رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی در خصوص آموزش تاکتیک ها و تکنیک های رهگیری هواپیما ها و فرماندهی عملیات رزمی نیروی هوایی و یا به دست آوردن اطلاعات نظامی و غیرنظامی به دانشجویان است. گرایش های این رشته در دفترچه انتخاب رشته کنکور درج شده و مانند سایر رشته ها از بازارکار مناسبی برخوردار است.
برای مشاوره و معرفی رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی و بازار کار آن
انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت. انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است.
یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی می باشد. داوطلبان علاقه مند به مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی می بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.
داوطلبانی که مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری را با موفقیت گذرانده اند، اکنون به دنبال اطلاعات لازم جهت انتخاب رشته کنکور می باشد. انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین مراحل پذیرش در دانشگاه و یافتن شغل مناسب است. بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را داشت.
یکی از رشته های موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی است. اکثر داوطلبانی که رتبه و تراز مناسب برای انتخاب رشته این مجموعه کسب کرده اند به دنبال یافتن اطلاعاتی در این خصوص هستند که رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی چیست؟ شامل چه مباحثی شده و بازار کار آن پس از فارغ التحصیلی چیست؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات در ادامه مقاله به معرفی رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی می پردازیم.
نیروی هوایی در دیدگاه عامه مردم مساوی است با خلبان هایی که سوار بر هواپیماهای شکاری، ضربتی، اکتشافی، مسافربری یا ترابری بر فراز آسمان ها پرواز می کنند. در حالی که نیروی هوایی هر کشوری علاوه بر خلبانان، نیرو های دیگری نیز هستند که مشاغل بسیار حیاتی و مهمی را بر عهده دارند. برای مثال طراحی و فرماندهی پدافند هوایی علیه هدف های ثابت و متحرک دشمن و دفاع از مرز های هوایی کشور بر عهده مهندسین تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی است.
این رشته در کشور ما در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری در سه گرایش کنترل شکاری. عملیات موشکی و اطلاعات عملیاتی آموزش داده می شود. در مفهوم عنوان این رشته باید گفت که واژه "مهندسی" در مفهوم مصطلح آن به معنای طراحی است و منظور از کلمه "تکنولوژی" این است که فارغ التحصیل این رشته باید دانش نرم افزاری، سخت افزاری و اطلاعاتی داشته باشد، که منظور از دانش اطلاعاتی، اطلاع در تمام زمینه های نظامی از جمله اطلاعات عملیات، اطلاع از انواع هواپیما ها و موشک ها و اطلاع از سیستم های سازمانی نیروی هوایی است.
واژه "فرماندهی" نیز، یعنی این که فارغ التحصیل این رشته بتواند اعمال مدیریت بکند. به عبارت دیگر بتواند با استفاده از دانش سخت افزاری، نرم افزاری و اطلاعاتی که کسب کرده است، به یاری زیر مجموعه خود، مأموریت های محوله نیروی هوایی را انجام دهد. در واقع دانش آموخته این دانشکده به عنوان پایینترین رده فرماندهی کار خود را با فرماندهی دانش آموختگان دیگر این دانشگاه که در رشته های مهندسی هوا و فضا، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مدیریت تحصیل کرده اند و در مجموعه نیروی هوایی کار می کنند، آغاز می کند.
واژه "کنترل" نیز مقوله ای از زنجیره اعمال فرماندهی است. به این معنا که هر دانشجو باید مهارت های گروهی و فردی را فرا بگیرد تا با زیر مجموعه خود و با دیگر نیرو های دفاعی کشور اعم از نیروی زمینی و نیروی دریایی ارتباط برقرار کرده و اطلاعات لازم را رد و بدل کند. این رشته دارای سه گرایش کنترل شکاری، عملیات موشکی و اطلاعات عملیاتی است.
دانشجویان رشته مهندسی تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی از بین داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی و فنی پذیرفته می شوند. این افراد علاوه بر موفقیت در آزمون سراسری باید در معاینات پزشکی دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری نیز پذیرفته شوند که در این مرحله، داوطلب علاوه بر خصوصیات ظاهری که عبارت است از حداکثر سن 22 سال (در صورت انجام خدمت سربازی، حداکثر سن 24 سال می شود) و حداقل قد 160 سانتی متر باید برابر با استاندارد های بهداری نهاجا از سلامت جسمانی برخوردار باشد. برای مثال دید هر یک از چشم ها نباید کمتر از 7 از 10 باشد.
در ضمن لازم است در مصاحبه عقیدتی و حفاظتی این دانشگاه پذیرفته گردد. همچنین از سال 80 داوطلبان ورودی این رشته علاوه بر گزینش های فوق لازم است که در کمیته علمی این دانشکده نیز پذیرفته شوند. این کمیته سه مقوله را مد نظر قرار می دهد که شامل توان علمی (تسلط بر زبان انگلیسی، ریاضیات و فیزیک)، آمادگی فیزیکی (نداشتن لکنت زبان) و آمادگی روحی و روانی (توان مدیریت از پایینترین رده تا بالاترین سلسله مراتب فرماندهی) می شود.
در ضمن رشته مهندسی تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی فقط داوطلبان مرد را می پذیرد و داوطلبان باید این رشته را جزو یکی از 9 انتخاب اول فرم انتخاب رشته خود درج کرده باشند و در صورت پذیرفته شدن، تحت هیچ شرایطی حتی قبول شدن در رشته های نیمه متمرکز، نمی توانند به سایر مؤسسات آموزش عالی کشور انتقال یابند.
همچنین دانشجویان این دانشگاه در طول دوره آموزش به غیر از تعطیلات تابستانی، تعطیلات بین دو ترم و تعطیلات عمومی، در دانشگاه شبانه روزی هستند و کلیه هزینه های آن ها اعم از خوراک، پوشاک، کمک آموزشی و زیست آن ها بر عهده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است و در طول مدت تحصیل نیز ماهیانه مبلغی به عنوان کمک هزینه تحصیلی دریافت می کنند و بالاخره به فارغ التحصیلان این دانشگاه در طول خدمت در نیروی هوایی، مسکنی مناسب و مطابق ضوابط نیروی هوایی واگذار می شود همچنین فارغ التحصیلان در طول خدمت می توانند با توجه به شرایط و نیاز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از بورس های تحصیلی در مقاطع بالاتر از کارشناسی استفاده کنند.
تا این بخش در خصوص مجموعه مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی که در دفترچه انتخاب رشته کنکور کد رشته هایی از آن ارائه شده است توضیحاتی داده شد. اما داوطلبان علاقه مند به این رشته چگونه می توانند موفق به قبولی نهایی در گرایش های آن شوند؟ مسلما داشتن مشاور و ترتیب اولویت های انتخاب رشته می تواند موفقیت داوطلبان کنکور را تضمین کند. در مقاله زیر اطلاعاتی در خصوص داشتن بهترین انتخاب رشته به داوطلبان داده شده است.
مهم ترین بخش انتخاب رشته که تاثیر مستقیمی بر آینده داوطلب دارد، بحث موقعیت شغلی و بازارکار هر یک از رشته های تحصیلی در دانشگاه است. چرا که برخی از دانشجویان امیدوارند پس از تحصیل در دانشگاه های شهریه پرداز، بتوانند شغلی پیدا کنند که جبران مبالغ پرداخته شده به عنوان شهریه دانشگاه شان باشد.
دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری یک دانشگاه نظامی است و دانشجویان رشته مهندسی تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل می شوند و چون به استخدام ارتش جمهوری اسلامی درمی آیند، از نظر آینده شغلی مشکلی نخواهند داشت. این افراد کار خود را از پایین ترین رده فرماندهی (فرماندهی گروه) آغاز می کنند و با گذراندن دوره های حین خدمت، به ترتیب سلسله مراتب فرماندهی شامل فرمانده دسته، فرمانده گردان، فرمانده هنگ، فرمانده تیپ و فرمانده لشکر را طی می کنند و در صورت داشتن توانایی ها و قابلیت های لازم حتی می توانند به فرماندهی کل نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برسند همانطور که شهید بزرگوار سرلشکر ستاری به این رده از فرماندهی رسید.
با وجود اینکه نرم افزار انتخاب رشته کنکور هیوا می تواند توضیحاتی را در خصوص محل قبولی داوطلبان به آن ها ارائه دهد، اما همچنان توصیه می شود، پیش از انتخاب رشته با مشاوران و متخصصان این حوزه صحبت کرده و سپس اطلاعات خود را در سایت انتخاب رشته ثبت نمایید. برای اطلاع از نحوه برقراری ارتباط با انواع مشاوران ماهر می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی در خصوص آموزش تاکتیک ها و تکنیک های رهگیری هواپیما ها و فرماندهی عملیات رزمی نیروی هوایی و یا به دست آوردن اطلاعات نظامی و غیر نظامی به دانشجویان است.
✔️ دانشجویان رشته مهندسی تکنولوژی فرماندهی و کنترل هوایی از بین داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی و فنی پذیرفته می شوند و باید خصوصیات ظاهری لازم را دارا باشند که اطلاعات بیشتر در این مقاله داده شده است.
✔️ موقعیت های شغلی و بازار کار رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی با توجه به علاقه داوطلب و فراخوان های استخدامی در سطح خوبی قرار دارد و در متن مقاله نام موقعیت های شغلی پیشنهادی ارائه شده است.
برای مشاوره و معرفی رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی و بازار کار آن
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©