رشته کاردانی فنی مکانیک دارای سه گرایش جوشکاری، نقشه کشی صنعتی و ماشین آلات است. این گرایش های رشته کاردانی فنی مکانیک در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری درج شده است و مانند سایر رشته ها از بازار کار مناسبی نیز برخوردار هستند.
برای مشاوره و معرفی رشته کاردانی فنی مکانیک و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته کاردانی فنی مکانیک و بازار کار آن
انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت. انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است.
یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته کاردانی فنی مکانیک می باشد. داوطلبان علاقه مند به کاردانی فنی مکانیک می بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته کاردانی فنی مکانیک را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.
داوطلبانی که مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری را با موفقیت گذرانده اند، اکنون به دنبال اطلاعات لازم جهت انتخاب رشته کنکور می باشد. انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین مراحل پذیرش در دانشگاه و یافتن شغل مناسب است. بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را داشت.
یکی از رشته های موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته کاردانی فنی مکانیک است. اکثر داوطلبانی که رتبه و تراز مناسب برای انتخاب رشته این مجموعه کسب کرده اند به دنبال یافتن اطلاعاتی در این خصوص هستند که رشته کاردانی فنی مکانیک چیست؟ شامل چه مباحثی شده و بازار کار آن پس از فارغ التحصیلی چیست؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات در ادامه مقاله به معرفی رشته کاردانی فنی مکانیک می پردازیم.
گرایش جوشکاری: جوشکاری به عنوان یکی از بهترین روش های تولید و بازسازی، جولانگاه گسترده ای در پهنه علوم روز از قبیل مکانیک، متالورژی و بسیاری از زمینه های دیگر یافته است. به نحوی که بدون اغراق می توان پیشرفت های حاصل در این رشته را به عنوان یکی از عوامل راهگشای تکنولوژی فردا به شمار آورد. این تکنیک در اغلب نیاز های تدارکات، پشتیبانی، دفاعی و همچنین خودرو های مختلف از قبیل، تانک ها، نفربر ها، ساخت سلاح ها و ملزومات مربوط کاربرد دارد.
مقصود از برگزاری دوره کاردانی جوشکاری تربیت نیرو های متخصصی است که مهارت و اطلاعات علمی کافی درباره نحوه انجام جوشکاری با روش های مختلف داشته باشند و از مسائل مرتبط با این فن از قبیل ایمنی و انتخاب بهینه مصالح آگاهی داشته و بتوانند جوابگوی نیاز های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه باشند. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مشاغلی نظیر اسکلت فلزی ساختمانی و پالایشگاهی، صنایع کشتی سازی و صنایع هواپیما سازی فعالیت کنند.
گرایش نقشه کشی صنعتی: اجرای طرح های تحقیقاتی و صنعتی بدون به کارگیری مهارت نقشه کشی و تهیه نقشه های استاندارد و گویا، مقدور نیست و حرکت در جهت خود کفائی و بسط فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی، نیاز به تربیت افراد مجرب و ماهر در تهیه نقشه های صنعتی دارد. دوره نقشه کشی صنعتی یکی از مجموعه های کاردانی مکانیک است که هدف از آموزش آن تربیت افرادی است که قادر به تهیه نقشه های ساخت و مونتاژ قطعات یا سیستم ها به منظور تولید و اجرا باشند و رابط بین مهندس طراح و قسمت تولید و نمونه سازی مراکز صنعتی و پژوهشی گردند. این افراد برای اشتغال در مراکز مختلف صنعتی، دفاتر فنی قسمت ها، دفاتر ساختمانی، تاسیسات و واحد های پژوهشی و به طور کلی محل هایی که به نوعی با نقشه های صنعتی ارتباط دارند، تربیت می شوند.
گرایش ماشین آلات: هدف گرایش ماشین آلات تربیت تکنسین هایی دارای مهارت کافی برای تعمیر و نگهداری انواع ماشین آلات راه سازی و عمرانی، شناور های دریایی سبک، خودرو های ترابری جاده ای است. افرادی که بتوانند برنامه ریزی و مدیریت کارگاه های تعمیراتی را برعهده بگیرند و بر سرویس، نگهداری و بهره برداری صحیح از ماشین آلات نظارت داشته باشند.
تا این بخش در خصوص مجموعه کاردانی فنی مکانیک که در دفترچه انتخاب رشته کنکور کد رشته هایی از آن ارائه شده است توضیحاتی داده شد. اما داوطلبان علاقه مند به این رشته چگونه می توانند موفق به قبولی نهایی در گرایش های آن شوند؟ مسلما داشتن مشاور و ترتیب اولویت های انتخاب رشته می تواند موفقیت داوطلبان کنکور را تضمین کند. در مقاله زیر اطلاعاتی در خصوص داشتن بهترین انتخاب رشته به داوطلبان داده شده است.
پس از معرفی رشته کاردانی فنی مکانیک و چیستی آن، نوبت به معرفی انواع دروس عمومی و تخصصی آن می رسد. ممکن است برخی از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری، به رشته کاردانی فنی مکانیک علاقه داشته باشند، اما درس های موجود در طول تحصیل دانشگاه را دوست نداشته و همین امر در آینده سبب ترک تحصیل و یا انصراف از تحصیل آن ها شود.
همان طور که می دانید مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود چهار سال و برابر با هشت نیمسال تحصیلی می باشد. البته این مهلت بر اساس تبصره و قوانینی که از طریق وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام شده، تغییر می کند و دانشجو تا زمانی که تمامی تعداد واحدهای کارشناسی خود را پاس نماید می تواند در چارچوب قوانین موجود دانشگاه، به ادامه تحصیل بپردازد. بنابراین دانشجویان رشته کاردانی فنی مکانیک نیز باید با اطلاع از دروس عمومی و اختصاصی خود به تحصیل در هشت نیمسال تحصیلی و یا بیشتر بپردازند. در ادامه جدول این دروس ارائه شده است.
دروس مشترک در هر سه گرایش: ریاضیات عمومی، فیزیک حرارت، شیمی عمومی، فیزیک مکانیک، رسم فنی، استاتیک و مقاومت مصالح، الکتریسیته صنعتی، تکنولوژی و کارگاه ماشین افزار، زبان فنی، حفاظت و ایمنی بهداشت، تکنولوژی و کارگاه ریخته گری و مدل سازی
دروس تخصصی گرایش جوشکاری: تکنیک و علوم جوشکاری، طراحی جوش، متالورژی جوش، توزیع حرارت، آزمایشگاه متالوگرافی، پروژه علمی، کارآموزی
دروس تخصصی گرایش نقشه کشی صنعتی: نقشه صنعتی، طراحی صنعتی و قالب، گرافیک هنری، کارآموزی
دروس تخصصی گرایش ماشین آلات: موتور های احتراق داخلی، سوخت و تکنولوژی سوخت رسانی، تکنولوژی دستگاه های الکتریکی ماشین آلات، تکنولوژی انتقال قدرت، تکنولوژی شاسی و بدنه خودرو های ترابری جاده ای، کارگاه تعمیرات اساسی خودرو های مرکب، کارگاه تعمیرات اساسی خودرو های سنگین.
آن دسته از داوطلبانی که هنوز تصمیمی بر انتخاب رشته دانشگاه های آزاد نگرفته اند می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات مزایا و معایب انتخاب رشته کاردانی فنی مکانیک در دانشگاه آزاد مطلع شوند.
با وجود اینکه نرم افزار انتخاب رشته کنکور هیوا می تواند توضیحاتی را در خصوص محل قبولی داوطلبان به آن ها ارائه دهد، اما همچنان توصیه می شود، پیش از انتخاب رشته با مشاوران و متخصصان این حوزه صحبت کرده و سپس اطلاعات خود را در سایت انتخاب رشته ثبت نمایید. برای اطلاع از نحوه برقراری ارتباط با انواع مشاوران ماهر می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
فارغ التحصیلانی که در رشته کاردان فنی مکانیک تحصیل کرده اند بر اساس نوع مدرک خود می توانند در آزمون های استخدامی که توسط نهاد های دولتی و خصوصی برگزار می شود، شرکت کنند. همچنین می توانند در کنار این رشته، یک مهارت مرتبط هم آموزش ببینند و در برخی از شرکت ها استخدام شوند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته کاردانی فنی مکانیک را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ رشته کاردانی فنی مکانیک دارای سه گرایش جوشکاری، نقشه کشی صنعتی و ماشین آلات است.
✔️ لیست دروس تخصصی و عمومی رشته کاردانی فنی مکانیک در جدول متن مقاله ارائه شده است.
✔️ موقعیت های شغلی و بازار کار رشته کاردانی فنی مکانیک با توجه به علاقه داوطلب و فراخوان های استخدامی در سطح خوبی قرار دارد و در متن مقاله نام موقعیت های شغلی پیشنهادی ارائه شده است.
برای مشاوره و معرفی رشته کاردانی فنی مکانیک و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته کاردانی فنی مکانیک و بازار کار آن
سلام وقت بخیر و خسته نباشید . آیا با دیپلم هوانوردی می تونم کاردانی مکانیک خودرو دانشگاه آزاد بخونم ؟ و چگونه آیا باید آزمون بدهم ؟
سلام . در مقطع کاردانی پیوسته نمی تونین در دانشگاه آزاد در رشته ای غیرمرتبط تحصیل کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©