انتخاب رشته کارشناسی ارشد بعد از دریافت کارنامه اولیه در زمان مشخصی انجام می شود. لذا متقاضیانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند می توانند در طی بازه زمانی تعیین شده فرم اینترنتی منتشر شده را تکمیل کنند. نحوه انتخاب رشته، ظرفیت پذیرش هر رشته و ... در دفترچه انتخاب رشته آزمون ارشد قرار می گیرد و داوطلبان موظف اند قبل از انتخاب رشته تمامی ضوابط منتشر شده را مطالعه نمایند.
برای مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد
برای مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد
به دلیل ظرفیت محدود ظرفیت های پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های با آزمون؛ قبولی در کنکور کارشناسی ارشد یکی از اهداف اصلی متقاضیان تحصیل در پایه ارشد می باشد. از این رو مرحله انتخاب رشته کارشناسی ارشد برای داوطلبان دارای اهمیت بوده و به دنبال اطلاعات گسترده ای در خصوص زمان و نحوه چینش کدرشته محل های ارشد خواهند بود.
با اطلاع از مجاز بودن در انتخاب رشته ارشد؛ متقاضیان می توانند جزئیات مربوط به انتخاب رشته کارشناسی ارشد را از دفترچه راهنمای منتشر شده مطالعه نمایند تا بتوانند با آگاهی از شرایط پذیرش در هر رشته و دانشگاهی اقدام به تکمیل فرم ثبت نام کنند. همچنین تحلیل و بررسی اطلاعات مندرج در کارنامه اولیه کنکور ارشد می تواند به داوطلبان کمک نماید تا بتوانند انتخاب رشته صحیحی داشته باشند. در ادامه مقاله به شرح و بررسی زمان انتخاب رشته ارشد، محتویات و بررسی کارنامه در انتخاب رشته کارشناسی ارشد پرداخته شده است.
در سال جاری احتمال دارد زمان انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد با توجه به آغاز این فرایند در دهه دوم خرداد ماه باشد. داوطلبان می توانند در بازه زمانی اعلام شده نسبت به دریافت دفترچه راهنمای انتخاب رشته و ثبت کدرشته محل های مدنظر خود اقدام نمایند. دفترچه راهنما یک روز قبل از انتخاب رشته ارشد بر روی سایت سازمان سنجش منتشر می شود.
انتخاب رشته کنکور ارشد در سال گذشته از 12 خرداد ماه آغاز شد و تا 16 خرداد ماه ادامه داشت. داوطلبان در این بازه زمانی توانستند با بررسی لیست رشته های آزمون ارشد نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته اقدام نمایند. با توجه به توضیحات مندرج در دفترچه کنکور ارشد، زمان اعلام نتایج اولیه ارشد و انتخاب رشته کنکور ارشد سال جاری در دهه دوم خرداد ماه می باشد.
زمان انتخاب رشته ارشد سال جاری در دهه دوم خرداد ماه می باشد.
انجام انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد نیازمند مطالعه دقیق مطالب درج شده در دفترچه این فرآیند است. بنابراین داوطلبانی که قصد شرکت در انتخاب رشته ارشد را دارند می بایست این دفترچه را که در مقاله زیر لینک دانلود آن ارائه شده است دانلود کرده و سپس به انجام انتخاب رشته بپردازند.
نتایج اولیه کنکور ارشد به صورت کارنامه در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. این کارنامه حاوی اطلاعات فردی داوطلب، اطلاعات رشته امتحانی اول و رشته امتحانی دوم (برای داوطبانی که در زمان ثبت نام رشته دوم انتخاب کرده بودند) می باشد. در بخش اطلاعات هر رشته امتحانی نیز درصد دروس، معدل موثر، رتبه و تراز (نمره کل) درج شده است.
آن چه داوطلبان باید مورد توجه قرار دهند، وضعیت خود در گرایش های مختلف است. در هر گرایش که با عنوان کد ضریب در کارنامه درج شده، نمره کل (تراز)، رتبه و به تبع آن وضعیت مجاز بودن داوطلب در آن کد ضریب ارشد برای دانشگاه های روزانه و غیر روزانه (به تفکیک) در انتخاب رشته ارشد مشخص شده است. داوطلب می تواند گرایشی را در اولویت قرار دهد که برای دروس آن وقت بیش تری گذاشته و رتبه بهتری کسب کرده است.
در انتهای کارنامه کارشناسی ارشد، کد دسترسی به انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد نیز قرار داده شده که علاقه مندان می توانند با توجه به لیست رشته محل های منتشر شده در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد و این کد به سایت دانشگاه آزاد به آدرس azmoon.org مراجعه کرده و نسبت به انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اقدام نمایند.
به منظور داشتن انتخاب رشته ای دقیق و حساب شده می بایست درک درستی از اطلاعات کارنامه اولیه ارشد داشته باشید. بخش اول، نمرات اکتسابی یا همان درصد دروس مجموعه امتحانی می باشد که برای اطلاع شخصی در قالب جدولی ارائه شده تا داوطلبان از نتیجه تک تک دروس آگاهی یافته و در صورت داشتن اعتراض نسبت به ثبت درخواست در سایت سازمان سنجش اقدام نمایند.
انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد بر اساس وضع علمی داوطلب در هر گرایش انجام می گیرد که در بخش جداگانه ای تحت عنوان وضعیت داوطلب در هر کد ضریب ارائه شده است. حال این سوال مطرح می شود، چگونه پی ببریم با رتبه و ترازی که کسب کردیم شانس قبولی خواهیم داشت؟ بدین منظور می بایست رتبه خود را با آخرین رتبه مجاز در دوره های روزانه و دوره های غیر روزانه که شامل دانشگاه های شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد می باشد، مقایسه نمایید.
توجه به این نکته ضروری است که آخرین رتبه مجاز، تقریبا 3 برابر محدوده رتبه قبولی در گرایش دوره های روزانه بوده و داوطلبانی که در این محدوده قرار می گیرند مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد خواهند بود. حال با توجه به این مطلب، شانس قبولی در انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد و سراسری مختص داوطلبانی خواهد بود که فاصله رتبه آن ها با آخرین رتبه مجاز نصف و یا کم تر باشد. در این میان ممکن است به دلایل مختلفی هم چون عدم انتخاب رشته برخی داوطلبان، بخشی از این ظرفیت در اختیار متقاضیانی که رتبه اکتسابی آن ها نزدیک به این محدوده می باشد نیز قرار گیرد.
آخرین رتبه مجاز در دانشگاه آزاد و سایر دوره ها (پیام نور، غیر انتفاعی، پردیس خودگردان) با دو برابر ظرفیت مجاز اعلام میگردد، بنابراین به منظور اطلاع از شانس قبولی خود در دوره های مذکور داوطلبان می توانند آخرین نفر مجاز شده در مجموعه امتحانی خود را نصف آن میزان تصور نمایند.
فرم انتخاب رشته، هم زمان با انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد، توسط سازمان سنجش در اختیار داوطلبانی که بر اساس کارنامه اولیه، مجاز به انتخاب رشته می باشند، قرار می گیرد. در این مرحله هر داوطلب حق انتخاب 100 رشته محل از لیست رشته های ارشد ارائه شده را دارا می باشد.
آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر رشته امتحانی اول در رشته امتحانی دوم نیز شرکت کرده اند می بایست رشته محل های مربوط به هر دو مجموعه را در همین 100 انتخاب خود به ترتیب علاقه جای دهند. با توجه به این که وضعیت انتخاب رشته داوطلبان در دوره های روزانه (تحصیل رایگان) و دوره های غیر روزانه که شهریه کارشناسی ارشد به آن ها تعلق می گیرد، در دو قسمت جداگانه اعلام می شود، متقاضیان می بایست به زیرگروه و دوره ای که در آن مجاز به انتخاب رشته هستند، دقت نمایند.
در هر اولویت، در صورتی که ظرفیت آن رشته محل توسط داوطلبانی که رتبه بالاتری نسبت به شما کسب کرده اند، تکمیل نشده باشد نرم افزار سازمان سنجش همان انتخاب را به عنوان رشته محل قبولی اعلام کرده و اولویت های بعدی را بررسی نخواهد کرد. اما در صورتی که ظرفیت آن رشته محل توسط رتبه های بالاتر پر شده باشد انتخاب های بعدی شما مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
جهت پاسخگویی به سوال چگونه انتخاب رشته ارشد کنیم؟ قصد داریم در ادامه به بیان نحوه انتخاب رشته ارشد پرداخته و راهنمای تصویری آن را ارائه دهیم. لازم به ذکر است که با توجه به غیر فعال بودن لینک انتخاب رشته در سازمان سنجش، در این راهنمای تصویری از سال گذشته بهره برده ایم. در این مرحله داوطلبان می توانند 100 کد رشته ارشد را انتخاب کرده و به ترتیب اولویت در فرم انتخاب رشته خود قرار دهند.
ابتدا داوطلبان باید به سایت سنجش مراجعه کرده و از بین گزینه های سمت راست صفحه بر روی گزینه «کارشناسی ارشد» کلیک کنند.
سپس متقاضیان می توانند بر روی گزینه «سامانه جامع کارشناسی ارشد - کارنامه اولیه و انتخاب رشته» کلیک کنند.
از طریق یکی از روش های موجود جهت ورود به پورتال سازمان سنجش داوطلبان می توانند وارد سایت ارشد سنجش شوند. متقاضیان توجه نمایند که در صورت فراموشی کدهای داوطلبی و شماره پیگیری می توانند وارد سیستم پاسخگویی سازمان سنجش شده و درخواست دریافت رمزهای خود را ارائه دهند.
در این مرحله می بایست به انتهای صفحه مراجعه کرده و گزینه «انتخاب رشته ارشد» را کلیک کنند.
داوطلبان باید فرم انتخاب رشته کنکور ارشد که به شکل زیر می باشد را به ترتیب اولویت خود تکمیل کنند. در این راستا می توانند از مشاوران خوب انتخاب رشته نیز استفاده نمایند. همچنین توجه شود که امکان ویرایش انتخاب رشته ارشد سازمان سنجش محدود می باشد، بنابراین در ثبت نهایی کد رشته ها باید نهایت دقت را حاصل فرمایند.
همچنین توجه شود که امکان ویرایش انتخاب رشته ارشد سازمان سنجش محدود می باشد، بنابراین در ثبت نهایی کد رشته ها داوطلبان باید نهایت دقت را حاصل فرمایند. در ادامه مقاله ای برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم پاسخگویی سازمان سنجش ارائه شده است.
در ابتدا لازم به ذکر است که داوطلبان با توجه به دوره ای که مد نظر دارند، آخرین رتبه مجاز شده در آن متفاوت می گردد. برای مثال آخرین رتبه مجاز در دوره های روزانه و نوبت دوم کمتر از دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دوره های می باشد. پس امکان دارد داوطلبی که در دوره روزانه مجاز به انتخاب رشته نشده است در دانشگاه آزاد امکان انتخاب رشته را داشته باشد.
بنابراین به منظور اینکه داوطلبان بدانند تا چه رتبه ای مجاز به انتخاب رشته در کارشناسی ارشد می باشند، در کارنامه اولیه قسمت آخرین رتبه مجاز در دوره های مختلف توسط سازمان سنجش ذکر شده است.
داوطلبان توجه بفرمایند که آخرین رتبه مجاز در هر مجموعه امتحانی و هر کد ضریب متفاوت می گردد. برای مثال آخرین رتبه های مجاز در مجموعه امتحانی معماری در گرایش ها (کدضریب) مختلف رتبه های یکسانی را مجاز اعلام نکرده است. در انتها آخرین رتبه مجاز به انتخاب رشته در سهمیه نهایی هر داوطلب نیز متفاوت می گردد.
داوطلبانی که در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده اند در صورتی که پس از اعلام نتایج مجاز به انتخاب رشته شدند، می توانند از طریق سایت سنجش اقدام به دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته و مطالعه جزئیات آن نموده و سپس فرم های انتخاب رشته را بر اساس اولویت ها تمکیل نمایند. پس از تکمیل فرایند، رسید انتخاب رشته ارشد برای هر شرکت کننده صادر خواهد شد.
رسید انتخاب رشته ارشد از طریق سایت سازمان سنجش قابل دریافت است. در واقع داوطلبان پس از تکمیل فرم انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش و تایید اطلاعات، با صفحه ای تحت عنوان رسید انتخاب رشته ارشد رو به رو خواهند شد. این صفحه شامل اطلاعات فردی از جمله شماره پرونده و لیست رشته محل های انتخابی فرد می باشد. متقاضیان می بایست این رسید را دریافت نموده و نزد خود حفظ نمایند.
مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده اند تا با بررسی کارنامه کارشناسی ارشد بهترین انتخاب رشته را برای داوطلبان انجام داده و از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا پاسخگوی تمام سوالات شما در این زمینه باشند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کارشناسی ارشد هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ خیر، انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری در سایت sanjesh.org و انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد در سایت azmoon.org انجام می شود که اطلاعات کامل آن در متن مقاله موجود است.
✔️ با توجه به متن مقاله هر داوطلب مجاز به انتخاب 100 کد رشته محل ارشد متناسب با مجموعه امتحانی خود می باشد.
✔️ داوطلبان می بایست اولویت بندی انتخاب های کارشناسی ارشد خود را بر اساس چهار فاکتور علاقه، هزینه، مسیر و کیفیت دانشگاه انجام دهند که مشاوره تکمیلی تر در متن مقاله داده شده است.
برای مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد
برای مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد
انتخاب رشته ارشد در چه زمانی می تونیم انجام بدیم؟
سلام، انتخاب رشته ارشد در زمان مشخصی انجام میشه که در متن مقاله توضیحات کامل تر ارائه شده است.
من می خوام کنکور ارشد تاریخ بدم اگه دانشگاه شهرمون پذیرش نداشت در این رشته من میتونم از رشته های دیگه مثلا روانشناسی رو انتخاب کنم؟؟؟؟؟
سلام، باید در کنکور ارشد مربوط به روانشناسی شرکت کنین و سپس انتخاب رشته ارشد خودتون رو انجام بدین.
سلام خسته نباشید کارشناسی حسابداری با معدل ۱۹ رو دارم آیا میتونم ارشد با معدل انتخاب رشته کنم ؟؟؟
سلام . می تونین در ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور استعدادهای درخشان شرکت کنین ، البته در صورت داشتن سایر شرایط .
سلام من انتخاب رشته ارشد انجام دادم ، ولی الان وقتی وارد سایت سازمان سنجش میشم در بخش انتخاب رشته اعلام میشه که انتخاب رشته انجام نشده، آیا اشتباها ثبت نهایی رو نزدم یا برای همه به این شکل هست؟
سلام . مشکلی وجود نداره ، انتخاب رشته کارشناسی ارشد شما انجام شده .
سلام. محرومیت انصراف از دانشگاه هست یا حذف شده؟
سلام . محرومیت انتخاب رشته کارشناسی ارشد حذف شده .
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©