نحوه دریافت اصل مدرک تحصیلی دانشگاه های دولتی دوره روزانه همراه با پرداخت هزینه آزاد سازی به وزارت علوم بوده و دانشجویان دوره شبانه و دانشگاه آزاد نیازی به پرداخت این هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی 1403 ندارند. مبالغ تعیین شده برای آزاد سازی مدرک دانشگاهی ۱۴۰۳ برای مقاطع مختلف کاردانی، لیسانس، کارشناسی ارشد و دکترا متفاوت بوده و دانشجویان دوره روزانه به منظور مهاجرت به کشورهای دیگر باید این مبلغ آزادسازی را پرداخت کنند.
برای مشاوره هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی ۱۴۰۳
برای مشاوره هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی ۱۴۰۳
در هر سال تحصیلی، دانشجویان زیادی از دانشگاه های سراسر کشور فارغ التحصیل شده که تعدادی از این افراد قصد مهاجرت به کشورهای دیگر را دارند. در صورتی که این دسته از افراد جزو فارغ التحصیلان دوره روزانه دانشگاه های دولتی باشند، باید هزینه ای را به عنوان آزادسازی مدرک تحصیلی خود پرداخت نمایند. این هزینه به دلیل تحصیل رایگان دانشجویان دانشگاه های دولتی و استفاده این گروه از افراد از خدمات تحصیلی و رفاهی بدون پرداخت هزینه و به صورت رایگان می باشد.
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل یا کار در کشورهای خارجی و مهاجرت به سایر کشورها را دارند، باید ابتدا از هزینه و نحوه آزادسازی مدرک تحصیلی خود اطلاع داشته باشند. به همین منظور در این مقاله ابتدا به این سوال پاسخ داده شده که کدام مدارک نیاز به آزادسازی دارند و در ادامه هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی در مقاطع کاردانی، لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتری 1403 ارائه شده است. سپس هزینه آزادسازی مدرک دانشگاه آزاد و علوم پزشکی ۱۴۰۳ بیان شده و در آخر نیز نحوه آزادسازی مدرک دانشگاهی بدون هزینه توضیح داده شده است.
دانشگاه های سراسر کشور در هر سال تحصیلی تعداد زیادی از داوطلبان را در رشته های مختلف پذیرش کرده و پس از گذراندن دوره تحصیلی و کسب معدل قبولی در طی سنوات مجاز تحصیلی، به فارغ التحصیلان مدرک دانشگاهی اعطا می کنند. دانشجویانی که در دانشگاه های سراسری و در دوره روزانه پذیرش می شوند، می توانند بدون پرداخت شهریه و هیچ گونه هزینه ای به عنوان مخارج تحصیل، از خدمات آموزشی و رفاهی دانشگاه استفاده کرده و در پایان مدرک تحصیلی خود را دریافت نمایند.
در صورتی که عده ای از این فارغ التحصیلان قصد مهاجرت به کشورهای دیگر جهت تحصیل در خارج از کشور، کار و یا زندگی را داشته باشند، باید ابتدا به دنبال آزادسازی مدرک تحصیلی خود باشند. این افراد باید هزینه ای را بابت آزادسازی مدرک تحصیلی خود به دولت پرداخت کرده تا بتوانند این مدرک را دریافت و با خود به کشورهای دیگر ببرند. دانشجویان تمامی دانشگاه های کشور نیازی به آزادسازی مدرک تحصیلی نداشته و تنها دانشجویانی که در دوره روزانه دانشگاه های سراسری تحصیل کردند، باید آزادسازی مدرک خود را انجام دهند.
به دلیل بهره مندی از تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی و استفاده از خدمات آموزشی، فرهنگی و رفاهی دانشگاه های دولتی به صورت رایگان، دانشجویان در بدو ورود و ثبت نام در این دانشگاه ها، تعهدی مبنی بر گذراندن دوره خدمت را به دانشگاه ارائه می دهند. در این تعهد نامه دانشجویان متعهد شده که پس از استفاده از خدمات دولتی رایگان و فارغ التحصیلی از دانشگاه مورد نظر، در موقعیت های شغلی دولتی موجود در کشور به خدمت بپردازند.
طول خدمت دانشجویان در این تعهد بر اساس سهمیه منطقه، مقطع تحصیلی، طول ترم ها، گروه تحصیلی و ... متفاوت بوده و افراد موظفند این مدت را به دولت خدمت کرده تا پس از آن مدرک تحصیلی آنها آزادسازی شده و به آنها اهدا شود. در صورت عدم گذراندن طول دوره خدمت به دولت، مدرک دانشجویان باید آزادسازی شود.
در راستای همین تعهد، در صورتی که دانشجویان قصد مهاجرت و بردن مدرک تحصیلی خود به کشورهای دیگر را داشته باشند، باید ابتدا آزادسازی مدرک را انجام دهند. دانشجویان دانشگاه های شبانه و دیگر دانشگاه های کشور نیازی به آزادسازی مدرک تحصیلی نداشته و این امر مختص دانشجویان دوره روزانه می باشد.
دانشجویان دوره روزانه باید هزینه ای را به عنوان هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی پرداخت کرده تا بتوانند مدرک فارغ التحصیلی خود را دریافت نمایند. نحوه و هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی برای مقاطع مختلف کاردانی، لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتری متفاوت بوده که این هزینه به تفکیک مقاطع در بخش های بعدی مقاله ارائه شده است.
دانشجویانی که قصد مهاجرت به سایر کشورها و تحصیل یا اشتغال به کار در آن کشور را دارند، نیاز به ارائه مدرک تحصیلی خود به دانشگاه یا شرکت کشور مقصد دارند. افرادی که در دانشگاه های روزانه سراسری تحصیل کرده باشند، باید به اندازه مدت زمان تعیین شده به دولت خدمت کرده تا بتوانند پس از آن مدرک خود را دریافت کرده و به دانشگاه یا شرکت کشور مورد نظر تحویل دهند.
دانشجویان دانشگاه های غیر دولتی نیازی به آزادسازی مدرک دانشگاهی خود نداشته اما فارغ التحصیلان دانشگاه های روزانه در صورتی که مدت زمان خدمت خود را سپری نکرده باشند، باید با پرداخت هزینه، مدرک خود را آزادسازی نمایند. هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی مقطع کاردانی سال 1403 در جدول زیر ارائه شده است.
هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی مقطع کاردانی به ازای هر نیمسال تحصیلی | |
گروه علوم انسانی | 59743600 |
گروه علوم پایه | 63748800 |
گروه هنر | 86096800 |
گروه فنی مهندسی | 70265600 |
مبالغ اعلام شده بر اساس آخرین دوره انتشار اطلاعیه و تصویب سازمان امور دانشجویان تعیین شده و افراد پس از واریز وجه به حساب وزارت علوم باید مدت پنج تا بیست روز منتظر مانده تا روال آزادسازی مدرک تحصیلی طی شده و پس از آن بتوانند اصل مدرک دانشگاهی خود را از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت نمایند.
دانشجویان مقاطع مختلف از جمله لیسانس پس از اتمام دوره تحصیلی باید برای دریافت مدرک تحصیلی خود نسبت به آزادسازی آن اقدام نمایند. روش های آزادسازی مدرک تحصیلی که بیشتر مختص دانشجویان دوره روزانه می باشد، شامل آزادسازی از طریق نامه عدم کاریابی، سابقه بیمه، آزادسازی رایگان مدرک دانشگاهی به دلیل از کار افتادگی، از طریق بازنشستگی و آزادسازی با پرداخت هزینه تحصیل است.
افرادی که در دانشگاه های دولتی تحصیل می کنند، به دلیل رایگان بودن تحصیل یا پرداخت بیشتر هزینه تحصیل توسط دولت، باید برای آزادسازی مدرک دانشگاهی خود هزینه ای را پرداخت نمایند. پنج تا بیست روز پس از واریز هزینه آزادسازی به حساب وزارت علوم تحقیقات و فناوری، روند ازادسازی مدرک انجام شده و می توانند مدرک تحصیلی خود را دریافت نمایند. هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی در مقطع لیسانس رشته های گروه های مختلف در ادامه این بخش ارائه شده است.
هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی مقطع لیسانس به ازای هر نیمسال تحصیلی | |
گروه علوم انسانی | 59743600 |
گروه علوم پایه | 63748800 |
گروه هنر | 86096800 |
گروه فنی مهندسی | 70265600 |
در صورتی که فارغ التحصیلان نتوانند دوره خدمت خود به دولت را سپری کرده و بخواهند زودتر مدرک تحصیلی خود را دریافت نمایند، باید این مبالغ را پرداخت کرده و روند آزادسازی مدرک دانشگاهی با پرداخت هزینه را طی کنند. این مبالغ را سازمان امور دانشجویان تصویب کرده و طبق آخرین مصوبات این سازمان بوده و در سال 1403 نیز هزینه آزادسازی مدرک لیسانس به همین صورت می باشد.
پس از پایان تحصیلات در دوره لیسانس، دانشجویان در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده یا به صورت بدون کنکور در رشته محل های فوق لیسانس دانشگاه های سراسر کشور پذیرش می شوند. این دسته از افراد باید طبق چارت تحصیلی ارائه شده در ابتدای نیمسال اول، در هر ترم تحصیلی تعداد مشخصی واحد درسی را اخذ کرده و با نمره قبولی بگذرانند. پس از اتمام دوره تحصیلی فوق لیسانس در مدت زمان مجاز سنوات تعیین شده، به فارغ التحصیلان مدرک پایان تحصیلات ارائه می شود.
معمولا دانشگاه ها یک گواهی موقت به عنوان مدرک فراغت از تحصیل به دانشجویان ارائه کرده و اصل مدرک نزد دانشگاه باقی می ماند. به منظور دریافت اصل مدرک کارشناسی ارشد، یک سری مراحل باید طی شده و مدرک دانشگاهی آزادسازی شود. نحوه آزادسازی مدرک دانشگاهی کارشناسی ارشد به طور معمول مختص دانشگاه های سراسری دوره روزانه بوده و سایر دوره ها مانند شبانه نیازی به آزادسازی مدرک با پرداخت هزینه ندارد.
آزادسازی مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد به طرق مختلف مانند سابقه بیمه، عدم کاریابی، از کارافتادگی و ... قابل انجام بوده که سریع ترین راه برای این منظور پرداخت هزینه و آزادسازی مدرک تحصیلی می باشد. دانشجویانی که قصد مهاجرت به کشورهای خارجی را داشته نیز برای همراه داشتن مدرک تحصیلی باید ابتدا هزینه مصوب سازمان امور دانشجویان را به وزارت علوم پرداخت نموده تا مدرک آنها آزادسازی شده و بتوانند از این مدرک برای مهاجرت استفاده نمایند. هزینه آزاد سازی مدرک دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد 1403 طبق آخرین بخشنامه منتشر شده، در جدول زیر ارائه شده است.
هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر نیمسال تحصیلی | |
گروه علوم انسانی | 106806400 |
گروه علوم پایه | 125941200 |
گروه هنر | 148297200 |
گروه فنی مهندسی | 125377600 |
پس از پرداخت مبلغ و طی شدن روند آزادسازی مدرک تحصیلی، متقاضیان می توانند مدرک خود را به منظور ادامه تحصیل یا کار در خارج از کشور استفاده کرده و دیگر نیازی به گذراندن دوره خدمت به دولت نخواهند داشت. در صورت عدم پرداخت هزینه آزادسازی مدرک، افراد قادر به دریافت اصل مدرک تحصیلی از دانشگاه محل تحصیل نخواهند بود.
همان طور که در بخش های قبل توضیح داده شد، افرادی که پس از فارغ التحصیلی دانشگاه دولتی به دلیل مهاجرت نمی توانند مدت زمان مربوط به دوره خدمت به دولت را گذرانده و می خواهند هر چه سریع تر مدرک تحصیلی خود را از دانشگاه محل تحصیل دریافت نمایند، باید نسبت به آزادسازی مدرک دانشگاهی اقدام نمایند. سریع ترین و مطمئن ترین روش آزادسازی مدرک دانشگاهی، پرداخت هزینه به وزارت علوم و دریافت مدرک می باشد. این هزینه به طور تقریبی برابر مقدار پولی بوده که دولت به عنوان تمام یا بخشی از هزینه تحصیل دانشجویان دانشگاه های دولتی پرداخت کرده است.
مبالغ تعیین شده برای آزادسازی مدرک تحصیلی دانشجویان هر مقطع و هر گروه و رشته تحصیلی متفاوت می باشد. هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی در مقطع دکتری 1403 طبق آخرین بخشنامه منتشر شده سازمان امور دانشجویی در جدول زیر ارائه شده است. معمولا این مبالغ طی چند سال تحصیلی ثابت بوده و هر چند سال یک بار هزینه های جدید توسط مدیریت سازمان امور دانشجویی تصویب می شود.
هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی مقطع دکتری به ازای هر نیمسال تحصیلی | |
گروه علوم انسانی | 174716000 |
گروه علوم پایه | 224275200 |
گروه هنر | 248092400 |
گروه فنی مهندسی | 224275200 |
نکته مهم در آزاد سازی مدارک تحصیلی این بوده که مدارک باید به ترتیب آزاد سازی شده و برای مقطع دکتری، ابتدا باید این روند برای مقاطع قبلی انجام شده باشد. پس از پرداخت هزینه های مصوب آزادسازی مدرک دانشگاهی، پنج تا بیست روز کاری طول کشیده تا روند آزاد سازی مدرک تحصیلی طی شده و سپس متقاضیان می توانند اصل مدرک خود را از دانشگاه محل تحصیل دریافت نمایند. این آزادسازی مدرک تحصیلی دکترا بیشتر برای دانشجویان دوره روزانه بوده که از تحصیل رایگان و خدمات آموزشی و رفاهی دولتی برخوردار می باشند. دانشجویان دانشگاه های شهریه پرداز معمولا مشمول پرداخت هزینه آزاد سازی مدرک دانشگاهی دکترا نمی شوند.
دانشگاه آزاد اسلامی در هر نیمسال تحصیلی دانشجویان زیادی را در رشته محل های واحدهای دانشگاهی سراسر کشور به صورت پذیرش با کنکور و قبولی با سوابق تحصیلی، پذیرش می نماید. پس از اتمام دوره درسی طی سنوات مجاز تحصیلی دانشجویان واجد شرایط می توانند اقدام به دریافت گواهی موقت پایان تحصیلات و سپس اخذ اصل مدرک فراغت از تحصیل نمایند. از آنجا که دانشگاه ازاد اسلامی جزو دانشگاه های شهریه پرداز کشور بوده، دانشجویان این دانشگاه نیازی به پرداخت هزینه به منظور آزاد سازی مدرک دانشگاهی خود ندارند.
نحوه آزاد سازی مدرک تحصیلی دانشگاه آزاد آسان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ای ندارد. این موضوع به این دلیل بوده که دانشجویان دانشگاه آزاد برای استفاده از خدمات آموزشی و رفاهی این دانشگاه مستلزم به پرداخت هزینه و شهریه بوده و دولت هیچ تعهدی مبنی بر فراهم ساختن کمک هزینه تحصیلی برای آنها ندارد. بنابراین دانشجویان دانشگاه آزاد تعهدی به دولت نداشته و به همین دلیل نیازی به پرداخت هزینه تحصیل به وزارت علوم و آزادسازی مدرک تحصیلی خود ندارند.
برای دریافت مدرک دانشگاه آزاد کافی است دانشجویان با واحد دانشگاهی محل تحصیل خود تسویه حساب کرده و هیچ بدهی به دانشگاه نداشته باشند. پس از پرداخت همه هزینه های تحصیلی و رفاهی و و تسویه تمامی بدهی های مالی با واحد دانشگاهی، دانشجویان دانشگاه آزاد می توانند اصل مدرک دانشگاهی خود را دریافت و به منظور ادامه تحصیل، کار، مهاجرت یا هر منظور دیگری استفاده نمایند.
دانشجویانی که در رشته های علوم پزشکی با کنکور یا بدون کنکور پذیرش می شوند، پس از اتمام دوره درسی و گذراندن واحدهای عملی و طرح های خود، با کسب نمره قبولی می توانند مدرک تحصیلی خود را دریافت نمایند. اما این دسته از دانشجویان موظف به گذراندن دوره خدمت به دولت بوده و طبق این تعهد در صورتی که بدون خدمت و گذراندن طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت قصد آزادسازی مدرک خود را داشته باشند، باید مبلغی را به عنوان هزینه آزادسازی مدرک علوم پزشکی به وزارت بهداشت پرداخت نمایند.
تنها پس از پرداخت این هزینه فارغ التحصیلان می توانند مدرک علوم پزشکی را آزادسازی کرده و از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت نمایند. هزینه آزادسازی مدرک علوم پزشکی برای دانش آموختگان قبل از سال 1391 و بعد از این سال و همچنین برای رشته های مختلف، متفاوت بوده که تمامی جزئیات این مبالغ در جدول ارائه شده در این قسمت از مقاله توضیح داده شده است.
هزینه آزاد سازی مدارک علوم پزشکی به ازای هر سال تحصیلی | ||
رشته تحصیلی | دانش آموختگان 1373 تا 1391 | دانش آموختگان سال 1391 به بعد |
پزشکی | 11 میلیون و 700 هزار تومان | 30 میلیون تومان |
دندانپزشکی | 9 میلیون و 400 هزار تومان | 34 میلیون تومان |
داروسازی | 8 میلیون و 400 هزار تومان | 38 میلیون تومان |
کاردانی علوم پزشکی | 3 میلیون و پانصد هزار تومان | 14 میلیون تومان |
کارشناسی علوم پزشکی | 4 میلیون و دویست هزار تومان | 15 میلیون تومان |
مبالغ تعیین شده توسط سازمان امور دانشجویی تعیین شده و معمولا چند سال یک بار تغییر پیدا می کند. پرداخت این هزینه های آزادسازی بیشتر مربوط به دانشجویانی بوده که در دانشگاه های دولتی تحصیل کرده و تمام یا بخشی از هزینه های تحصیل آنها را دولت پرداخت کرده است. توضیحات کامل درباره آزادسازی مدرک دانشگاهی بدون هزینه در بخش بعدی مقاله ارائه شده است.
تا اینجای مقاله توضیحات کامل درباره هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی دانشگاه های دولتی و نحوه آزاد سازی مدرک دانشگاهی برای مقاطع کاردانی، لیسانس، فوق لیسانس و دکترا ارائه شد. در این بخش توضیحاتی در جهت نحوه آزادسازی مدرک دانشگاهی بدون پرداخت هزینه برای متقاضیان ارائه شده است. روش های مختلفی برای آزادسازی مدرک تحصیلی بدون پرداخت هزینه وجود داشته که می توان به این موارد اشاره نمود:
متقاضیانی که توان جسمانی کافی برای انجام تعهد کاری خود را ندارند، می توانند با ارائه مدارک لازم به صورت رایگان مدرک تحصیلی خود را آزادسازی نمایند.
افرادی که بازنشسته شده می توانند با ارائه حکم بازنشستگی مدرک دانشگاهی خود را آزادسازی کنند.
متقاضیانی که پس از فارغ التحصیلی مشغول به کار شدند، در صورتی که مدت سابقه بیمه آنها با مدت زمان تعهد کاری افراد به دولت یکسان باشد، می توانند با ارائه مدارک لازم، مدرک تحصیلی خود را دریافت کنند.
توصیه شده تا داوطلبان کنکور سراسری که پس از اتمام دوره تحصیلی خود در مقاطع کاردانی، لیسانس، کارشناسی ارشد یا دکترا قصد مهاجرت به کشورهای دیگر به منظور ادامه تحصیل یا کار را دارند، دانشگاه های دوره شبانه را برای تحصیل خود انتخاب نمایند. تحصیل در دوره شبانه تفاوتی با دوره روزانه نداشته و دانشجویان از تمامی امکانات آموزشی یکسانی برخوردار شده و اعتبار مدرک این دو دوره نیز با هم تفاوتی ندارد. دانشجویان دوره شبانه باید مبلغی را به عنوان شهریه به دانشگاه پرداخت نموده و به همین دلیل نیازی به پرداخت هزینه برای آزادسازی مدرک تحصیلی خود ندارند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی کنکور سراسری هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ پس از اتمام تحصیلات و به منظور دریافت مدرک تحصیلی باید هزینه های تحصیل خود را پرداخت نموده که نحوه ازادسازی و هزینه های این فرآیند در متن این مقاله برای مقاطع مختلف ارائه شده است.
✔️ دانشجویان مقطع لیسانس که در دوره روزانه تحصیل کردند، برای دریافت اصل مدرک خود باید دوره خدمت به دولت را گذرانده یا هزینه ازاد سازی مدرک تحصیلی را پرداخت نموده که در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ به منظور دریافت اصل مدرک تحصیلی رشته های علوم پزشکی دانشجویان باید هزینه آزادسازی را پرداخت کرده که هزینه آزاد سازی مدارک علوم پزشکی در متن این مقاله توضیح داده شده است.
برای مشاوره هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی ۱۴۰۳
برای مشاوره هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی ۱۴۰۳
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©