه شرایط ورود به ترم بعد را داشته باشند. به عبارت دیگر هر ترم دانشجویان پرستاری حدود شش ماه در نظر گرفته می شود. داوطلبان رشته پرستاری دانشگاه سراسری و آزاد موظف اند در زمان انتخاب رشته؛ رشته پرستاری را بنا بر شرایط خود انتخاب نمایند تا مجوز ورود به رشته مذکور را داشته باشند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته پرستاری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ حرفه پرستاری یک رشته علمی است و متخصص این رشته باید علوم بسیاری را فرا بگیرد و کاربرد آن ها را در ارتباط با مریض بیاموزد.
✔️ لیست دروس تخصصی و عمومی رشته پرستاری در جدول متن مقاله ارائه شده است.
✔️ موقعیت های شغلی و بازار کار رشته پرستاری با توجه به علاقه داوطلب و فراخوان های استخدامی در سطح خوبی قرار دارد و در متن مقاله نام موقعیت های شغلی پیشنهادی ارائه شده است.
برای مشاوره و معرفی رشته پرستاری و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته پرستاری و بازار کار آن
سلام من متولد ۲۷ بهمن ۷۵ هستم در صورت قبولی در رشته پرستاری در کنکور ۱۴۰۲ مشکلی از نظر سن ندارم ؟
سلام . برای پذیرش در رشته پرستاری در دانشگاه شرط سن در نظر گرفته نمیشه .
سلام برای رشته پرستاری چند ترم باید بخونم ؟ بعد با داشتن چه مدرکی راحت تر استخدام میشم ؟
سلام . به طور معمول مدت زمان تحصیل در رشته پرستاری در مقطع کارشناسی 4 سال طول می کشه ، با مدرک کارشناسی پرستاری می تونین استخدام بشین .
سلام من متولد ۱۳۷۵/۱۱/۲۷ هستم ایا در کنکور ۱۴۰۱ در رشته پرستاری قبول شم مشکلی از نظر سن برای استخدام ندارم اصلا به طور کلی محدویت سنی خاصی داره ؟
سلام . در صورت قبولی در رشته پرستاری در کنکور سراسری 1401 مشکل سن برای استخدام ندارین .
سلام آیا باید بعد از ۴ سال خوندن رشته پرستاری و فارغ التحصیل شدن باید ازمون داد ؟
سلام . بعد از فارغ التحصیلی در رشته پرستاری باید طرح بگذرونین و بعد برای استخدام می تونین در آزمون استخدامی وزارت بهداشت شرکت کنین .
سلام میشه از پرستاری ارتش به پزشکی ارتش یا پزشکی های دیگه رفت ؟ اگه میشه از چه راهی؟
سلام . تغییر رشته از پرستاری به پزشکی امکان پذیر نیست .
سلام ببخشید پرستاری را میشه در سه سال تمام کرد (در صورتی که ترم اول نرم الف بود و در ترم های بعد 24 واحد بگیریم) ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام . به طور معمول مدت زمان تحصیل در رشته پرستاری 4 سال طول می کشه ممکنه بتونین در مدت زمان کمتری تحصیل در رشته پرستاری در مقطع کارشناسی رو تمام کنین .
با سلام بین معلمی زیست یا پرستاری کدومش بهتر هست البته منظورم معلمی بدون بورسیه هست ها و اگر بخواهیم تا مقطع دکترای پرستاری بخوانیم چند سال طول می کشد و پایه فوق لیسانس پرستاری تا چند سال طول می کشه و دکترا تا چند سال طول می کشه و حقوق کسی که دکترا پرستاری داره چقدر هست تقریبی هم بگید خوب است
سلام . شغل معلمی و پرستاری هر دو خوبه به علاقه شما بستگی داره ، مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی رشته پرستاری به طور معمول 4 سال ، مقطع کارشناسی ارشد 2 سال و مقطع دکتری 4 سال طول می کشه .
سلام رشته پرستاری بهتره یا پروتزهای دندانی ؟؟ کدوم از لحاظ بازار کار و درآمد و موقعیت شغلی بهتر هستن؟
سلام . رشته پرستاری موقعیت شغلی بهتری داره ، البته به علاقه ، استعداد و هدف شما بستگی داره .
سلام رشته پرستاری و داروسازی کدومشون از نظر بازار کار و شرایط استخدامی و آینده شغلی مناسب تر هستند ؟ در آمدشون در یک حد ؟ من به هر دوتا به یک اندازه علاقه دارم و میدونم از پس هر دوش می تونم بربیام . خیلی از افرادی که میشناسم میگن رشته داروسازی اصلا بازار کار خوبی نداره به جای داروسازی پرستاری بخونی خیلی زودتر به نتیجه میرسی و اینکه در آمد هر دو در یک حد و هیچ فرقی ندارن
سلام . برای قبولی در رشته داروسازی به رتبه بهتری نیاز دارین ، می تونین در رشته داروسازی و پرستاری به موقعیت شغلی مناسبی برسین ، درآمد رشته داروسازی بیشتره .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©