انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل در خارج از کشور از جمله دغدغه های دانشجویانی است که تصمیم به ادامه تحصیل در کشورهای دیگر می گیرند. این مرحله هرچند برای بسیاری افراد یک مرحله چالشی و سخت است، اما معیارهای مختلفی برای تصمیم گیری بهتر وجود دارد. اعتبار علمی دانشگاه، امکانات تحصیلی، بورسیه های ارائه شده و شرایط ورود به دانشگاه تاثیر مستقیمی روی انتخاب درست محل تحصیل خواهد داشت.
برای مشاوره انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل در خارج از کشور
برای مشاوره انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل در خارج از کشور
یکی از هیجان انگیزترین مراحل در مورد تصمیم گیری برای تحصیل در خارج از کشور، انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل است. افرادی که به دنبال ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور هستند، در این مسیر با هزاران دانشگاه در سراسر جهان مواجه خواهند شد که انتخاب یک دانشگاه مناسب برای تحصیل را برای آن ها دشوار می سازد. هر یک از این دانشگاه ها ده ها یا صدها دوره مختلف را ارائه می دهند. از این رو حتی تصمیم برای اینکه تحصیل در چه رشته یا دانشگاهی مناسب تر است، سخت می شود.
بسیاری از دانشجویان علاقه مند به تحصیل در کشورهای خارجی می پرسند که برای انتخاب صحیح دانشگاه، چه معیارهایی بهتر است در نظر گرفته شود؟ موارد بسیاری همچون اعتبار علمی دانشگاه در مناسب بودن آن مکان برای تحصیل تاثیرگذار هستند. در این مقاله قصد داریم شما را در زمینه معیارهای انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل در خارج از کشور راهنمایی کرده و به جزئیات با اهمیت تحصیل در سایر کشورها اشاره کنیم.
افرادی که تصمیم به مهاجرت تحصیلی می گیرند، مسلما باید در ابتدا هدف از تحصیل در خارج از کشور و مهاجرت را دانسته و سپس به دنبال یافتن مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی با جایگاه علمی مناسب در میان دانشگاه های جهان باشند. در این فرآیند، چند مرحله اساسی وجود دارد که به شما در جستجوی دانشگاه مناسب کمک می کند.
قبل از هر اقدامی افراد باید به موضوعاتی که علاقه بیشتری دارند و یا مهارت هایی که می خواهند به دست آورند، به خوبی فکر کنند. دانشجویانی که هنوز تصمیم قطعی خود را نگرفته اند، این امکان را نیز دارند که در مورد برنامه های ترکیبی ارائه شده توسط دانشگاه ها همچون تاریخ و هنر، یا تجارت و امور مالی تحقیق کنند. این دوره های ترکیبی به افراد این امکان را می دهد که به مطالعه بیش از یک موضوع بپردازند.
هرچند، گاهی انتخاب دوره تحصیلی برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور موضوعی چالش برانگیز است، اما افرادی موفق تر خواهند بود که به رشته و گرایش مورد علاقه خود پایبند بوده و در همان مسیر به راه خود ادامه می دهند. در این صورت، لیستی از دانشگاه هایی که آن دوره خاص را ارائه نمی دهند، از لیست انتخاب های دانشجو حذف خواهد شد و موارد دلخواه به حداقل رسیده و انتخاب دانشگاه مناسب بر اساس معیارهای فرد بسیار آسان تر می شود.
قبل از اینکه به جزئیاتی همچون تاثیر ویژگی های شخصیتی افراد در انتخاب محل تحصیل بپردازیم، باید گفت که پس از انتخاب دوره مورد علاقه برای تحصیل در خارج از کشور، یکی از مهم ترین ملاک ها برای تحصیل در یک دانشگاه خارجی، رتبه و اعتبار علمی دانشگاه در رشته مورد نظر است. رتبه بندی جهانی QS که هر سال بر اساس معیارهای متعدد، رتبه بندی دانشگاه ها را اعلام می کند، در این مورد کمک شایانی به افراد راغب خواهد کرد.
برای مقایسه اعتبار علمی دانشگاه ها، رتبه بندی های کشوری و جهانی کمک زیادی به افراد خواهد کرد. رتبه بندی جهانی دانشگاه ها نشان خواهد داد که هر دانشگاه چقدر در زمینه تحقیقات علمی در جهان درخشیده است. تمامی دانشگاه های دنیا بر اساس چندین عامل همچون کیفیت تدریس، تحقیقات، شهرت و غیره امتیازاتی می گیرند.
در واقع خود دانشجو می بایست بررسی کند که آیا دانشگاه مورد نظر او هیئت علمی سازمان یافته ای دارد یا خیر و اینکه آیا دانش تخصصی در آن دانشگاه ارائه می گردد؟ در واقع باید درباره رشته های ارائه شده به میزان کافی تحقیق کرد و پی برد که آیا این موضوعات در آن دانشگاه به پیشرفت و رشد شغلی فرد کمک خواهد کرد یا خیر؟
قطعا فارغ التحصیل شدن از یک دانشگاه با رتبه بالا می تواند عامل موثری در آغاز راه جدیدی برای یک دانشجو از نظر شغلی و موقعیت اجتماعی مناسب ایجاد کند. به ویژه، دانشجویانی که در موسسات عالی کشورهای متفاوت تحصیل کرده اند، معمولا با استقبال گرمی از طرف شرکت ها روبرو شده و با حمایت های مالی برای همکاری و کار در آن کشور تشویق خواهند شد.
تصمیم گیری برای رفتن به کشور های خارجی و تحصیل در خارج از کشور یکی از بزرگترین تصمیماتی است که درصد قابل توجهی از دانشجویان در زندگی خود می گیرند. همانطور که گفته شد در ادامه این مسیر، دانشجویان آینده نگر انتخاب های بسیاری پیش روی خود دارند. از انتخاب رشته ای که قصد ادامه تحصیل در آن را دارند، گرفته تا تصمیم گیری در مورد هزینه تحصیل در خارج از کشور، مسائل زیادی نیاز به فکر و برنامه ریزی دقیق دارد.
داوطلبانی که قصد تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور را دارند، باید معیارهای خود را از لحاظ ویژگی های محیطی و خصوصیات دانشگاهی محل تحصیل و همچنین محل استقرار خود را در نظر گرفته و بر اساس آن تصمیم گیری کنند.
هر یک از مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه هایی که دانشجویان قصد ادامه تحصیل در آن ها را دارند، طبیعتا امکانات آموزشی متفاوتی را فراهم نموده اند. برخی دانشگاه ها از سیستم های کاملا پیشرفته و هوشمند برای تدریس و آماده سازی دانشجویان بهره می گیرند که عده زیادی راغب به تحصیل در چنین شرایطی خواهند بود.
منظور از شرایط محیطی، نوع زندگی و حتی امکانات تفریحی و استراحت برای دانشجویان می باشد. این مسئله که یک دانشگاه برای کمک به تعادل بین کار و مطالعه دانشجویان چه امکاناتی را پیشنهاد می دهد نیز در اتخاذ تصمیم دانشجویان موثر خواهد بود. پس به طور ویژه به دانشجویان علاقه مند پیشنهاد می شود که چنین مواردی را حتما در انتخاب های خود لحاظ نمایند.
برای دانشگاه هایی که در نظر دانشجویان بین المللی جذاب هستند، شفاف سازی امکانات تحصیلی و علمی بسیار حیاتی است، چرا که اساسا برای موفقیت در اخذ پذیرش از این دانشگاه ها رقابت بیشتری برقرار است. بسیاری از دانشگاه های خارجی امکانات منحصر به فردی را برای دانشجویان ارائه می دهند. این امکانات و برنامه ریزی صحیح به دانشجویان کمک می کند تا در آنجا بیشترین استفاده را از زمان خود ببرند.
به عنوان نمونه می توان به برخی امکانات دانشگاه های پرطرفدار دنیا اشاره کرد. در صورت انتخاب تحصیل در کانادا، دانشگاه تورنتو که در قلب شهر قرار دارند، انتخاب های متنوعی برای شرکت در دوره ها و اقامت دانشجویان ارائه می دهد. در هر حال کانادا یک مکان محبوب برای دانشجویان بین المللی است و تورنتو نیز از این قاعده مستثنی نیست.
یکی از مهم ترین نقاط درخشش این دانشگاه، کتابخانه بزرگ و مجهز آن است. دسترسی به چنین منابعی یک فرصت خارق العاده برای دانشجویان خواهد بود.
مورد دیگر نیز تحصیل در استرالیا و انتخاب دانشگاه سیدنی است که علاوه بر شهرت عالی و امکان اقامت در نزدیکی ساحل، امکانات تحقیقاتی باورنکردنی را برای علاقه مندان تحصیل فراهم آورده است. برای دانشجویانی که به دنبال مطالعه چندین دوره علمی هستند، فرصتی بسیار مناسب برای تجربه تحقیق عملی وجود خواهد داشت.
شرایط پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور می تواند از دوره ای به دوره دیگر متفاوت باشد. اما شباهت های زیادی نیز بین آن ها وجود دارد. دانشجویان چه قصد تحصیل در آمریکا، اروپا، استرالیا و یا هر جای دیگر در سراسر جهان را داشته باشند، باید به الزامات دانشگاه های مورد انتخاب توجه کافی داشته باشند.
در حالت کلی عناصر زیادی وجود دارد که می تواند بر تصمیم دانشگاه ها تاثیر بگذارد. برخی الزامات ممکن است در لیست شرایط پذیرش آن ها نیز وجود نداشته باشد. از جمله مهم ترین الزامات اکثریت دانشگاه ها می توان به موارد لیست زیر اشاره کرد.
البته هر یک از این الزامات در دوره های تحصیلی متفاوت در دانشگاه های سراسر دنیا حداقل هایی دارد. ممکن است برخی مراکز نیز برقراری این شرایط را الزامی ندانند که در ادامه به صورت جزئی تر مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
مدارک تحصیلی قبلی
ریزنمرات مقاطع قبلی
مدرک مهارت زبانی مورد تایید
نامه های مرجع
داشتن پیشنهاده پروژه و یا نمونه کار
رزومه قوی
در لیست نامبرده عمده مدارک لازم برای اخذ پذیرش از اکثر دانشگاه های جهان آورده شده است. البته ممکن است برخی از دانشگاه های رقابتی، مدارکی جزئی تر و خاص آن دانشگاه را نیز از دانشجویان انتظار داشته باشند. به طور مثال شرکت در آزمون های ورودی و کسب نمره قبولی، یکی از شروط تحصیل در برخی دانشگاه های خارج از کشور است.
از طرفی دانشجو باید قبل از اقدام برای هر کاری، از دریافت و آماده سازی این مدارک اطمینان حاصل کرده باشد. تمامی مدارک نام برده شده و مورد نیاز دانشگاه باید به زبان رسمی ترجمه شده و به دانشگاه ارائه گردند. علاوه بر تمامی این موارد، یکی از شرایط تحصیل دانشجویان ایرانی در دانشگاه های خارجی، در دست داشتن ویزای دانشجویی است، چرا که بدون ویزا و یا ریجکت ویزا هیچ دانشجویی حق اقامت و تحصیل در دیگر کشور را نخواهد داشت.
طبیعتا با وجود رقابت زیاد بین دانشجویان، هرچه افراد دارای مدارک و نمرات قوی تری باشند، شانس پذیرش خود از بهترین دانشگاه ها را افزایش داده اند. به طور مثال هرچند داشتن مدرک زبان برای تمامی دانشگاه ها ضروری نیست، اما بسیاری از دانشگاه های دیگر داشتن 2 یا چند مدرک مهارت زبانی را ضروری می دانند. به طور مثال نمرات بالا در آزمون تافل یا آیلتس علاوه بر ارائه نمره آزمون GRE یک شرط برای پذیرش در دانشگاه های برتر دنیا است.
به طور خلاصه، متقاضیان باید شرایط پذیرش دانشگاه برای تحصیل را با دقت بررسی و مطالعه کنند تا احتمال قبولی خود در آن دانشگاه را حدس بزنند. اگر دید روشنی در مورد الزامات یک دانشگاه ندارید، می توان با بخش دانشجویان بین المللی یا مشاوره آن دانشگاه تماس گرفت.
بعضی دانشگاه ها در مرحله اولیه ارائه مدارک نیز برای بررسی اسناد هزینه ای دریافت خواهند کرد که برخی دانشجویان توانایی پرداخت این هزینه را ندارند. بیشتر اوقات، جزئیات این شرایط در وب سایت اصلی دانشگاه ها در دسترس خواهند بود و تنها باید بررسی کرد که آیا شرایط و مطالب ذکر شده به روز هستند یا خیر؟
بورسیه های تحصیلی فرصت های بسیار خوبی برای تامین مالی دانشجویان هستند که تقریبا همه هزینه های دانشجو را برای 3 یا 4 سال تحصیل در یک دانشگاه پوشش می دهند. هزینه تحصیل در خارج از کشور توسط ارائه دهنده بورسیه برای دانشجو پوشش داده می شود و فرد را آزاد می گذارد تا بدون نگرانی از هزینه ها، روی تحصیل و زندگی اجتماعی خود تمرکز کند.
تعدادی از دانشگاه های دنیا چنین بورسیه هایی را در اختیار دانشجویان قرار نمی دهند. اما بسیاری دیگر نیز در مقاطع متفاوت و به ویژ مقاطع ارشد و دکتری بورسیه تحصیلی کافی در دسترس دانشجویان قرار می دهند که هرچند دستیابی به آن ها بسیار رقابتی است، اما با این حال به این معنی نیست که نمی توان برای دریافت آن درخواست داد.
اول از همه برای یافتن بورسیه تحصیلی کامل باید به وب سایت رسمی دانشگاه انتخابی مراجعه کرد، زیرا ممکن است این دانشگاه فرصت های مالی خود برای دانشجویان رشته مورد نظر و یا احتمالا بورسیه های تحصیلی که می توان برای آن ها درخواست کرد را فهرست کرده باشد و بتوان به راحتی در بین آن ها جستجو کرد.
علاوه بر سایت دانشگاه مورد نظر، میتوان از سایت هایی دیگر مانند InternationalScholarships.com یا FastWeb.com بازدید کرد که فرصت های تامین مالی در مقاصد تحصیلی مختلف، بورسیه های تحصیلی متمرکز بر موضوعات خاص و بورسیه هایی با گروه های هدف دانشجویی خاص را ارائه داده اند.
برخی دانشجویان برای دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه مورد نظر خود لازم است برای مصاحبه آماده شوند. پس باید تا حد امکان از قبل برنامه ریزی کنند. برخی از دانشگاه ها فرصت های ویژه ای به نام «آخر هفته های بورسیه تحصیلی» برگزار می کنند که در آن 50 تا 100 دانشجو برای مصاحبه با یکی از اعضای هیئت علمی دعوت می شوند تا به سوالاتی درباره اهداف و انگیزه های خود پاسخ دهند. این سوالات متناسب با همان دانشگاه و رشته مورد تقاضا است.
دانشجویان ایرانی نیز معمولا نیازمند شرکت در مصاحبات آنلاین با اساتید آن دانشگاه خواهند بود. در این مصاحبه ها باید مانند مصاحبه های رسمی رفتار کرد و آماده ارائه پاسخ های مناسب برای سوالات احتمالی آن ها بود. در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد درخواست های بورسیه تحصیلی از یک دانشگاه نیز می توان با بخش های مربوطه تماس برقرار کرد.
در بسیاری از موارد، تا زمانی که دانشجو در یک رشته تحصیلی در دانشگاه قبول نشده باشد، نمی تواند برای بورسیه تحصیلی آن دانشگاه درخواست دهد. علاوه بر بورسیه های تحصیلی دانشگاهی (که توسط دانشگاه تامین می شود)، ممکن است طیف وسیعی از بورسیه های خارجی نیز وجود داشته باشد که امکان درخواست دارند. مانند بورسیه های دولتی یا بورسیه های تحصیلی که توسط سازمان ها یا موسسات خیریه با هدف سرمایه گذاری در آموزش عالی تامین می شوند.
با مطالعه جزئیات واجد شرایط بودن در وب سایت ارائه دهنده بورسیه تحصیلی، می توان متوجه شد که آیا متقاضی واجد شرایط درخواست برای یک بورسیه تحصیلی هست یا خیر. واجد شرایط بودن ممکن است به ملیت بستگی داشته باشد و یا برای برخی بورسیه های خاص، رشته و دوره ای که در آن ثبت نام می کنید نیز روی واجد شرایط بودن تاثیر می گذارد.
از دیگر الزامات واجد شرایط بودن می توان داشتن نمرات بالا در سطح تحصیلی قبلی، ارائه مدرک فارغ التحصیلی از یک دانشگاه معتبر و مهارت در زبان انگلیسی برای دوره هایی که به زبان انگلیسی ارائه می گردند (به عنوان مثال تافل یا آزمون آیلتس) را نام برد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل در خارج از کشور را به متقاضیان ارائه داده و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند.
✔️ یکی از مهم ترین شرایط انتخاب دانشگاه در کشور های خارجی، داشتن اعتبار علمی بالای دانشگاه می باشد که همین موضوع به پیشرفت دانشجو در آن دانشگاه کمک خواهد کرد. توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ با توجه به متن مقاله، برای انتخاب دانشگاه مورد نظر شرایط محیطی و امکانات دانشگاه باید در نظر گرفته شده و بهترین گزینه انتخاب شود. توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ شرایطی مانند وجود مدارک تحصیلی قبلی، ریزنمرات مقاطع قبلی، مدرک مهارت زبانی و ... برای تحصیل در دانشگاه ضروری است. موارد دیگر در متن مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل در خارج از کشور
برای مشاوره انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل در خارج از کشور
سلام با دیپلم ریاضی و معدل 19 می توانم پزشکی بخوانم؟
سلام . می تونین برای تحصیل در رشته پزشکی در خارج از کشور اقدام کنین باید دانشگاه مناسب و دانشگاهی که مورد تایید وزارت بهداشت باشه رو انتخاب کنین .
سلام با معدل ۲۰ مهندسی برق گرایش کنترل از دانشگاه اصفهان سخته بورسیه گرفتن واسه مقطع ارشد در کشور المان یا راحت ؟؟؟
سلام . می تونین برای تحصیل در خارج از کشور و دریافت بورسیه تحصیلی آلمان اقدام کنین ، دریافت بورسیه برای دانشجویان نمونه سخت نیست .
سلام . می خوام بدانم برای تحصیل در رشته پزشکی کدام دانشگاه بهتر است ؟
سلام . دانشگاه های زیادی برای تحصیل در رشته پزشکی در خارج از کشور وجود داره ، باید در مورد سطح و اعتبار دانشگاه ها تحقیق کنین و مناسب ترین دانشگاه رو با توجه به شرایطی که دارین انتخاب کنین .
سلام می خواستم بدونم که من که دیپلم تجربی دارم امکان داره که در رشته مامایی خارج از کشور درس بخونم ؟؟
سلام . امکان تحصیل در رشته مامایی در خارج از کشور وجود داره ، باید از طریق دانشگاه مورد نظرتون پیگیری کنین .
سلام وقت بخیر می خواستم بدونم حداقل معدل لازم برای تحصیل در خارج چقدر است
سلام . شرط معدل برای تحصیل در خارج از کشور ، در هر کشور ، دانشگاه ، رشته و مقطع تحصیلی متفاوته ، باید شرایط پذیرش دانشگاه مورد نظرتون رو در نظر بگیرین .
سلام می خواستم ببینم من با دیپلم می توانم بورسیه یکی از دانشگاه های کشور کانادا بشم ؟ و اینکه رشتم تجربیه برای اینکه راحت تر بورسیه بشم بهتر کدام رشته دانشگاهی زیر مجموعه تجربی انتخاب کنم ؟
سلام . در حال حاضر امکان بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم وجود نداره ولی می تونین برای تحصیل در خارج از کشور اقدام کنین .
سلام ممنون بابت مقاله مفید و کاربردی تون می خواستم بدونم که برای استفاده از مشاوره شماره ایی که واتساپ داشته باشه ندارید ؟
سلام . برای ارتباط با مشاوران ما با شماره تلفن هایی که در سایت اعلام شده تماس بگیرین ، در صورتی که به تلفن ثابت دسترسی ندارین عبارت سفارش پکیج مشاوره هیوا رو در گوگل سرچ کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©