سازمان سنجش وضعیت علمی داوطلبان کنکور سراسری را پس از تصحیح پاسخنامه های داوطلبان در قالب کارنامه ای منتشر می کند. این کارنامه تحت عنوان کارنامه اولیه کنکور سراسری بوده که از بخش های متفاوتی تشکیل می شود. رتبه، تراز، و وضعیت مجاز بودن داوطلب برای شرکت در انتخاب رشته کنکور جزو بخش های مهم توضیحات نمونه کارنامه کنکور می باشد.
برای مشاوره توضیحات کارنامه کنکور سراسری
برای مشاوره توضیحات کارنامه کنکور سراسری
بعد از برگزاری کنکور سراسری، از طرف سازمان سنجش سه کارنامه برای داوطلبان منتشر می شود. اولین کارنامه که مهم ترین آن ها محسوب می شود، کارنامه اولیه کنکور سراسری بوده که نشان دهنده وضعیت داوطلب در کنکور سراسری می باشد. بعد از اتمام انتخاب رشته و همزمان با اعلام نتایج نهایی کنکور، کارنامه ای تحت عنوان کارنامه قبولی برای داوطلبانی که انتخاب رشته خود را انجام دادند، منتشر می شود که در این کارنامه نتیجه قبولی یا عدم قبولی داوطلب را می توان مشاهده کرد.
مدتی بعد از اعلام نتایج نهایی کارنامه ای تحت عنوان کارنامه سبز در اختیار تمامی شرکت کنندگان در انتخاب رشته کنکور قرار می گیرد که با بررسی آن می توان رتبه داوطلب و رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در تمامی انتخاب های خود را مشاهده کنند. به دلیل اهمیت تحلیلی و بررسی کارنامه های کنکور سراسری در این مقاله به بررسی نمونه های کارنامه کنکور سراسری پرداخته و توضیحات لازم در خصوص قسمت های مختلف کارنامه کنکور سراسری را در اختیار داوطلبان قرار دادیم.
بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری نوبت به انتخاب رشته کنکور سراسری می رسد که لازم است داوطلبان مجاز به انتخاب رشته این مرحله را به بهترین شکل ممکن انجام داده و برنامه یک ساله کنکور را با موفقیت به پایان برسانند. عوامل زیادی در انجام یک انتخاب رشته خوب به داوطلبان کمک می کند اما بدون شک اولین و مهم ترین این عوامل آشنایی با کارنامه کنکور سراسری است.
به محض انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری 1404، این مقاله بروزرسانی شده و در این قسمت اطلاع رسانی می شود.
اگر داوطلبان با توضیحات کارنامه کنکور سراسری آشنا بوده و بدانند که قسمت های مختلف کارنامه کنکور سراسری هر یک به چه معناست به راحتی می توانند از سایر ابزارهای کمکی مانند نرم افزار انتخاب رشته یا رتبه های قبولی سال گذشته در جهت داشتن انتخاب رشته ای اصولی بهره مند گردند. در ادامه نمونه کارنامه کنکور سراسری را ارائه داده ایم:
براساس اعلام سازمان سنجش، مواردی مانند سهمیه ها، نمره نهایی آزمون، رتبه در سهمیه و رتبه کشوری در کارنامه کنکور منتشر شود. انتخاب رشته داوطلبان نوبت اول و دوم کنکور سراسری به صورت همزمان در نیمه دوم مرداد و اوایل شهریور ماه در سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org انجام می شود.
اگر داوطلبان با توضیحات کارنامه کنکور سراسری آشنا بوده و بدانند که قسمت های مختلف کارنامه کنکور سراسری هر یک به چه معناست به راحتی می توانند از سایر ابزارهای کمکی مانند نرم افزار انتخاب رشته یا رتبه های قبولی سال گذشته در جهت داشتن انتخاب رشته ای اصولی بهره مند گردند.
همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید، کارنامه کنکور سراسری حاول اطلاعاتی مانند مشخصات فردی و آزمونی داوطلب می باشد که در فرم ثبت نام کنکور سراسری وارد کردید. همچنین قسمت دوم کارنامه وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره های مختلف را نشان می دهد. اطلاع از این دوره ها برای داشتن انتخاب رشته ای خوب امری ضروری است.
دوره های روزانه و نوبت دوم (شبانه) : با توجه به تجربیات سال های گذشته، حدودا 40 درصد اول داوطلبان رشته تجربی، 95 درصد اول داوطلبان رشته های ریاضی و انسانی، 30 درصد اول داوطلبان زبان و 95 درصد اول داوطلبان کنکور هنر مجاز به انتخاب رشته دوره های روزانه و شبانه می شوند. داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دوره روزانه و شبانه هستند می توانند بدون توجه به رتبه شان هر کدام از رشته محل های روزانه و شبانه در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری را به هر تعداد در فرم انتخاب رشته خود وارد کنند.
دوره های مجازی، پردیس های خودگردان و مازاد: تمامی داوطلبان مجاز به انتخاب رشته دوره های مجازی، پردیس های خودگردان و مازاد می شوند. البته در این بین تنوع رشته محل های پردیس خودگردان و مازاد در انتخاب رشته تجربی بسیار بالاتر از رشته های دیگر است.
پیام نور و غیرانتفاعی: کلیه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی هستند و درصورتی که کارت اعتباری مربوط به آن را هم خریده باشند می توانند رشته محل های مربوط به این دانشگاه ها را هم در فرم انتخاب رشته خود بیاورند.
پذیرش رشته های صرفا بر اساس سوابق تحصیلی: بعضی از رشته محل ها بصورت بدون آزمون و صرفا برای فرهنگیان ارائه شده، اگر از آن بگذریم کلیه داوطلبان می توانند در کلیه رشته محل هایی که بصورت صرفا براساس سوابق تحصیلی (بدون کنکور) ارائه می شود انتخاب رشته کنند. بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور، لیست رشته محل های دانشگاه های سراسری از طریق سایت سنجش به آدرس sanjesh.org در قالب دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری قابل دانلود می باشد. این دفترچه شامل اطلاعات مهمی همچون لیست رشته محل ها، شرایط و ضوابط انتخاب رشته است.
میزان تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم: تاثیر معدل در کنکور، 60 درصد و به صورت قطعی می باشد. داوطلبانی که تاکنون مشمول سوابق تحصیلی نبودند، لازم است در امتحانات نهایی خرداد ماه شرکت کرده و نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی اقدام نمایند. دسته دیگر متقاضیانی که مشمول سوابق بوده اند و از نمرات خود رضایت ندارند، می توانند برای امتحانات ترمیم معدل اقدام نمایند.
رتبه در سهمیه: قطعا باید اول از همه به این سوال پاسخ دهیم که اصلا سهمیه چیست؟ در کنکور سراسری سهمیه های مختلفی برای داوطلبان در نظر گرفته است که اعم از مناطق سه گانه، ایثارگران 5 و 25 درصدی و ... که رتبه در سهمیه برای هر داوطلب با توجه به سهمیه ایشان نمایش داده می شود. این رتبه معیار اصلی برای انتخاب رشته داوطلبان است.
رتبه کشوری (بدون اعمال سهمیه): در ردیف چهارم رتبه داوطلب در کل کشور سنجیده می شود. رتبه کشوری به دلیل تاثیر سهمیه در انتخاب رشته ملاک ضعیف تری در مقابل رتبه در سهمیه است.
نمره کل نهایی: نمره کل نهایی یا همان تراز کل، اصلی ترین ملاک در کارنامه است. از آنجایی که تعریف تراز پیچیده است و بسیاری از دانش آموزان معمولا تراز استفاده خیلی کمتری نسبت به رتبه در سهمیه دارد. ولی اگر داوطلبان می خواهند بصورت مفهومی با تراز آشنا شوند توصیه می کنیم مقاله تراز چیست را مطالعه نمایند.
تاثیر سوابق تحصیلی: براساس تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تاثیر معدل در کنکور سراسری به صورت قطعی در نظر گرفته می شود. سوابق تحصیلی در واقع معدل داوطلبان در امتحانات نهایی خرداد ماه است. در کنکور سراسری سال جاری معدل داوطلبان به صورت قطعی و با 50 درصد تاثیر دارد.
نقطه قبولی کنکور: در سال جاری سازمان سنجش علاوه بر کارنامه نهایی، اقدام به ارائه گزینه ای تحت عنوان نقطه قبولی کنکور در سایت اعلام نتایج کنکور سراسری نموده است که به محض اعلام نتایج نهایی و مشخص شدن رشته محل های قبولی داوطلبان، نتایج در این بخش بارگذاری و اعلام خواهد شد.
یکی از مواردی که داوطلبان کنکور سراسری باید به آن توجه داشته باشند، این است که در انتخاب رشته کنکور تراز مهم است یا رتبه؟ تراز کنکور و رتبه کنکور داوطلبان هر کدام معانی خاصی دارند. اما به طور کلی در انتخاب رشته کنکور سراسری، رتبه داوطلب در سهمیه از تراز داوطلبان مهم تر است. توصیه می کنیم داوطلبان برای اطلاع از زمان اعلام جواب کنکور سراسری مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
بعد از اتمام مهلت انتخاب رشته کنکور، داوطلبانی که در انتخاب رشته این آزمون شرکت کردند منتظر اعلام نتایج نهایی انتخاب رشته کنکور سراسری هستند تا از قبولی یا عدم قبولی خود در آزمون مطلع شوند. آن دسته از داوطلبانی که فرم انتخاب رشته کنکور را تکمیل کردند، می توانند جهت مشاهده نتایج انتخاب رشته به سایت سازمان سنجش sanjesh.org مراجعه کرده، از منوی سایت گزینه سراسری را انتخاب کرده و بر روی لینک نتایج انتخاب رشته کنکور سراسری کلیک کنند تا جواب انتخاب رشته خود را مشاهده نمایند.
داوطلبان پس از وارد کردن اطلاعات خود می توانند کارنامه خود را مشاهده نمایند. در کارنامه داوطلبان در صورت قبولی مانند کارنامه زیر در یک ستون کد رشته محل پذیرفته شده و در ستون دوم عنوان رشته و دوره قبولی و محل قبولی مشخص می شود. در صورتی که داوطلب در هیچ کد رشته محلی پذیرفته نشود در ستون کد رشته علامت ( --- ) و در ستون دوم کلمه (مردود) درج می شود.
داوطلبان ورود به دانشگاه و رشته های با آزمون می توانند پس از شرکت در کنکور سراسری، انتخاب و اولویت بندی دانشگاه های خود را به صورت اینترنتی انجام دهند. در مرحله آخر اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری در زمان مشخص اعلام می شود. توصیه می کنیم داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نتایج نهایی مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
داوطلبانی که در انتخاب رشته کنکور سراسری سال شرکت کردند، چند روز پس از اعلام نتایج انتخاب رشته کنکور می توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org و با وارد کردن اطلاعات خود، کارنامه سبز کنکور را دریافت نمایند.
برای آگاهی بیشتر داوطلبان نسبت به نتایج خود، در کارنامه سبز کنکور کد رشته انتخابی داوطلب قرار داده شده و داوطلب می تواند هم از رتبه خود و هم از رتبه آخرین فرد قبول شده در هر رشته مطلع شود. اما اطلاعات کارنامه سبز زمانی برای فرد داوطلب مورد استفاده است که رتبه اش از رتبه آخرین فرد قبول شده عددی کوچکتر و یا عددی مساوی باشد. کارنامه سبز کنکور سراسری از 5 ستون تشکلیل شده است که در ادامه این 5 ستون و تصویر کارنامه سبز کنکور سراسری را ارائه دادیم.
ستون اول: ترتیب علاقمندی داوطلب بر اساس فرم انتخاب رشته
ستون دوم: کد رشته امتحانی انتخابی داوطلب بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری
ستون سوم: رتبه داوطلب
ستون چهارم: آخرین رتبه قبولی
ستون پنجم: نتیجه
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره توضیحات کارنامه کنکور سراسری پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ تمامی اطلاعات فردی، ثبت نامی، میزان درصد دروس در کنکور، رتبه در سهمیه، رتبه کشوری، تراز و ... درج شده است که توضیحات تکمیلی در خصوص هر یک از اطلاعات مذکور در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ کارنامه نهایی حدودا یک هفته پس از اعلام نتایج نهایی منتشر می شود که البته به منظور آگاهی داوطلبان از چگونگی استفاده از این کارنامه، راهنمای کارنامه سبز کنکور سراسری قرار داده شده است.
✔️ در کارنامه سبز رتبه داوطلب و آخرین رتبه پذیرفته شده در هر رشته محل منتشر می شود و داوطلبان می توانند با مقایسه دو رتبه ذکر شده، وضعیت قبولی یا عدم قبولی خود را بررسی کنند.
برای مشاوره توضیحات کارنامه کنکور سراسری
برای مشاوره توضیحات کارنامه کنکور سراسری
کارنامه کنکور سراسری کی میاد تا بفمیم میشه انتخاب رشته کرد یا نه؟
کارنامه نتایج کنکور سراسری ۱۴۰۳ در هفته اول شهریور ماه بر روی سایت سنجش قرار می گیره.
سلام دانشگاه آزاد می خوام درس بخونم تو کارنامه مشخص میشه ؟
سلام برای تحصیل در رشته های با آزمون دانشگاه آزاد؛ کد دسترسی برای انتخاب رشته در کارنامه تراز نهایی کنکور ۱۴۰۳ قرار می گیره.
سلام کلمه مجاز نوشته بشه جلوی هر دوره یعنی می تونیم انتخاب رشته کنیم دیگه درسته
سلام طبق توضیحات کارنامه کنکور سراسری بله عبارت مجاز به معنای این است که می تونین انتخاب رشته کنین.
سلام من کارنامه کنکور سراسری رو کی می تونم بگیرم
سلام. اعلام نتایج کنکور ملاک انتخاب رشته ۱۴۰۳ طبق اطلاعیه منتشر شده در هفته اول شهریور ماه انجام می شود
نتایج کنکو ر کی میاد
اعلام نتایج کنکور ملاک انتخاب رشته ۱۴۰۳ طبق اطلاعیه منتشر شده در هفته اول شهریور ماه انجام می شود
سلام برا ورود به دانشگاه ازاد در رشته پزشکی رتبه کنکور اهمیت دارد یا می شود با سوابق تحصیلی اقدام به ثبت نام در دانشگاه ازاد نمود؟
سلام . پذیرش در رشته پزشکی در دانشگاه آزاد از طریق رتبه کنکور صورت می گیره .
سلام خسته نباشید من امسال رتبه ۱۲۰۰۰ آوردم اما مجاز به فرهنگیان نیومدم می خواستم ببینم دلیلش چی هست ؟
سلام . تراز کنکور شما کمتر از 6500 شده به همین دلیل مجاز به انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان نشدین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©