متقاضیانی که علاقمند به تحصیل و یا کار در خارج از کشور هستند؛ می بایست برای پذیرش در دانشگاه یا محل کار مورد نظر، cv مختص به خود را ارسال نمایند. نحوه نوشتن cv به این صورت است که داوطلب باید سوابق تحصیلی و یا کاری، نام و تعداد مقالات چاپ شده و جوایز دریافت شده را در متن cv ذکر نماید.
برای مشاوره نحوه نوشتن cv
برای مشاوره نحوه نوشتن cv
افرادی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند باید مدارکی را تهیه کنند و آن را جهت اخذ پذیرش به دانشگاه مورد نظرشان ارسال نمایند. یکی از این مدارک cv است که اهمیت بسیاری دارد. بنابراین، داوطلبان باید در نحوه نوشتن cv دقت نموده و تمامی اطلاعات خود در خصوص سوابق تحصیلی، کاری و تعداد مقالات منتشر شده را در فرم cv ثبت نمایند. شاید این سوال در ذهن شما نقش ببندد که cv مخفف چه کلماتی در زبان انگلیسی است؟
c مخفف کلمه Curriculum برنامه تحصیلی و v مخفف کلمه vitae به معنی دوره و تاریخچه است. پس در واقع cv همان تاریخچه ای از دوران تحصیلی یک فرد به حساب می آید. در ادامه قصد داریم برای آشنایی شما با نحوه نوشتن cv به توضیحات این عناوین (( در cv چه مواردی ذکر می شود ؟ ))، (( مراحل نوشتن cv ))، (( نکاتی مهم در نگارش cv )) و (( بررسی کردن cv )) بپردازیم.
داوطلبان بسیاری وجود دارد که قصد مهاجرت به کشورهای خارجی و کار شرکت ها و موسسات این کشورها را دارند. این افراد برای اینکه در شغل مورنظر پذیرفته شوند لازم است سندی را به عنوان cv آماده نموده تا شانس پذیرش خود را افزایش دهند.
نحوه نوشتن cv با رزومه REZUME متفاوت است و فرد باید در نوشتن cv نکات لازم را رعایت نموده و تمامی جزئیات را در خصوص سوابق تحصیلی، سوابق شغلی، مقالات علمی و دریافت جوایز بیان نماید؛ اما برای نوشتن رزومه تنها باید خلاصه ای از سوابق تحصیلی و شغلی را برحسب آخرین سابقه را ارائه شود.
همچنین متقاضیان دیگری که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند باید علاوه بر نوشتن انگیزه نامه، cv خود را نوشته و بیشتر بر روی سوابق تحصیلی و تحقیقات علمی و مقالات چاپ شده تمرکز نمایند و نیز متن سی وی ارائه شده باید به دور از هر گونه غلط املایی باشد.
برای نوشتن cv با کیفیت باید داوطلبان نویسنده به زبان انگلیسی مسلط باشند تا متن cv به دور از اشتباه باشد و اگر به دنبال زندگی در خارج از کشور می باشند باید حداقل مدرک یکی از آزمون های بین المللی مانند آزمون آیلتس را داشته باشند.
سوالی که اغلب در زمان اخذ پذیرش بورسیه در دانشگاه های خارج از کشور ذهن بسیاری از افراد را درگیر می کند، در مورد این موضوع است که در cv چه مواردی باید ذکر شود؟ در ادامه این مقاله به دنبال پاسخ این سوال برای داوطلبانی که در نحوه نوشتن cv به مشکل بر خورده اند، توضیحاتی ارائه می دهیم. متقاضیان تحصیل در خارج از کشور باید با نگارش cv تاریخچه مختصری از گذشته خود، مهارت های حرفه ای، تحصیل و تجاربی که در زمینه تحصیل کسب کرده اند را به رشته تحریر در آورند.
هدف از نگارش cv توسط متقاضی تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور، نشان دادن این موضوع است که وی مهارت و صلاحیت لازم را برای تحصیل در آن دانشگاه و آن رشته را دارد یا ندارد. در واقع نوشتن cv نوعی به نمایش گذاشتن مهارت ها و استعداد های متقاضی در زمینه تحصیل است.
بنابراین، داوطلبان علاوه بر تمامی سوابق تحصیلی و مدارک دانشگاهی و دوره های علمی باید عناوین شغلی و نام و نوع سازمان هایی که مشغول به کار بودن را نام برده و کلیه تجارب و مهارت های بدست آمده از طریق کار در این شرکت ها را یادداشت نمایند.
همچنین لازم است در صورتی که داوطلبی مقالاتی در نشریات و کنفراس های بین المللی ثبت نموده را همراه با عنوان و تاریخ و DIO مقاله در cv موردنظر خود بنویسند و همچنین اگر متقاضیان جایزه ای از سوی محل کار و یا از سوی ژورنال ها ی علمی دریافت نمایند باید حتما سال دریافت، نام و یا ارگان ارائه دهنده جایزه را در cv ذکر نمایند.
یکی از مراحل پذیرش دانشگاه های خارجی؛ نوشتن cv است که در عین سادگی نیاز به دقت زیادی دارد تا بتواند روی خواننده تاثیر بگذارد. برای نوشتن cv باید مواردی رعایت شود که در بخش به آن ها اشاره شده است.
مشخصات فردی در cv :
این قسمت از cv شامل نام و نام خانوادگی، جنسیت، ملیت و اطلاعات تماس ( تلفن، ایمیل و آدرس محل سکونت ) می باشد.
سوابق تحصیلی و علمی در cv :
در این قسمت متقاضی باید تمامی سوابق تحصیلی خود را مانند نوع مدرک دریافت شده، معدل و تاریخ شروع و پایان آن مقطع تحصیلی را ذکر نماید.
سوابق شغلی در cv :
در این قسمت متقاضی باید تمامی سوابق شغلی خود را لیست نموده و در این بخش تاریخ ورود به شغل و تعداد سال هایی که مشغول به کار بوده را ذکر نماید. بهتر است متقاضی ابتدا کارهایی که مرتبط با رشته تحصیلی وی بوده را لیست کند سپس کارهای نامرتبط را بنویسد.
مهارت های زبانی در cv :
اگر متقاضی دارای مدرک زبان انگلیسی یا زبانی غیر از آن است باید با ذکر تاریخ اخذ مدرک و نوع آن، آن را ذکر کند و مستندات مربوط به آن را به دانشگاه تحویل دهد.
مقالات و کتب ها در cv :
در این قسمت متقاضی باید در صورت تالیف کتاب یا ثبت مقاله در نشریه های معتبر جهانی آن را در این قسمت ذکر کند.
مهارت ها در cv :
اگر فرد متقاضی دارای مهارت خاصی در زمینه تحصیلی هستند باید آن را ذکر کند. بهتر است در این قسمت از بزرگ نمایی خودداری نمایید و مهارت و توانایی هایی که در واقعیت و در طول مدت کار بدست آورده اید را شرح دهید.
داوطلبانی که برای پذیرش به دانشگاه های خارجی قصد تهیه cv خود را دارند باید به یکسری نکاتی مهم در نگارش cv توجه نمایند که در ادامه مقاله در قسمت زیر به آن ها اشاره می کنیم :
در قسمت ابتدایی cv باید یک عکس پرسنلی از متقاضی گذاشته شود.
Cv باید به زبان انگلیسی تایپ شود.
کلیه موارد ذکر شده در cv باید با ارائه مدارک مستند همراه باشد.
توضیحات باید مفید و جامع باشد. ( برای مثال cv افراد برجسته حدودا 20 صفحه می باشد. )
بولد و یا پر رنگ نمودن مهارت ها، جوایز و مقالات معتبر.
لازم به ذکر است که باید به فونت نوشتاری متن cv نیز توجه شود و به صورت کامل باید جزئیات هر بخش نوشته شود. همچنین، ترتیب و اولویت هر بخش متن بستگی به هدف فرد از نوشتن cv دارد، به عنوان مثال ممکن است فرد برای استخدام در یک شغل خارج از کشور قصد داشته باشد تا سی وی مورد قبولی را آماده نماید.
این فرد بیشتر باید بر سوابق تحصیلی از جمله مدارک تحصیلی و سوابق کاری خود تمرکز نموده و به صورت کامل این موارد را بیان نماید. به این صورت که کلیه مشاغل قبلی همراه با نام سازمان و تعداد سال هایی که به این مشاغل خدمت نموده، ذکر شود.
همچنین برای توضیحات بیشتر در خصوص سوابق کاری باید مهم ترین اقدامات انجام شده در مشاغل قبلی را مانند میزان بهره وری و افزایش درآمد شرکت و تاثیر کار شما در این میزان افزایش بیان شود و در صورتی که دارای میزان خطایی هم باشید باید به صورت درصد برای آگاهی بیشتر خواننده cv ذکر شود.
اما اگر هدف از نوشتن cv، پذیرش از یک دانشگاه خارجی می باشد؛ لازم است که بیشتر بر روی تعداد مقالات چاپ شده و پروژه های علمی انجام شده توجه شود و برای تاکید بیشتر می توان از اعداد و ارقام نیز استفاده نمود تا توجه مسئول پذیرش دانشگاه را جلب نمایید.
پس از نوشتن cv لازم است تا قبل از ارسال سی وی، یکبار دیگر متن cv مطالعه شود و در صورت اشتباه در متن کتبی؛ اصلاحات لازم انجام شود. بررسی کردن cv مرحله ای بسیار مهم است که باید موارد زیر را در آن بررسی کرد :
بررسی املا و گرامر :
به طور قطع می توان گفت که املای ضعیف و گرامر نادرست عامل مهمی برای رد شدن درخواست پذیرش یک متقاضی می باشد. پس حتما بعد از نوشتن cv باید آن را از نظر املا و دستورات گرامری چک کرد.
مختصر نویسی :
متقاضی باید هر جمله ای را که نوشته، یک بار با دقت بخواند و سپس در صورتی که امکان مختصر شدن آن باشد، آن را خلاصه تر کند.
خواندن cv :
متقاضی باید یک بار cv نوشته شده خود را مطالعه نماید و در نظر بگیرد که اگر خود خواننده cv مورد نظر بود، آن را می پذیرفت یا نمی پذیرفت.
نشان دادن cv به شخص دیگر :
بهتر است متقاضی cv نوشته شده خود را به فردی مطلع از نحوه نگارش cv بدهد تا وی درباره مواردی که احتمالا جا مانده است.
داوطلبان برای مشورت کردن با مشاوران گروه مشاوره تحصیلی هیوا در خصوص نحوه نوشتن cv، با استفاده از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی پاسخ سوالات خود را دریافت نموده تا به بهترین نحو ممکن cv مورد نیاز خود را بنویسند و در دانشگاه دلخواهشان پذیرش شوند.
✔️ cv یک سندی است که برای افرادی که قصد پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور و یا مهاجرت کاری دارند؛ به کار می روند.
✔️ داوطلبان برای نوشتن cv باید جزئیات سوابق تحصیلی، کاری و جوایز و مقالات منتشر شده معتبر خود را در متن cv یادداشت نمایند، که برای اطلاع از سایر محتویات cv می توانید به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️ بله، متقاضی باید حتما قبل از ارسال cv به دانشگاه و یا محل کار خارج از کشور؛ یکبار دیگر متن cv را بررسی نماید که در متن مقاله جهت بررسی cv مواردی ذکر شده است.
برای مشاوره نحوه نوشتن cv
برای مشاوره نحوه نوشتن cv
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©