نحوه نگارش توصیه نامه تاثیر به سزایی در پذیرش یک متقاضی تحصیل در خارج دارد و عموما توسط اساتیدی که دانشجو را می شناسند نوشته می شود و به منزله اعتبار برای متقاضی تلقی می شود. به همین دلیل نحوه نگارش و پرهیز از اشتباهات رایج در ریکامندیشن مهم است که در این مقاله به آن پرداختیم.
برای مشاوره اهمیت و نحوه نگارش توصیه نامه
برای مشاوره اهمیت و نحوه نگارش توصیه نامه
افرادی که قصد تحصیل در خارج را دارند باید مراحل زیادی را طی کنند تا بتوانند از دانشگاهی در خارج پذیرش اخذ کنند. متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری و در بعضی موارد متقاضیان مقطع کارشاسی ارشد، در طی کردن این مراحل، باید مدارکی را حاضر کنند که یکی از آن ها توصیه نامه است.
تهیه توصیه نامه یا ریکامندیشن در وهله اول شاید آسان به نظر برسد، اما کاری است که نیاز به دقت زیادی دارد و برای اینکه درخواست تحصیل دانشجو از دانشگاه مقصد مورد پذیرش قرار گیرد به یک سفارش نامه خوب نیاز دارد، به همین منظور در این مقاله قصد داریم به عناوینی همچون ((توصیه نامه چیست؟))، ((اهمیت نگارش توصیه نامه))، ((نحوه نگارش توصیه نامه))، ((اشتباهات رایج در نگارش توصیه نامه)) و ((نحوه ارسال توصیه نامه)) بپردازیم.
توصیه نامه یا سفارش نامه که با اصطلاح ریکامندیشن لتر (Recommendation Letter) نیز استفاده می شود، انواع مختلفی دارد و با اهداف متفاوتی نیز نوشته می شود که نوع تحصیلی آن در میان دانشجویان شناخته شده است و برای دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند ضروری و بسیار کاربردی است.
توصیه نامه یا سفارش نامه چیست؟ در اصطلاح توصیه نامه به نامه ای گفته می شود که شخصی معتبر و با درجه علمی بالا برای شخصی دیگر می نویسد و نظر و عملکرد وی را توضیح می دهد. توصیه نامه هایی که یک شخص متقاضی تحصیل در خارج نیاز دارد، معمولا توسط اساتید دانشگاهی نوشته می شود.
هر شخصی با توجه به دانشگاهی که درس می خواند می تواند به گونه ای توصیه نامه تحصیلی تهیه کند. در سایت بعضی دانشگاه ها فرم توصیه نامه وجود و داوطلبان تحصیل در خارج از کشور می توانند آن را پرینت گرفته و به استادی معروف با رتبه علمی بالا تحویل داده و بعد از تکمیل آن توسط استاد، آن را برای دانشگاه دلخواهش به صورت مهر و موم شده بفرستد.
در بعضی دانشگاه های خارج از کشور نیز فرم هایی برای ریکامندیشن وجود دارد که به متقاضیان پیشنهاد شده آن را پر کنند و به دانشگاه ارسال کنند.
بهتر است توصیه نامه تحصیلی توسط 3 استاد پر شود و حتما نوع نگارش توصیه نامه ها متفاوت باشد. هر استاد توصیه نامه را در پاکتی جدا بگذارد و روی آن مهر دانشگاه بزند و امضا کند، سپس آن را مهر و موم نماید. البته بعضی از دانشگاه های معتبر در ایران دارای پاکت های مخصوصی برای این موضوع هستند.
بعضی از اساتید به دلیل مشغله کاری زیاد، از متقاضی می خواهند که خودشان توصیه نامه دکتری را بنویسد، سپس آن را به استاد دهد تا امضا کند.
اصولا این موضوع بین همه متقاضیان تحصیل در خارج رایج شده است که داشتن مقالات و رزومه قوی کمک شایانی به پذیرش متقاضی در دانشگاه می کند. اما جالب است بدانید که داشتن یک انگیزه نامه قوی و توصیه نامه پربار می تواند تاثیر به سزایی در پذیرش فرد داشته باشد.
اهمیت نگارش توصیه نامه استاد آنجا مشخص می شود که اگر متقاضی دارای مهارتی باشد که برای اثبات آن مدرکی وجود نداشته باشد، با نگارش توصیه نامه توسط توصیه گر معتبر، این مهارت نیز به اطلاع تیم پذیرش دانشگاه مورد نظر فرد می رسد.
از اهمیت های توصیه نامه یا همان سفارش نامه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1توصیه نامه به عنوان یک اعتبار برای شخص متقاضی مطرح می شود.
2سفارش نامه بیانگر ضمانت شخص ثالث از فعالیت های علمی و گاها فردی شخص است.
3ریکامندیشن می تواند توانمندی های ارزشمند متقاضی را در رهبری یک تیم (در صورت دارا بودن این توانایی) به نمایش بگذارد.
4توصیه نامه استاد می تواند نقاط ضعف متقاضی را برجسته کند تا دانشگاه روی آن زمینه کار کرده و فرد را در آن بهبود بخشد.
توصیه نامه، مقاله ای 400 تا 500 کلمه ای است که باید برای نوشتن آن نکاتی را در نظر داشت. نحوه نگارش ریکامندیشن بسیار مهم است و تاثیر قابل توجهی در جلب نظر مسئولان پذیرش دارد. بنابراین در این بخش از مقاله به مهم ترین بخش آماده سازی سفارش نامه خواهیم پرداخت:
در ابتدا باید توجه داشته باشید که انتخاب فردی که بتواند بهترین توصیه نامه را برای شما بنویسد بسیار حائز اهمیت است. به این منظور سعی کنید از بین اساتید کسی را انتخاب کنید که هم با فعالیت ها و توانمندی های شما آشنایی داشته باشد و هم برای نوشتن یک ریکامندیشن با کیفیت وقت و دقت لازم را اختصاص دهد.
سپس استادی که عهده دار نگارش سفارش نامه دکتری است، در ابتدا باید کاغذی که استاندارد بوده و مناسب برای نوشتن نامه اداری است را انتخاب کند. متقاضی باید رزومه و نمرات درسهایی که با استاد گذرانده یا هر آنچه که برای نوشتن توصیه نامه لازم است را در اختیار استاد بگذارد و مدت زمانی که برای نوشتن در نظر دارد را به وی اطلاع دهد.
در ابتدای نگارش توصیه نامه استاد باید متقاضی را معرفی کرده و نحوه آشنایی و فعالیت های مشترکی اگر داشتند را ذکر کند و سپس از ویژگی های شخصیتی دانشجو و شرایط وی را توضیح دهد و دلایل شخصی خود را در ریکامندیشن بیان کند که چرا دانشجو را دارای صلاحیت تحصیل در آن دانشگاه می داند و توضیح دهد چرا دلایلش را موثر می داند.
در انتها بعد از نگارش این مراحل از توصیه نامه، استاد باید گواهی دهد که مطالب نگارش شده صحیح است. در انتها هم با نوشتن نام و امضای شخصی سفارش نامه را مهر و موم کند.
نحوه نگارش توصیه نامه دکتری بسیار مهم است و اشتباهات رایجی در نگارش سفارش نامه ممکن است صورت بگیرد که اصولا توسط بعضی از اساتید رعایت نمی شوند. بعضی از این اشتباهات باعث می شود که فرد در دانشگاه مورد نظر پذیرش نشود. تعدادی از این اشتباهات به شرح زیر است:
1 انتخاب توصیه گر اشتباه توسط متقاضی:
انتخاب یک استاد برای نگارش توصیه نامه امری بسیار مهم است. برای نگارش ریکامندیشن باید استادی انتخاب شود که نقاط قوت متقاضی را به خوبی می داند تا بتواند با نگارش ماهرانه آن نقاط قوت، گامی بزرگ در اخذ پذیرش برای فرد بردارد.
2ندادن وقت کافی برای نگارش توصیه نامه به توصیه گر:
متقاضی باید وقت کافی را در اختیار توصیه گر خود قرار دهد تا توصیه گر بتواند سفارش نامه قابل قبولی را به وی ارائه دهد. تعجیل در نگارش ریکامندیشن باعث می شود که توصیه نامه آن طور که انتظار می رود، پیش نرود و به نتیجه نامطلوبی ختم شود.
3معتبر نشان ندادن داوطلب با مثال:
بهتر است توصیه گر بعد از گفتن هر وجهه مثبت داوطلب، مثالی از قدرت او در سفارش نامه ذکر کند. عدم رعایت این موضوع به خوانندگان ریکامندیشن این ذهنیت را می دهد که صرفا از داوطلب تعریف شده است بدون این که مثالی عینی از آن بیان شود.
4استفاده از لحن خشک توسط توصیه گر:
توصیه گر بهتر است از لحن خشک برای نگارش توصیه نامه استفاده نکند تا به خوانندگان این حس دست ندهد که توصیه گر از روی اجبار سفارش نامه را نوشته است.
موارد ذکر شده در بالا بیشترین اشتباهات رایج در نگارش توصیه نامه است که رعایت آن ها می تواند نقش مهمی در پذیرش فرد متقاضی باشد. یکی از راه های پذیرش در خارج از کشور نوشتن cv می باشد که شما داوطلبان می توانید با مطالعه مقاله زیر از نحوه نوشتن cv مطلع شوید.
نحوه ارسال سفارش نامه به 3 صورت امکان پذیر است و دانشجویان می توانند از سه شیوه ای که در زیر نوشته شده ریکامندیشن خود را به دانشگاه مد نظر خود ارسال کنند.
1 ارسال آنلاین توصیه نامه:
برای ارسال آنلان توصیه نامه، استاد می تواند با ورود به سایت دانشگاه دلخواه فرد متقاضی، وارد قسمت ثبت توصیه نامه شود و برای فرد ریکامندیشن بنویسد و با کلیک بر روی یک دکمه، آن را ثبت کند.
2ایمیل:
بعضی دانشگاه ها در سایت خود امکان نگارش و ثبت توصیه نامه ندارند و توصیه گر مجبور است سفارش نامه متقاضی را تایپ کرده و از طریق ایمیل برای دفتر پذیرش دانشگاه ارسال کند.
3پست:
توصیه گر بعد از نگارش توصیه نامه، آن را به متقاضی به صورت مهر و موم شده تحویل می دهد و متقاضی سفارش نامه استاد را به آدرس پستی دانشگاه ارسال می کند.
به طور کلی مهم نیست که فرد متقاضی از چه طریقی توصیه نامه خود را ارسال می کند، مسئله مهم این است که تا فرصت پایانی که از طرف دانشگاه تعیین می شود، ریکامندیشن به دست دانشگاه برسد.
با توجه به موارد ذکر شده، نگارش صحیح توصیه نامه بسیار مهم و ضروری است. در صورتی که با خواندن مقاله بالا سوالاتی در ذهن شما در زمینه ریکامندیشن ایجاد شده است، می توانید با مشاوران گروه مشاوره تحصیلی هیوا در تماس باشید و از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی در زمینه سفارش نامه بهره مند شوید تا به بهترین شکل ممکن از این مرحله نیز گذر کنید.
✔️توصیه نامه به عنوان یک اعتبار بری شخص متقاضی به حساب میاد و سایر اهمیت های آن در متن مقاله نوشته شده است.
✔️بله، سفارش نامه با عناوین دیگری مثل ریکامندیشن لتر و توصیه نامه نیز شناخته می شود که چیستی و اهمیت آن در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️توصیه نامه توسط سه نفر از اساتید پر می شود و در پاکت جداگانه ای ارسال می شود و در متن مقاله توضیحات بیشتری در مورد نحوه ارسال ذکر شده است.
برای مشاوره اهمیت و نحوه نگارش توصیه نامه
برای مشاوره اهمیت و نحوه نگارش توصیه نامه
سلام . خسته نباشید . توضیحات عالی بودند . یک سوال داشتم , طبق گفته ها , کسانی که تازه 12 ام خود را تمام کرده اند و دیپلم گرفتند و می خواهند برای لیسانس اپلای کنند,نیازی به توصیه نامه ندارند,دارند؟
سلام . در صورتی که فقط مدرک دیپلم دارین به توصیه نامه نیاز ندارین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©