علم ریاضی در اکثر مشاغل کاربرد های گوناگونی دارد و هر چه شغلی تخصصی تر شود کاربرد علم ریاضی در آن بیشتر شده و نیازمند ذهنی آماده با درک مسائل است. گرایش های رشته ریاضی در دفترچه انتخاب رشته کنکور درج شده و مانند سایر رشته ها از بازارکار مناسبی برخوردار است.
برای مشاوره و معرفی رشته ریاضی و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته ریاضی و بازار کار آن
داوطلبان کنکور سراسری برای انتخاب رشته نیاز دارند تا اطلاعات کاملی درباره رشته های مختلف که در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری درج شده است داشته باشند و یکی از این رشته ها، رشته ریاضی است.
داوطلبان باید پیش از هر انتخابی با ارزیابی ویژگی های این رشته و مطابقت با توانمندی ها و علایق خود تصمیم بگیرند که آیا می توانند در رشته ریاضی موفق باشند؟ آیا این رشته همان رشته مورد علاقه شان است؟
این ارزیابی ها و اطلاعات شامل آشنایی با کلیت رشته ریاضی، توانمندی های لازم برای تحصیل در رشته ریاضی و بازار کار رشته ریاضی پس از فارغ التحصیلی است که می تواند راهنمای خوبی برای انتخاب رشته کنکور سراسری و انتخاب رشته دانشگاه آزاد باشد. به همین منظور در ادامه این مقاله به معرفی رشته ریاضی و بازار کار آن می پردازیم.
هر روز چند بار از چهار عمل اصلی ریاضی استفاده می کنید؟ مفاهیم هندسی از قبیل طول، مساحت و حجم چقدر در زندگی روزمره شما کاربرد دارد؟ خیابان ها و میدان هایی که محل عبور و مرور شما است، آیا غیر از این است که همه آنها از اشکال هندسی هستند یا ترکیبی از این اشکال می باشند؟ می بینید که همه ما در زندگی روزمره خود به میزان زیادی از دانش ریاضی استفاده می کنیم.
ریاضی یکی از رشته های دبیرستان است که در انتخاب رشته نهم به دهم می توان آن را انتخاب کرد. در گذشته ریاضیات در کنار جنبه های ادراکی نظری، به صورت ابزاری که هر روز برای مسّاحی زمین، دریانوردی و ساختن بنا های بزرگ مورد نیاز بود، به کار می رفت. امروزه نیز وضع به همین منوال است و شاید به همین دلیل ما در رشته ریاضی با دو گرایش ریاضی محض و ریاضی کاربردی روبرو هستیم.
در این میان عموما ریاضیات کاربردی را به شاخهای از ریاضی میگوییم که کاربرد عملی مشخصی داشته باشد. برای مثال در اقتصاد، کامپیوتر، فیزیک یا آمار کاربرد داشته باشد. ریاضی محض نیز به شاخه ای گفته می شود که به نظریه پردازی ریاضی میپردازد، اما باید توجه داشت که امروزه این دو گرایش آن چنان درهم ادغام شده اند که مرزی را نمی توان بین آن ها مشخص کرد و تنها با بهترین روش های تدریس ریاضی می توان آن ها را آموزش داد.
پس از موفقیت در انتخاب رشته کنکور سراسری دانشجوی رشته ریاضی باید شخصی صبور و با حوصله شود و از صرف وقت در حل مسائل دریغ نکند و در کل لازم است که به درس ریاضی علاقه مند بوده و در دوره متوسطه، دانشآموز موفقی در رشته ریاضی باشد.
این رشته نیازمند دانشجویانی است که از نظر ذهنی، آمادگی جذب ایده های جدید را داشته باشند و بتوانند الگوها و نظم را درک کرده و مسائل غیر متعارف را حل کنند. به عبارت دیگر یک روحیه علمی، تفکر انتقادی و توانایی تجزیه و تحلیل داشته باشند.
برای اطلاع از لیست رشته های کنکور ریاضی، مطالعه مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم به شما پیشنهاد می شود.
ریاضیات، پایه علوم و مهندسی است و امروزه همه رشته هایی که پایه علمی دارند، از الگو های ریاضی استفاده می کنند و در واقع هر چقدر که شغل یک فرد تخصصی تر شود، میزان ریاضیاتی که لازم دارد، بیشتر می گردد.
برای مثال یک مهندس الکترونیک از آنالیز تابعی و فرآیند های تصادفی استفاده می کند یا یک برنامه ریز پروژه های اقتصادی، از مطالب پیشرفته آماری مانند سری های زمانی، به عنوان ابزار کار یاری می گیرد. به همین دلیل امروزه تربیت متخصصان علم ریاضی یعنی افرادی که قادر هستند ریاضیات مورد نیاز را آموزش داده و یا تولید کنند، اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که لازمه پیشرفت در تکنولوژی، توجه به دانش ریاضی میباشد.
رشته های دانشگاهی که دانش آموزان پس از ورود به رشته ریاضی در کنکور سراسری می توانند انتخاب کنند، بسیار گسترده است. با این حال دروسی که در زیر مجموعه ریاضیات قرار می گیرد شامل رشته های مهندسی و رشته های علوم پایه می باشد. همچنین دانش آموزان می توانند در رشته هایی مانند اقتصاد، حسابداری، مدیریت مالی، مدیریت بازگانی، تربیت بدنی و…. را ادامه تحصیل بدهند.
موقعیت شغلی در ایران
کاربرد ریاضی در علوم مختلف انکار ناپذیر است. برای مثال مبحث آنالیز تابعی در مکانیک کوانتومی، کاربرد بسیار زیادی دارد یا در بیشتر رشته های مهندسی معادله "لاپ لاسی" که یک معادله ریاضی است، مورد استفاده قرار میگیرد.
در جامعه شناسی نیز نظریه احتمال و نظریه گروه ها نقش بسیار مهمی ایفا می کند. در کل باید گفت که همه صنایع، زیرساخت ریاضی دارند و به همین دلیل در همه مراکز صنعتی و تحقیقاتی دنیا، ریاضیدان ها در کنار مهندسین و دانشمندان سایر علوم، حضوری فعال دارند و آنچه در نهایت ارائه می شود، نتیجه کار تیمی آنها است.
در جامعه ما نیز اگر مشاغل جنبه علمی داشته باشند، قطعا به تعداد قابل توجهی ریاضیدان نیاز خواهیم داشت چون یک ریاضیدان میتواند مشکلات را به روش علمی حل کند. البته این به آن معنا نیست که در حال حاضر هیچ فرصت شغلی برای یک ریاضیدان وجود ندارد، اما باید حضور ریاضیدان ها در مراکز تحقیقاتی و صنعتی پررنگ تر باشد.
یک لیسانس ریاضی به دلیل نظم فکری و بینش عمیقی که در طی تحصیل به دست می آورد، می تواند با مطالعه و تلاش شخصی در بسیاری از شغل ها، حتی شغل هایی که در ظاهر ارتباطی با ریاضی ندارد موفق گردد.
برای اطلاع از زیر گروه های رشته ریاضی، مطالعه مقاله زیر به شما پیشنهاد می شود.
پس از معرفی رشته ریاضی و چیستی آن، نوبت به معرفی انواع دروس عمومی و تخصصی آن می رسد. ممکن است برخی از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری، به رشته ریاضی علاقه داشته باشند، اما درس های موجود در طول تحصیل دانشگاه را دوست نداشته و همین امر در آینده سبب ترک تحصیل و یا انصراف از تحصیل آن ها شود.
همان طور که می دانید مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود چهار سال و برابر با هشت نیمسال تحصیلی می باشد. البته این مهلت بر اساس تبصره و قوانینی که از طریق وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام شده، تغییر می کند و دانشجو تا زمانی که تمامی تعداد واحدهای کارشناسی خود را پاس نماید می تواند در چارچوب قوانین موجود دانشگاه، به ادامه تحصیل بپردازد. بنابراین دانشجویان رشته ریاضی نیز باید با اطلاع از دروس عمومی و اختصاصی خود به تحصیل در هشت نیمسال تحصیلی و یا بیشتر بپردازند. در ادامه جدول این دروس ارائه شده است.
ریاضی
آنالیز
جبر
مبانی
ریاضیات
آمار
معادلات دیفرانسیل
جبر خطی
مبانی هندسه
توابع مختلط
آنالیز عددی
مبانی کامپیوتر
گراف
نظریه معادلات دیفرانسیل
نظریه اعداد
جبر
آنالیز
هندسه موضعی
توپولوژی
هندسه دیفرانسیل
تحقیق در عملیات
آنالیز عددی
فرآیندهای تصادفی
ساختمان دادهها
سریهای زمانی
زبان برنامه نویسی پیشرفته
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته آمار را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ رشته ریاضی دارای دو گرایش ریاضی محض و ریاضی کاربردی می باشد که توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ همانطور که در این مقاله توضیح دادیم، رشته های دانشگاهی ریاضی شامل رشته های مهندسی و علوم پایه می باشد.
✔️ این رشته نیازمند دانشجویانی با حوصله و دارای توانایی درک مسائل و دارای روحیه ای علمی می باشد که توضیحات بیشتر در این مقاله داده شده است.
برای مشاوره و معرفی رشته ریاضی و بازار کار آن
برای مشاوره و معرفی رشته ریاضی و بازار کار آن
سلامح قوق دبیر ریاضی چه قدر است
سلام . حقوق دبیر ریاضی به طور عمومی اعلام نمیشه ، می تونین حقوق تقریبی رو از معلمین آشنا سوال کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©