آموزش الفبا در پیش دبستانی از بین آموزش هایی که به کودکان دوره پیش دبستانی داده می شود به خصوص در پیش دبستانی 2 دارای اهمیت بوده و به عنوان یکی از بهترین روش های یادگیری حروف صداها شناخته شده است. آموزش حروف همراه با سرگرمی و بازی با کودکان انجام می گیرد تا کودکان را از درس خواندن و یادگیری الفبا، حروف و صداها خسته نکند.
برای مشاوره آموزش الفبا در پیش دبستانی
برای مشاوره آموزش الفبا در پیش دبستانی
از میان آموزش هایی که در دوره پیش دبستانی به کودکان آموزش داده می شود، می توان به آموزش الفبا در پیش دبستانی اشاره نمود. از این رو دوره پیش دبستانی یکی از دوره های مهم زندگی به دلیل شکل گیری مهارت ها و تقویت ذهن کودکان می باشد و نوآموزان می توانند با بهره گیری از بهترین روش یادگیری حروف صداها پیش زمینه ای برای ورود به مقطع اول ابتدایی داشته باشند.
در واقع، کودکان در سنین مشخصی برای یادگیری الفبا و کسب آمادگی لازم برای ورود به دبستان به پیش دبستانی می روند تا بتوانند با استفاده از روش های مختلفی که برای آموزش الفبا در پیش دبستانی وجود دارد، بسته به نظر مربی و علایق کودکان از آن ها در جهت یادگیری حروف الفبا استفاده شود. در ادامه به دلیل اهمیت آموزش الفبا در پیش دبستانی به بررسی و شرح جزئیات بهترین روش یادگیری حروف صداها پرداخته خواهد شد.
پیش دبستانی یکی از دوره های تحصیلی نو آموزان برای کسب آمادگی در خواندن، نوشتن و همچنین پرورش مهارت ها محسوب می شود. در سال های اخیر سن ورود به پیش دبستان به دو دوره مختلف دوره اول و دوره دوم تقسیم بندی شده است. دوره اول پیش دبستانی مربوط به کودکان 3 تا 5 سال بوده و دوره دوم پیش دبستانی مربوط به کودکان دارای سن 5 تا 7 سال می باشد.
هر یک از دوره های پیش دبستانی ذکر شده دارای اصول درسی است که باید مربیان به آن توجه داشته باشند. دوره پیش دبستانی، یک دوره مناسب جهت آموزش بعضی مفاهیم از طریق بازی و سرگرمی به کودکان است. زیرا کودکان با آموزش دیدن در سنین پیش دبستانی، برای سن ورود به اول ابتدایی آمادگی لازم را کسب می کنند.
آموزش های مختلفی در دوره آمادگی وجود دارد، به طور مثال کودکان در دوره پیش دبستانی به صورت ابتدایی با مفاهیم اعداد و حجم ها آشنا می شوند. یکی از آموزش های بسیار مهمی که در پیش دبستانی به کودکان داده می شود، آموزش الفبا در پیش دبستانی است.
طبق نظر بسیاری از روانشناسان، کودک در سنین پیش دبستانی به مرحله ای رسیده که می تواند بسیاری از مفاهیم مربوط به الفبا و اعداد را درک کند. به همین منظور می توان از این فرصت استفاده کرد و با به کارگیری روش هایی که کودکان را خسته نکند، و همچنین از طریق ثبت نام کتاب های پیش دبستانی، حروف الفبا را به آن ها آموزش داد.
لازم به ذکر است که با توجه به دسته بندی سنین ورود به پیش دبستانی، بهتر است که آموزش الفبا در پیش دبستانی در دوره دوم ، یعنی دوره ای که در آن کودکان بین 5 تا 7 سال سن دارند، انجام شود و دوره اول پیش دبستانی به مفاهیم ابتدایی تر و ساده تر تخصیص داده شود.
اگرچه آموزش الفبا در پیش دبستانی چه به صورت حضوری و چه به صورت پیش دبستانی های مجازی می تواند برای کسب آمادگی لازم کودکان جهت ورود به مدارس ابتدایی بسیار مفید باشد؛ اما این موضوع را باید در نظر داشت که کودکان در این سن نیاز به بازی و سرگرمی دارند. به همین خاطر نباید با آموزش الفبا در پیش دبستانی آن ها را خسته کرد. به همین خاطر روش های مختلفی برای آموزش الفبا در پیش دبستانی وجود دارد که هر کدام می توانند بسته به علایق دانش آموزان مورد استفاده قرار گیرند.
در میان تمامی روش های آموزش الفبا در پیش دبستانی، استفاده از بازی هایی که باعث خلاقیت کودکان در جهت یادگیری می باشد، بسیار موثر است. شما می توانید با کمک بازی های آموزشی مرتبط با آموزش الفبا در پیش دبستانی بچه ها را به یادگیری الفبا مشتاق کنید. همچنین خرید کتاب های پیش دبستانی نیز می تواند گزینه خوبی برای آموزش به کودکان باشد.
معمولا بچه ها علاقه مند به بازی های گروهی هستند، به همین خاطر می توانید بچه ها را گروه بندی کرده و با کمک بازی هایی همچون خمیر بازی، نقاشی و ... الفبا را به کودکان در پیش دبستانی آموزش دهید.
لازم به ذکر است کتاب های آموزشی مختلفی برای آموزش صداهای الفبا و حروف الفبا وجود دارند که می توانند بسته به علایق و مهارت مربی پیش دبستانی برای آموزش الفبا و صداهای مختلف به کودکان متقاضی ثبت نام پیش دبستانی مورد استفاده قرار گیرند.
یادگیری نحوه دست گرفتن مداد برای کودکان پیش دبستانی بسیار مهم است. بنابراین، شما می توانید برای بچه ها دفتری را در نظر بگیرید که به عنوان سرمشق در آن حروف الفبا را بنویسند. شما با کمک این روش نحوه دست گرفتن درست مداد را به آن ها آموزش داده و کودکان نیز با نوشتن و نحوه در دست گرفتن مداد برای نوشتن متنی آشنایی پیدا می کنند.
دوره پیش دبستانی یکی از دوره های حساس در شکل گیری رفتار کودکان است. به همین خاطر همواره روانشناسان تاکید می کنند که با کودکان در سنین پیش دبستانی به درستی رفتار شود. اگرچه آموزش الفبا در پیش دبستانی یکی از آموزش های مهمی است که برای ورود به دبستان مورد نیاز کودکان است؛ اما نباید از این موضوع غافل شد که کودکان در سنین پیش دبستانی نیاز به بازی و سرگرمی دارند و نباید از آن ها انتظار داشت که تنها به درس خواندن بپردازند.
سطح یادگیری کودکان در دوره های پیش دبستانی حتی با یک سن مشخص و یکسان متفاوت است و نباید از همه کودکان به یک اندازه انتظار یادگیری داشت. بعضی از کودکان حتی بعد از یک بار آموزش به راحتی منظور مربی خود را متوجه می شوند؛ اما بعضی از کودکان نیاز به تکرار و تمرین بیشتری برای فرا گیری آموزش الفبا در پیش دبستانی دارند. با وجود آموزش پیش دبستان در شاد هم می توان نمونه های زیادی از این موارد را مشاهده کرد که احتیاج به تمرین زیاد برای یادگیری بهتر موضوع دارند.
با توجه به روحیه بسیار حساس کودکان در این سن، نباید با کودکان با کلمات منفی و جملات ناخوشایند صحبت کرد. به طور مثال هرگز نباید با جملاتی همچون «تنبلی نکن»، «چرا درس نمی خونی؟»، «خسته شدم، پس چرا یاد نمی گیری؟» و ... از این دسته جملات صحبت کرد؛ چرا که کودکان به محض شنیدن این جملات از آموزش دیدن و یادگیری نا امید شده و دیگر تلاشی برای یاد گرفتن نمی کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص آموزش الفبا و حروف آمادگی در خصوص کودکان پیش دبستانی را به والدین ارائه داده و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین با عضویت در کانال تلگرامی و اینستاگرامی هیوا می توانید در اسرع وقت از اخبار مربوط به مدارس مطلع شوید.
✔️ مطابق متن مقاله، استفاده از انواع روش های جذاب در یادگیری مانند بازی با حروف و کلمات می تواند کودکان را برای آموزش الفبا جذب کند.
✔️ مطابق متن مقاله با آموزش الفبا، صدای حروف و کلمات، می توان ذهن کودکان را برای آموزش مهارت های فکری پرورش داد.
✔️ والدین می توانند از انواع کلیپ های آموزشی لغات، نقاشی و بازی، رنگ آمیزی و مطالب ذکر شده در متن مقاله برای آموزش الفبا پیش دبستان در منزل استفاده نمایند.
برای مشاوره آموزش الفبا در پیش دبستانی
برای مشاوره آموزش الفبا در پیش دبستانی
سلام. من آموزش پیش دبستانی در منزل رو با کودکم شروع کردم. ولی واقعا یاد دادن الفبا سخته. روزی چند تا حرف باید یاد داد ؟
سلام. هفته ای دو الی سه حرف کافیه. اصلا نباید در آموزش به کودکان پیش دبستانی سخت گیر باشید.
خسته نباشید. کتاب های آموزشی خوب برای یاد دادن حروف الفبا چیه ؟
سلام. می تونید از انتشارات مختلف پیش دبستانی کتاب ها رو تهیه کنید.
سلام. من دخترم 5 سالشه. هنوز حروف و لغات رو بهش یاد ندادم. اما شکل حروف رو نشونش دادم با صداش بلده. این کمک میکنه به نوشتنش یا الا نباید جلو جلو چیزی یادش میدادم؟
سلام. آموزش صدا و تصویر مشکلی نداره. کودک کم کم با شکل نوشتاری حروف الفبا هم آشنا میشه.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©