لغو امریه سربازی گاهی از سوی سربازان و برخی از اوقات توسط سازمان های امریه پذیر صورت گرفته و دلایل متفاوتی دارد. شرایط لغو به این شکل بوده که ثبت کننده درخواست انصراف می بایست دلایل قابل قبولی مانند ابتلا به بیماری را بیان کند. تقاضای لغو توسط سازمان محل خدمت و از طریق مکاتبه با ستاد نیروهای مسلح به ثبت خواهد رسید.
برای مشاوره نحوه لغو امریه سربازی
برای مشاوره نحوه لغو امریه سربازی
برخی از فارغ التحصیلان دانشگاه ها دوران خدمت را در یک سازمان یا ارگان غیر نظامی گذرانده و در حقیقت موفق به بهره مندی از مزایای امریه سربازی می شوند، این افراد پرسیده اند که آیا امکان لغو امریه سربازی وجود داشته و شرایط درخواست انصراف چیست؟ فعالیت در ارگان غیر نظامی برای فارغ التحصیلان خوشایند بوده زیرا ممکن است سازمان محل فعالیت پاداش هایی را برای سرباز امریه در نظر گرفته و همچنین شخص از سابقه کار بهره مند خواهد شد، اما گاهی اوقات افراد تمایل به لغو خدمت در ارگان غیر نظامی نشان می دهند.
لغو امریه سربازی ممکن است توسط سرباز یا سازمان محل فعالیت صورت گرفته که دلایل این امر، متفاوت می باشد. در ابتدای این مقاله به سوال لغو امریه سربازی چیست، پاسخ داده شده و سپس شرایط و دلایل لغو شرح داده خواهند شد. سربازان با مطالعه این مقاله اطلاعاتی در خصوص مراحل درخواست انصراف کسب خواهند کرد. در انتهای مطلب در پیش رو، جزئیات مربوط به یگان تصمیم گیرنده و لغو امریه سربازی برای مقطع کارشناسی شرح داده خواهد شد.
در جواب این پرسش که لغو امریه سربازی چیست و شرایط درخواست انصراف از امریه سربازی چه می باشد، باید بیان کرد که هرگاه سرباز موفق به اخذ پذیرش از یک سازمان شده و برای گذراندن دوران خدمت در آن ارگان غیر نظامی اقدام کرده و سپس انصراف دهد، در حقیقت برای لغو امریه سربازی اقدام نموده است. امکان دارد درخواست فرد به علت عدم برخورداری از شرایط لازم رد شده و همچنین باید شرح داد که علاوه بر سرباز، ارگان نیز مجاز به تقاضای لغو طرح می باشد.
امریه سربازی به طرح خدمت سربازان در ارگان های غیر نظامی گفته شده که معمولا فارغ التحصیلان رشته های خاص موفق به شرکت در این طرح خواهند شد. با این حال ممکن است در برخی از مواقع سرباز یا ارگان محل فعالیت تصمیمی مبنی بر لغو امریه سربازی گرفته که برای لغو نهایی، نیاز به شرح دلایل قانع کننده و مکاتبه با ستاد کل نیروهای مسلح می باشد.
ثبت نام در طرح امریه سربازی و اخذ پذیرش از ارگان ها پیچیده بوده و هر سال تعداد محدودی از سربازان موفق به دریافت پذیرش برای خدمت در سازمان ها می شوند. برخی از اشخاص دغدغه هایی در خصوص کنسلی خدمت در ارگان غیر نظامی داشته و یکی از سوالات مطرح شده توسط پذیرفته شدگان این بوده که آیا امکان لغو امریه سربازی وجود دارد؟
در پاسخ به سوال مطروحه باید توضیح داد که امکان کنسلی وجود داشته اما لغو زمانی صورت می گیرد که سرباز یا سازمان تمایل به بهره مندی از مزایای امریه نداشته باشند. بنابراین پس از اخذ پذیرش سرباز از شرکت ها، تنها در صورت ثبت درخواست لغو امریه سربازی توسط نیروی امریه یا مدیران فعال در سازمان پذیرنده، سازمان نظام وظیفه و ستاد نیروهای مسلح به درخواست رسیدگی خواهند نمود.
امریه سربازی طرحی است که به شکل رسمی اجرا شده و سربازان پس از خدمت در سازمان های امریه پذیر، دیگر نیاز به حضور در ارگان های نظامی نداشته و کارت پایان خدمت دریافت می کنند. به همین دلیل امکان لغو امریه سربازی بدون برخورداری از شرایط لازم وجود نداشته و معمولا به راحتی با درخواست کنسلی موافقت نمی شود.
شرایط لغو امریه سربازی به این صورت بوده که سربازان یا سازمان های پذیرنده می بایست کلیه دلایل درخواست انصراف را شرح دهند، این دلایل می بایست قانع کننده بوده و برای لغو طرح کافی به حساب آیند. برای مثال سرباز در صورت ابتلا به بیماری خاص و عدم فراهم شدن شرایط خدمت در سازمان، می تواند مدارک دال بر بیماری را ارائه دهد. در ادامه به شرح شرایط انصراف از امریه سربازی پرداخته شده است:
شرکت ها قوانین متفاوتی داشته که هرگاه سرباز بر خلاف قوانین سازمان اقدامی انجام دهد، سازمان، واجد شرایط لغو امریه خواهد بود.
سربازان در صورت شرح دلایل قابل قبول مانند وقوع حادثه سربازی شده و می تواند درخواست را به ثبت برساند.برای خود یا خانواده، موفق به ثبت درخواست انصراف از طرح خواهند شد.
سازمان محل فعالیت سرباز باید با انصراف فرد موافقت کرده، در غیر این صورت لغو انجام نمی شود.
سازمان های امریه پذیر از طریق ارائه مستندات دال بر عدم انجام وظایف توسط سرباز یا نداشتن صلاحیت لازم برای ادامه فعالیت، می توانند تقاضای لغو را به ثبت برسانند.
اگر سرباز بیشتر از 15 روز در سازمان حضور نیافته یا غیبت کند، شرایط لغو امریه سربازی توسط سازمان فراهم خواهد شد.
عضویت در گروه ها و فرقه های سیاسی یا غیر قانونی نیز شرایط انصراف از امریه را به وجود خواهد آورد.
مدارک و مستندات مربوط به دلایل لغو امریه می بایست توسط سرباز واجد شرایط انصراف از امریه سربازی یا سازمان امریه پذیر ارائه شوند.
لغو طرح امریه مستلزم دریافت موافقت نامه از سازمان وظیفه عمومی است.
شرایط انصراف از امریه برای سرباز یا سازمان امریه پذیر مشابه بوده و در حقیقت هر دو طرف می بایست علل قابل قبولی را برای ثبت درخواست انصراف شرح دهند که دلایل هر گروه متفاوت است. در حال حاضر ظرفیت پذیرش سرباز امریه محدود بوده و به همین دلیل غالبا سربازان یا سازمان های امریه گیر نسبت به ثبت درخواست انصراف اقدام نکرده اما با این حال، امکان لغو در شرایط اضطراری وجود دارد.
دلایل لغو امریه سربازی توسط سرباز و سازمان امریه پذیر متفاوت بوده و هر یک از طرفین در صورت مواجهه با مشکلات خاصی مانند نامناسب بودن محیط فعالیت یا عدم انجام وظایف توسط نیروی امریه، می توانند درخواست انصراف را به ثبت برسانند. در ادامه به شرح اطلاعات کامل تر پرداخته شده و لیست دلایل ارائه شده است.
دلایل لغو درخواست توسط سرباز متنوع بوده و برای مثال برخی از افراد به دلایل خانوادگی نسبت به ثبت درخواست انصراف اقدام می کنند، برخی دیگر نیز امکان دارد به علت عدم ناسازگاری با شرایط یا محیط سازمان تمایل به انصراف نشان دهند. لیست دلایل انصراف از امریه در زیر آمده و می توان موارد را بررسی نمود، همچنین باید بیان کرد که ارائه مدارک دال بر صحت دلایل مطرح شده توسط سرباز ضرورت دارد:
دلایل شخصی و خانوادگی
مبتلا شدن سرباز یا اعضای خانواده وابسته و ناتوان به بیماری
شرایط نامناسب سازمان مانند عدم ارائه برگه سوابق
نداشتن دانش لازم برای ارائه خدمات به علت عدم مطرح کردن جزئیات وظایف در حین جذب نیرو
ناسازگاری با آب و هوای محل فعالیت
نامناسب بودن شرایط سازمان یا محیط
پس از شرح دلایل درخواست لغو امریه سربازی باید توضیح داد که درخواست انصراف سرباز در نهایت باید توسط سازمان پذیرفته شده زیرا فرد تعهد داده که مدت معینی در ارگان خدمت کند، بنابراین تا زمانی که سازمان موفق به جایگزین کردن نیرو نشده یا مسئولیت های او را به دیگران واگذار ننماید، می بایست فعالیت را ادامه داد. افراد برای درخواست انصراف نیاز به ارائه مدارک خواهند داشت، برای مثال اگر سرباز به علت بروز حادثه آسیب دیده و امکان حضور در سازمان را ندارد، باید مدارک مربوط به بیماری را ارائه کند.
سربازان پس از دریافت پذیرش به عنوان نیروی امریه باید از قوانین سازمان محل فعالیت پیروی کرده تا با مشکلات لغو طرح مواجه نشوند. شرکت ها پس از جذب سرباز امریه تا 2 سال مجاز به ترخیص او نبوده اما کنسلی طرح سرباز امریه در شرایط اضطراری صورت گرفته و دلایل متنوعی دارد، در ادامه به شرح دلایل لغو درخواست امریه سازمان و شرکت های دانش پذیر پرداخته شده است:
غیبت سربازی مشمول خدمت به مدت بیش از 15 روز یا عدم حضور او در مرکز مگر این که علت غیبت وقوع حادثه برای سرباز یا خانواده او باشد.
عدم انجام وظایف به شکل صحیح
عضویت سرباز در گروه های غیر مجاز یا فرقه های سیاسی
سرقت اموال سازمان یا جعل اسناد
تظاهر کردن به بیماری
عدم رعایت قوانین سازمان و بی توجهی به دستورات مدیران
استفاده مشمول از کسری خدمت در صورتی که سازمان امریه پذیر استفاده از کسری خدمت را ممنوع بداند.
ادعای نداشتن شرایط بهره مندی از مزایای کسری خدمت پیش از جذب و استفاده از کسری خدمت پس از استخدام به عنوان سرباز امریه نیز جزو دلایل لغو است.
قطع سهمیه سازمان به علت گزارش پرداخت حقوق یا مبالغی خارج از ابلاغیات ستاد کل به سربازان امریه
برخی از سربازان ابهاماتی در خصوص قوانین لغو امریه داشته و پرسیده اند که آیا لغو امریه توسط سازمان امریه پذیر امکان پذیر است؟ در پاسخ باید توضیح داد که در صورت سرپیچی از قوانین، عدم حضور در سازمان یا عدم انجام وظایف، سازمان موفق به لغو پذیرش فرد خواهد شد. دلایل لغو درخواست امریه توسط سازمان امریه پذیر در بالا شرح داده شده که سازمان می بایست مدارک دال بر وجود مشکلات را نیز ارائه دهد.
پس از پاسخگویی به این سوال که شرایط و دلایل درخواست انصراف از امریه چیست، می بایست شرح داد که سرباز یا سازمان امریه پذیر در صورت لزوم می توانند مراحل انصراف از امریه سربازی را طی نمایند. در حال حاضر سامانه ای برای درخواست لغو راه اندازی نشده و می بایست مکاتبات خاصی در این خصوص صورت گرفته تا ستاد کل نیروهای مسلح با تقاضا موافقت نماید.
در ارتباط با چگونگی لغو امریه سربازی باید بیان کرد که سرباز یا سازمان در گام اول می بایست از برخورداری از شرایط انصراف اطمینان حاصل کنند. زیرا درخواست هایی که دلیل محکمی برای آن موارد ذکر نمی شود، مورد تایید قرار نخواهند گرفت. در ادامه مراحل لغو امریه سربازی شرح داده شده و امکان بررسی فراهم می باشد:
آماده سازی مدارک دال بر عدم امکان فعالیت در سازمان توسط سرباز یا تهیه گزارش های دال بر نداشتن صلاحیت کافی برای ادامه دادن نیرو به خدمت توسط سازمان
دریافت موافقت از سازمان محل خدمت توسط سرباز برای درخواست انصراف یا هشدار دادن به نیرو توسط سازمان
ارائه درخواست به سایت سازمان نظام وظیفه و اخذ موافقت نامه
مکاتبه با ستاد کل نیروهای مسلح یا دفتر سیاست گذاری توسط سازمان و ارائه کلیه مدارک لازم، حتی در صورت درخواست انصراف از سوی سرباز مکاتبه با ستاد توسط سازمان انجام می شود.
بازدید از محل توسط کارشناسان ستاد یا دفتر سیاست گذاری برای کسب اطمینان از صحت داشتن گزارش ها
تایید درخواست و اعطای مجوز لغو یا رد تقاضا
پس از ارائه لیست مراحل لغو امریه سربازی باید بیان کرد که سازمان ها در شرایط خاصی موفق به پذیرش نیروی امریه جایگزین خواهند شد. طبق قوانین جهت درخواست استخدام سرباز امریه به جای نیروی ترخیص شده، می بایست حداقل 9 ماه از مدت زمان خدمت سربازی نیروی قبلی باقی مانده باشد. به همین دلیل توصیه می شود سربازان در صورت کسب اطمینان از عدم امکان فعالیت در سازمان، زودتر انصراف خود را ثبت کنند. در چنین حالتی سازمان به علت فراهم شدن امکان جذب سرباز جایگزین، ساده تر با تقاضا موافقت خواهد کرد.
یگان تصمیم گیرنده برای لغو امریه سربازی ستاد کل نیروهای مسلح بوده که برای دریافت موافقت از ستاد، می بایست مکاتبه هایی را به صورت رسمی با ستاد انجام داد. درخواست لغو امریه سربازی در ابتدا توسط سرباز یا سازمان مطرح شده اما به طور کلی وظیفه انجام تمامی مکاتبات رسمی بر عهده سازمان می باشد.
به این علت که سازمان محل خدمت سرباز امریه، وظیفه طی کردن مراحل لغو امریه سربازی و ارسال درخواست برای ستاد کل نیروهای مسلح را بر عهده دارد، سرباز ابتدا باید رضایت سازمان امریه گیر را برای انصراف جلب کند. بنابراین اگر سرباز مدارک دال بر عدم برخورداری از شرایط ادامه فعالیت در مرکز را ارائه داده اما سازمان درخواست انصراف را رد نماید، لغو طرح امریه امکان پذیر نمی باشد.
پس از معرفی یگان تصمیم گیرنده برای موافقت با درخواست انصراف از امریه، باید توضیح داد که سرباز و سازمان محل خدمت همچنین به دریافت تایید از سازمان نظام وظیفه نیاز دارند. بنابراین سازمان نظام وظیفه عمومی باید با تقاضا موافقت کرده و سپس یگان تصمیم گیرنده برای لغو امریه سربازی نیز مجوز لغو را صادر نموده تا امکان انصراف فراهم شود.
یگان تصمیم گیرنده برای لغو امریه سربازی یا ستاد کل نیروهای مسلح تنها در صورتی با درخواست های انصراف موافقت کرده که دلایل مطرح شده قابل قبول بوده و مستندات کافی ارائه گردد. گاهی اوقات نیاز به بازدید از محل برای کسب اطلاعات در خصوص وضعیت سازمان و نیروی امریه بوده که اگر مشخص شود گزارشات ارسالی توسط سازمان صحت ندارند، تقاضا رد خواهد شد.
در این مقاله منظور از لغو امریه سربازی، ثبت درخواست انصراف از طرح توسط سرباز یا سازمان امریه پذیر است. اما در سال های اخیر خبری با عنوان لغو امریه سربازی برای مقطع کارشناسی منتشر شده که منظور از آن لغو، عدم پذیرش دارندگان حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی یا لیسانس به عنوان سرباز امریه می باشد.
در سال 1402 خبری مبنی بر لغو امریه سربازی کارشناسی از آذر ماه منتشر شده که بسیاری از افراد به این قانون اعتراض کردند. در ادامه مشاور ستاد نیروهای کل مسلح دستور بررسی های لازم و رفع مشکلات را داد. در تاریخ 20 مهر 1402 معاون اجتماعی سازمان وظیفه عمومی اعلام کرد که خبر لغو امریه سربازی کارشناسی صحت نداشته و دارندگان مدرک لیسانس موفق به دریافت پذیرش از سازمان ها خواهند شد.
در خصوص درخواست رفع مشکل انصراف از امریه برای مقطع کارشناسی باید توضیح داد که مشمولان از طریق حمایت از کارزارها و امضای درخواست لغو الکترونیکی، اعتراض خود را اعلام کردند. معمولا چنین درخواست هایی در سایت های کارزار ثبت شده و سپس متقاضیان آن را امضا نموده تا تقاضای همگانی مورد توجه مسئولان قرار گیرد. طبق آخرین خبر منتشر شده لغو امریه سربازی برای مقطع کارشناسی صحت نداشته و به همین دلیل کارزارها متوقف شده اند.
در خصوص نحوه درخواست رفع لغو امریه سربازی باید توضیح داد که هرگاه قانونی برای عدم پذیرش سربازان امریه تصویب شود، امکان اعتراض به آن وجود دارد. با این حال هنگامی که سرباز در طرح پذیرفته شده اما در ادامه درخواست انصراف را ثبت کرده یا سازمان طبق صلاحدید درخواست لغو پذیرش او را مطرح می کند، در صورت موافقت نهایی ستاد نیروهای مسلح با تقاضا امکان رفع کنسلی فراهم نخواهد شد. تا زمانی که درخواست درون سازمان و بین سرباز و مدیران مطرح شده باشد، امکان لغو درخواست وجود داشته اما پس از مکاتبه رسمی و موافقت نهایی، نمی توان تصمیم خود را تغییر داد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص لغو امریه سربازی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ اگر سرباز از یک ارگان به عنوان سرباز امریه پذیرش گرفته اما در ادامه از خدمت در مرکز انصراف داده یا سازمان تمایل به لغو پذیرش او نشان دهد و سپس کنسلی نهایی صورت گیرد، طرح امریه لغو شده است. توضیحات لازم در مقاله قابل مطالعه می باشد.
✔️ دلایل لغو امریه از سوی سرباز با علل لغو پذیرش نیروی امریه از سوی سازمان های پذیرنده تفاوت دارد که جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️ سرباز ابتدا باید درخواست انصراف را برای سازمان محل خدمت فرستاده و پس از موافقت سازمان با تقاضا، امکان جلب رضایت سازمان نظام وظیفه و مکاتبه با ستاد کل نیروهای مسلح فراهم خواهد شد. اطلاعات کامل در مقاله آمده است.
برای مشاوره نحوه لغو امریه سربازی
برای مشاوره نحوه لغو امریه سربازی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©