رشته مهندسی کامپیوتر به طراحی و ساخت اجزای مختلف کامپیوتر می پردازد که در کشور ما از اهمیت بسیار زیادی برخودار است. گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری درج شده و مانند سایر رشته ها از بازارکار مناسبی برخوردار است.
برای مشاوره و معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و بازار کار آن
انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت. انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است.
یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته مهندسی کامپیوتر می باشد. داوطلبان علاقه مند به مهندسی کامپیوتر می بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته مهندسی کامپیوتر را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.
داوطلبانی که مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری را با موفقیت گذرانده اند، اکنون به دنبال اطلاعات لازم جهت انتخاب رشته کنکور می باشد. انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین مراحل پذیرش در دانشگاه و یافتن شغل مناسب است. بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را داشت.
یکی از رشته های موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته مهندسی کامپیوتر است. اکثر داوطلبانی که رتبه و تراز مناسب برای انتخاب رشته این مجموعه کسب کرده اند به دنبال یافتن اطلاعاتی در این خصوص هستند که رشته مهندسی کامپیوتر چیست؟ شامل چه مباحثی شده و بازار کار آن پس از فارغ التحصیلی چیست؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات در ادامه مقاله به معرفی رشته مهندسی کامپیوتر می پردازیم.
"انسان باید بیندیشد ولی ماشین باید کار کند." این شعار متخصصان کامپیوتر است، متخصصانی که با پیشرفت و توسعه کامپیوتر توانسته اند مغز و عضلات انسان را از اشتغالات تکراری و پیش پا افتاده نجات بخشند و او را در رفع مشکلات و مسایل یاری دهند تا جایی که در کشور های صنعتی و پیشرفته، کامپیوتر در زندگی افراد حضوری اجتناب ناپذیر دارد. به همین دلیل رشته مهندسی کامپیوتر که به طراحی و ساخت اجزای مختلف کامپیوتر می پردازد، از اهمیت بسیاری برخودار است. این رشته در کشور ما نیز اهمیت بسیار داشته و تا مقطع دکتری تدریس می شود. مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش سخت افزار و نرم افزار است.
گرایش سخت افزار: سخت افزار جزء فیزیکی کامپیوتر بوده و شامل صفحه کلید، صفحه نمایش، چاپگر و دیسک ها می شود. یعنی اجزاء فیزیکی و قابل لمس کامپیوتر مانند مدار ها و برد های الکترونیکی، سخت افزار نامیده می شود برای مثال واحد پردازشگر مرکزی که هرگونه عملیات پردازش در آن صورت می گیرد، مهم ترین واحد سخت افزاری است.
مهندسی سخت افزار در مقطع لیسانس به مطالعه و بررسی طراحی سخت افزاری، کنترل سخت افزاری وشبکه های کامپیوتری می پردازد. برای مثال یک مهندس سخت افزار می تواند طراحی سخت افزاری کند که با IC ها کار کند، با کامپیوتر کار کند، یا از دروازه های کامپیوتر استفاده نماید و در نهایت می تواند به طراحی مدار های مجتمع دیجیتالی بپردازد. که البته به این بخش از سخت افزار بیشتر در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری پرداخته می شود.
گرایش نرم افزار: نرم افزار جزء غیر قابل لمس کامپیوتر است. نرم افزار برنامه ها و داده هایی است که به کامپیوتر فرمان می دهد که چه عملی را انجام دهد. نرم افزار ها عبارتند از: نرم افزار های سیستمی و نرم افزار های کاربردی. نرم افزار های سیستمی برنامه هایی هستند که کامپیوتر برای فعال شدن یا سرویس دادن به آن نیاز دارد و به این دلیل از سوی سازندگان سیستم کامپیوتری عرضه می شود و مهم ترین آنها سیستم عامل، برنامه های سودمند و مترجم های زبان می باشد.
نرم افزار های کاربردی نیز برنامه هایی است که کاربر یا خود آنها را می نویسد یا شرکت های نرم افزاری آنها را تهیه کرده و برای فروش عرضه می کنند. یک مهندس نرم افزار یاد می گیرد که چگونه نرم افزار های بزرگ و عظیم را طراحی و برنامه ریزی کند، تست و ارزیابی نهایی نماید و در نهایت مستند سازد (برنامه های کامپیوتری مورد نظر را تبدیل به دستورالعمل هایی کند که قابل استفاده برای عامه مردم باشد). در واقع هدف از گرایش نرم افزار کامپیوتر، آموزش و پژوهش در زمینه زبان های مختلف برنامه نویسی، سیستم های عامل مختلف و طراحی انواع الگوریتم ها می باشد.
مهندس کامپیوتر باید پایه ریاضی قوی داشته و توانایی اش در زمینه فیزیک خوب باشد. همچنین لازم است که فردی خلاق باشد تا بتواند مسائل را از راه حل های ابتکاری حل کند. راه حل هایی که کمترین هزینه و بهترین کارایی را داشته باشد. در ضمن دانشجویی که وارد این رشته می شود باید همیشه اطلاعاتش به روز بوده و به دنبال فرا گرفتن مطالب جدید باشد.
تا این بخش در خصوص مجموعه مهندسی کامپیوتر که در دفترچه انتخاب رشته کنکور کد رشته هایی از آن ارائه شده است توضیحاتی داده شد. اما داوطلبان علاقه مند به این رشته چگونه می توانند موفق به قبولی نهایی در گرایش های آن شوند؟ مسلما داشتن مشاور و ترتیب اولویت های انتخاب رشته می تواند موفقیت داوطلبان کنکور را تضمین کند. در مقاله زیر اطلاعاتی در خصوص داشتن بهترین انتخاب رشته به داوطلبان داده شده است.
پس از معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و چیستی آن، نوبت به معرفی انواع دروس عمومی و تخصصی آن می رسد. ممکن است برخی از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری، به رشته مهندسی کامپیوتر علاقه داشته باشند، اما درس های موجود در طول تحصیل دانشگاه را دوست نداشته و همین امر در آینده سبب ترک تحصیل و یا انصراف از تحصیل آن ها شود.
همان طور که می دانید مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود چهار سال و برابر با هشت نیمسال تحصیلی می باشد. البته این مهلت بر اساس تبصره و قوانینی که از طریق وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام شده، تغییر می کند و دانشجو تا زمانی که تمامی تعداد واحدهای کارشناسی خود را پاس نماید می تواند در چارچوب قوانین موجود دانشگاه، به ادامه تحصیل بپردازد. بنابراین دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر نیز باید با اطلاع از دروس عمومی و اختصاصی خود به تحصیل در هشت نیمسال تحصیلی و یا بیشتر بپردازند. در ادامه جدول این دروس ارائه شده است.
دروس مشترک در گرایش های کامپیوتر: فیزیک، ریاضی، مبانی کامپیوتر و برنامه سازی، آزمایشگاه کامپیوتر، معادلات دیفرانسیل، ساختمان های گسسته، برنامه سازی پیشرفته، آمار و احتمالات مهندسی، ریاضی مهندسی، مدار های الکتریکی، ساختمان داده ها، زبان ماشین و برنامه سازی سیستم، مدار های الکترونیکی، مدارهای منطقی، طراحی الگوریتمها، طراحی و پیاده سازی زبان های برنامه سازی، ریز پردازنده، معماری کامپیوتر، شبکه های کامپیوتری، سیستم های عامل، کارگاه عمومی.
دروس تخصصی گرایش سخت افزار: سیگنال ها و سیستم ها، مدار های الکتریکی، انتقال داده ها، سیستم های کنترل خطی، الکترونیک دیجیتال، طراحی سیستم های VLSI، کارآموزی
دروس تخصصی گرایش نرم افزار: ذخیره و بازیابی اطلاعات، اصول طراحی و ساخت کامپایلر ها، اصول طراحی پایگاه داده ها، پروژه آزمایشگاه سیستم عامل، پروژه آزمایشگاه پایگاه داده ها، شبیه سازی کامپیوتری، مهندسی نرم افزار، تحلیل و طراحی سیستم ها، پروژه نرم افزار، کارآموزی.
آن دسته از داوطلبانی که هنوز تصمیمی بر انتخاب رشته دانشگاه های آزاد نگرفته اند می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات مزایا و معایب انتخاب رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه آزاد مطلع شوند.
مهم ترین بخش انتخاب رشته که تاثیر مستقیمی بر آینده داوطلب دارد، بحث موقعیت شغلی و بازارکار هر یک از رشته های تحصیلی در دانشگاه است. چرا که برخی از دانشجویان امیدوارند پس از تحصیل در دانشگاه های شهریه پرداز، بتوانند شغلی پیدا کنند که جبران مبالغ پرداخته شده به عنوان شهریه دانشگاه شان باشد.
امروزه یک مهندس کامپیوتر اگر علاقه مند به کار باشد، هیچوقت با مشکل بیکاری روبرو نمی شود. بخصوص مهندسین نرم افزار که فرصت های شغلی بیشتری داشته و برای کار کردن نیز نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارند. به همین دلیل در بعضی از کشور ها، صادرات نرم افزار یکی از اقلام مهم صادراتی و ایجاد درآمد های ارزی برای آن کشور است.
جالب است بدانید که متخصصان پیش بینی می کنند که تا چند سال دیگر در کشور های پیشرفته مردم همان قدر که به نیروی برق وابسته هستند، به شبکه اینترنت وابسته خواهند شد. یعنی همان طور که اگر امروزه برق برود هیچ کاری نمی توان کرد، اگر در چند سال دیگر اینترنت قطع شود تمامی کار ها متوقف خواهد شد. روشن است که در چنین جامعه ای متخصص کامپیوتر نقش بسیار مهمی ایفا خواهد کرد.
با وجود اینکه نرم افزار انتخاب رشته کنکور هیوا می تواند توضیحاتی را در خصوص محل قبولی داوطلبان به آن ها ارائه دهد، اما همچنان توصیه می شود، پیش از انتخاب رشته با مشاوران و متخصصان این حوزه صحبت کرده و سپس اطلاعات خود را در سایت انتخاب رشته ثبت نمایید. برای اطلاع از نحوه برقراری ارتباط با انواع مشاوران ماهر می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته مهندسی کامپیوتر را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ رشته مهندسی کامپیوتر به طراحی و ساخت اجزاي مختلف کامپیوتر می پردازد که در کشور ما از اهمیت بسیار زیادی برخودار است.
✔️ لیست دروس تخصصی و عمومی رشته مهندسی کامپیوتر در جدول متن مقاله ارائه شده است.
✔️ موقعیت های شغلی و بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر با توجه به علاقه داوطلب و فراخوان های استخدامی در سطح خوبی قرار دارد و در متن مقاله نام موقعیت های شغلی پیشنهادی ارائه شده است.
برای مشاوره و معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و بازار کار آن
سلام وقت بخیر.رشته کامپیوتر پذیرش بدون کنکور هم داره؟
سلام . در رشته مهندسی کامپیوتر در بسیاری از دانشگاه ها بدون کنکور پذیرش صورت می گیره .
سلام . در مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر و آی تی چه فرقی دارن ؟ چرا هیچکدوم از دانشگاه های آزاد تو لیست رشته های کارشناسی آی تی نداشتن ؟ همشون کامپیوتر بود
سلام . در مقطع کارشناسی تعداد از واحدهای درسی دو رشته مهندسی کامپیوتر و رشته فناوری اطلاعات متفاوته .
سلام میشه از طریق رشته فنی حرفه ای کامپیوتر در دانشگاه دولتی مهندسی کامپیوتر خواند ؟
سلام . پذیرش در رشته کامپیوتر در مقطع کاردانی از طریق کنکور صورت می گیره ، می تونین در پذیرش بدون کنکور بعضی از دانشگاه ها شرکت کنین .
سلام مهندسی کامپیوتر از لحاظ مدرک و بازار کار دانشگاه پیام نور بهتر است یا آزاد یا غیر انتفاعی
سلام . پیدا کردن شغل با مدرک کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر به میزان دانش و مهارت شما بستگی داره ، دانشگاه آزاد در سطح بالاتری قرار داره .
سلام من کنکور تجربی دادم می خواستم بدونم از چه راهی می توانم در مهندسی کامپیوتر تحصیل کنم؟
سلام . می تونین در پذیرش بدون کنکور رشته مهندسی کامپیوتر شرکت کنین .
سلام من کنکور تجربی دادم اما می خوام رشته ی مهندسی کامپیوترو بخونم می تونم ؟
سلام . شما نمی تونین از طریق کنکور تجربی در پذیرش رشته مهندسی کامپیوتر شرکت کنین .
سلام . من امسال کنکور دادم و می خواهم وارد رشته کامپیوتر بشم . می خواستم بدونم برای وارد شدن به رشته کامپیوتر چه پیش نیازهایی را باید بلد باشم ؟ کارکردن با کدام قسمت های کامپیوتر را باید بلد باشم ؟
سلام . برای تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر نیازی نیست به کامپیوتر تسلط داشته باشین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©