هدف از تربیت کاردان فنی عمران تربیت متخصصانی است که بتوانند فضای خالی بین مهندسین متخصص و کارگران ماهر را در زمینه کار های عمرانی پر کنند. این رشته دارای 8 گرایش عمران روستایی، زیر سازی راه، کار های عمومی ساختمان، ساختمان های بتنی، ساختمان های آبی، کارتوگرافی، فتوگرامتری و نقشه برداری است.
برای مشاوره و معرفی رشته کاردان فنی عمران و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته کاردان فنی عمران و بازار کار آن
انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت. انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است.
یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته کاردان فنی عمران می باشد. داوطلبان علاقه مند به کاردان فنی عمران می بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته کاردان فنی عمران را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.
داوطلبانی که مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری را با موفقیت گذرانده اند، اکنون به دنبال اطلاعات لازم جهت انتخاب رشته کنکور می باشد. انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین مراحل پذیرش در دانشگاه و یافتن شغل مناسب است. بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را داشت.
یکی از رشته های موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته کاردان فنی عمران است. اکثر داوطلبانی که رتبه و تراز مناسب برای انتخاب رشته این مجموعه کسب کرده اند به دنبال یافتن اطلاعاتی در این خصوص هستند که رشته کاردان فنی عمران چیست؟ شامل چه مباحثی شده و بازار کار آن پس از فارغ التحصیلی چیست؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات در ادامه مقاله به معرفی رشته کاردان فنی عمران می پردازیم.
گرایش عمران روستایی: با توجه به مشکلات روستا ها و روستاییان، مسأله روستا ها همواره در سر لوحه برنامه های دولت قرار دارد. بنابراین هدف این دوره تربیت افراد متخصصی است که بتوانند در امور عمران روستا ها نظیر ایجاد ساختمان، راه، کار های عمرانی، تأمین آب آشامیدنی و مشاغلی از این قبیل فعالیت کنند. داوطلب این رشته علاوه بر توانمندی در دروس ریاضیات، فنی، فیزیک، مکانیک، رسم فنی و شیمی باید آمادگی و شرایط جسمی و روحی لازم را برای کار در محیط های روستایی داشته و از قدرت تجسم و ابداع خوبی برخوردار باشد.
گرایش ساختمان های بتنی: گسترش روز افزون ساختمان های بتنی و محدود شدن مصرف فولاد در ساختمان و نیاز مبرم صنعت به تکنسین هایی که بتوانند کار های بتنی را به نحو مطلوب انجام دهند، بیانگر نیاز جامعه به افراد کاردان متخصص ساختمان های بتنی است. گفتنی است که داوطلبان ورود به این مجموعه باید قبل از ورود به مرحله آزمون و گزینش، دارای حداقل دوازه هفته سابقه کار یا کار آموزی در یکی از کارگاه های ساختمانی(ترجیحاً در ساختمان های بتنی) باشند، در غیر اینصورت دواطلبان پس از موفقیت در آزمون و گزینش باید در برنامه دوره شناخت کار که برنامه آن توسط مؤسسه آموزشی تعیین خواهد شد، شرکت نمایند.
گرایش کار های عمومی ساختمان: بی شک در کار های ساختمانی، فعالیت های بسیاری انجام می گیرد که قسمت عمده ای از این فعالیت ها به کار های عمومی در ساختمان تعلق دارد. آمار و اطلاعات نیز به ما می گوید که صنعت ساختمان سازی نیاز مبرمی به تخصص فارغ التحصیلان کاردانی فنی کار های عمومی ساختمان دارد. افرادی که می توانند به عنوان تکسنین کارگاه در کلیه کارگاه های ساختمانی فعالیت کنند یا به عنوان کمک مهندس از طرف دستگاه نظارت یا کار فرما در کار های ساختمانی نظارت داشته باشند.
گرایش زیر سازی راه: هدف تربیت افرادی است که با معلومات علمی و اطلاعات و شناخت موارد فنی و اجرایی لازم بتوانند نقشه ها، دستورالعمل های اجرایی، زمینه های مختلف زیرسازی راه و عملیات خاکی (مسائل مربوط به قشر های زیرآسفالت ـ پیاده کردن مسیر راه و غیره) را درک کنند و به کمک کارگران، استاد کاران و سایر عوامل فنی و امکانات لازم و یا راهنمایی کارشناسان، آنها را به مراحل اجرا درآورند. داوطلب این گرایش باید در دروس ریاضی، فیزیک و فنی، دبیرستان قوی بوده و با توجه به سختی کار از شرایط جسمی لازم برخوردار باشد. فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در شرکت های عمومی، بخش دولتی و همه کارگاه هایی که به طریقی با راه سازی سر و کار دارند، به عنوان تکنسین زیر سازی انواع راه ها، راه آهن، حفر تونل و موارد مشابه مشغول به کار شوند.
گرایش کارتوگرافی: فارغ التحصیلان این گرایش به عنوان کاردان فنی، کار آیی لازم و مهارت عملی برای فعالیت های کارتوگرافی در مراحل مختلف گردآوری اطلاعات، تألیف، چاپ و تکثیر نقشه ها به دست می آورند تا با توجه به تخصص و کارآیی های به دست آمده بتوانند به عنوان تکنسین کارتوگراف برای کار های مختلف تهیه نقشه در سازمان ها و ادارات دولتی و ارگان ها یا بخش خصوصی مجهز به بخش کارتوگرافی و نقشه کشی، فعالیت کنند.
گرایش نقشه برداری: مفهوم علم نقشه برداری، جمع آوری اطلاعات فیزیکی و هندسی از سطح به عمق زمین و یافتن نوعی مدل یا ارتباط ریاضی بین این اطلاعات با استفاده از علم احتمال است. عینی ترین استفاده از این اطلاعات، تهیه نقشه های گوناگون جغرافیایی، نظامی و مهندسی برای احداث راه ها، سد ها، کانال ها، برق رسانی و ... است. هدف گرایش کاردان فنی عمران ـ نقشه برداری، تربیت متخصصانی است که مهارت های لازم را به عنوان رابط بین مهندسین و کارگران فنی نقشه برداری برای برداشت و پیاده کردن نقشه در زمینه های یاد شده داشته باشند. داوطلبان این گرایش باید در دروس ریاضی، فیزیک و فنی آگاهی کافی داشته و از قدرت بدنی خوبی برخوردار باشند. فارغ التحصیل این گرایش می توانند در ارگان های دولتی و خصوصی در زمینه های فنی راه سازی، شهر سازی، معادن، ساختمان، سد سازی و موارد مشابه مشغول به کار شوند.
گرایش ساختمان های آبی: هدف این گرایش تربیت افرادی است که با عنوان کاردان فنی متخصص بتوانند فضای خالی بین مهندسین متخصص و کارگران ماهر را در زمینه ساختمان های آبی نظیر سد های خاکی، سد های بتنی، کانال ها و اسکله ها پر کنند. وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان آب از جمله محل های جذب فارغ التحصیلان کاردان فنی عمران گرایش ساختمان های آبی است.
گرایش فتوگرامتری: فعالیت در هر یک از برنامه های عمرانی مستلزم داشتن نقشه است. "فتوگرامتری" یکی از روش های نقشه برداری است که نسبت به روش های دیگر سرعت زیاد، هزینه کم و دقت بسیار زیادی دارد. دانشجویان دوره کاردانی فتوگرامتری مهارت ودانش تئوری لازم را برای نقشه برداری هوایی و عکس برداری از محیط های عمرانی به دست می آورند و می توانند به عنوان اپراتور های ماهر برای انجام مثلث بندی و تبدیل عکس به نقشه در هر سازمان واداره دولتی یا بخش خصوصی که مجهز به دستگاه های فتوگرامتری باشد، فعالیت کنند.
تا این بخش در خصوص مجموعه کاردان فنی عمران که در دفترچه انتخاب رشته کنکور کد رشته هایی از آن ارائه شده است توضیحاتی داده شد. اما داوطلبان علاقه مند به این رشته چگونه می توانند موفق به قبولی نهایی در گرایش های آن شوند؟ مسلما داشتن مشاور و ترتیب اولویت های انتخاب رشته می تواند موفقیت داوطلبان کنکور را تضمین کند. در مقاله زیر اطلاعاتی در خصوص داشتن بهترین انتخاب رشته به داوطلبان داده شده است.
پس از معرفی رشته کاردان فنی عمران و چیستی آن، نوبت به معرفی انواع دروس عمومی و تخصصی آن می رسد. ممکن است برخی از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری، به رشته کاردان فنی عمران علاقه داشته باشند، اما درس های موجود در طول تحصیل دانشگاه را دوست نداشته و همین امر در آینده سبب ترک تحصیل و یا انصراف از تحصیل آن ها شود.
همان طور که می دانید مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود چهار سال و برابر با هشت نیمسال تحصیلی می باشد. البته این مهلت بر اساس تبصره و قوانینی که از طریق وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام شده، تغییر می کند و دانشجو تا زمانی که تمامی تعداد واحدهای کارشناسی خود را پاس نماید می تواند در چارچوب قوانین موجود دانشگاه، به ادامه تحصیل بپردازد. بنابراین دانشجویان رشته کاردان فنی عمران نیز باید با اطلاع از دروس عمومی و اختصاصی خود به تحصیل در هشت نیمسال تحصیلی و یا بیشتر بپردازند. در ادامه جدول این دروس ارائه شده است.
دروس مشترک در گرایش های مختلف این رشته: ریاضیات عمومی و مقدماتی، آمار، فیزیک حرارت، فیزیک مکانیک، رسم فنی، زمین شناسی و مصالح ساختمانی، محاسبات فنی، اجزای ساختمان و کارگاه، زبان فنی، قوانین و روابط کار، تعمیر و نگهداری، ایمنی و بهداشت، نقشه برداری و عملیات، مکانیک خاک، نقشه کشی ساختمان.
دروس تخصصی گرایش عمران روستایی: تکنولوژی بتن، ماشین آلات ساختمانی و راه سازی، کارگاه تأسیسات برقی، کار های چوبی، تجهیز و اداره کارگاه، اجرای ساختمان های کوچک بتنی، اجرای ساختمان ها با مصالح صنعتی، آبرسانی و بهداشت روستا، ساختمان های کوچک آبی، راه های روستایی، معماری روستایی، متره و برآورد، کارآموزی. (بسیاری از درس های این گرایش همراه با کارگاه یا پروژه است.)
دروس تخصصی گرایش ساختمان های بتنی: تکنولوژی بتن، اجزای ساختمان های بتنی، رفتار قطعات بتن آرمه، بتن پیش ساخته پیش تنیده، ماشین آلات کارگاهی، نقشه کشی ساختمان های بتنی، متره و برآورد، تجهیز و اداره کارگاه، شیمی مصالح، کارآموزی. (بسیاری از درس های این گرایش همراه با کارگاه و پروژه است.)
دروس تخصصی گرایش کار های عمومی ساختمان: نقشه کشی اجرایی، اجرای ساختمان ها با مصالح سنتی، اجرای ساختمان های بتنی، اجرای ساختمان های فلزی، محوطه سازی، متره و برآورد، تجهیزات و اداره کارگاه، کارآموزی (کاربینی)، کارآموزی (کارورزی). (بسیاری از درس های این گرایش همراه با پروژه است.)
دروس پایه گرایش فتوگرامتری: ریاضیات عمومی، ریاضیات کاربردی، فیزیک موج و ارتعاش، الکتریسیته، برنامه نویسی کامپیوتر، الکترونیک
دروس اصلی گرایش فتوگرامتری: نقشه برداری، کارتوگرافی، کمک های اولیه و بهداشت فردی
دروس تخصصی: مقدمات فتوگرامتری، تهیه ـ تبدیل، دستگاه های فتوگرامتری و نگهداری آن ها، تئوری توجیه ـ ارتوفتو، مثلث بندی هوائی، زبان فنی، کارورزی.
آن دسته از داوطلبانی که هنوز تصمیمی بر انتخاب رشته دانشگاه های آزاد نگرفته اند می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات مزایا و معایب انتخاب رشته کاردان فنی عمران در دانشگاه آزاد مطلع شوند.
با وجود اینکه نرم افزار انتخاب رشته کنکور هیوا می تواند توضیحاتی را در خصوص محل قبولی داوطلبان به آن ها ارائه دهد، اما همچنان توصیه می شود، پیش از انتخاب رشته با مشاوران و متخصصان این حوزه صحبت کرده و سپس اطلاعات خود را در سایت انتخاب رشته ثبت نمایید. برای اطلاع از نحوه برقراری ارتباط با انواع مشاوران ماهر می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
فارغ التحصیلانی که در رشته کاردان فنی عمران تحصیل کرده اند بر اساس نوع مدرک خود می توانند در آزمون های استخدامی که توسط نهاد های دولتی و خصوصی برگزار می شود، شرکت کنند. همچنین می توانند در کنار این رشته، یک مهارت مرتبط هم آموزش ببینند و در برخی از شرکت ها استخدام شوند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته کاردان فنی عمران را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ هدف از تربیت کاردان فنی عمران تربیت متخصصانی است که بتوانند فضای خالی بین مهندسین متخصص و کارگران ماهر را در زمینه کار های عمرانی پر کنند.
✔️ لیست دروس تخصصی و عمومی رشته كاردان فنی عمران در جدول متن مقاله ارائه شده است.
✔️ موقعیت های شغلی و بازار کار رشته كاردان فنی عمران با توجه به علاقه داوطلب و فراخوان های استخدامی در سطح خوبی قرار دارد و در متن مقاله نام موقعیت های شغلی پیشنهادی ارائه شده است.
برای مشاوره و معرفی رشته کاردان فنی عمران و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته کاردان فنی عمران و بازار کار آن
برای هدف بالا در این رشته باید به چه روشی روبرو بشم
سلام متوجه سوالتون نشدیم
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©